Tiirismaan kierros

Hollolex

Tiirismaan kierros on 4,5 km pitkä retkeilyreitti, joka kulkee hyvin vaihtelevassa maastossa ja mielenkiintoisia luontokohteita löytyy matkalta monta. Lännessä pääsee ihailemaan Isoa Tiilijärveä näköalapaikalta, joka on nimetty Tilkin kurkistukseksi. Näköalapaikalta reitille palatessa astutaan metsän siimekseen ja mäkeä kiivetessä saattaa sateen jälkeen kuulla maanalaisen puron solinan jalkojensa alta. 220 metrin korkeudessa merenpinnasta voi paistaa makkarat Martan maja-laavulla ja koillisessa pääsee ihailemaan Pirunpesän kalliohalkeamaa.

Tiirismaan ja Pirunpesän luonnonsuojelualueen maasto on vaihtelevaa ja paikoitellen hyvin kivikkoista. Polku kiemurtelee maaston muotojen mukaan. Suppia löytyy runsaasti. Kangasmetsässä kasvaa varpukasveja ja paljon eri sammalia, joista osa on hyvinkin harvinaisia. Puissa kasvaa luppoa ja naavaa.

Suosittelen lämpimästi kaikille.

7 kommenttia

Vastaukset

  • Et muuten suosittele turhaan.

  • Tiirismaa on Etelä-Suomen korkein kohta eli 220 metriä.

  • Me käydään useana viikonloppuna Tiirismaalla retkeilemässä vaikka asutaan noin 60km päässä. Nuuksion ja Sipoonkorven maisemat ja reitit ovat jo niin tuttuja että pieni vaihtelu on tosi mukavaa.

  • Mukavaa kuulla että Tiirismaata kehutaan täällä keskusteluissa. Se tuntuu näin Lahtelaisest hyvältä.

    • Tiirismaalla sijaitseva Soisalmensuo jonka yli kulkee pitkostettu reitti niin kannattaa myös käydä.


    • Hienoa, että Lahdessakin ymmärretään Tiirismaan arvo. Tiirismaa sijaitsee Hollolan kunnassa. Soisalmensuo sijaitsee Tiirismaan eteläpuolella Iso-Tiilijärven itärannalla, Tiirismaan ja Salpakankaan taajaman välissä. Minäkin suosittelen poikkeamista alas suon pitkospuureitille, samoin Iso-Tiilijärven pohjoisrannan rantaviivassa kulkevalle polulle, jonka varressa on mukava käväistä vaikka syömässä eväät.


    • Kun Hollolassa ja Tiirismaalla käy niin kannattaa myös poiketa läheiseen Uskilan kylään ja käydä katsomassa upeaa ja taianomaista Kiikunlähdettä.


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.