Avioero/masennus/päihdeongelma/lapset

marjuthoo

Huuh.. mistähän sitä aloittaisi. Takana 15v aviolliito. Ex Miehelläni on narsistisia ominaisuuksia ja meni vuosia tajuta/uskoa tuo.
Hintana tästä olen nyt masentunut, alkoholisoitunut ja edessä on pitkä tie kuntoutumista.

Olen hyvässä työssä, hoidan kodin, lapset ja harrastan, ystävät ovat kahden viimevuoden aikana huolestuneet koska olen niin paljon muuttunut. Henkiset voimat loppuivat viimein ja kadotin itseni.

Olen nyt saanut hankittua meille uuden kodin, hakeutunut päihdeklinikalle ja terapiaan. Ystävät ovat tukena. Pidän työstäni todella paljon ja muutenkin olen positiivinen ja aktiivinen ihminen . En aio luovuttaa ja olen päättänyt että nyt viimein minulla ja lapsilla on oikeus olla onnellisia.

Kannan niin paljon syyllisyyttä siitä että lapseni ovat joutuneet varmaan kärsimään vaikka isänä ex-mieheni ihan hyvä on ollutkin. Minä taasen äitinä olen ollut huono kun ajoittain voimat ovat olleet ihan loppu ja kotona en ole halunnut olla kun tuntui että sinne tukehtuu. Olen katkera ja vihainen, itsetuntoni on senverran romahtanut että pelottaa jos en selviäkkään. Ex mieheni on haukkunut minut kaikille juopoksi, läskiksi ja mielenterveysongelmaiseksi. Onneksi lastenvalvoja uskoi että minusta on kuitenkin äidiksi ja saimme sovittua tapaamiset 50/50. Ex mieheni on sanonut etten tule selviämään ja päädyn katuojaan ja lapseni otetaan minulta pois kun erosin.

Miten voikaan joku ihminen päästä niin salakavalasti tuhoamaan toisen mielen ja itsekunnioituksen? Vieläkin usein mietin että olenko sittenkin oikeasti vain itse syypää kaikkeen ja kuten ex mieheni totesi hän on tehnyt kaikkensa jotta minun olisi hyvä mutta en vain sitä tajua..

12

109

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siiis

   lapset isän yksinhuoltoon- ja lasten asuminen isällään.. myöhemmin voidaan harkita ehkä tapaamisia valvottuina olosuhteiden muuttuessa..

  • edelleen

   lastenvalvoja ei ole asianosainen- ja sopimusosapuoli-
   ei minkäänlaista oikeutta ottaa kantaa vanhempien välisiin lapsiansa koskeviin keskinäisiin- ja vapaaehtoisiin
   mahdollisiin sopimusasioihin, sillä muutoin syyllistyy viranhoisdssaan virkavelvollisuuksien vastaiseen menettelyyn, rikokseen viranhoidossaan. Vanhemmat yksin päättävät
   lastensa asiat; ei sosiaalitoimi/ lastenvalvoja.

  • Onnellisuustohtori

   Kuule,

   Kaikki kääntyy vielä parhain päin. Olet joutunut ”jyrän” alle, mutta eron jälkeen voimasi alkavat palautua. Itselläni meni 10 vuotta, kunnes löysin itseni ja voimani uudelleen eron jälkeen.

   Älä luovuta. Pidä välimatkaa exääsi. Älä koskaan pyydä häneltä mitään. Älä koskaan kerro heikouksistasi tai ongelmistasi hänelle. Laita välit poikki yhteisiin tuttaviin. Sulje korvat kaikelta, mitä sinusta puhutaan. Korkki kiinni. Alkoholi on hiljainen tappaja. Vietä aikaa luonnossa, tai tee lempiasioita. Olet hyvä ihminen, älä ikinä kadu mitään. Jokainen tekee parhaansa mukaan. Arvosta itseäsi ja ole itsesi paras ystävä.

   • Kuuleunohditko

    Lapsen etu on:
    - yhteishuolto
    - vuorroasuminen
    - ei elatusta
    - lapsilisät tasan

    Lähivanhemman tehtävä on pitää yhteyttä etävanhempaan,
    tukea ns. etävanhemman huoltajuutta, yhteydenpitoa, lapsen
    tapaamisoikeutta.


  • marjuthoo

   Kiitos onnellisuustohtori. Näin aionkin toimia ja olen toiminut, lasten asiat toki hoidetaan yhdessä, mutta vain ne ja hyvin asiallisesti.
   Vanhempi lapseni kertoi minulle että hänellä on jotenkin helpottunut olo.
   Ex mieheni on jäänyt kyllä hyvin yksin, huolimatta siitä että olen hänen mukaansa epäonnistunut ja säälittävä.

   Aika näyttää miten tilanne muuttuu nyt, pelkään että lapseni saavat osakseen samaa manipulointia mitä minä sain. Ennen olin kuitenkin suodattimena isän ja lapsien välissä.

   • siiis

    lapset isän yksinhuoltoon- ja lasten asuminen isällään.. myöhemmin voidaan harkita ehkä tapaamisia valvottuina olosuhteiden muuttuessa..
    lastenvalvoja ei ole asianosainen- ja sopimusosapuoli-
    ei minkäänlaista oikeutta ottaa kantaa vanhempien välisiin lapsiansa koskeviin keskinäisiin- ja vapaaehtoisiin
    mahdollisiin sopimusasioihin, sillä muutoin syyllistyy viranhoisdssaan virkavelvollisuuksien vastaiseen menettelyyn, rikokseen viranhoidossaan. Vanhemmat yksin päättävät
    lastensa asiat; ei sosiaalitoimi/ lastenvalvoja.


  • supersossu

   Miehesi on ollut sinua kohtaan henkisesti väkivaltainen. Onnea, että sait kodin. ja hyvän työpaikan. Väkivalta on syy pahoinvointiin, niin omaasi kuin lastenkin. Isällä ei ole siis syytä ylpeillä tekosillaan. Mikäli toimisi lasten edun mukaisesti, puhuisi lasten toisesta vanhemmasta kunnioittavaan sävyyn.

  • Narsistisossu

   Sossusi on ollut sinua kohtaan henkisesti väkivaltainen.
   Onnea, ettet saanut kotia- ja sait huonon työpaikan. Väkivalta tarkoitushakuisessa "viranomais-" menettelyssä on ainoa syy pahoinvointiin, niin omaasi, miehesi kuin lastenkin. Äidillä kun
   ei ole siis syytä ylpeillä tekosillaan. Mikäli toimisi lasten edun mukaisesti, puhuisi lasten toisesta vanhemmasta
   "lastensuojelun-" viranomaisten kanssa kunnioittavaan, eikä narsistiseen sävyyn.

  • kulissiperheitä

   Voimia sinulle ja kaikkea hyvää toivon. Kamala hinta ja miksi se mies ei lähtenyt jos oli niin tyytymätön kanssasi? Ei vittu jos minua haukuttaisiin tuolla lailla niin osoittaisin heti ovea että siitä pääsee ulos pikaisesti ja lähtee parempaa elämää kohden.

   Outoa että joku voi 15 vuotta olla noin kamalassa suhteessa jossa toista ei arvosteta, Jättää se arvet varmasti lapsiinkin. Jos näyttäisi että eivät ne selviydy niin hae ammattiapua välittömästi eikä odota 15 vuotta.

   • hfgjhfgjg

    Nimim kulissiperheitä, aapeen tarina on satua. Häntä vituttaa kun sai kenkää ja ja hän syyttää "masennuksestaan ja alkoholismistaan" eksäänsä.

    Ties mikä pissis, vaikuttaa itse narsistilta kun ei ota vastuuta omasta elämästään vaan syyttää muita.


  • marjuthoo

   Tiivistän vielä aloitusviestini. Tarkoitushakuisesti syytän alkoholismistani sopimusosapuolena olevaa eksääni, en kuitenkaan viranomaismenettelyssä koska sellaiseen ei ole mitään perusteita

  • siiis

   lapset isän yksinhuoltoon- ja lasten asuminen isällään.. myöhemmin voidaan harkita ehkä tapaamisia valvottuina olosuhteiden muuttuessa....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5480
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   530
   2504
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   550
   2274
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1782
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   81
   1676
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1398
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1155
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   258
   1142
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   241
   1058
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   333
   1046
  Aihe