Miten mies saa hoitaa naisen asioita

Vaimonen

Uskovat miehet kuten Petri Paavola Petri Kuusela ja Mauno Mattila korostaa naisen alisteisuutta avioliitossa raamattuun nojaten. Monet kotinaiset jotka ovat riippuvaisia miehen palkasta esim Anna minun olla nainen blogisti korostavat miehen turvaa ja tuloja kotona jolloin naiselle on helppo ja jumalanmukaista alistua. Mies neuvottelee Mutta lopulta tekee itse ratkaisun naistakin koskevissa kaikissa asioissa. Em blogisti kysyy lasten vaatteiden ja sukkien merkit ukoltaan. Mies sanoo asuinpaikan kodin harrasteet seurakunnan vaimonkuteet lomapaikan tukanpituuden ruuan rahamenot vaimonammatin/opiskeluun.

Siis mies ratkaisee ja vaimo tottelee. Kysyn
Voiko mies vaatia Vaaleissa vaimoaan kannattaamaan samaa ehdokasta?

Miten mies voi hallia kaikki naiseutta koskevat asiat mm naisen ja nuoren naisen opiskeluun ja terveyden asiat?

Mauno Mattila aikoinaan vastusti rappeutumistaulukossaan v 1930 lakia jossa nainen saa hallia omaa omaisuuttaan.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikäviätosiasioita

      Ulkopuolisia ei pidä päästää sotkeutumaan perheasioihin. Se hoitaa hommat, joka parhaiten osaa.

      Keskivertomies osaa hoitaa naisen asioita vain ostoslistan perusteella. Eikä sekään tunnu aina onnistuvan (heh heh). Älykkyys ei nimittäin ole sukupuolisidonnaista. Naisella voi olla joskus huomattavasti korkeampi älykkyysosamäärä kuin miehellä ja tietysti myös päinvastoin. Tämäkin on Jumalan luomistyön tulosta.

      Fiksut valitsevat tietenkin puolisokseen suurin piirtein samantasoisen, ettei tule itsetunto- ja kommunikaatio-ongelmia. Eikä tarvitse käydä keskustelua siitä kuka on pomo. Pomottajat löytyvät kummastakin sukupuolesta valitettavan usein niiden joukosta, joilla ei ole ole muuta mahdollisuutta päteä.

    • Lakkaa.pelkäämästä

      Itsenäinen nainen ei edes kysy tuollaisia. Älykäs nainen ei ota alistavaa miestä, mutta virheitäkin sattuu.

      Uskonnolla voi selittää monia asioita, jotka ovat esim. Suomen lain vastaisia. Suomen laki ei hyväksy orjuuttamista ja siitähän kaikessa alistamisessa on kyse. Myös Jumalan 10 käskyssä on mm. "Älä varasta". Tämä jo Mooseksen aikana ymmärrettiin orjuuden vastaisuudeksi: "älä varasta toisen ihmisen elämää". Ei vaimon, ei lasten, ei kenenkään.

      Mies ei saa päättää eikä nähdä ketä vaimo äänestää, kyseessä on lainmukainen vaalisalaisuus. Jo sellaisen vaatiminen on rikos. Miehen pitää seistä monen metrin päässä äänestyskopista ja hänelle ei saa näyttää vaalilippuaan. Sen näyttäminen on myös rikos. Siihen leikkiin ei saa Suomessa ryhtyä ja omalla teollaan antaa hyväksyntäänsä ja tukeaan tällaiselle, rikolliselle toiminnalle. Suomi ei kuulu lähi-itään.

      On olemassa auttavia puhelimia joista voi kysyä neuvoa. Ja anna piutpaut sen Raamatun luvulle. Jos hän henkisesti lyö sinua Raamatulla, iske sinä sitä itse kirjalla päähän!

      Jos mies lyö sinua, lyö heti takaisin ja lujaa. Kyllä. Älä kuuntele selityksiä toisen posken kääntämisestä. Sinulla on oikeus puolustaa itseäsi. Moni pahoinpitelijä saattaakin nyt itse pillahtaa itkuun! "Kuinka sinä voit lyödä minua?! Tuo sattui! Etkö sinä enää rakastakaan minua? Näen silmissäsi vain vihan. Mitä minä tein väärin?" Olen henk.koht. kuullut nämä sanat muutamaltakin, muka "kovanaamalta".

      • Elämää.ei.voi.korvata

        Tämä kirjoitukseni oli kaikille alistetuille; naisille, miehille, lapsille, vanhemmille. Sinun elämäsi on sinun.

        Kukaan ei saa riistää sinulta elämääsi, elääkseen itse sinun elämääsi, elääkseen muiden elämien kautta, useita elämiä! Vain ihmishirviöt tekevät tällaista toisille, ovat sydämeltään ja hengeltään murhaajia. Syvä pahuus voi kätkeytyä monien "uskovaistenkin" naamioiden taa.

        Varmaa on, että enää iankaikkinen elämä ei voi tulla tällaisten osaksi. Ikuisessa kadotuksessa, vailla ihanaa, taivaallista elämää, onkin sitten aikaa pohtia, kannattiko rikos.


    • L_S

      Oli kyseessä mies tai nainen, toinen kaipaa perusolemuksensa kunnioittamista ja hyväksyntää.

      Luulenpa, että aika usein vakka kantensa valitsee, eikä muiden ihmisten tarvitse olla huolissaan toisten avioliiton tiloista.

      • EnOleUnohtanut

        Tavallaan on noinkin, sillä esim. perheväkivaltaa kokeva vaimo on saattanut itse jo lapsena kokea perheväkivaltaa / lapsen pahoinpitelyä. Niinpä, aikuisena, hän ehkä itseään halveksimaan kasvatettuna - "mä olen vain tyttö ja mun tulee totella miestä" - vaistomaisesti valitsee miehen "joka tietää asiat paremmin".

        Mutta tästä oman itsensä halveksimisen harhaluulosta voi myös kasvaa ulos.

        Kyllä uhrillakin yleensä on se ymmärrys, että tämä on väärin, vaikka hän ehkä luuleekin, että miehen toiminta on aivan laillista! Koska kukaan ulkopuolinen, ehkä useistakin avunpyynnöistä huolimatta, ei ole koskaan puuttunut asiaan!

        Ei ole laillista. Kun sinua lyödään, pakene ja soita 112, poliisi paikalle! Nyt saatatkin nähdä ruikuttavan ja uikuttavan terässankarin käsiraudoissa! Herra ja ylhäisyys lähtee yöksi Valtion pahnoille. Älä pelkää, ei häntä siellä kiduteta. Mutta sinä voit ainakin hetken kokea itsesi vapaaksi, vailla omaa, jatkuvaa (henkistäkin) kidutustasi. Mahd. fyysisestä nyt puhumattakaan. Toiseen ihmiseen ei luvatta kosketa ja etenkään millään tavoin pahoinpidellä, myös näin sanoo Suomen laki.

        Myös raiskaus avioliitossa on laitonta eli rikos. Avioliitossakin nainen saa päättää omasta ruumiistaan. Juu! Mies, avioliitosta huolimatta, ei saa pakottaa, raiskata vaimoaan.

        Älä tunne mitään syyllisyyttä kun sankarisi (ehkä vasta seuraavan illansuussa, kaupungilla harhailtuaan ja kunnian menetystään pohtien) saapuu kotiin (täytyyhän hänen luoda jotain dramatiikkaa itsensä ympärille, tuon pidätyksen uhrin)! "Oletko nyt tyytyväinen? Makasin yön kovalla lattialla! Aijai kun selkää särkee!" Vastaa, että: "Olen".

        Tämän kirjoitan kaikille väkivallan uhreille. Miksi? Koska olen kokenut tätä myös itse ja paljon pahempaakin, eikä kukaan neuvonut, auttanut minua. Minut vain syyllistettiin! Katson itse velvollisuudekseni tehdä sen, mitä minulle ei tehty, osoittaakseni, että toista / toisia ihmisiä voi auttaa ja että auttaminen on jokaisen ihmisen velvollisuus.

