Keskustelua Hennasta

Hennanveikko

Nyt pyydetään asijallista keskustelua Hennasta joka kuitenkin on ja pysyy vaikka muutamat sitä vielä mollaavat. Tänä vuonna Hennassa tapahtuu ja monta uutta asukasta saahaan sinne lisää.
Nyt olisi paikalla keskustella positiivisesti Hennansta sillä sinne on yhden perus suomalaisenkin päättäjän mukaan mennyt jo yli 13 miljoonaa.

11

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjen.ääni

      Jos Hennaan on uopnnut 10-13 miljoonaa euroa ja sillä on saatu muutama uusi asukas, niin ollaan todella pahasti miinuksella. Suunnitelmien mukaan hennaan piti muuttaa 300 asukasta vuodessa. Sillä 300 muuttajalla hennassa olisi 15 000 asukasta 50 vuodessa.
      Nyt jos sinne viellä rakennetaan se vuokratalo, niin rahaa palaa useita miljoonia lisää. On muistettava että orimattilan kaupungin vuokrataloilla on 850 huoneistoa joista 100 on tyhjillään. Näistä tyhjistä asunnoista suurin osa on keskustassa ja jonkunverran mallusjoella ka artjärvellä, mutta se ettei edes keskustaan saada asukkaita pistää miettimään. en vuokratalon maksaisi nämä jotka nyt asuvat vuokralla ja se tarkoittaisi järjettömiä vuokrankorotuksia ja lisää tyhjiä huoneistoja. Eli vaikka sinne hennaan joku muuttaisikin vuokralle, niin samaan aikaan vuokrankorotusten takia lisää asuntoja tyhjenisi ja syöksykierre senkun pahenisi, sillä olassa voidaan jo puhua syksykierteestä. Missään muualla 100 kilometrin säteellä helsingistä ei ole niin paljoa tyhjiä vuokrasuntoja kunnilla kun orimattilassa.
      Hyvää hennassa on vain se juna-asema.
      Nyt on tilanne se että kaupungin ei pidä sinne enää rahaa syytää, vaan noiden jo tehtyjen investointien on alettava tuottaa, eli varan pitää paukkua ja taloa on noustava kun sieniä sateella. Muistutan edelleen että olemme todella pahasti jäljessä siitä 300 vuosimuuttajasta.

    • Kokoomustaäänestämään

      Ymmärrät toki ettei 300 asukasta voi muuttaa 15 tonttiin jotka ovat olleet myynnissä .Nyt saatiin lisää kymmenkunta tonttia.Kiinnostus on ollut kova.15 000 asukkaan Henna on realistinen.Henna rakentuu kuin lumipallo.Alussa tietenkin muutamalla kymmenellä pers vuosi.Joka vuosi kasvaen.Lopulta noin runsaan 10 vuoden päästä ollaan jo 300 asukkaan vauhdissa.Sen jälkeen kasvu on hyvinkin 500 asukkaan vauhdissa.Ei millään kunnalla tai Kaupungilla ole alussa antaa kuin eväät kasvuun velalla.Sen jälkeen Henna alkaa tuottamaan ja niillä rahoilla pystytään investoimaan ja kasvu jatkuu nousevalla käyrällä.Lahden Karistossa oli aluksi yksi talo ja 15 vuodessa siitä on tullut usean tuhannen asukkaan paikka joka on myös Lahden varakkain tulojen suhteen.Elimeni Jalkarannan ohi pari vuotta sitten.Henna myös uusilla omakotitaloillaan on luonnollisesti tulotasoltaa korkeammin palkattujen alue.Silloin myös Orimattila saa valtavasti veroja.Ei asu myöskään vanhuksia jotka ovat kunnalle melkoinen taloustaakka.Eli Orimattulan ukäpyramidi muuttuu hyvin dynaamisen ja nuorekkaan suuntaiseksi.Jokainen euro Hennasta tulee moninkertaisesti takaisin ja palvelut voidaan taata myös orimattilalaisille vanhuksille.Ilman Hennaa vanhustenhoito Orimattilassa on jatkuvien leikkausten tiellä.Tämä on jokaisen ymmärettävä ja tukea Hennan rahoitusta.Etelä-Suomen väestö lisääntyy 200 000 asukkaalla kahdenkymmenen vuoden kuluessa ja muu Suomi menettää saman.Henna ottaa siitä helposti 15 000.Lisäksi maahanmuutto tuo Etelään 100 000 asukasta.

      • gggnnhhjj

        "Henna rakentuu kuin lumipallo"
        Pikemminkin sulaa/lässähtää kuin lumipallo.


    • järjen.ääni

      Se on niin helppo laittaa sinne rahaa kun ei kyseessä ole oma raha vaan kaupungin rahat. Yksikään Hennaa puoltava potiitikko ei ole tehnyt minkäänlaista sijoitusta sinne - miksi ei ole? Jos se kerran on niin hyvä ja tulevaisuuden suhteen muuttovoittoalueatta niin silloinhan kannattaisi sinne laittaa omaakin rahaa. Ei ole Jokisen Kallekaan sinne taloaan rakentanut.

      • järjen.ääni

        Sinun kirjoituksillasi ja logiikalla ei ole päätä ei häntää. Tällaisia nämä Suomi 24 palstat ovat, kuka vaan voi kirjoitella tänne mitä vaan ilman omaa nimeä.


      • Järki.Sanoo

        Jos enna olisi hyvä paikka ja sinne kannattaisi rkentaa niin siellä oli kaupungin päättäjillä jo talot harjakorkeudessa. Mutta ei ole, eikä taida tulla .. että se siitä hennasta ja sen vakavuudesta päättäjille


    • marenkilainen

      Onko tarkkaa tietoa kuinka monta taloa on jo rakenteilla Hennaan? Nyt on kuulemma iso innostus päällä. Olisi toki toivottavaa että Orimattilan päättäjät näyttäisivät mallia ja rakentaisivat myös Hennaan talon.

    • Vähänjarruanyt

      Vuokrataloyhtiö voi myydä ensin tyhjät asuntonsa pois ja tehkööt niillä rahoilla sitten henna investoinnit. Jonkun pitää tutkia homman laillisuus, sillä kunta ei voi verorahoilla mitään muuta rakennuttaa kuin yleishyödyllisiä rakennuksia. Esim kouluja tms

      • vähänjärkeänyt

        Samaa mieltä jonkun tahon pitäisi tutkia Orimattilan kaupungin jutut sillä ei ne Hennan asemasillan rakentamisetkaan kuulu kunnan tehtäväkuvaan.
        Orimattilassa on tehty verovaroilla mitä mieleen juolahtaa.


    • MikäihmeenHenna

      No nyt nauravat todistetusti jo muutkin kaupungit tätä Hennan touhua ja ihmettelevät suuresti tämän ideaa? Miksi ihmeessä pitää jo valmiiden kaupunkien Mäntsälä ja Lahti väliin yrittää jotain ihme välitaajamaa? Kohtuu pitkät matkat on lähteä hakemaan maitoa ja leipää kaupasta puhumattakaan harrastusmahdollisuuksista? HERÄTYS SIELLÄ ratapenkalla!

    • eiauennut

      Kertoisitko tarkemmin, mitkä kaupungit nauravat?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe