Suomalaisturistit kaikkoavat Virosta ja syystäkin

Matkataan.Muualle

Suomalaisten into hypätä Tallinnan-laivaan ja etenkin yöpyä Virossa on väljähtänyt viimeisen parin vuoden aikana dramaattisella tavalla. Tämä ei ole ihme sillä tasainen mitäänsanomaton pensaikkoa kasvava maa alkaa olla monille liiankin tuttu reunasta reunaan.

On totta että Suomalaisturisti on muuttunut oleellisesti. Hän ostaa Tallinnassa entistä vähemmän, sillä matkailijoiden keski-ikä on putoamassa ja hinnat on nousseet huimasti Suomen tasolle jopa ylikin. Kyse ei ole siitä onko rahaa käyttää Virossa vaan siitä että Viron hinnat ovat karanneet käsistä ja Viroon ei kannata enää lähteä ostamaan tavaroita tai palveluita perusteena halvemmat hinnat.

Lisämausteen Viron kiinnostavuuteen lomakohteena antaa se jos Viro suhtautuu suomalaisiin matkailijoihin tarkoituksella vähätellen, niin miksi matkustaa maahan jossa meidät nähdään tyhjätaskuisina maleksijoina.

Viime keväänä Viron elinkeinoelämän kehityssäätiö EAS, jonka alaisuudessa Viron matkailunedistämiskeskus toimii, niputti suomalaisturistit rahattomiksi.
Ärileht-talouslehdessä näin, ”Viroon tulevilla naapurimaiden turisteilla ei ole paljoa rahaa, jota he voisivat kuluttaa Virossa. Tarvitaan rahakkaampia turisteja”

Virolaisten asenne on heijastunut myös palvelussa suomalaisiin joita on alettu katsella nenä pystyssä vaikka väite ei edes pidä paikkaansa, sillä tutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät Virossa rahaa keskimääräistä runsaammin.

Samaa virolaista uhoa tukee myös Viron suomen suurlähettilään tulkinta Suomen ja Viron palkoista joissa Suomen ja Viron palkkaerot olisivat vain 200-300 euroa, tämä oli vitsien vitsi

Suunnataanpa tulevan kesän matkamme muualle, palvelkoon Viro niitä toivomiaan "rahakkaita" matkailijoita. Meillä on useita kiinnostavia naapurimaita ajallisesti ja rahallisesti yhtä lähellä lentäen, laivalla tai omalla autolla. He ottavat mieluusti vastaan suomalaiset ja meidän maksaman hinnan myymistään palveluista ja tuotteista.

6

<50

Vastaukset

 • Mitä mariset! Ei sun ole pakko sinne mennä!

 • Virolaisen tahon kommentit eivät esitä Suomea kovinkaan potentiaalisena naapurina. Viron Suomen-suurlähettiläs Harri Tiido sanoi Ylelle: ”Kun ero Suomessa ja Virossa maksettavan palkan välillä alkaa joillakin aloilla olla muutamia satoja euroja, alkavat suomalaiset asumiskustannukset ja jatkuvan reissaamisen aiheuttamat perhe- ja alkoholiongelmat pohdituttaa monia”

  On selvää että tuollaisien kommenttien jälkeen mielikuva suomalaisista ja heidän rahankäytöstään muuttuu ja kuvitellaan suomalaisen matkustajan ostovoiman olevan alkoholiongelmineen virolaisen tasolla.

  https://www.verkkouutiset.fi/yle-suomen-palkat-eivat-enaa-houkuta-virolaisia/

  Näyttää olevan muunkinlaisia näkemyksiä
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15585818/viron-suurlahettilas-harri-tiidon-vertailu-suomen-ja-viron-palkoista. Pieni notkahdus suomalaisien kävijämäärissä palauttaa jalat maahan.

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaiset-alkoivat-karsastaa-viroa-paikalliset-ymmallaan-suomalaisturisti-on-muuttunut-oleellisesti/3edcb201-e7db-444b-bef2-04744d0a0001

 • Virolaisten on syytä katsoa peilistä ,jos syyllinen löytyisi sieltä ,jos vielä haluavat suomalaisia .Tietysti amerikkalaiset miljonäärit ovat arvokkaampia .

 • Tottahan tuo on monella alalla. Suomessa maksetaan täysin paskaa liksaa verrattuna asumiskuluihin. Monen virolaisen ei kannata tänne tulla riistettäväksi.
  Minäkin muutan kesällä Tallinnaan. Sama palkka kuin Suomessa.
  Omakotitalo meren läheisyydessä 630 e kuussa.

  • Vuoden 2017 keskibruttopalkka Virossa oli 1 242 € /kk. Vuoden 2018 kesäkuussa oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa 1311 €/ kk. Minimipalkka vuonna 2018 oli 500 € / kk miinus verot. Ravintolatyöntekijät, kauppojen myyjät ja kassat, siivoojat ja muiden samalla tasolla olevien ”perusduunareitten” vaihtelee välillä 500 - 1311 € / kk. Kun tuossa huomioidaan Viron Suomea raskaampi verotus ja kalliimpi sähkö niin miinukselle budjettisi menee. Jos tarvitset sosiaalitukia, kysy vaikka asumistukea niin huomaat että tyhjän saa pyytämättäkin. Tässä hyvä neuvo, mene mieluummin Suomessa kasvukeskuksista vähintään 80 km päähän, saat omakotitalonmukavan asunnon meren tai järven rannalta halvemmalla. Hae siihen asumistukea ja nosta työttömyyskorvauksia niin Sinulla on asunto ja sosiaaliturva kunnossa. Peruspäivärahoillakin jää enemmän fyrkkaa käteesi. Mutta jos tykkäät muuttaa Viroon niin suosittelen ostamaan lipun sinne mahdollisimman pian, ei täällä ole kenenkään pakko olla. Laivoja lähtee muutaman tunnin välein.


  • Tervemenoa kirjoitti:

   Vuoden 2017 keskibruttopalkka Virossa oli 1 242 € /kk. Vuoden 2018 kesäkuussa oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa 1311 €/ kk. Minimipalkka vuonna 2018 oli 500 € / kk miinus verot. Ravintolatyöntekijät, kauppojen myyjät ja kassat, siivoojat ja muiden samalla tasolla olevien ”perusduunareitten” vaihtelee välillä 500 - 1311 € / kk. Kun tuossa huomioidaan Viron Suomea raskaampi verotus ja kalliimpi sähkö niin miinukselle budjettisi menee. Jos tarvitset sosiaalitukia, kysy vaikka asumistukea niin huomaat että tyhjän saa pyytämättäkin. Tässä hyvä neuvo, mene mieluummin Suomessa kasvukeskuksista vähintään 80 km päähän, saat omakotitalonmukavan asunnon meren tai järven rannalta halvemmalla. Hae siihen asumistukea ja nosta työttömyyskorvauksia niin Sinulla on asunto ja sosiaaliturva kunnossa. Peruspäivärahoillakin jää enemmän fyrkkaa käteesi. Mutta jos tykkäät muuttaa Viroon niin suosittelen ostamaan lipun sinne mahdollisimman pian, ei täällä ole kenenkään pakko olla. Laivoja lähtee muutaman tunnin välein.

   Nykyään Viron ostovoimakorjattu palkkataso on 70% suomalaisesta. Virossa ei ole Suomea raskaampi verotus, alle 500 euron tuloista ei mene ollenkaan veroa. Tasavero on 21% eli keskiveroaste on paljon pienempi kuin Suomessa. Sähkö ei ole euroissa kalliimpaa kuin Suomessa vaikka tulotasoon verrattuna onkin, samoin bensan hinta. Tuista esim. 3-lapsisen perheen lapsilisät ovat EUROISSA puolitoista kertaa enemmän kuin Suomessa. Tällä on saatu Viron syntyvyys selvään nousuun. Lisäksi nykään Suomesta muuttaa Viroon enemmän asukkaita kuin päinvastoin. Samoin Länsi-Euroopasta muuttovirta on muuttanut suuntaa.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.