Onko collie suojelukoira

Kons

Hei onko collie suojelukoira ja onko teidän koirat ikinä yritäneet suojella/pelastaa teidät

21

<50

Vastaukset

 • No ei todellakaan ole, vaikka eiköhän kaikki koirat jonkinverran koita suojella laumaansa.
  Oma collieni meni kyllä ennemmin mun taakseni turvaan jos sitä jokin pelotti.

  Naapurilla oli kaks hevosta (suokki ja sheltti) ja todella vihainen saksanpaimenkoira. Jos koira oli pihalla se koitti aina mun koiran kimppuun, mun sepä meni hevosten alle turvaan. Hevosia se sakukin pelkäs.

  • Tähän pitää lisätä, että omistaja (sekä koiran että hevosten) väitti et ne hevoset vihaa koiria. Ei ne kyllä tuntunu vihaavan muita kuin hänen omaa koiraansa. Veikkaan et tää vihainen saku oli joskus huonolla menestyksellä koittanut käydä hevosten kimppuun. Hevoset, vaikka saaliseläimiä ovatkin, osaavat kyllä kahdestaan puolustautua yhdeltä 1/20 pienemmältä typerykseltä.
   Koko susilaumankaan on aika vaikea saalistaa hevosta, vaikka joskus tuurilla siinä onnistuvatkin. Silloinkin saaliiksi jää joko huonokuntoinen tai varsa, ei koskaan hyväkuntoinen hevonen.

   Mun collie tuli hyvin toimeen niiden heppojen kans.


 • Kiitos sulle vastauksista lisää vastauksia saa antaa

 • Saa laitaa lisää vastauksia ja sitä minä odotankin kaikilta

  • Miksi koet tarvetta suojeluun?


 • Minä kysyn kysymykset täällä etkä sinä! Odotan sinulta että menet pois minun ketjustani.

 • Minullahan ei ole tarvetta suojeluun pärjään ihan itsekin kysyin että mites muilla on koirien kanssa lue alku viestini ehkä sitten ymmärrät mitä tarkoitin

  • Miksi asia kiinnostaa sinua? Vastaa kysymykseen.


  • Kuule aijon hankia joskus collien no onko hyvä vastaus


 • Ei ole suojelukoira, sen verta ehkä saattaa suojella kuin muutkin koirat omia perheenjäseniä muttei samalla lailla kuin siihen tehtävään alun alkaenkin jalostetut rodut.

  • Vastatkaa kilttit te ootte ihan parhaita


 • Ei. Collieilla ei kuulukaan olla suurta puolustushalua.
  Suurin osa collieista ilmoittaa haukulla kauempana olevan uhkan (tai "uhkan"), mutta uhkan lähestyessä väistää ohjaajansa sivulle/taakse (hihnassa). Tällainen ilmoittaminen erityisesti laumakäytöksenä toki saattaa säikyttää epätoivotun lähestyjän tiehensä, mutta harvassa on se collie joka käy kiinni vaikka kyseinen henkilö tulisikin kosketusetäisyydelle.
  Omanikin ilmoittavat äänelllään ja kun niitä on useampi niin kukaan ei ole yrittänytkään tulla lähelleni. Tiedän koiristani etteivät ne mitään tekisi.

  Vain muutamia collieita tiedän, jotka ovat esimerkiksi luonnetestistä saaneet arvioksi 'suuri puolustushalu' - suurin osa näistäkin on sellaisia, joiden testien videot olen katsonut ja ovat näyttäneet siltä että jos hyökkäys vietäisiin loppuun niin nekin väistäisivät eivätkä kävisi tosissaan päälle.

  TLDR; Ei collie ole suojelurotu.

  Miksi kysyt?

  • Kiitos sinulle ihana vastauksesta no minä vastaan nyt sinun kysymykseen olen aina ollut valtava collie fani ja ajon. Itsekin joskus hommata collieita narttuja siis


  • Kons kirjoitti:

   Kiitos sinulle ihana vastauksesta no minä vastaan nyt sinun kysymykseen olen aina ollut valtava collie fani ja ajon. Itsekin joskus hommata collieita narttuja siis

   Minulla on ollut 7 collieta vuodesta 57 Claudia Sundbergilta von Durschwald kennelistä ja kokemuksesta tiedän, että colliella ei ole puolustuskykyä, melkein päinvastoin, tahtovat olemaan arkoja ja sitämyötä vatsaongelmaisia.


 • No ei todellakaan ole. Itselläni on ollut 3 collieta, kaikki ihania luonteeltaan mutta paremminkin arkoja ja lempeitä. Hyvin viisaita ja oppivaisia.

  Linkki https://www.hankikoira.fi/koirarodut/collie-pitkakarvainen-ja-sileakarvainen
  "Collie on lähtöisin Skotlannista, jossa sen juuret paimenkoirana ovat hyvin vanhat. Aikojen saatossa paimennustehtävät vähenivät, mutta paimennusominaisuudet ja yhteistyöhalu pyrittiin säilyttämään rodussa. Collie onkin helposti koulutettava, toiminnanhaluinen ja sosiaalinen rotu.

  Tänä päivänä collien pääasiallisin tehtävä on olla monipuolinen harrastuskoira ja perheenjäsen. Aiempia työtehtäviä ovat tulleet korvaamaan monet koiraharrastuksen muodot, kuten palvelus- ja pelastuskoirakokeet, tottelevaisuuskokeet, agility-kilpailut ja rallytoko. Myös paimennus on nostamassa päätään collieharrastajien ja kasvattajien keskuudessa."

  • Nyt ette ymmärtäneet kysymystäni kysyin onko teidän koirat ikinä suojeleet/pelastanut. Emäntiään/isäntiään. Eli teitä


  • Kons kirjoitti:

   Nyt ette ymmärtäneet kysymystäni kysyin onko teidän koirat ikinä suojeleet/pelastanut. Emäntiään/isäntiään. Eli teitä

   No, kuulin tästä puolisoltani.
   Luulin ettei mun collie edes osaa suojella kun kuka tahansa sai tulla sisälle (asuimme silloin maalla eikä ovi ollut koskaan lukossa jos olimme kotona).
   Sit kerran emäntä järjesti Tupperikutsut. Paikalla siis vain naisia ja minä miehenä lähdin tietysti muualla. Kun sitten yhden naisen puoliso yritti käväistä kylässä, niin tää colliepa suostunut päästämään yhtään miestä sisälle kun minä olin poissa.


 • Ei ole.

 • Meillä lyhytkarvainen collie.Paimennusvietti on kova ja samoin vahtivietti.Mielestäni suojeluviettiäkin löytyy,kesällä kun menemme uimaan,ja koira näkee että sukelletaan,pää häviää pinnan alle,viimeistään silloin koira lähtee uimaan ja ui tätä sukelluksessa olevaa kohti.Liikuntaa paljon tarvitseva rotu,rakastettava pussailija.Jäärä välillä,hellin hanskoin kohdeltava,eli toimii vaan "porkkanalla" ei "kepillä".Viisas ja arka.Kuivaruoka ei sopinut,ostin suomesta,tilasin saksasta.Rupesimme barffaamaan, vitamiinit ja hivenaineet apteekista tablettina Aptus multidog senior 1tbl/10kg,maksanmakuinen.Herralle ei kyllä kelpaa jos ei laita floran pullomargista tippaa pillerin päälle.Mutta syö kuitenkin sen sit kiltisti.Ja ainut sopiva punkkikarkote on Simparica(reseptillä).Eilen soitin ell,ja hän laitto puhelinreseptin apteekkiin.Se on niin hyvää ettei tartte päälle pullomargistakaan=).Collie on ihana rotu,metsälenkeillä voi pitää irti kun hänellä ei ole riistaviettiä.Tulee muiden koirien kanssa toimeen...kerrassan rakastettava pakkaus.Tuo lyhytkarvaisen turkki on mainio,huokaisin helpotuksesta että on lyhyt turkki, kun sitä sopivaa ruokavaliota etsittiin.Osta Collie, jos sinulla on aikaa sille,ja sitoudut siihen 100%:sti,meillä hän on ollut maailman paras ostos jo 7,5vuotta(toivottavasti on vielä ainakin toiset 7,5) =)....suosittelen lämpimästi

 • Mihin kukaan tarvitsee "suojelukoiraa?" Puremaan lapsia naamaan vai?

  • Anteeksi kuinka?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.