        Jaakob 4: 16,17
        16 Mutta nyt te kerskaatte ylvästelyssänne. Kaikki sellainen kerskaaminen on paha.
        17 Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.

        Joka jättää auttamatta esim. pahoinpitelyn uhria, kävelee vain kylmästi ohi, antaa tukensa tämän pahoinpitelylle. Kun tilanne syntyy ja sen näkee / tietää, on valittava, kenen puolelle asettuu: rikollisen vai hänen uhrinsa.
        *


      • Anonyymi

        Aloituksesi jo iski eli jos on lapsena tai nuorena kokenut ..niin valitsee helpommin alistavan kumppanin. Itselleni ilmeisesti käynyt ehkä noin. Mutta olen vasta 20v yhteiselon jälkeen tajunnut tätä vasta, että me emme liene miehen kanssa tasaveroisia.. hän ei lyö mutta epävalidoi pahasti joissain asioissa minua ja asetelma ihan yleensä on että hän tietää ja mä en.


    • Kauanuskossa

      Moni narsisti käyttää Raamattua lyömäaseena tehokkaasti. Vaimo on hellan ja nyrkin välissä ja ukolla nyrkissä Raamattu jolla paukuttaa. Vaimo ei käy töissä, tekee muksuja ja ilman ammattia. Jos joskus silmät aukeaa niin ei siitä lahdetä. Hirveä kahle narsimi sotkettu uskonnollisuuteen. Ei siinä huushollissa ainakaan Jeesus asu.

      • Anonyymi

        Niin, tarkoitit varmaan sitä vanha-aatamilaista minuutensa pönkkämiestä.
        Siinä vanhaa-aatamia oli Jumala ohjeistanut - mutta aatami ei ollut itse kuuliaisena Sanalle. Eevaahan ei ohjeistuksen aikana vielä ollut.
        Siis Aatami itse oli opetuksen kohteena.
        Siksipä Eeva todennäköisesti otti hedelmän "hyvän ja pahantiedonpuusta" - olihan siinä - kuvaopetuksena käärme tuomassa ajatusta - että olisikohan tässä sittenkin makua.

        Mutta, otetaan mukaan lisämaustetta tähän Eevaan.

        Puhuuhan Sana, että seurakunta olisi ikäänkuin tämän Eevan helmoja kantamassa, onhan hän Yljän morsian. Jumalan kuvia, miehenä ja naisena.
        srk. synnyttää - Sanan siemenen kautta elämää.
        srk. uskollisuus- Yljälle, eli Kristukselle.
        srk. lankeemus - vieraan kohdalle, eli alastomuuden häpeä - avaa mielensä hävyn rienaajalle ja lankeaa sen siemenen äärellä ja synnyttää harhaa-
        synnyttää epäuskoa, syntyy ateismi, ne lapset - ne sukupolven kirous, polvesta toiseen.
        Ja tässä on miehen ja naisen yhtälö - morsiamena.

        Mitä morsian pitäisi tehdä? Olla Yljän edessä. ts. Kristukselta pyytämässä viisautta jokapäiväiseen elämään. - syödä elämänpuusta -.
        Vain Kristus antaa elämän, elämänleivän, iankaikkisen elämän armolahjan ja tässä on synnyskipujen tuska - jossa oma liha kuolee -ristillä.
        Hänen ristinsä ja minun.

        Palataan Adamiin. Meillä miehillä, aadameilla on kipeä läksy, jota moni ei hoksaa. Hoksaamattomat paukuttaa raamatulla päähän, tajuamatta, miksi se eevamme - ikäänkuin on pantu kysymään.

        Adamia - Jumala opasti - ja Adam unohti. Nyt aadamia muistutetaan, että otahan vaari nyt "pappeudestasi" äläkä mussuta. Mene rukouskammioosi, kysy Yljältäsi ja rakasta vaimoasi, niinkuin Kristus rakastaa seurakuntaa.

        Ja kun tulet rukouskammiostasi - olihan ovi varmasti kiinni, ettei perinneoppineet tulleet alttarisi viereen sotkemaan Yljän opetusta.

        Niin, kun tule -adam- rukouskammiostasi - olet velvollinen seuraamaan Jeesusta - tämähän on opin ja opetuksen -ydin- .... ja siinä on kuuliaisuus.

        Tätähän meille aatameille, ressukoille opetetaan ja neuvotaan. Mutta, ei!

        Perinnekirjat, käsikirjat, kirjoittamattomat säännöt, niin papeilla, kuin lukkareilla, vanhimmilla jne. ne ovat ikäänkuin se IN.
        Eli teemme tyhjäksi Jumalan sanan ja arvatkaapa, ketkä siellä pappeudessaan huseeraa -monesti-? Se miehen retale. Ei oooo pojat oppineet eivät ole.
        Siksipä Jumala puhaltaessaan Pyhän Hengen tähän aikaan helluntaina - luvatun puolustajan - joka kirkastaa Golgatan merkityksen, laittaakin yksilöiden sydämiin -OMANtahtonsa- eli lain, jonka päämäärä on rakkaus.

        Siitä on kyse. Siinaillakin, kun Mooses toi Jumalansormella kirjoitetun lain, niin pojat vuoren kupeella oli väsännyt kultaisen jumalansa, Egyptin-mallin mukaan. Aarnonin johdolla.
        Aijai, jai... jai... Siinailla oli muotojumalisuus, epäusko jne.
        Ja tämä sotketaan monesti, että Jumalan tahtoa ei pitäisi kunnioittaa-
        on kuulema raskasta noudattaa- ehkä lihalle. On unohtunut Pyhä Henki- eli voima. Ei ole katseltu Ristin merkitystä, kun ruoskimme Jumalan - syljimme häntä, painoimme piikkikruunun, naulasimme ristille jne.
        "Minkä te teette yhdelle MINUN- vähimmistäni, sen te teitte minulle.
        Tänäänkin. Eli kun adam - tänään lähtee rukouskammiosta, hän opettelee Ylkänsä, Sapatin Herran oppia ja neuvoa - seuraako hän Jeesusta kuuliaisesti, vai alkaako hän taas "akkaansa" moittimaan että tuollaisen Jumalan asetti eteen. Enhän minä voi enkä jaksa Jumalan tahtoa -itse- täyttää ja muotojumalisuus jatkuu, naapuria kiusataan, sanotaan pahoja sanoja jne. Eli taas lyödään Jeesusta ristille. Ei aatami vieläkään oppinut.

        Siksi sisaret, tämä idea - pitää kysyä aatamilta, että tämä tutiseva - lukkojen takana oleva saisi idean naiselta, että Hän on Ylösnoussut, hauta on tyhjä. Herranpöytä sen opettaa ja minun -aadamin on kuunneltava Herran tahtoa, sillä se varjelee meitä kaikkia, se oppi ja opetus.

        Tätä ei raamatulla päähänlyövät ole ideoineet. He ottava kokonaisuudesta pienen pätkän ja ovat niiiiin pyhiä sen kohdan lukeneina.

        Tavallaan kokonaisuuksissa meitä opetetaan. No, tämä on pientä esiripun raottamista, jota saa hieman kurkata.
        se arvoasteikko se on rakkaudellinen, jos sen oikein ymmärtää.

        Tämä ihmisen liha - se on kipiä asia meille. Sen kuolema satuttaa.
        "tällaista ajatushavinaa!" KM


    • markku.lievonen

      Luonnollisesti ihminen ajattelee, miten luonnollista on parisuhteessa olevien miehen ja naisen on omata molempien ammatti ja ura ja oma rahatilanne. Koti on siis yhteinen tapaamis / asumis paikka.

      Kaikki hyvin, jos kyseessä on lapseton perhe. Mutta, todellisuus on, ettei lapsen kehitykselle tämä ole paras mahdollinen tilanne kehitysympäristönä. Muttam ei siitä sen enempää. Aika muuttuu ja jo nyt kaavaillaan vauvoille etähoitoa,- jota kutsutaan varhasikasvatukseksi, johon ei osallistu perhe , vaan kasvatus on ulkoistettu. Samanlainen kolhoosi ajattelu kuin aikoinaan Neuvoistoliitosssa.
      No, hedelmät / itsenäistymisen vaikeus me tiedämme tästä ympristön vaikutuksesta, mutta siihen syylllistettiin Kommunismi. Lapselle on yks hailee millä nimellä kutsutaan lapsen irroittamista vanhempien läsnäolevasta ajasta ja erikoisesti äidin,- koska isä ei mahdolistu imettämään puhuattakaan luomaan äiti / lapsi tasoista suhdetta joka alkaa jo lapsen kohdussa olevasta ajasta.

      En ihmettele yhtään miksi sukupolvet eivät kestä haasteita puhumattakaan käden taitojen omaamista,- joka on perusta käsityöammateissa. Ammateissa, joissa nyt on jo huutava pula työntekijistä ja ihan ymmärrettävistä syistä.
      Siis monella muutoksella perheessä on erittäin laajat seuraamukset koko yhteisunnassa / elinympäristössä.

    • ikuisuuksienkaivo

      Mikä on "ikuisuuksien kaivo" ... luulen että on sellaisille ihmisille, itsemurhan tehneille tai jotain sellaista.

    • markku.lievonen

      Niin, on luonollista ymmärtää, ettei jumalaton ihminen voi ...a-j-a-t-e-l-l-a..... ja liittää perheeseen käsitettä. Sitoutuminen.

      Käsite sitoutuminen, ei pidä sisällään käsitteitä ; Alistaja ja alistuja. Aivan sama mielikuva tämän päivän hyvin suunnitellusta ja toteutetusta yritystoiminnasta. Ei ole pomoja ja pomotettavia,- vaan on yritystoiminnassa ihmisiä, joilla on oma alueensa toiminnassa, jotka toimintana vaikuttavat toisiinsa ja näin koko yritystoimintaan ristiriidattomasti. Stressitöntä tekemistä.

      Niin, oikein nähtynä JUMALAN aivoittama miehen ja naisen asema parisuhteessa ei tunne käsitettä alistaja ja alistuja,- vaan käsitteen sitoutuminen perheeseen / vastuun ottaminen.

      • markku.lievonen

        Niin, parisuhteessa mies ja nainen tulevat sotoutumisen kautta yhdeksi lihaksi Raamatun opetusta sivuten.
        Taas sitoutumattomuus pitää osapuolet erillään ja kappailussa,- alistaja ja alistaja.


    • Ihminen, joka pyrkii alistamaan, on sisältä heikko. Ihminen, joka käyttää Sanaa oikeuttaakseen alistamisen, on hengellinen pelkuri, joka todellisuudessa pelkää omaa varjoaan ja yrittää paeta sitä. Tällaiset yksilöt usein unohtavat elämän tosiasian: Totuutta ei pääse pakoon. Mitä kovemmin yrittää paeta, sitä rajummin Totuus iskee, kun se lopulta saavuttaa.

      • EnkäUnohda

        Tämä on totta. Kun tällainen henkilö saa kokea eli maistaa omaa lääkettään, käy usein juuri noin kuin edellä kerron: hän itse osottautuu pelkuriksi, ruikuttajaksi, täysin selkärangattomaksi itkupilliksi ja jota ei todellisuudessa voi juurikaan "mieheksi" kutsua.

        Tämän olen saanut laajoissa elämänkokemuksissani havaita. Lopulta se olinkin minä, joka olin se vahvempi. Tämä vahvemmuus muhi vain niin syvällä, etten tuolloisena uhrina ollut siitä vielä tietoinen.

        Viimeisin herrasmies joka pyrki hallitsemaan elämääni, ilmoitti "syvästi vihaavansa kyttiä". Kun lopulta sain tarpeekseni hänen käytöksestään niin, että soitin poliisit ja nämä laittoivat tämän rapussa käsirautoihin, oli ilme jätkän naamalla melkoinen. Kytät laittavat hänet rautoihin! Kytät, koko talon nähden taluttavat hänet autoonsa! Kun tämä 000-rakastettuni sai kokea tämän muist. kolmisen-nelisen kertaa, oli hällä lopulta masennus niin syvä, että jätti minut rauhaan. Lopetti häiriköintinsä. Tämän jälkeen päätin elää loppuelämäni varmasti yksin.

        Nykypäivän järjestyspoliisit ovat muuten harvinaisen isokokoista rotua. Kun avasin oveni, seisoi ovella aina kaksi yli kaksimetristä ja leveää kuin ladonovet, valtion järjestyksen ylläpitäjää. Niska kenossa sain katsoa niitä taivaisiin asti.


      • Anonyymi

        Kyllä, minäkin koen että lopulta "alistettuna" on se vahvempi vaikka toki pyrin etten jatkossa mene siihen ja anna ..Mutta siis vahvempi, kun ensinnäkään ei harjoita itse sellaista eli alistamista joka on vahvuutta ja toinen että kun näkee ettei alistava osapuoli kestä itse yhtään sitä ..ei (ja ilmeisesti vielä) lähimainkaan kestäisi samaa olen tajunnut.. näyttäisi siltä ainakin..


    • No nyt selvisi ainakin yksi syy, miksi näillä paavoloilla ja mattiloilla ei ole seurakuntaa. Eipä tuonkaltaisia ajatuksia sentään nykyaikana tervehenkisissä seurakunnissa kompata.

    • Anonyymi

      Ketju joka poistettiin antoi ja olisi antanut tähänkin vastauksen poistetiin, eli
      Aatamin ensimmäinen vaimo ja toinen vaimo.

      MAHDOLLISESTI, ei varmaa, niin.
      Ensimmäinen nainen oli Lilith
      Toinen nainen oli Eeva.

      joten, tätä taustaa vasten ratkeaa useat seikat mitä naisten oikeuksiin ja ASEMAA tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pitkä aika on kulunut

      Kaikki on muuttunut. Huomenta tänne. 😌😧☕🐺❤️
      Ikävä
      232
      3584
    2. Odotan näkemistäsi

      tällä viikolla. Pelkään sitä myös. Saat minut tuntemaan niin paljon. Odottavan aika on pitkä.
      Ikävä
      100
      2504
    3. Eläkeläinen omistatko omaisuutta? Kohta PS vie sen

      Ministeriön ehdotus: Näille eläkeläisille uusi maksu – omaisuus syyniin Nykyisellään iäkkäiden ihmisten pitkäaikaishoiv
      Maailman menoa
      228
      2272
    4. On aika helvetillistä näytellä introverttina

      normaalia sosiaalissa ympyröissä kuten työpaikat, koulut jne. Kyllähän tuo onnistuu, mutta käytännössä kaikki vapaa-aika
      Ikävä
      338
      1887
    5. Jes! Miljoonat diesel-autot joutumassa ajokieltoon

      Erittäin hyvä ilmastouutinen! https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/a1277257-1244-4700-9bd7-399ef4d4313c "Tuo ajokiel
      Maailman menoa
      208
      1641
    6. Kaipaan sinua, mies

      Tiedän, että tämä on väärin molemmille. Mutta silti mulla on ikävä sua 🫠 Terveisin, V
      Ikävä
      41
      1445
    7. Kaikki meni silti hyvin

      Elämä jatkuu aina, kaikesta huolimatta. Hyvää iltaa ja hyvää yötä. 🙏🏼🐺☕🌜❤️
      Ikävä
      95
      1434
    8. Mitä haluat muuttaa kaivatussasi?

      Et ehkä uskalla sanoa sitä? Jotain on vikaa oltava. Muuten olisitte yhdessä jo.
      Ikävä
      97
      1347
    9. Voi minne taas hävisit?

      Harmittaa. 🥹
      Ikävä
      19
      1343
    10. Kahvin juominen tyhmentää

      Tutkimuksen mukaan kahvin juominen rapauttaa aivoja. Kahvi ei siten ole viisasten juoma kuten viina. https://www.hs.fi/
      Maailman menoa
      136
      1292
    Aihe