Mitä tehdä, kun kaveri ei syö tarpeeksi?

Huolestunut3826

Leikitään, että kaverin nimi on vaikkapa Klaara. No tämä Klaara, joka on siis yksi parhaista ystävistäni, ei syö aamupalaksi koskaan yhtään mitään, koulussa juo vain vettä lounaalla. En tiedä, mitä hän kotona syö. Hän toistelee, että on syönyt paljon koulun ulkopuolella, esimerkiksi viikonloppuisin. Yrittääkö hän vaikuttaa minut tällä? Olen jo pari kertaa maininnut asiasta ja sanonut olevani huolissaan, mutta se ei vaikuta Klaaraan mitenkään. Toistelee vain, että ei tykkää kouluruuasta. Klaaralla ja yhdellä pojalla (sanotaan vaikka että Lasse) on ollut hieman säätöä viimeaikoina. (Lasse tykkää Klaarasta ja Kaara tykkää Lassesta). Lasse "seurusteli" aiemmin yhden tytön (sanotaan nyt vaikka Ella) kanssa. Ella on tämmöinen aika pienikokoinen, jonka takia Ella ei syö koulussa paljoa. Mietin, voisiko Klaaran vähä syönti johtua siitä, että hän haluaa todistaa Lasselle jotain. Olla kuten Ella, jotta riittäisi Lasselle? Myös Lasse on hoikka. Saattaakohan johtua myös siitä? Vai haluaakohan hän vain huomiota? Minä ja mun yksi kaveri (sanotaan vaikka Noomi) epäillään, että Klaaralla on syömishäiriö. Ollaan tosi huolissaan. Mutta kannattaisiko tuosta olla? Ajateltiin, että mentäisiin koulupsykologille/terveydenhoitajalle puhumaan kaveristamme. Mietittiin myös, että kokattaisiin Noomilla ruokaa. Onko teillä jotain vinkkejä?

10

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voinauttaa123

      Mielestäni sinun pitäisi mennä kouluterveydenhoitajalle ja pyytä häneltä vinkkiä! Syömishäiriö on vakava mielenterveyden sairaus. Onko sinulla tietoa Klaaran painoa tai pituutta? TSEMPPIÄ👍

      • Huolestunut3826

        Vähän päälle 160cm* xd painoa noin 50kg


      • Huolestunut3826 kirjoitti:

        Vähän päälle 160cm* xd painoa noin 50kg

        Okei aika normaalipainoinen, mutta eihän luvut mitään kerro.


    • HulluPete

      Haastat sen hampurilaisensyöntikilpailuun niin näet mikä oikeasti on tilanne. Ensin katsotte aiheesta Jesse Pynnösen tubevideoita ja katsot hänen reaktioita. Sitten alatte painaa burgereita naamariin ja jos ei vähintään 10 mene tunnissa hällä alas, otat yhteyttä mielenterveyden ammattilaiseen jolta löytyy keinot laittaa likka syömään. Kyllä tommosen 160cm likan pitää painaa yli 50 kg. Mieluummin 100kg.

    • normaaliaa

      mielestäni ei kannata hirveesti puuttua toisten asioihin....unohda koko juttu.....

      mitä mieltä olisit jos joku terveydenhoitaja pyytäisi sut puhutteluun, kun jengi on menny kertoo ja ollu huolissaan siitä että syöt liikaa, ett voi muuttaa kaikkien mielipiteitä.
      Kaverisi pitää itse tajuta tuo syömishäiriö asia muuten siitä ei tule mitään...vertaa siihen että menisit spurgulle puhuu raitistumisesta....plaa plaa....tai sen terveydenhoitajalle..

      • Huolestunut3826

        Hän on minun ja Noomin paras kaveri, joten mun mielestä se on vähän niinkuin meidän "vastuu" :) kiitos kuitenkin kommentista :))


      • normaaliaa

        Jos kaverillasi olisi maksuvaikeuksia laskujen maksuissa, niin olisiko se teidän vastuu maksaa ne pois ? Joten kaikkiin asioihin ei kannata puuttua...huomaat vielä että se onkin kohta entinen kaveri...


    • Pärjätkää

      Hei!

      Kerro asiasta vaikka terkkarille, ja juttele hänen kanssaan mitä asialle voisi tehdä. Sun kaverilla voi ehkä olla syömishäiriö, joma johtuu, esim. Masennuksesta, tai että ylipäätänsä ettei kaikki ole aivan kunnossa. Syitä voi olla todella monia, mutta olet käsittääkseni sanonut ja maininnut asiasta tälle henkilölle suoraan? Se oli fiksusti tehty, koska ymmärrän huolesi vaikka en ole ollut samassa tilanteessa. Kannattaa juitenkin jutella terkkarille, tai duoraan jossain vaiheessa hänen vanhemmalleen tia molemmille vanhemmille, kun on hyvä aika. Suosittelen, että hakisit heti apua juuri hönen vanhemmilleen tai terkkarille puhumalla asiasta. He varmasti osaavat auttaa häntä, ja tälleen.
      Voit varmasti halutessasi puhua ensin asiasta omille vanhemmillesi, ja pyytää ehitä vaikka ottamaan yhteyttä hänen vanhempiinsa jos suinkin mahdollista.

      Toivottavasti kaikki järjestyy pian!

      • Huolestunut3826

        Kiitos!


    • Toisesta välittäminen vaatii hyvin usein myös toisen asioihin puuttumista, tavalla tai toisella. Ja jos me emme lainkaan puuttuisi toistemme asioihin, tarkoittaisi se melkoista sotkua maan päälle.

      Ja jos kyse on lapsista ja nuorista, niin erityisesti silloin niihin asioihin pitää puuttua, jos ne ovat menossa pieleen.

      Tuo aikuisille asiasta kertominen ja heidän kanssaan ratkaisun miettiminen on hyvä neuvo. Ei nuorena tarvitse vielä kaikkia toisten murheita koettaa yksin selvittää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe