Myyjä pyytää maksamaan öljylaskut

Tietämätönöljyilijä

Ostin omakotitalon muutama viikko sitten, kyseessä toinen omistusasunto, mutta ensimmäinen omakotitalo joten nyt tarvittaisiin apuja.

Pääsen muuttamaan 1.5. uuteen talooni, mutta myyjää pyytää/vaatii minun maksamaan öljymaksuja jo ennen vapautumista. En ole saanut mustaa valkoisella kuinka paljon öljyä on kulunut normaalisti/vuosi tai mitään muutakaan tietoa, josta voisin laskeskella, että mikä olisi ”oma osuus”. En todella tahtoisi maksaa heidän kuluttamistaan öljyistä. Mitä tällaisessa tilanteessa kuuluisi tehdä? Minulla ei ole edes varaa nyt alkaa makselemaan öljylaskuja kun ollut niin paljon tietenkin menoja (varainsiirtoverot, lainhuudot etc...) enkä ole laskenut, että alkaisin maksamaan mitään ”käyttökuluja” uudesta kämpästä ennen hallinnan siirtymistä minulle.

Tuleeko minun siis maksaa öljystä? Kyseisestä asista ei ole mitään merkintää kauppakirjoissa tai muissakaan viesteissö/keskusteluissa. Ymmärrän, että ovat joutuneet tilaamaan lisää öljyä, mutta ilmeisesti ovat sen jo tilanneet joulukuussa ja nyt minun pitäisi maksaa 2-3 seuraavaa erää laskuista. Voisin jopa maksaa, jos ja kun itse pääsisin tekemään laskelmat paljonko öljyä on säiliössä ja maksaa sen mukaan, mutta en tiedä voinko vain kieltäytyä maksamasta hallinnan siirtymiseen asti mitään kuluja? Jos omakohtaista kokemusta tai faktatietoa, auttakaa nyt ihmeessä!

7

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietämätönöljyilijä

      UPP

    • Kirka

      Älä maksa,jos ei missään lue että olet luvannu maksaa.

    • Aloittajaöljy

      Onkohan kellään omaa kokemusta, miten on toimittu ostoaessa talon jossa öljylämmitys? Ajttelisin, ettei ongelmaa olisi jos erät olisi jo maksettu... Eihän ketään varmaan pyydä rahaa jäljelle jääneistä öljyistä? Onkohan tässä vaan se kyseessä kun otettu lasku erissä ja maksua edelleen jäljellä eikä haluttaisi laskuja maksaa?

      • TaitaaOllaKöyhäMyyjä

        Jos ette ole sopineet mitään öljyn maksamisesta, niin ei sinulta voi siitä mitään laskuttaa.
        Äkikseltään tuntuisi että säiliössä oleva öjy kuuluu kiintestöön ja jää ostajalle.
        Mutta jos myyjä ei halua luopua öljystään, niin pyydä että vie sen mennessään. Imuauton tilaaminen öljyn siirtoon maksaa varmaan enemmän kuin se tankissa oleva öljy. Muista korostaa että luovutuspäivänä säliön on oltava tyhjä koska silloin tulee sinun tilaamat öljyt säiliöön.


    • mikä_ei_tapa

      > Voisin jopa maksaa, jos ja kun itse pääsisin tekemään laskelmat paljonko öljyä on säiliössä ja maksaa sen mukaan, mutta en tiedä voinko vain kieltäytyä maksamasta hallinnan siirtymiseen asti mitään kuluja?

      Jos et ole vetänyt nimeästi paperiin, jossa lämmityskulut siirretään vastuullesi ennen hallinnan luovutusta, et ole velvollinen maksamaan senttiäkään. Myyjä voi ottaa öljyt halutessaan mukaansa, mutta voittehan te myös keskenänne sopia, että maksat hyvitystä sen mukaan, paljonko öljyä on jäljellä hallinnan luovuttamisen aikaan.

      Tuntuu tosiaan olevan niin, että öljyt on ostettu osamaksulla ja vähän veetuttaa maksella niitä osamaksueriä talon myynnin jälkeenkin. Mutta, kuten intissä sanottiin, mikä ei tapa, pistää vituttamaan.

    • onpaomituista

      Jopa on outoa jos ostaja ei kiinteistöä ostaessaan selvitä edes kohteen vuotuisia käyttökustannuksia. Normaalistihan kiinteistönvälittäjä kirjaa peruskustannukset ylös jo myyntiesitteeseen, eli vaikka ei olisi energiatodistusta, niin on paperilla tieto siitä mitä sen kiinteistön ylläpito suunnilleen edes maksaa.
      Aika hämärää jos myyjä ei näitä tietoja ostajalle anna eikä ostajaa kiinnosta selvittää ennen papereiden allekirjoittamista.

      Jos kiinteistön myyjä kerran on ostanut öljyä joulukuussa, niin kaipa hän nyt tietää paljonko sitä tuli tilattua, onko säiliö nyt täynnä vai ei, ja koska sitä ennen joulukuuta on sitä öljyä tullut hankittua.
      Onko sen öljylämmityksen lisäksi puulämmitteistä takkaa tai leivinuunia, saunan kiuasta? Jos on, montako kuutiota puuta myyjällä on kulunut vuodessa sen öljyn lisäksi.
      Entäs sähkölaskun suuruus, esim sähkönsiirtoveron suuruus, etenkin jos kauempana taajamasta kiinteistö sijaitsee, lisäksi kiinteistövero, vesi/jätevesi/roskisten tyhjennysmaksut, palovakuutukset yms yms yms...näitä ns. pakollisia maksujahan riittää omakotitalossa.

      Itse en maksaisi senttiäkään lämmityskustannuksia ennen kuin pääsen ovesta sisään. Aina voi mitata öljysäiliöstä paljonko siellä öljyä on jäljellä ja maksaa sen mukaan vasta kun avaimet ovat kädessä.

    • PyydäMyyjältäRahaa

      Eli oliko öljy tankissa jo silloin kun tututstuit kohteeseen ja teitte kaupat?
      Jos näin on, niin periaatteessa myyjän päitäisi maksaa se öljy sinulle, mitä on kuluttanut kaupanteon jälkeen.
      Kauppa kirjassa varmaan lukee että myyjä vastaa kuluista luovutukseen asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe