Myyjä pyytää maksamaan öljylaskut

Tietämätönöljyilijä

Ostin omakotitalon muutama viikko sitten, kyseessä toinen omistusasunto, mutta ensimmäinen omakotitalo joten nyt tarvittaisiin apuja.

Pääsen muuttamaan 1.5. uuteen talooni, mutta myyjää pyytää/vaatii minun maksamaan öljymaksuja jo ennen vapautumista. En ole saanut mustaa valkoisella kuinka paljon öljyä on kulunut normaalisti/vuosi tai mitään muutakaan tietoa, josta voisin laskeskella, että mikä olisi ”oma osuus”. En todella tahtoisi maksaa heidän kuluttamistaan öljyistä. Mitä tällaisessa tilanteessa kuuluisi tehdä? Minulla ei ole edes varaa nyt alkaa makselemaan öljylaskuja kun ollut niin paljon tietenkin menoja (varainsiirtoverot, lainhuudot etc...) enkä ole laskenut, että alkaisin maksamaan mitään ”käyttökuluja” uudesta kämpästä ennen hallinnan siirtymistä minulle.

Tuleeko minun siis maksaa öljystä? Kyseisestä asista ei ole mitään merkintää kauppakirjoissa tai muissakaan viesteissö/keskusteluissa. Ymmärrän, että ovat joutuneet tilaamaan lisää öljyä, mutta ilmeisesti ovat sen jo tilanneet joulukuussa ja nyt minun pitäisi maksaa 2-3 seuraavaa erää laskuista. Voisin jopa maksaa, jos ja kun itse pääsisin tekemään laskelmat paljonko öljyä on säiliössä ja maksaa sen mukaan, mutta en tiedä voinko vain kieltäytyä maksamasta hallinnan siirtymiseen asti mitään kuluja? Jos omakohtaista kokemusta tai faktatietoa, auttakaa nyt ihmeessä!

7

<50

Vastaukset

 • UPP

 • Älä maksa,jos ei missään lue että olet luvannu maksaa.

 • Onkohan kellään omaa kokemusta, miten on toimittu ostoaessa talon jossa öljylämmitys? Ajttelisin, ettei ongelmaa olisi jos erät olisi jo maksettu... Eihän ketään varmaan pyydä rahaa jäljelle jääneistä öljyistä? Onkohan tässä vaan se kyseessä kun otettu lasku erissä ja maksua edelleen jäljellä eikä haluttaisi laskuja maksaa?

  • Jos ette ole sopineet mitään öljyn maksamisesta, niin ei sinulta voi siitä mitään laskuttaa.
   Äkikseltään tuntuisi että säiliössä oleva öjy kuuluu kiintestöön ja jää ostajalle.
   Mutta jos myyjä ei halua luopua öljystään, niin pyydä että vie sen mennessään. Imuauton tilaaminen öljyn siirtoon maksaa varmaan enemmän kuin se tankissa oleva öljy. Muista korostaa että luovutuspäivänä säliön on oltava tyhjä koska silloin tulee sinun tilaamat öljyt säiliöön.


 • > Voisin jopa maksaa, jos ja kun itse pääsisin tekemään laskelmat paljonko öljyä on säiliössä ja maksaa sen mukaan, mutta en tiedä voinko vain kieltäytyä maksamasta hallinnan siirtymiseen asti mitään kuluja?

  Jos et ole vetänyt nimeästi paperiin, jossa lämmityskulut siirretään vastuullesi ennen hallinnan luovutusta, et ole velvollinen maksamaan senttiäkään. Myyjä voi ottaa öljyt halutessaan mukaansa, mutta voittehan te myös keskenänne sopia, että maksat hyvitystä sen mukaan, paljonko öljyä on jäljellä hallinnan luovuttamisen aikaan.

  Tuntuu tosiaan olevan niin, että öljyt on ostettu osamaksulla ja vähän veetuttaa maksella niitä osamaksueriä talon myynnin jälkeenkin. Mutta, kuten intissä sanottiin, mikä ei tapa, pistää vituttamaan.

 • Jopa on outoa jos ostaja ei kiinteistöä ostaessaan selvitä edes kohteen vuotuisia käyttökustannuksia. Normaalistihan kiinteistönvälittäjä kirjaa peruskustannukset ylös jo myyntiesitteeseen, eli vaikka ei olisi energiatodistusta, niin on paperilla tieto siitä mitä sen kiinteistön ylläpito suunnilleen edes maksaa.
  Aika hämärää jos myyjä ei näitä tietoja ostajalle anna eikä ostajaa kiinnosta selvittää ennen papereiden allekirjoittamista.

  Jos kiinteistön myyjä kerran on ostanut öljyä joulukuussa, niin kaipa hän nyt tietää paljonko sitä tuli tilattua, onko säiliö nyt täynnä vai ei, ja koska sitä ennen joulukuuta on sitä öljyä tullut hankittua.
  Onko sen öljylämmityksen lisäksi puulämmitteistä takkaa tai leivinuunia, saunan kiuasta? Jos on, montako kuutiota puuta myyjällä on kulunut vuodessa sen öljyn lisäksi.
  Entäs sähkölaskun suuruus, esim sähkönsiirtoveron suuruus, etenkin jos kauempana taajamasta kiinteistö sijaitsee, lisäksi kiinteistövero, vesi/jätevesi/roskisten tyhjennysmaksut, palovakuutukset yms yms yms...näitä ns. pakollisia maksujahan riittää omakotitalossa.

  Itse en maksaisi senttiäkään lämmityskustannuksia ennen kuin pääsen ovesta sisään. Aina voi mitata öljysäiliöstä paljonko siellä öljyä on jäljellä ja maksaa sen mukaan vasta kun avaimet ovat kädessä.

 • Eli oliko öljy tankissa jo silloin kun tututstuit kohteeseen ja teitte kaupat?
  Jos näin on, niin periaatteessa myyjän päitäisi maksaa se öljy sinulle, mitä on kuluttanut kaupanteon jälkeen.
  Kauppa kirjassa varmaan lukee että myyjä vastaa kuluista luovutukseen asti.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.