VANHUSTENHOITO

seuraaja

Ikävää on huomata, että eipä ole vanhusten kotihoito/välittäminen Karstulass sen kummempaa ,kuin muuallakaan. Kipeät huonosti liikkuvat muistiongelmaiset vanhukset kuuluisivat jatkuvaan seurantaan jo syömisenkin vuoksi, lääkkeet ym. Varsinkin ,kun itsekin sellaiseen haluaisivat. Varmaan on halvempaa, kun kotiinsa menehtyisivät. Kyllä inhimillisyys on erittäin kaukana.Ikävää on tuollaista " huolenpitoa " seurata. No ehkäpä kaikenlaiset päättäjät ja asioitten hoitajat tajuavat sitten ,kun olevat samalla tasolla. Sekin aika koittaa jokaiselle. Myös päättäjille eduskunnassa. Mites yhdessä laulussa sanotaan. Älä kanna kukkia haudalleni, tuo niitä eläissäni.

14

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraaja

      Hyvä ja kiitos, kun ei ole tullut vastaväitteitä tälle kommentille. Eli KAIKKI ovat asian ymmärtäneet. Totuuttahan ei voi millään lailla kiertää-.

    • Totuuttavain

      Ei kunnalla ole varaa vanhustenhoitoon kun rahat ovat menneet paljon tuottavampaan esim. jäähalli, johdonpätkiin, Wetkan halliin ym. sellaiseen.

    • seuraaja

      Niinpä tietenkin. Voi harmi näitä ahneita ihmis-sieluja ! No tulevaisuudessa sitten, niin makaa,kuin petaa.

    • hullua

      Sama meno on Jyväskylän K-S. lassakin. Hoitajat eivät seuraa edes ,et potilaat ottavat tuodut lääkkeet , kipu ym. Kun eivät muista. Ei ole aikaa mihinkään. Alasajo on suomessa raskaasti käynnissä näis asioissa. ikävää,mutta totta. Iso luuta heilumaan yläpäähän.

    • Isossalaitoksessatöissä

      Sitten kun itse tulen vanhaksi, jos niin pitkälle elän, haluan ehdottomasti pieneen hoivakotiin. Ehdottomasti. Mieluiten yksityiseen, ei isojen hoivafirmojen pyörittämään vaan ihan vaikka yhden, kahden pyörittämään yritykseen.

    • epäinhimillistä

      On ihmeellistä, että vanhuksen pitäis ottaa jopa 5 käyntiä vrk. ym avut ennenkuin on mahdollista päästä hoitolaitokseen?? 5 käyntiä hoitajilta siis.. Aatellaampa, mitä tää maksaa vanhukselle. Ja jos valtio maksaa,mitä ei pysty itse.. Kumpi on loppujen lopuksi halvempaa ja turvallisempaa varsinkin ,kun vanhus itse haluaisi hoitolaitokseen Kun ne hoitajat eivät ole kuin muutaman minuutin, eivätkä edes tiedä ottavatko lääkkeet ,syövätkö ruuan ym. Aivan uskomattomia sääntöjä tai lakeja. Ei yhtään ajan tasalla olla näis asiois. Toivottavasti uusi hallitus ,tuleva tajuais. TOIVOTAAN muutosta pikaisesti. Ja töihin otettavat hoitajat ajatuksella valitaan ,eikä vaan ,et on jotain työtä. Faktaa.

      • ikäväkyllä

        Taitaa kuitenkin olla niin, että otetaan hoitaja jos joku satuttais saamaan edes.
        Sitäpaitsi ei taida laitospaikkoja riittää kaikille halukkaille. Hyvä jos edes heille, jotka ei enää kertakaikkiaan pärjää ilman.
        Hoitokodeissa on monenlaisia asukkaita ja jos vielä itse kohtalaisen muistillaan niin saattaapi olla hankala sopeutua muistamattomien pariin. Siellä kun voi olla hyvinkin levotonta.


    • SipiläSivaltaaKansaa

      Sipilällä on varaa mennä yksityiseen hoitoon sitten kun aika koittaa, mutta se on evaikeamapaa tavallisella tallaajalla kun ei ole niitä miljoonaomaisuuksia.
      Sipilä ei ole ollut ajantasalla pitkään aiikaan jos ajatellaan tavallista kansalaista.

      • awklöi0w

        Sipilällä nyt ei ole tämän kanssa paljonkaan tekemistä.
        Kaikki päätökset, jotka ovat johtaneet vanhusten hoidon tilanteeseen lähinnä ruotsalaisten omistamissa laitoksissa on tehty jo vuosikausia sitten.
        Kuntien kurjistuminen alkoi toden teolla Suomen liityttyä EU:n jäseneksi ja lopullisesti Suomen liityttyä Euroon. Ruotsi jyllää kun ei ole Eurossa.
        Suomesta on hävinnyt Euron myötä kymmeniä miljardeja varallisuutta. Tämä kaikki on sitten siirretty kuntien kannettavaksi.
        Lisäksi muuttotappion vuoksi heikentyneet kuntien hartiat eivät kanna enää, vaan on etsittävä uusia ratkaisuja. Lisäksi näiden hoitokotien kohdalla toimijat ovat jättäneet tylysti noudattamatta sopimuksia ja sääntöjä.


    • epäinhimillistä

      Nimenomaan tarkoitin ,kun ei enää pärjää. Silloin pitäs päästä laitokseen. Siitä juuri on kyse. Varsinkin,kun ei edes ole omaisia lähimaillakaan. Olen 6v. käynyt laitoksessa auttamassa omaa isääni hoitajien avuksi mm, hiusten leikkuu,kynsien, parran ajot, syöttäminen. Nyt jo onneksi päässyt pois, luojan kiitos. Tiedän aika tarkkaan ,mistä puhun. Faktaa.

    • tutkailenvaan

      Ihmisaivot ovat loppujen lopuksi kuitenkin monimuotoisin tietokone , kun yrittää selittää asioita vaikka miltä kantilta, se ei vaan mene perille. Ja vastauksen ne keksii aina. Käsittämättömän ihmeellinen keksintö ,tai luomus..!?

    • Anonyymi

      Kyllä vanhusten hoitopaikois pitäs edes IKKUNAT saada auki tällasilla helteillä, jos ei edes tuulettimia ole. Karmeeta touhua . Menee jo rääkkäyksen puolelle.???

    • Anonyymi

      Esim. marjarannassakin.!??

    • Anonyymi

      Se onkin jännä juttu, kun kotihoitajat VÄHÄTTELEVÄT vanhusten huonoa oloa esim. kotona. Ei kai sitä huomaa, kun on n. 5-10 min. paikalla. Mut kun istuu ja juttelee parkin tuntia,vaik harvemminkin niin sit huomaa tosiasiatkin ?? Mikä sit on sitä hoitamista ja välittämistä ?? Sanotaan et ei ole resursseja, aina niistä tärkeimmistä asioista puuttuu niitä resursseja. Ehkä vähän välittämistäkin puuttuu. Ollaan vain ns.töissä. EI se helppo ala ole tuokaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe