Telrskooppipatukka

Suomessakin myydään teleskooppipatukoita, onko laillinen omistaa?
Ilmoita


Ei kai omistamisessa kenelläkään ole nokan koputtamista, mutta hallussapito on sitten ihan kokonaan eri asia...
Ilmoita
Telrskooppi?

Taas yksi kielioppivammainen... Valitettavan tavallinen ilmiö tällä palstalla :-|
2 VASTAUSTA:
Tätä palstaa seuraa myös harvinaisen paljon äidinkielenopettajia. Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että äidinkielellä ja aseilla on näin paljon yhteistä.
Kyllä kai nämä äipänkielen opettajat taitaa oikein näpyttelyn kun sormet on kuin riisipuikot, eri asia duunarilla kun yrittää kännykällä viestiä kirjoittaa,, sormenpää peittää kolme kirjainta!
+Lisää kommentti
Vaatii kortin hallussapitoon
1 VASTAUS:
metsästyskortin?
+Lisää kommentti
Ookeiiii? Siis ainostaan hallussapito on kielletty mutta omistaa saa, teleskooppipatukka saa siis olla minulla kaapissa mutta en saa sitä pitää käsissäni eli hallussa, no sittenhän saan vaikka pistoolia kun pitää kaapissa mutta en hallussa ....jee! Saan omistaa konekiväärin mutta en saa sille hallussapitolupaa, jaa mutta kuinkahan ostaminen? Saakos laittoman aseen omistaa kunhan ei pidä sitä hallussaan?
3 VASTAUSTA:
@Poiiuyy: sulla on vahvasti hallinnan/hallussapidon käsite ja määritelmä hukassa...

Ehkäpä saadaan sopiva analogia autoilusta?

Jos olet ajoneuvon HALTIJA, se tarkoittaa sitä että sinulla on PÄÄSY KÄSITTELEMÄÄN tuota laitetta. Se ei siis tarkoita että ko. laitetta pitäisi 24/7/365 koskettaa jollain ruumiinosalla
Väännän vielä rautalankaa... mikäli teleskooppipamppu löytyy sulta kädestä/suusta/perseestä/taskusta, tai jostain muusta ruumiinaukosta —> tämä on hallussapitoa.

Mikäli pamppu löytyy kaapista/komerosta/kylpyammeesta/polkupyörän tarakalta/autosta/liiteristä/veneestä
—> tämä on myös hallussapitoa, mikäli edellämainitut voidaan liittää sinuun (olet joko edellämainittujen omistaja taikka haltija)
Ai niin vanhenpani ovat siskokset ja kärsin hapenpuutteesta lapsena. Nykyään aika menee kivasti sairaseläkkeellä impatessa liimaa.
+Lisää kommentti
Teleskooppipatukoita ei Suomessa lain mukaan ole luvallista myydä yksityishenkilöille ja niiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty. Teleskooppipatukan säilyttäminen esimerkiksi keräily- tai koristetarkoituksessa on kuitenkin sallittua, eikä vaadi erikseen lupaa.

Nyrkkirautojen, stilettien ja heittotähtien sekä muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden samoin kuin sähkölamauttimien ja -patukoiden, jousipatukoiden sekä tarkkuussinkojen ja –linkojen hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on sekin kielletty, jollei hallussapitäjänä ole järjestyksenvalvoja työtehtävässään tai jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä.

Kyseiset kiellot eivät kuitenkaan koske historiallisesti tai taiteellisesti arvokkaiden vaarallisten esineiden hallussapitoa yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa, jos hallussapidon tarkoitus on kaupanteko, keräilykokoelmaan liittämiseen tai näyttelyssä pitämiseen liittyvä hyväksyttävä syy. Kiellot eivät myöskään koske valtiota eivätkä valtion omistamien esineiden hallussapitoa, jos perusteena hallussapidolle on valtion palveluksessa olevan henkilön tehtävien hoitaminen.

Teleskooppipatukan saa yksityinen henkilö periaatteessa tuoda maahan, ainakin niin voi lain pykälästä tulkita. Kauppan sitä ei saa pitää, muille kuin esim. vartijoille.
Julkisella paikalla ja sillä olevassa kulkuneuvossa teleskooppipatukan hallussapito on kielletty, muita kuin poliiseilta ja vartijoilta/järjestyksenvalvojilta ym. senkaltaisilta.
Laiton hallussapito on sakkojuttu ja patukka tuomitaan valtiolle. Sakot eivät mene rikosrekisteriin, mutta näkyvät poliisin rekistereissä.

Kielletyt esineet ja aineet
9 §
Vaaralliset esineet

Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12 §:ssä muuta säädetä.

Mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, ei koske valtiota eikä valtion omistamien esineiden hallussapitoa, jos perusteena hallussapidolle on valtion palveluksessa olevan henkilön tehtävien hoitaminen.

»
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Telrskooppipatukka

Suomessakin myydään teleskooppipatukoita, onko laillinen omistaa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta