SSH rysähti

Anonyymi

SSH on ollut reilusti ylihinnoiteltu sitten vuoden 2013, jolloin osakkeen arvo oli noin 1 €. Nyt palataan lähtötasoon, mitään ei olla saatu aikaiseksi 6 vuodessa, ja 12 miljoonan hybridilainakin on taakkana. Inderesin mukaan tarvitsevat todennäköisesti osakeantia vielä hybridilainan takaisinmaksuun. Annan tavoitehinnaksi 0,50€, koska firman tilanne huonompi kuin alkuvuonna 2013.

Koko firman hype alkoi kun Stonesoft meni myyntiin vuonna 2013. Sijoittajat kiskaisivat innoissaan ostolaidasta muutaman päivän, ja nähtiin useita +30% päivänousuja. Osake nousi lopulta aina 6 €:oon asti kun joku Syrjänen osti SSH:ta. Kaikki oli kuitenkin höttöä unelmaa, ja monilla varmaan salkku räjähti tappiosta, tai tuli ainakin turskaa reilusti.

Suosittelen harkitsemaan tarkemmin mihin sijoitatte. Juuri tämän tyyppiset propelleripajat ja Biohit ovat varmoja turskia pitkässä juoksussa.

8 kommenttia

Vastaukset

 • Tällaisia firmoja tarvitaan pörssiin että lottokansakin saadaan sijoittamaan.

  Se tuleeko voittoa ei ole pääasia. Tärkeintä on että sijoittaa.

 • SSH tarina vuodesta 2013 on kovasti samanlainen kuin BIOHIT tarina ko.aikana. Taitavalla "ns.annetaan ymmärtää" asioiden olevan hyvällä tolalla saadaan sijoittasopulit retkuun sekä KL palstalla että täällä. Tämä johti osakkeen arvostuksen nousuun jolloin yhtiön sisäpiiri vähensi omia osakkeita. Kaiken huippuna toimitusjohta sai 2018 tietää vakavista vaikeuksista päämarkkinoilla Kiinassa. Tällöin hän vähensi itse lappujansa, sen sijaan että olisi muille osakkeenomistajille suonut saman tiedon ja mahdollisuuden myös saada lapuista nykyistä parempi hinta, vaan eipä tiedottanut. Meilläpäin tälläistä tiedon pimittäjää sanotaan HUIJARIKSI.

 • En ymmärrä tätä sianvinkunaa. Katsokaa vähän ympärille. Vaikka Raisio ja Outokumpu. Koko viime vuoden tullut alas puolittuen arvoltaan. SSH ei ole yhtään kummempi siinä suhteessa. Itse olen nyt vaihteeksi tappiolla, mutta luotan muutokseen. Olihan tässä hyvää, että moni "pilkkijä" ja sipaisija nonneroista sai turpaan. Meni pelilaput hukkaan. Ei kosketa pätkääkään.

 • Viittaan Kauppalehden keskusteluun, jossa joku Kaloniemi on otettu tuulipussiksi osaketurbulenssin ratkaisuksi. Joku älykääpiö on jälleen ilmestynyt maalamaan seinät mustiksi. Olkaa nyt järkeviä ja sulkekaa silmänne tuollaisilta myymään kehoittavilta joilla ei koskaan ole mitään hyvää tai rakentavaa sanottavana.

  Oikeinko kaksi eri tahoa , siis analyysin tehnyt ja joku Kaloniemi ovat tahoillaan tehneet saman ratkaisun? Ja nytkö pitäisi tehdä johtopäätös, että äkkiä myymään kehoittaa uitun kääpiö? Onpa älyvapaata logiikkaa.

  Kyllä jotain keskusteluyhteyttä historiaan katsoen Kaloniemen ja analyytikoiden osalta voi ollakin historiaan katsoen. K lienee joskus onnistunut. SSH oli räväkkä hetkellinen sisääntulo ja nyt ulos? Miksi?

  Jospa hänellä on jotain kuraa taskussa mikä pitää paikata. Toki tuonkin 200K tms positio on sen verran merkittävä ollut, että tulevaan taantumaan sitä ehkä tarvitaan puskuriksi muualle. Miksi edm. keskustelussa eräs (äly)valo on suht hiljaa? Jäikö nonnerolle sipaisu- ja pilkintäpussit käteen? Hiljaa on !

  Kyberleijona on mahdollisuus, mutta kuten ennen ainakin valtion leipä oli pitkä kyllä mutta kapea, saattaa viranomais ym tahoille suunnatut palvelut olla juurikin sitä, Mutta sehän on vain osa kokonaisuudesta.

 • Katsoin Inderesin Olkkonen-haastattelun. Nihkeää on, mutta kovaa toukokuun niiausta en osakkeelle odota. Moni muu osake kyllä tulee ennen kesää alas. Tosiaan tuossa videolla O. kertoo UKM-tuotteelle saadun ison merkittävän uuden asiakkaan, mutta lisenssitulo jäi Q1 osalta vielä vaatimattomaksi.

  Siispä kohti Juhanusta valoisin mielin, ja Q2 tuloksessa saattaa näkyä parempaa.
  Omakin pieni tappio on oikeastaan suht merkittävä, mutta ei tulisi mieleen myydä. Jään tosiaan odottamaan alkuvuoden tuloksia heinäkuulle..

  Vitsinä voisi sanoa johtava toimija ilmaisun videolla, koskien NQX:ää.. tulevaisuuden pilvipalvelu globaaleille markkinoille kuulostaa hyvältä vaikka menneiltä vuosilta muistuu mieleen GeoSentric johtavana toimijana.

  Muuten kyllä itse Globalismi ja matuhalaajat, Suomen kulttuuria halveksivat atlanditet ja viherpunikit maanpetturit... hAISTAKAA SIANVITTU. TE HÄVIÄTTE LOPULTA TÄMÄN PELIN. Näkeehän sen KL- Outo keskustelussakin millainen on vinkuva sika kun tulee ensimmäinen vastoinkäyminen.

 • SSH:ta kannattaa nyt tankata kuin viimeistä päivää.

  NQX-palomuurin laajennetut ominaisuudet ovat valmiita ensi kuun loppuun mennessä. Se tarvitsee vielä Viestintäviraston hyväksynnän, mutta sitten on latu auki. SSH:n ja valtion täysin omistaman Erillisverkkojen yhteisyritys on jo perustettu. Sen tarkoituksena on kaupallistaa palomuuri valtion ja viranomaisten käyttöön.

  Ymmärrettekö kuinka merkittävästä asiasta on kyse? Kaikki tärkein Suomessa kulkeva dataliikenne menee jatkossa SSH:n toimittaman tuotteen läpi. En haluaisi käyttää näin kornia termiä, mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että rahaa tulee yhtiöön ovista ja ikkunoista ja pitkään.

  • Kannattaa lisätä. Varovasti kuitenkin alkuun. Kuten aiemmin olen todennut, valtion leipä oli ennen pitkä mutta kapea. Se saattaa myös Kyberleijonan tapauksessa olla sitä, mutta on hyvä asia siltikin.

   Venäjähän jo valmistelee internetin suitsimista kriittisinä aikoina. Siinäkin voisi löytyä lisää palveluvolyymiä. Nyt kun Trump hienosti tarttui jälleen ikävään asiaan ja omalta osaltaan suitsii Kiinankauppaa, niin globalismin hulluudelle saadaan jotain rajoja. Myös kriittisen tiedon kulun suojauksen tarve lisääntyy.

   Juutinraumaa

  • Jahas.. joku Nonnero ehti heti aamusta pelilappuja keräämään, Onhan selvää, kun SSH:a talvella niin kovalla ruoskalla lyötiin maahan, että positiivinen seuraava uutinen saa tämän epälikviidisen osakkeen eloon, ja pomppu on helposti yli 30% .

   Juutinraumaa

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.