iltamenot 2019

ENSIKERTALAINEN

Missä ja miten tällainen tavan naismatkustaja iltansa viettää Hurghadassa? Tykkään tanssia.

5

58

  Vastaukset

  • Papan kanssa olemme kotomaassa kovia tanssimaan. Kerran pari kuussa käymme pyörähtelemässä milloin missäkin. Kesällä lavatansseissakin.

   Ei Egyptissä missään tanssia saa, syntinäkö pitävät. Naisensakin pitävät piiloissa lukkojen takana. Joskus joku säkkiin pukeutunut akka nurkalla vilahtaa.

   Yhtenä iltana hotellin ravintolassa oli muutama partaniekka lavalla pyörimässä järjettömän oloisesti. Pari partaturria vinguttelivat joitain soittimia, mitä lie. Ei nyt meikäläisen korvaan oikein tarttunut. Ei taida noilla muslimeilla säveltäjiä olla, muusikot vetelevät omasta päästään. Eipä näy nuotteja ei.

   Paras kun otat sen matkakumppanin Suomesta mukaan niin tansitte sitten huoneessanne oman musiikin mukaan. Poikamiehiä ei noissa paikoissa käy.

  • Minä kävin suihkussa ja samalla ruikkukakka valui pitkin sääriäni lattiakaivoon.
   En minä muuta matkasta muista.

  • Mitä ihmeen kitisijöitä täällä on vastailemassa?
   Tuskin olette ikinä matkustaneet kotipihaanne kauemmas.
   Minä olin juuri Egyptissä ja palaan sinne takaisin ensi tilassa, oli niin ihanaa. Lämmintä, kaunista, leppoisaa, hymyileviä ihmisiä, halpoja hintoja... ja matkustin yksin, vaikka olen nainen ja se on mukamas niin hirveän pelottavaa.
   Ihmiset ovat siellä eksoottisia ja kauniita ja kyllä - he kerjäävät rahaa koko ajan tai yrittävät muuten kaupitella kaikkea turisteille, myös itseään seuralaiseksi, ystäväksi tai jopa aviomieheksi. Egyptiläisiä naisia ei ole Hurghadassa toistaiseksi kuin muutama yksilö, mutta he ovatkin todella vahvoja persoonia. Tulevaisuudessa naisia näkyy maisemissa paljon enemmän, eivät egyptiläiset mitään tyhmiä ole, vaikka sukupuolten välinen tasa-arvo junnaa 60 vuotta pohjoismaisen perässä.
   Minä kiertelin Hurghadassa iltaisin kaupoissa ja Marinan kahviloissa, oli kyllä kaunista ja lenseää. Poimin aina mukaani yhden rauhallisen paikallisen sosieteetin juttukaveriksi, yksin on Suomessakin orpo olo istua kahvilassa. Yökerhossa oli oikein kiihkeää, jos olisin vielä alle 4-kymppinen, olisin tanssinut siellä varmaan joka yö ja tutustunut lähemminkin johonkin egyptiläiseen mieheen?
   Summa summarum: pelko on turhaa. Määritä itse omat rajasi ja tee päätökset mitä sinä itse haluat kenenkin kanssa tehdä. Arabimiesten hermot lepäävät, kun kerrankin saa olla vahvan naisen komenneltavana, eikä aina tarvitse esittää machoa.

   Poikamiehiä siellä on valtavasti, heidän pahin vikansa on köyhyys sekä huono itsetunto. Upeinta on se, kun kaikki ovat aina selvinpäin ja miehetkin ovat avoimia kuuntelemaan feministisiä palopuheita. Itse pyysin tuomaan ensi kerralla perheen äidit, siskot ja miniät mukaan turistikeskukseen, jotta voisin tutustua heihinkin.

  • hurtassa vähän paikallisia ämmiä jos vain muutama ihme juttu

   abdibile

  • hurtassa vähän paikallisia ämmiä jos vain muutama ihme juttu

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   337
   6645
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   189
   3285
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   137
   3249
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   897