Lentonäytös 2019 Turku

F18Superhornet

No niin, aloitellaanpa tällä aiheella. Mitä odotettavissa, toimiiko järjestelyt paremmin kuin viime vuonna Jyväskylässä ja saadaanko paikalle hyvää esiintyjäsettiä?

Varmistuneita tulijoita?

26

137

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peter__T

      Liikennejärjestelyt toimivat luonnostaan paremmin Turussa siksi, että siellä on lentokentän alueella todella laajat pysäköintimahdollisuudet. Jyväskylässä tilanne oli päinvastainen.

    • Viljok

      Jyväskylän näytös itsessään oli todella hieno. Olin itse varautunut kuumuuteen ja vissyä oli mukana jne.. Itselläni ei moitittavaa Jyväskylästä jäänyt.

      Järjestelyt Jyväskylässä tökkivät monella lähinnä vesipisteiden ja lauantain bussi kaaoksen osalta. Näissä on toki ollut ongelmia monessa muussakin isossa tapahtumassa.

      Ihmettelen sitä, miksi samoja ongelmia toistuu koko ajan, eikö virheistä voi oppia tapahtumajärjestelyissä?
      Olin kesällä 2018 myös kuninkuusraveissa. Lauantaina sielläkin oli bussi kaaos, mutta ihme tapahtui: sunnuntaina bussi järjestelyt ja poistuminen alueelta oli järjestetty esimerkillisesti!

    • vieläjäsen

      Kuulemani mukaan suomen ainoa lentävä DC-3 kone ei tulisi turun näytökseen, vaan olisi saksassa samaan aikaan, jos näin on, kehotan kaikkia turkulaisia DC-yhdistyksen jäseniä ns. "äänestämään jaloillaan", jo siitäkin syystä että sinne saksaan kerkeää turun näytöksen jälkeen.
      Kyllähän se on taivaan tosi että sinne turun näytökseen DC-3 koneen on mentävä, siinä ei ole selityksille sijaa.
      Ne muutamat henkilöt jotka saksaan menoa ovat järjestelemässä, voisivat ajatella hiukan laajemmalla perspektiivillä, kyseessä on sentään suomen päälentonäytös.
      Itse meinaan ottaa pitkät koko yhdistyksestä jos konetta ei turussa näy, ja kehotan muitakin yhdistyksen jäseniä harkitsemaan samaa.

      • Strobo

        "Ne muutamat henkilöt..." Jos kerran olet DC-yhdistyksen jäsen, sait varmaan myös kutsun kokoukseen, jossa asiaa käsiteltiin isolla joukolla. Siellä enemmistön mielipide oli, että ainutlaatuisessa Daks over Normandy -tapahtumassa lennetään muiden mukana Berliiniin saakka. Ja kun kahdessa paikassa ei voi olla yhtä aikaa, niin voi, voi Turun kannalta.


      • lentohenkilö

        "jo siitäkin syystä että sinne saksaan kerkeää turun näytöksen jälkeen". Olin kys. kokouksessa ja äänestin saksan matkaa vastaan.
        Olen samaa mielta, että saksaan voi mennä turun näytöksen jälkeen.


    • ei-ole-tulossa

      Näköjään DC-3 lähtee Normandian tapahtumaan jo 1.6. ja palaa sieltä Berliinin tapahtuman kautta Suomeen vasta 20.6. Joten ei tule Turkuun.

    • HXHXHX

      Lentonäytöstä ei juuri huonommin voi järjestää kuin Ilmailuliiton tyrimä Tikkakoski 2018. Turussa on siis luvassa kunnon näytös!

      • Anonyymi

        En usko tähän. Maailman kuuluisat suihkuhävittäjäryhmät eivät tule Turkuun. Turhaan toivoa sitä.


    • Anonyymi

      Buchon-Mersu kuulemma tulossa Turkuun Englannista, mutta ei ole vielä aivan lentokunnossa. Toivottavasti valmistuu ajoissa. Ja saadaan lennettyä Suomeen ilman että moottori tekee stopin kesken kaiken.

      • Anonyymi

        Selväähän tuo on että ei ole tulossa jos ei ole vielä lentänyt korjauksen jälkeen. Vanhojen koneiden lentotestit ovat vaikeita.


      • Anonyymi

        Nyt on kaikki Turun näytöksen esiintyjät julkaistu, mitä mieltä olette? On siellä mielenkiintoisia esiintyjiä, mutta minusta jää hiukan ohueksi tarjonta,


      • Anonyymi

        Kylllä tämä puolalainen potkurilentolaivue on täysi floppi. Muutenkin Suomessa alkaa nuo showt mennä huonompaan suuntaan.. varmaan rahan puutteen takia.


    • Anonyymi

      Ihan hyvältähän tuo Turun kattaus näyttää. Ilmeisesti Mig-29 on vielä epävarma Puolan lentosääntelyn takia. Rafale varmaan tulee kuva-arvoituksen perusteella. Ja voi tulla vielä muitakin. Kyllä se tästä 😀

    • Viime kerralla kun valtakunnallinen Air Show järjestettiin Turussa niin: muonitus oli persiistä; muutaman nakkitelttaa joissa liian vähän henkilökuntaa: pitkät jonot -toinen vain rahasti kun toinen yritti laittaa viittä nakkia pahvilaatikkoon. Jos halusit vain kupin kahvia sinun piti mennä nakkijonoon koska kahville ei ollut myyjää. Minkäänlaista palveluhalukkuutta näillä nuorilla ei ollut. Lento-ohjelma takkuili surkeasti, saattoi olla pitkiäkin taukoja että kukaan ei noussut eikä laskeutunut vaikka pilotteja istui koneessaan moottorit tyhjäkäynnillä. Minkälainen lauma puupäitä näitä organisoi, tätäkin on useampikin yrittänyt selvitellä mutta vastuunkantajia, vastauksen antajia ei löydy. Jos menet Jämin isoon ilmailushowhun on Taneli Äikäs junaillut niin että homma pyötii, koneita on taivaalla solkenaan, muonitusta, ohjelmaa on: kaikki pelaa kiitetävästi. Ylempänä joku kehui parkkipaikkoja Turussa. Viime kerralla kyllä oli opastajia viittoilemaan sisään mutta ei ulos. Siellä ukot istui kun kukaan ei ollut pyytänyt opastamaan kotiin palaavia. Hyvin nopeasti muodostui röykeimmän lait; torvet soi niin kuin etelänmaissa. Kukaan ei välittänyt hevon helvettiäkään.

    • Anonyymi

      Esiintyvinä lentokoneina on aika paljon museokalustoa, pieni epävarmuus on varmaan saada kaikki koneet turkuun. Liikaa, liian vanhoja liikkuvia osia. Onko se potkurikone ryhmä muka pääesiintyjä, vai tuleeko joku julkistus vielä.
      köyhältä näyttää

    • Anonyymi

      Mikä ihmeen järki on kieltää VESI pullojen tuonti alueelle, itsekkin perheen kanssa tulossa katsomaan hienoa tapahtumaa. Ei voi olettaa että kaikki ovat halukkaita ostamaan juomaa alueelta. Poliisi kieltänyt vesipullojen tuonnin, näinköhän on? Mikä järki???

    • Anonyymi

      Saako tuoda edes tyhjän muovisen vesipullo?

      • Anonyymi

        Turku Airshow 2019 järjestäjän infosivuilta:

        Voiko tuoda omia juomia alueelle?
        Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty kokoontumislain perusteella. Oman avaamattoman, muovisen, alkoholitonta juomaa sisältävän pullon tai tyhjän muovipullon saa tuoda alueelle. Pullon koko max 0,5 litraa.


      • Anonyymi

        Joku/jotkut haluavat dissata näytöstä ja laittavat perätöntä informaatiota liikkeelle. Valitettavasti. Näytöksen jälkeen täällä valtava valitustulva kun oli kylmäkuuma, makkaraa piti jonottaa, autolla piti jonottaa, vessaan piti jonottaa, liput liian kalliita, järkkärit tyhmiä, koko ajan ei ollut koneita ilmassa, koneet olivat väärää tyyppiä, koneet olivat liian meluisia tai hiljaisia, koneet saastuttavat, linnut ja eläimet pelkäävät, turva-alue esti näytöksen seuraamisen ilmaiseksi, bussit olivat täynnä, bussissa ei istumapaikkaa jnejne.....


    • Anonyymi

      Unohdit sanoa että väärä maa ja väärä kaupunki.

    • Anonyymi

      Jihuuu! F-35 näkyi tutkassa. Molemmat aivan saatanan kirkaasti. Ihme etteivät vielä pudonneet mereen.

      Pilotilta ei tuolla romulla tajua saa lähtemään. G-voimat rajoitettu 3G.

      Pilvisellä säällä niillä ei saa lentää, koska kypärän näyttö saattaa antaa virheellistä asentotietoa ja kone syöksyä maahan tai mereen.

      • Anonyymi

        Missähän tutkassa näit ne? Maallikolla harvemmin on ilmailututkaa. Flightradar24 ei ole tutka.


      • Anonyymi

        Tuohan oli hyvä aivovuoto. Monta suomenkielistä sanaa, joista ei muodostunut minkäänlaista järkevää lauseenkudelmaa.


    • Anonyymi

      Kyllä se on niin, että vaikka näytöksessä tehtäisiin kuperkeikkoja niin jokuhan siitäkin mielensä pahoittaisi. On hänen mielestään väärin tai huonosti tehty kuperkeikka. Näytösorganisaatioissa on varmasti tilaa idearikkaalle talkoolaiselle.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joko yleisömäärä selvinnyt viikonlopulle?

      Täällä jo odotellaan seuraavaa Turun näytöstä. 😉

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe