Jätevesien käsittely laitettava kuntoon 31.10.2019. mennessä - kallis remontti odottaa

painepumppaamo

Yli 200 kunnassa on määrätty tiukemmat määräykset jätevesien käsittelystä kuin jätevesiasetuksessa määrätään joten kalliiksi tulee jätevesien käsittely niillä jotka omistavat omakotitalon ja tai kesämökin.

Meidän kunnassa joutuu omakotitalojen omistajat hankkimaan painepumppaamot omakotitalojen tontille jotta saadaan jätevedet johdettua kunnan viemäriputkeen koska kunta ei rakenna kunnallista viemäriputkea.

Hankittuamme omat painepumppaamot silti joudumme maksamaan saman viemäriin liittymismaksun kuin ne kuntalaiset joilla on kunnallinen viemäröinti.

Tämän lisäksi joudumme säännöllisesti huoltamaan painepumppaamoita jotta ne toimivat ja niiden sähkönkulutuksen joudumme itse maksamaan.

Kokemäellä omakotitalon omistajat ovat joutuneet maksamaan painepumppaamoiden hankinnan lisäksi sähkötyöt ja kaivinkoneurakoitsijalle kaivuustöistä ja muista kustannuksista yhteensä 10000 euroa joten kalliiksi tulee painepumppaamot
kun kunta ei rakenna kunnallista viemäröintiä.

Säkylässä pohjavesialueella tiukennettujen jätevesien käsittelymääräysten takia ei saa enää edes autoa pestä omakotitalon tontilla vaan auton pesusta syntyvät pesuvedet on johdettava jätevesien käsittelyn kautta joten kalliiksi tulee auton pesupaikan pesuvesien johdattaminen sinne minne kunta määrää.

7

<50

Vastaukset

 • Tuli liityttyä haja-asutusalueella tuollaiseen kunnan viemäriverkkoon jo jokunen vuosi sitten.
  Perustimme kyläläisten kanssa pienen osuuskunnan, joka rakensi keräilyputkiston kyläämme, Tähän saimme valtiolta avustusta ja koput maksoimme itse, jokainen yhtä paljon.
  Omien tonttiemme osalta maksoimme jokainen putken ja pumpun, jos sellainen tarvittiin.

  Silloin se runsaan 10000 euron kustannus tuntui kalliilta, mutta onneksi tajusin, että omaa puhdistamoa pitää kokoajan rassata ja huoltaa, sekä olla huolissaan. (toimiiko vaiko eikö toimi )
  Imeytyskenttä oli vaihtoehto, mutta se pitäisi uusia määrävälein ja monethan jättävät tuon kalliin ja hankalan homman kylmästi tekemättä. ( sen jälkeen "Pashat" painuu pohjavesiin ja lähi vesistöihin )

  Nyt kun on investointi tehty ja "pashat" pumpataan jätevesilaitokselle on elämä huoletonta ja helppoa. ( käy ja kukkuu ) Vedestä ja jätevedestä maksamme samanlaista maksua kun muutkin.

  Suosittelen meidän ratkaisuamme kaikille niille joilla on niin hyvä tuuri, että tuollainen siirtoviemäri putki kulkee läheltä. Kannattaa myös muistaa, että viemäröinti nostaa talon arvoa.

  Nyt keskustellaan paljon siitä, kuinka ilmastoa pitää suojella, ettei se "pashaantuisi". Vähintään yhtä tärkeää on suojella vesistöjä ja pohjavesiä.

 • Hätä hätä hätä...voi voi voi...Haja-asutusalueella asutaan myös. Eikä kunnan viemäriä lähelläkään. Mikäs sitä noita summia maksellessa, jos on sitä rahanpaskäa...Katellaan rauhassa miten homma etenee... ;)

 • Joo niin tuli vehkeet hankittua . Vielä kun selviää tästä järkytyksestä. Ajattelin että kun asennan nuo vehkeet paikoilleen niin kiinteistön arvo nousee.
  No kun netissä on noita ostajija niin kauppasin heille ja tuli sanottua että on uudet vehkeet valmiina ja asennetaan parhaillaan niin lankaa myöten meinasivat ryömiä kurkkuun kiinni. Ettäs kehtaat kaupata taloa joka on vesiensuojelun erikoisaluetta.
  Sanoin että mitä vikaa pohjavesialueessa on , vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä etö poika osaa lukea mitä ovat vaatimukset. Talosi maalla ja pohjavesialueella , luuletko että viljelijä välittää pohjavesialueista tuon taivaallista , se tulee ja vetää paskakuorman ikkunan alle niin että joudun muuttamaan hotelliin. Ja piruvie hän oli oikeassa ei mennyt vuottakaan kun viljelijä otti jätevedenpuhdistamolta 300 tonnia lietettä ja levitti ikkunan alle. Haju oli järjetön ei tästä maailmasta jotain sanoin kuvaamatonta. Luu meni kurkkuun ja keskeytin työt siihen paikkaan.
  Viljelijällä on oikeus vetää sitä lietelantaa vaikka kivijalan viereen kuten teki naapurin kaivollekkin. Taivaan tosi ja tästä johtuen olen järkyttynyt eriarvoisuudesta , ihminen omakotitalossa tekee 50kg vuodessa , ja on syntisistä syntisin.

 • Puhdistamon kauttako ne viljelijät ne lannoitteet pellolleen vie.
  Antaako tuommoinen puhdistettu lannoite hyvänkin sadon.

 • Joo, ei tuu...ja öljyllä lämmitetään yhä..
  Milläs vaativat, kun ei ole ylimääräistä rahaa???
  Ja sähköautoa ei tule.
  Ja jos tulee tietullit, niin sitten ei yksinkertaisesti Stadiin mennä.
  Ja Sipilä ja Rinne sekä koko vihervasemmisto saa haistaa pitkän peeen!!!
  Seuraavia vaaleja odotellessa..

  • Kuka sinne stadiin muutenkaan haluaa mennä? Rakentaisivat muurin ympärille niin pysyis ne puupäät siellä sisäpuolella.


 • Laki on kirjoitettu ja sitä noudatetaan omatunto piukassa paikssa. Kävi ilmi että ei ainakaan vesiensuojelu toimi,. Pihalla oleva lampi jonne alettiin johtamaan pellolta lietelantaistaa ja apulantoja , valitin että oja pitää kääntää, minä teen työn kun vanha oja on olemassa, kaivinkoneella menee 1,5minuuttia ja lapiolla 0,5 tuntia. ei käy tulee niin kalliiksi ?? kun ilmaiseksi teen. Ei haittaa vaikka vesistöön ja pohjavesialueelle tulisi mitä sontaa,se saa tulla kun on vakiintunut käytänö 2 vuotta vie vakiintunut käytäntö nykyään. Kuka on sanonut että 31.10.2019 alkaa tarkastajat pyörimään maakunnissa. Luulen että loputkin virkamiehet saavat lopputilin kun ovat tehneet virkavirheitä koko vesiensuojelun ja pohjavesialueen suunnittelussa alun alkaen.
  Kuinka on Olkiluoto 3 ja Talvivaaran laita. Eikö länsimetro kulje pohjavesialueen halki.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.