Greta Thunberg on huikea mimmi.

Tänään suomessakin monet teini-ikäiset koululaiset olivat koulusta poissa osoittaakseen mieltään ilmastonhoitokysymyksen huonon hoidon takia.
Vain 16 vuotias ruotsalaistyttö Greta on lähtenyt kampanjoimaan asiaa maailmanlaajuisesti.
https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
2
Ilmoita


Aivopeseytyneiden lapsukaisten säälittävää peleilyä.
Tosin kaikki aikuiset ja oikeustoimikelpoisetkaan eivät tajua ilmasto-ongelman todellista syytä. Maapallon ylikansoittumisen jatkumista.
Tekniikan keinoin voidaan tuhoa vain hidastaa mutta ei pysäyttää.
Suomen panos kokonaisuudessa on pienempi kuin itikan pisu Itämeressä.

Onhan se toki liikuttavaa kun 6:s luokkalainen sanoo lopettavansa yksityisautolusa ja lentämisensä.
Kylläpä varhain saa ajokortin! Koneeseen toki pääsee vanhempien valtuuttamana
1 VASTAUS:
Kommenttisi kuulostaa siltä, että teikäläisen kannattaisi liikuttua kaikista eniten siitä, ettei oma ymmärrys yllä.
+Lisää kommentti
Greta Thunberg on aspergersyndroomainen, mutta silti lahjakas lapsi, ei vielä nainen. Hänelle on jo ehdotettu Nobelilla palkitsemista.
Vaikka ilmasto-asia onkin tärkeä, Aasian jättivaltioiden, Kiinan ja Intian välinpitämätön asenne ilmastonsuojeluun tekee teinisirkushuolesta ikäänkuin turhaa.

Ilmaston lämpenemisen pysähdyttämiseen tarvittaisiin kaikki maapallon ihmiset talkoisiin. Onko touhu edes mahdollista. Auringon aiheuttamalle korroosiolle emme lopultakaan voi mitään vaikka siirtyisimme globaalisti kivikauden kulttuuritasolle.
1
Ilmoita
Greta tuntui ihan manipuloidulta lapselta. Eikös hänen isänsä ole Ruotsin vihreitten
- ettei vaan puoluejohtaja ?
Tuli ihan mieleen joku kommaripropagandan aivopesty toistaja sillä erotuksella, että ilmastonmuutos on Gretan agendana.

Nuorille olisi ollut varmaan hyödyllisempää olla päivä luonnontieteen oppitunneilla
kuin kailottaa mielenosoituksessa asioista joita eivät tajua kunnolla,
muuta tulipahan ulkoilua heille - - -
1 VASTAUS:
Gretan isä on näyttelijä /kirjailija/tuottaja Svante Thunberg ja äiti on oopperalaulajatar Malena Ernman.
+Lisää kommentti
Aspergerlapset ovat yhden asian lapsia. Tämä Greta tyttö on erikoistunut ilmastonmuutokseen. Muuta ei mahdu hänen pieneen päähänsä. Miksi sellainen olisi Nobelin arvoinen mikä on hänen ansionsa Nobelin palkinnon saajaksi?
5 VASTAUSTA:
Sinullekin voisi hyvin ehdottaa Nobelin rauhanpalkintoa:
Koska et ole mikään ruudinkeksijä.
Et tiedä Asperger-syndroomasta mitään etkä tiedä tuosta tytöstä mitään. Läträä sinä vaan siitä kurasta puutarhatonttujasi ja leiki nukkemökilläsi ja ole hiljaa.
hushusss kirjoitti:
Et tiedä Asperger-syndroomasta mitään etkä tiedä tuosta tytöstä mitään. Läträä sinä vaan siitä kurasta puutarhatonttujasi ja leiki nukkemökilläsi ja ole hiljaa.
Ruuti oli jo keksitty ennen syntymääni joten minulla ei ole siihen osaa ei arpaa.
Aspergerin eri muodoista taidan tietää enempi kuin sinä. Sinulla on aspergerin oireyhtymä. Se ilmenee siten, että kiinnostuksesi on rajoittunut yhden nimimerkin kommentteihin. Et pysty ymmärtämään, että olet jatkuvasti väärässä.
Korppis11 kirjoitti:
Ruuti oli jo keksitty ennen syntymääni joten minulla ei ole siihen osaa ei arpaa.
Aspergerin eri muodoista taidan tietää enempi kuin sinä. Sinulla on aspergerin oireyhtymä. Se ilmenee siten, että kiinnostuksesi on rajoittunut yhden nimimerkin kommentteihin. Et pysty ymmärtämään, että olet jatkuvasti väärässä.
Ruudinkeksijä-kommentti todistettu oikeaksi.
hushusss kirjoitti:
Et tiedä Asperger-syndroomasta mitään etkä tiedä tuosta tytöstä mitään. Läträä sinä vaan siitä kurasta puutarhatonttujasi ja leiki nukkemökilläsi ja ole hiljaa.
Korppis on sielunsisareni. Minun rakas isosiskoni pääsi Taiwaiden pankolle isosyövän levittyä koko pikkukehoonsa. Meillä Korppiksen kanssa monet asiat ovat samat. Touhuta täytyy että energiataso ei notkaha korjaamattomaksi kuten Korppiksen vihaajalle on päässyt käymään.
Pidettih sielunmesutilaisuus kaikkien kunnioittaman viilarimestarin muistolle Piippolassa. Tilaisuus notkahti aamuyölle.
+Lisää kommentti
Koululaisiin tehdään tällä ilmastohysterialla manipulointikokeilu Pirkkalan papereiden kaltaisesti.

Huomattavaa on, että nuoriso on saatu syyttämään selvästi vanhempia ikäluokkia. Jos vertaan sitä mitä kulutin ja mitä aiheutin ilmastoon itse samanikäisenä, niin se oli tuskin murto-osaakaan nykyisestä nuorisosta.
Tästä kylkiäisenä on nuorisoon kohdistettuna poliittisesti muu manipulointi, jota jo esiopetuksessa tullaan käyttämään.

60-80-luvulla käytettiin paljon kevyempiä keinoja. Nykyiset keinot ovat todella massiivisia.
Ylellä on tässä iso rooli.
1
Ilmoita
Antakaa heille anteeksi,he eivät tiedä mitä tekevät..
1 VASTAUS:
He opettelevat vaikuttamaan tässä yhteiskunnassa. Sinä sen sijaan kuulostat höynäytetyltä.
+Lisää kommentti
Ilmastoahdistusta väittävät, kyllä 14-15 vuotias voi miettiä ilman manipulointia, joku +70 kymppinen vieläkin pitää ilmastomuutosta huuhaana tai yhdentekevänä koska elää viimeisiä vuosia, hällä väliä tyyliin.
Trumppi tajuaa sen mutta hänelle bisnes tärkeämpää antaa ilmaston pilaantua.

Nämä tänää ilmastomielen osoituksissa huomenna palaavat arkeen, toivottovasti jäi pieni kipinä tästä päivästä, vai luuletteko että joka päivä ovat hillumassa
1
Ilmoita
Hyvä, hieno ja etenkin rohkea tyttö. Tulevaisuus on hänen laistensa.
1
Ilmoita
En tiedä, katsotteko yle femmalta tulevaa ohjelmaa " Skavlan", ehkä kannattaisi, toisi valoa myös kainuulaiseen pirttiin.

Maailma on nuorten, ei onneksi meidän kuihtuvien "käpyjen". Hienoa, että joku saa maailman nuoret, ( joiden on maapaapallomme tulevaisuus) kiinnostumaan siitä, millaisessa maailmassa he elävät.

Toivon, että nuoret itse saisivat päättää, mitä he haluavat tulevaisuudeltaan. Pihtiputaan mummot, ja muut katoavat luonnonvarat, pitäisivät huolta vain omasta hautapaikastaan.

Upeaa, että Gretat ja muut nuoret, riippumatta Aspergeristaan tai muista rajoitteistaan, ovat heränneet. Heille kaikille papukaijamerkki!
2 VASTAUSTA:
Maapaapalloon tuli hieman liikaa kirjaimia, toivottavasti ajatukseni tuli kuitenkin perille.
Papukaijamerkki myös sinulle.
+Lisää kommentti
Minusta on rohkeaa, että kuuluisa ruotsalainen laulajatar Maleta Ernman ei ole halunnut hiljentää lastaan, vaan on antanut hänelle mahdollisuuden tuoda esiin omaa sanomaansa.

Heja Sverige!
2 VASTAUSTA:
Totta, viisaat vanhemmat ovat harvassa. Sanoisin.
Tosiaan. Mitä vikaa on olla yhden asia puolesta puhuja jos asia on tärkeä, kuten ainutlatuinen ilmastomme on. Hyvät Gretalle! Herättäjiä tarvitaan.
Saksa on kieltämässä dieselmoottorit lähi vuosikymmeninä. Myös rahtilaivoja kulkee jo akkuvoimalla. Hiilenkäytöstä luovutaan pitkässä juoksussa jne.
+Lisää kommentti
Ei taida olla ensimmäinen kerta kun viestintuoja ammutaan, alaikäinenkin näköjään kelpaa, jos puhuu asiaa, jota ei ole mieluista kuulla.
"Manipuloitu" voi yhtä hyvin olla varhaiskypsä. Ja jos tarkkoja ollaan kaikki kasvatus voidaan katsoa manipuloimiseksi,
Aika asenteellista myös ottaa Asperger lyömäaseeksi, kun tämän syndrooman kantajat on monesti todettu huippulahjakkaiksi niissä asioissa joihin he paneutuvat.

Minä arvostan Gretaa ja kaikkia näitä nuoria, jotka näkevät ja tahtovat muutosta. Vaikka heidän intonsa kestäisi vain hetken sillä voi silti olla iso merkitys.
1 VASTAUS:
Olet hyvä tyyppi demeter1, kun puolustat Gretaa. Jos Gretan aloitteellisuus on hyväksi tärkeälle asialle ja hänelle itselleenkin, asia on OK.
+Lisää kommentti
Tämmöinen asia on tullut esiin tässä sivussa:
On tosi vaihtelevaa mikä tai kuka yhden asian puolesta puhuva tai yhtä asiaa ajava
hyväksytään Suomessa tai ei.
Ilmoita
Paljon on tullut kritiikkiä sitä, että mielenosoitus on järjestetty koulupäivänä. Tiettävästi kouluilla on erilaisia kantoja, oma Helsingissä lukiota käyvä lapsenlapsemme oli mukana rehtorin luvalla ja huoltajan suostumuksella. Vastineeksi tuli enemmän itsenäistä kotityöskentelyä, jota muutenkin tehdään lukioissa aika paljon. On myös ihmetelty, miksi ei vapaa-ajalla voinut marssia banderollien kanssa. Yksi pointti nuorilla tässä on, että jos ilmastonmuutos tuhoaa ympäristön ja elinehdot, mitä merkitystä koulutuksellakaan sitten enää on.

Greta käyttää paljon aikaansa tähän, vanhemmat ovat mukana ulkomailla ja tyttö suorittaa peruskoulua loppuun itsenäisesti. Hän on valinnan edessä, jatkaako lukioon , pitääkö kenties välivuoden. Tuskin hän mikään yhden asian ihminen on, vaikka onkin Asperger-diagnoosi, sehän voi sisältää niin erilaisia ja -asteisia muotoja. Luulenpa, että monilla nuorilla huippu-urheilijoilla on samantapainen tilanne. Greta on tulisieluinen nuori, joka poikkeaa raikkaasti poliitikkojen liturgiasta. Esimerkiksi lentämiseen ei uskalleta ottaa kunnolla kantaa, saati itse näyttämään esimerkkiä, jopa yksityiskoneilla kiidetään halki ilmojen huolestumaan kokouksiin ilmaston muutoksista. Meillä hehkutetaan, miten Lappiin saadaan turisteja pilvin pimein Kiinasta, lentokoneillapa tietenkin. Greta on tyytymätön myös oman maansa vihreään puolueeseen.

Hyvä, Greta !
2
Ilmoita
Hakematta tulee mieleen ruotsalainen lentokoneseisoja Elin Ersson, tai suomalainen Aino Pennanen.
Maailman halaajia, itse kuitenkin lentelevät kuka missäkin.
1
Ilmoita
Greta Thunbergin Isä Svante Thuberg on rahaa takova bisnesmies.
Gretan taustalla pari järjestöä hoitamassa pr-asioita.

Erikoista kuinka monet ihmiset pitävät Gretaa jonain sankarina, vaikka oikeasti hän on vain vammainen, manipuloitu, yli-arvostettu, alaikäinen ja siksi elämänkokematon lapsi jonka avulla hänen isä tekee lisää rahaa. Gretan äiti levittää propagandaa ja järjestöt saa lisää jäseniä.

Greta Thunbergillä on jännä äiti (Sara Magdalena Ernman)
1.yhdellä tyttärellä adhd.
2.toisella(Gretalla) diagnosoitu asperger.
3.äärimmäisen huolissaan antisemitismistä.

Tuo protestoi 500kr seteliä koska kuvassa Wagnerin ooppera ja Hitler piti Wagnerista.

”Ledstjärna för Hitler”
Nu går Ernman till ny attack mot Wagner. Den här gången i sällskap med Birgit Nilsson på nya 500-kronorssedeln.

”Wagner är en av världshistoriens mest inflytelserika antisemiter. Han har ofta kallats för protonazist och var en av nazitysklands stora förebilder; både han själv och hans musik blev en ideologisk ledstjärna för Hitler och nazismen ”, skriver hon i ett inlägg på sin Facebook.
https://www.svt.se/kultur/musik/malena-ernman-kritisk-till-ny-femhundring
1 VASTAUS:
Kuulostat pahemmin vammaiselta kuin hän.
+Lisää kommentti
AIKA HAUSKAA PÄIVITTELYpuhetta näillä palstoilla on keskustelu ilmastosta

jota
käy sellainen porukka joka ei mm. tiedä
että KIINASSA ON LÄHES KOKO POHJOISMAIDEN SUURUISIA KAUPUNKEJA
ASUKASLUVULTAAN
JOIDEN NIMEÄ KUKAAN EI TEISTÄ OLE KOSKAAN KUULLUT

ja sitten puhutaan jostain pikkutytöstä joka kirjoittelee sitä ja tätä lännessä
eikä kiinaksi

Kiinassa opiskelleena tiedän että haluatte varmaan OPETTAA YMPÄRISTÖSUOJELUA
KIINAN KAUPUNGISSA CHONGQING
ai ette ole kuulleet

MUTTA SIELLÄ ON ENEMMÄN IHMISIÄ KUIN YHTEENSÄ POHJOISMAISSA ELI YLEENSÄ ARVIOIDAAN LUKU VÄLILTÄ 30 - 40 MILJOONAA kun ei tarkkaan tiedetä
eli CHONGQING tunistteko, olkaa hyvä eivät tiedä ilmastosta eivätkä sen suojelusta mutta haluvat länsimaisen elintason ja pian
https://www.google.com/search?rls=com.microsoft:en-GB:IE-Address&biw=1179&bih=609&tbm=isch&sa=1&ei=BbSQXPeKLer6qwHzzq_IDA&q=mega+chongqing&oq=mega+chongqing&gs_l=img.3...3123.134624..134925...3.0..0.100.1128.16j1......4....1..gws-wiz-img.....0..0j0i67j0i10j0i10i24j0i24.Act4oefJz5w
Ilmoita
Miksi täälläkin nostetaan henkilö, ei asia, esille?
1 VASTAUS:
Henkilöitä on helpompi haukkua kuin asioita.
+Lisää kommentti
No niin no. Onhan se noloo tunnustaa että Greta T on uskottavampi kuin hänen itäisen naapurimaansa ylin poliisijohto.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Greta Thunberg on huikea mimmi.

Tänään suomessakin monet teini-ikäiset koululaiset olivat koulusta poissa osoittaakseen mieltään ilmastonhoitokysymyksen huonon hoidon takia.
Vain 16 vuotias ruotsalaistyttö Greta on lähtenyt kampanjoimaan asiaa maailmanlaajuisesti.
https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta