Opinnäytteet aikamoista potaskaa

diipadaabaduu

On tullut satunnaisotannalla katseltua AMK:n oppareita ja voi tsiisus niitä. Ei nuo yliopistojen gradut suurimmaksi osaksi mitään suurteoksia ole, mutta AMK:n opparit vetävät kyllä pohjat.

Lähteet on merkitty miten sattuu, ja välillä lähteistä on copy-pastetettu pitkiäkin rivejä ilman sitaattimerkkejä (tämän on myös plagiointitutkija Erja Moore huomannut), On tullut vastaan semmoisiakin töitä, missä kirjoitelman asetukset on päin seiniä, esim. jotkut luvut on laitettu alkamaan keskeltä paperia niin, että ylhäällä on tyhjää tilaa. Kerran vastaan tuli jopa opinnäytetyö, missä edes sisällysluetteloa ei oltu vaivauduttu tekemään kunnolla, vaan siitä puuttui useita lukuja eikä sivunumerotkaan täsmänneet.

Eikö AMK:ssa oikeasti ole mitään laatukriteereitä? Kaikki roska vaan läpi ja koululle massit valmistuneista?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FMFM

      Ammattikorkeaan nyt vaan valikoituu aika paljon sellaista opiskelija-ainesta, josta ei koskaan voi millään koulutuksella tulla kirjallisessa esityksessään akateemisen tasoista. Nämä tradenomit sun muut sosionomit ja insinöörit ovat useimmiten arjen duunareita, joiden ei ole tarkoituskaan yltää tieteen tekemiseen.

      Ammattikorkean opiskelijat ovat suureksi osaksi niitä, joiden kyvyt eivät ole yltäneet yliopistojen vaatimuksiin. Mutta, ja tämä on tärkeää, heitäkin tarvitaan yhteiskunnassa moniin tehtäviin. Heille on tarvetta suoritustason tehtävissä.

      Siis lyhyesti: ammattikorkean opinnäytetöitä ja yliopiston kanditöitä ja graduja ei ole syytä verrata toisiinsa. Opiskelijat, opettajat, opetus ja tavoitteet ovat erilaiset.

      • Akateeminen

        Kaikkia tarvitaan kyllä. Vain juntti ja sivistymätön ihminen halveksii esim. ammattikoulun käyneitä ammattilaisia. Korkeamman koulutuksen saanut tuskin osaisi tehdä samoja töitä koska moni heistä on aika kädetön.

        Tiedän omasta kokemuksesta ettei AMK ja yliopisto eroa vaatimustasoltaan oikeastaan yhtään, tutkinto on molemmista. Painotus on tietysti erilainen.


    • Kiitos hienoista vastauksesta

    • yomank

      Voisiko AMK:t siirtyä kirjallisten opinnäytteiden sijaan esim. käytännön näyttökokeisiin? En tosin osaa sanoa, toimisiko joka alalla.

      • Tulkintakysymys

        Kyllä ainakin tekniikan opinnäytteet ovat usein käytännössä melkoisia näyttökokeita. Monissa on tehty jokin suunnitelma joka usein on myös käytännössä toteutettu, tai on mittauksilla selvitetty jotakin asiaa. Raportti on sitten esitetty opinnäytteen muodossa.


    • Opinnäyte-evvk

      Luulisi, että opinnäytteen jäsennys ja formaatti on helppo saada oikeaan kuosiin opinnäyteohjetta ja -pohjaa käyttämällä. Kieliasunkin saa suhteellisen helposti ainakin ammattilaisen avulla kohdalleen. Tietenkin lukihäiriöisille apua pitää olla enemmän.

      Sisällön saaminen asianmukaiseksi on vaikeinta, mutta jos edellisessä kappaleessa mainisemani asiat on tehty huolella, sisältö saa melkoisen kepoista, että siihen kiinnittäisi erityisesti huomiota.

      Jos ihminen ei viitsi panostaa edes opinnäytteenseensä, niin miten kukaan työnantaja voi olettaa hänen viitsivän panostaa sitten työtehtäviinsäkään?

    • rereter

      Olen saman huomannut kuin aloittaja. Useita AMK opinnäytetöitä olen theseuksesta lukenut ja jotkin vaativuustasoltaan vastaavat ammattikoulun töitä. Asennetaan jokin laite, muutama kuva, teoriaa tueksi ja siinä se sitten onkin. Lähteet ja viittaukset merkitty huonosti. Joissain lähdeluetteloissa on ollut sellaisia lähteitä joihin ei ole viitattu ollenkaan. Ihmettelen useasti, että miten nämäkin työt on hyväksytty. No eipähän ole paineita omasta työstä kun katsoo tasoa. On siellä kyllä hyviäkin töitä, joista on ollut oikeasti hyötyä firmalle ja työ on ammattimaisesti toteutettu. Taso vaihtelee runsaasti.

    • Anonyymi

      AMK opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 op, kun taas yliopistoilla pääasiassa 40 op, eiköhän tuo selitä suurimman osan töiden eroista. Tästä syystä noita ei tietenkään ole syytä verrata toisiinsa.

    • Anonyymi

      Jotkut tekee tosi hyviä, jotkut tosi huonoja. Ne huonot on yllättävän "halvalla" kasaan lätkittyjä. Meillä oli tarkka syyni niissä ja kielenhuollon opettaja syynäsi ne tarkkaan ja pisti korjaamaan. Tietysti jos joku on niin "kingi jäbä" ettei toisellakaan kerralla korjaa virheitään ja saa opparista arvosanaksi huonoimman ja on siihen tyytyväinen, mutta on suorittanut opinnot ja kypsyysnäytteen yms. mitä kaikkea sitä olikaan, niin minkäs teet.

      • Anonyymi

        Niinhän se on. Varmaan vaikuttaa myös minkälaisen aiheen saa työlleen ja minkälaisesta yrityksestä. Jos ei ole motivaatiota/kiinnostusta aiheen suhteen niin varmasti heijastuu myös tuotokseen. Joissain töissä on esim. kerrottu vain miten digitalisaatio vaikuttaa johonkin toimialaan ja jonkinlaiset omat päätelmät asiasta. Tällaisissa töissä ei ole edes ollut mitään toimeksiantoa miltään yritykseltä tai muuta kehitystehtävää ja silti hyväksytty. Nämä työt olivat kyllä kuivaa luettavaa. Kerätty vain aineistoa eri lähteistä ja sitten jotain omaa pohdintaa perään.


      • Anonyymi

        Niin, kaikkienhan pitää valmistua, vaikka ei osaisi edes kunnolla lukea eikä kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Miksi noita huonoja töitä tulee ja julkaistaan?
      - opiskelija-aines osaksi kehnoa
      -ohjausta antavat opettajat epäpäteviä/ välinpitämättömiä
      - ohjausta ei anneta vaiheittain, jolloin työtä valvottaisiin eri vaiheissa ohjaten
      - vaikka ohjeet ovat tarkkoja, niiden noudattamista ei valvota
      - jos työtä tarkastettaisiin suomen kielen ja substanssin näkökulmista, niin läpi pääsisivät minimivaatimukset täyttävät työt
      - miksi näitä todella kehnoja töitä Theseus- tietokannassa julkaistaan? On häpeäksi koko laitokselle! Kyllä tietty tasovaatimus julkaistaville töille tulisi olla, törkeitä virheitä ei saisi päästä läpi, ja opettajan tulisi tuntea sekä tutkimustoimintaa että laitoksen perusohjeet!
      Osa on potaskaa todella ja samanaikaisesti myös hyviä!

    • Anonyymi

      Mä luin yhtä tradenomin päättötyötä. Tekstiä oli 46 s. ja lähteinä kaksi kirjaa. Ei jumankekka!

      • Anonyymi

        Nämä tradet ovat kaiken lisäksi olevinaan melkein maistereita ja varsinkin oman alansa asiantuntijoita.


      • Anonyymi

        No, parempi sekin kuin pelkkä peruskoulu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe