rovaniemellä lastenvalvoja

hei, täällä rovaniemellä lastenvalvoja sanoi minulle, että elatusapu ei koskaan voi olla pienempi kuin kelan myöntämä elatustuki. Onko tämä joku valtakunnallinen vai aluekohtainen juttu??
Ilmoita


Paikallisen lastenvalvojan valhetta tai tietämättömyyttä.

Jos elatusmaksu on pienempi kuin Kelan myöntämä elatustuki, niin Kela maksaa sen erotuksen.
Ilmoita
faktat pöytään:
kunnan lastenvalvoja/ sosiaalitoimi
EI OLE vanhempien omia lapsiansa koskevissa mahdollisissa keskinäisissä- ja vapaaehtoisissa sopimusasioissa edes asianosainen- ja sopimusosapuoli. Lastenvalvojalla ei ole
mitään oikeutta ottaa kantaa mahdollisen sopimuksen
sisältöön viranhoidossaan. Lastenvalvojalle ei tarvitse mennä
eikä lastenvalvojan kanssa tule neuvotella. Tarvittaessa
yhteys yksityiseen asianajajaan ja kulut kunnan maksettavaksi
virkarikoksen johdosta.

Pyydä em. lausuma kirjallisena ja toimita rikostutkintaan-
on virkavelvollisuuksien vastainen menettely, perätön
lausuma, ohjeistus ym.
Ilmoita
Elikkä tarkoittaa sitä, että lähivanhempi saa aina minimissään kelalta sen saman summan. Etävanhempi taas maksaa kykynsä mukaan joka voi alkaa 0 nollasta eurosta hamaan tappiin asti. Kuitenkin kelasta saa aina saman summan vaikka elatusmaksukyky olisi suurempi.(lopun voi laittaa ulso ottoon)
Ja jos soppari tehdään vaikka elatusmaksulla 52 e kk. Kela selvittää sen onko etä maksanut lähille tätä 52 euroa suoraan vai maksaako kelalle.
Mutta kyllä ne kelalla näitä selventää, ainoa mitä ne haluaa on hakemukset ja sopimukset niihin liitteenä mukaan.
1 VASTAUS:
Juuri näin.
Itse esimerkiksi maksoin joskus 70€/kk ja Kela loput. Jos sopimus ylipäätään on tehty, niin lähivanhempi saa sen minimin 158,74 € joko kokonaan Kelalta tai sitten osan etältä ja loput Kelalta.
+Lisää kommentti
Kela ei selvitä yhtään mitään- on täysin vanhempien keskinäinen
ja vapaaehtoinen mahdollinen sopimus,
joka voidaan jättää kokonaan tekemättä. Kukaan ei voi vanhempia pakottaa tekemään yhtään mitään, vanhemmat itse päättävät yhdessä lastensa asiat. Kela voi yrittää, haluta toki mitä tahansa,
se on sitten eri asia mitä saa ja annetaan. Niinhän itsekkin haluan omat lapseni, lasteni huoltajuuden- ja asumisen kanssani. Elatusta kun ei suoriteta koskaan vieraannuttaja "äidlle- ja viranomaisille"; perusteettomat, vastikkeettomat elatukset peritään aina takaisin tavalla tai toisella. Näin se vain menee vielä yli 12 vuoden jälkeenkin perusteettomassa "viranomais-" menenettelyssä vailla lapsen etua- ja oikeuksia omaan isäänsä- ja sukuunsa.
Ilmoita
Tossahan tuo tulikin. Lastenvalvoja on pelkkä suosittelija. Ei päätä mitään. Ei vastaa mistään.

Lastenvalvoja voi kertoa ja suositella ihan mitä huvittaa ;)
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

rovaniemellä lastenvalvoja

hei, täällä rovaniemellä lastenvalvoja sanoi minulle, että elatusapu ei koskaan voi olla pienempi kuin kelan myöntämä elatustuki. Onko tämä joku valtakunnallinen vai aluekohtainen juttu??

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta