Björn Wahlroos pitää suomalaista vaalikeskustelua masentavana

Tyhjän.kanssa

Kukaan ei puhu kakun kasvattamisesta.

Vaalikeskustelu pyöriin metsähakkuiden rajoittamisessa tai tasa-arvon lisäämisessä,.
Wahlroos korostaa, että talouskasvun tukeminen kasvattaa myös hyvinvointia.

Sehän on selvä, SDP aikoo pääministeri puolueeksi eikä ole esittänyt mitään talouden kehittämistä mutta miljadeja meno lupauksia veronkorotuksineen ja SAK myötäilee.

74

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • historianhavinaa

      Marx ja Ford tajusivat tulonjaon tärkeyden

      Toissa vuosisadan suuri talousfilosofi Karl Marx oli ennemmin kommunisti kuin kapitalisti, kun taas viime vuosisadan suuri teollisuuspamppu Henry Ford oli kapitalisti eikä kommunisti.

      Silti yksi kummankin kirkkaimmista oivalluksista oli suurin piirtein sama:

      Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy voittoina pääoman omistajille ja liian pieni osa heruu palkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ennen pitkää talouden lamaantumista ja lopulta pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto.

      Marx ennusti ehkä turhankin synkästi kapitalistisen markkinatalouden ennen pitkää kohtaavan kohtalonsa tuon luokkasodan melskeissä, mutta hän filosofoikin aiheen näkymiä teollisen vallankumouksen alkupuolella.

      Ford tarkasteli aihetta teollisen aikakauden rajuimman laman keskellä 1930-luvulla, kun hän päätti ainakin yrittää korjata tuhoisan kehityksen suuntaa paremmaksi. Hän ryhtyi taistelemaan lamaa vastaan nostamalla autotehtaidensa työntekijöiden palkkoja.

      Aikansa suurimpiin kapitalisteihin kuulunut Ford oivalsi, että lama-aikaan yleiset irtisanomiset ja palkkojen alennukset pahensivat yleistä talouden lamaannusta. Ja että hänenkin olisi turha jatkaa autojen valmistusta, ellei kansalla ollut varaa niiden ostamiseen.

      Hän tajusi, että teollisuuden kustannusleikkaukset olivat yhtä kuin työvoiman tulojen leikkauksia, jotka olivat omiaan heikentämään kotitalouksien ostovoimaa ja koko kansantalouden kysyntää. Siksi hän tajusi myös sen, että tie talouden toipumiseen ei löydy kustannusleikkauksista vaan palkkojen, ostovoiman ja kysynnän kasvusta.

      Osapuilleen samanlaisista talouden suurista taustakysymyksistä, niiden muutoksista ja ennen kaikkea niiden synnyttämistä jännitteistä lienee kyse tälläkin kertaa.

      Äänestyskopeissa kapinoivan kansan tyytymättömyys on todennäköisesti syntynyt siitä, että kasvava osa talouskasvun hedelmistä on liian kauan kertynyt yritysvoittojen kautta pääoman omistajille ja liian pieneksi kutistunut osa on herunut työvoimalle.

      Toki tällainen tulkinta on helppo huitaista sivuun vasemmistopopulismina, mutta osa finanssimarkkinoiden terävimmistä tarkkailijoista ei mene tällaiseen halpaan.

      Lähde: Taloussanomat

      • 1eero

        Tuskin 30-luvun Fordin temppu onnistuu tänäpäivä, eikä onnistuisi.
        Tuottavuus on kumminkin katettava kustannukset, nykyaikana ei helposti synny uusia Fordeja tai nokioita.
        Luin uutisen, suomi ei elä enään velaksi, tänään julkistettu, tuleva hallitus pitää huolen että elämme taas velaksi.


    • Bengalitikku

      Minustakin on depressaavaa, kun B.W. ei ole kommentoinut rahanpesua.

    • Olemme-suomessa

      Miksi Björn Wahlroos ei pidä mursun viiksiään ummessa? Hän on ruotsalainen.
      Jos aukoo päätään väärillä kulmilla, joku voi vetää Nallea viikseen.

    • buaah

      Aivan sama mitä B.W on mieltä.
      Mehän tavalliset ihmisethän toimme vain "hiekkaa pankkiin".

      • KoP-sora-putosi

        Kop kop kop siellä oli kiva kopistella hiekka ja sora kenkien pohjista.
        Ja nostaa tili tyhjäksi kaksitoista markkaa viisikymmentä pennniä ja haistattaa hutut jaakko lassiloille, pena voutilaisille ja tiivoloille ja vaikka kenelle.


    • henrjii

      osittain samaa mieltä, paitsi eduskunta ei koskaan tee mitään talouden kehittämiseksi,
      eduskunta vain jakaa rahaa aatteen, oman edun, ja äänestäjien ehdoilla.
      markkinavoimat, ja yksittäiset yritykset kehittää taloutta, ja tuottavuutta

      • 1eero

        Saat peukun.

        Entisenä yrittäjänä olen samaa mieltä, hallitus ja työmarkkinajärjestöt voivat pilata paljon, viime lama merkkinä siitä....kilpailukyky.


      • Bengalitikku

        Mitäs muualla maailmassa tapahtui. Suomi on vain heijastuspinta.


      • 1eero

        Viime lama virui meillä turhan pitkäksi, 2011 alkoi nousukausi eu alueella vaan ei meillä...kilpailukyky.


    • valruussin.pörinät

      Eikös tämä valruussi ole entinen taistolainen ja vasemmistolainen.
      Haloskan kanssa leikkineet anarkistia. Mitens nämä pimeet rahat joita nyt tutkitaan. Valruussi on kovin hiljainen vaikka sen pankeissa on pörrännyt "salaista rahaa" ilmeisesti miljardeja.
      Mutta joo, suomalaiset on väsyneitä sdp:n aiheuttamaan työttömyyteen ja sosiaaliKELAan mamujen elättämiseen. Suomalaiset on suoraa ja yksinkertaista kansaa. Se on hienoa.
      Mutta varmasti nyt on ilmassa yleistä väsymistä. Ihmiset stressaantuneita ja kauhuissaan.
      Ei siinä tee mieli kakkua kasvattaa. Velkaakin on niin paljon, että joka ikinen sosialisti joutuu maksamaan 20-30t euroa (vauvasta vaariin). Eli konkurssi lukuja. Valruussi vaan odottelee, jos joku lahjoittaisi taas sille rahaa. Kohta se vanha ukko kaatuu hautaan jo...

      • Näin-se-meni

        "Eikös tämä valruussi ole entinen taistolainen ja vasemmistolainen.""

        Sataprossaisesti kommunisti oli, vähän yli armeija ikäisenä. Sitten isukki ja tiivola auttoivat miestä alamäessä, perustamaan investointipankki mandatumin, jonka mies ja kumppanit myivät härskiin ylihintaan.

        ""Helmikuussa vuonna 2001 Sampo-Leonia osti Mandatum Pankin, jotta sen johtaja Björn Wahlroos saatiin suostumaan Sampo-Leonian pääjohtajaksi. Kaupassa Mandatumin osakkaat saivat 52 % yli niiden pörssiarvon ja vastikkeeksi osuuden Sampo-Leoniasta. Suurimmasta osakkeenomistajasta Wahlroosista tuli yksi Suomen varakkaimmista henkilöistä.""


        ""Jäätävä ehto teki Wahlroosista sikarikkaan: ”250 000 € tuhatkertaistui” Luotu: 17.9.2013 08:55"

        "Valtiovarainministeri Sauli Niinistöllä (kok.) ja pääministeri Paavo Lipposella (sd.) oli joulukuussa 2000 kerrottavaa hallituksen talouspoliittiselle valiokunnalle. Niinistö ja Lipponen olivat päättäneet esittää valtion 43-prosenttisesti omistaman Sampo-Leonian uudeksi pääjohtajaksi Björn Wahlroosia, varainhoitopankki Mandatumin toimitusjohtajaa.

        Wahlroos: Epävirallinen elämäkerta -kirjan mukaan Wahlroos asetti pääjohtajaksi ryhtymiselleen kovat ja itselleen erittäin edulliset ehdot. Kirjan mukaan Wahlroosin ehtona oli, että Mandatum Pankki ostettaisiin osaksi Sampo-Leoniaa.

        –Yrityksen oli maksettava Mandatumin osakkeista noin 2,5 miljardia markkaa eli peräti 52 prosenttia yli Mandatumin marraskuisen pörssiarvon, kirjassa kerrotaan.

        Mandatumin suurimman osakkeenomistajan eli Wahlroosin kauppa kohotti kirjan mukaan yhdeksi Suomen varakkaimmista miehistä, moninkertaiseksi miljonääriksi. Wahlroosin 250 000 euron Mandatum-omistus muuttui ylihinnalla Sammon osakkeiksi, joiden arvo tuli moninkertaistumaan. Kirjan mukaan Wahlroosin Sampo-osakepotin arvo oli reilut 131 miljoonaa euroa vuonna 2001, ja kesällä 2013 jo yli 370 miljoonaa euroa.

        –Wahlroosin 250 000 euron sijoitus omaan Mandatumiin oli enemmän kuin tuhatkertaistunut satojen miljoonien eurojen osakeomistuksiksi parissakymmenessä vuodessa. Vastaavaan nopeuteen rikastumisessa ei ole pystynyt kukaan muu suomalainen, kirjan tekijät laskevat.

        Ministerivaliokunta ja hallitus hyväksyivät Lipposen ja Niinistön esityksen. Muun muassa hallituksen toinen valtiovarainministeri, vasemmistolainen Suvi-Anne Siimes alkoi kirjaa varten antamansa haastattelun mukaan nauraa hervottomasti ehdotuksesta kuullessaan.

        –Mietin, että valtio-omisteinen yhtiö ja Björn Wahlroos, tästä ei juttu paremmaksi muutu, Siimes sanoo kirjassa.

        Aiheesta ei Siimeksen mukaan ”väännetty” julkisesti eikä kulissien takana, koska ”Lipposen aikana pidettiin mölyt mahassa”.

        –Ei ollut mitään käytännön mahdollisuuksia alkaa selvittää kaupan taustoja. Oli hyväksyttävä tai hylättävä, kuvaa silloinen ympäristö- ja kehitysministeri Satu Hassi (vihr.). Hänen mukaansa hyväksyvään päätökseen vaikutti se, että Wahlroosin todettiin panevan oman omaisuutensa peliin ja näin sitoutuvan Sampo-Leoniasta huolehtimiseen.

        Nimityksellä oli yllättävä takapiru, kirja kertoo. Idean isä oli valtiovarainministeriön finanssineuvos Jarmo Väisänen. Hän vastasi Sampo-Leonian yhdistymisestä projektivastaavana ja oli huolestunut yhtiön tehottomasta johtamisesta.

        –Wahlroos tuntui haistavan, mihin markkinat menevät, Väisänen perustelee.

        Väisänen muistuttaa kirjassa, että ”jälkeenpäin arvioiden päätös Wahlroosin hankkimisesta Sampoon on ollut moneywise hyvä valtiolle”.

        –Tietenkin sivujuonteena on se, että päätös oli moneywise hyvä myös Wahlroosille, Väisänen sanoo.

        Pääjohtajuuden myötä Wahlroosista tuli Sampo-Leonian suurin henkilöomistaja. Myöhemmin hän myi Sampo Pankin tanskalaisomistukseen ja rikastui lisää – sijoittaakseen rahat edelleen huippukannattavaan Nordeaan, jonka hallituksen puheenjohtajana nyt toimii.

        Helsingin Sanomien taloustoimittaja Tuomo Pietiläinen toimi vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa lukukaudella 2012–2013. Hänen johdollaan syntynyt Björn Wahlroosin elämäkerta perustuu yli kahteensataan haastatteluun ja kymmenien arkistojen läpikäyntiin.""


    • RaiskausMaaSuomi

      Matu turismi on kallista!!
      Matu turismi maksaa useita miljardeja e, joka vuosi.

      Asiaa peitellään. Kansalle ei edes kerrota miten kallista se on kaikkinensa!!
      Arviot on 3-8 miljardia euroa/ vuosi

    • Kummalisiatoi

      BW puhuu asiaa. En itsekään tajua ettei yksikään puolue puhu siitä miten talouteen saadaan investointeja. Yksikään puolue ei puhu verotuksen keventämisestä. Suomessa ei ole markkinahenkistä puoluetta ollenkaan. Kaikki ajaa vaan sosialistisia uudistuksia vanhaan Neukkula tyyliin. Suomi onkin nk täyshoitola missä ihmiset valittaa ja haluaa lisää palvelua. Ei täällä ole koskaan tajuttu yrittämisestä mitään. Tai pieni joukko on mutta suurin osa ihmisiä istuu valmiiksi katetun pöydän ääressä ja huutaa lisää ruokaa. Kaiken pitäisi olla ilmaista ja ihmiset on oikeasti katkeria ja pettyneitä kun valtio ei ole vielä enemmän polvillaan heidän tarpeidensa edessä. Vanhustenkin pitää saada ajaa taksilla ilmaiseksi ja mitä kaikkea ihan ihme toiveita ihmisillä onkaan. BW on sentään selväjärkinen toisin kun kansanedustajaehdokkaat.

      • 1eero

        BW:ä en tiedä, sen ymmärrän että enempää ei voi syödä mitä tienaa, Rinne lupaa etukäteen, mutta ei tiedä muuta keinoa kuin verotus, jos alkaa yrittäjiä verottaa liikaa niin kierre on valmis.


      • jopa.leuat.loksaa

        Älä ole huolissasi. Taloustieto leviää ja kyllä kapitalisti osaa hommansa.

        Kuka Suomessa istuu katetun pöydän ääressä ja huutaa lisää. Mamu ?
        Suomi ei todellakaan ole täyshoitola kuin ehkä maahanmuuttajille.

        Liikuntarajoitteisuuden eri ikäisillä ihmsisillä ei luulisi aiheuttavan noin suurta kateutta,
        jos pari kertaa kuussa pääsee iäkäskin asioimaan.
        Se maksuton taxikyyti ei helpolla irtoa. Ilmainen se ei ole, veroissahan sitä itse maksaa.


      • 1eero

        Kapitalisti porvari tuskin tällä palstalla heitä on, mamut ei kiinnosta.


      • PS-taisi-kertoa

        Muistaisin, että PS puolue ehdotti järkevää " viron mallia" verotukseen.
        Auttaisi etenkin PK-yrityksiä kovasti. Eli esim. verotusta ei ole ennenkuin nostetaan osinkoja. Vain nostetuista osingoista verotus. Näin yritys voi vahvistua ja saada vakavaraisuutta.
        Semmoista Suomi kyllä tarvitsee.


      • Kiitos hyvästä mielipiteestä.
        Noinhan se menee,
        vähän harmittaa valittajien puolesta kun kuvittelevat,
        että onni ja autuus aukeaa kun saadaan satanet tukiin yms lisää,
        kun samalla toisella kädellä se satanen vetäistään takaisin valtion pohjattomaan kassaan.

        Epäilen, että merkittävä veronkorotuskohde, että saadaan se satanen kokoon tulevaisuudessa, on arvonlisävero ja senhän maksaa sellaisen lupaussatasen saavat suhteessa eniten.
        Veroja pitää juuri vähentää eikä lisätä.


      • Maikl

        Suomessa on jo nyt raskas verotus joten ei yhtään lisää kiitos. Jos demarit ja vihreät voittaa vaaleissa niin takuuvarmasti tulee jokin energiavero kansalaisille tai kulutusvero. Eli se sama satanen jonka toivotaan kantavan vaalivoittoon otetaan lennossa pois. Demarit ja vihreät käyttävät pääsääntöisesti verotusta keinona saada lisää rahaa. Asian pitäisi olla päinvastoin. Veroja keventämällä lisätään yrittäjyyttä ja luodaan uusia työpaikkoja. Koko järjestelmää tulisi keventää eikä luoda sääntöjä sääntöjen päälle. Sotu keskustelu oli tästä hyvä esimerkki. Miksi valtion pitäisi huolehtia ihmisistä täysin ja kokonaan. Eikö ihmiset itse keksi yrittäjäpohjaisia ratkaisuja asiaan. Kunhan ei mene aivan villiksi mutta siihen on Suomessa pitkä matka. Mutta puhutaanko edes Suomessa yrittäjyydestä. Ei, vaan täällä ollaan edelleen pääsääntöisesti palkaansaajia. Historiallinen jäänne. Ollaan alamaisia.


      • Bengalitikku
        PS-taisi-kertoa kirjoitti:

        Muistaisin, että PS puolue ehdotti järkevää " viron mallia" verotukseen.
        Auttaisi etenkin PK-yrityksiä kovasti. Eli esim. verotusta ei ole ennenkuin nostetaan osinkoja. Vain nostetuista osingoista verotus. Näin yritys voi vahvistua ja saada vakavaraisuutta.
        Semmoista Suomi kyllä tarvitsee.

        Noinko. Siellä ovat olleet hyvät pesukoneet, rahanpesukoneet.
        En kannata: rikkaat rikastuu, köyhät pysyy köyhinä. Myyvät sipuleja turisteille, että pikkasen ekstraa.
        Mikähän posti kiertää tulevaisuudessa Viron kautta?


      • Mielelle-kiintoista

        ""Mikähän posti kiertää tulevaisuudessa Viron kautta?""

        JOBIN posti. Yön yli laivalla.

        Sitä vaan kun posti rantautuu Viroon hissun kissun, miten jatkossa, tuleeko paketit, kirjeet, laskut, kortit, joulukortit Tallinnan kautta?
        Jos sattuu olemaan risteilyllä samaan aikaan, voi saada postinsa jo laivassa.


    • jaseonhyväniin

      Suurinosa suomalaisista pitää ''Nallea'' masentavana.

      • masennusnalle

        Nöin on. Sulle piste ja peukutus!


    • Hyväajat

      Nallesta tulisi hyvä presidentti. Saatas vähän vauhtia niveliin. Pitäisi läydä pyytämässä. Mutta palkka varman on liian pieni.

      • Bengalitikku

        Ai. Vaaleanpunaisissa verkkareissa?


      • Ronttori-saurus
        Bengalitikku kirjoitti:

        Ai. Vaaleanpunaisissa verkkareissa?

        Ne ovat metsästys ja kalastushousut.
        Nalle metsästää Kalle Kunkun kanssa dinosauruksia jossain salo-turku seudulla.


    • ö-Öö

      Tottahan tuo

      Vaalien alla puhutaan äänestäjiä kosivista asioista, lapset, koulutus, työttömyys, vanhustenhoito, nyt hiiinielutkin. Puhutaan siis kaikesta, minne menee rahaa. Harvempi uskaltaa puhua siitä, mistä sais rahaa. Tottakai nalle vähän provoaaakin, mutta ihan aiheesta.

      Net on nämät kv-kuviot, mitkä eniten vaikuttaa suomen talouteen, ei se, miten täällä jaellaan rahoja keskenämme. Brexitistä kyllä puhutaan valtavasti, mutta politiikot ei kai uskalla ottaa isosti kantaa, vaikka asialla suuret ja pitkät vaikutukset suomeenkin. Lisäks nato ei ole mediaseksikäs aihe, vaikka suomen talouden kannalta turvallisuus ihan ensimmäisiä asioita. Eikä kyllä itänaapuristakaan oikein kukaan ole kiinnostunut sanomaan näkemyksiään. Se myös perintöä menneitä ajoilta, jolloin siitä nyt ei saanut puhua ollenkaan.

      Mun mielestä hyvä vaan, mitä enenpi tärkeitä asioita nostetaan vaalien alla esiin. Sellaisen huomion olen olllut tekevinäni, tätä nykyä aika paljon käytetään voimavaroja kilpailevien puolueiden haukkumiseen ja vanhoista asioista riitelemiseen, nallen esiintulo, samaten orpon avaus maakuntahallinnon tarpeellisuudesta sentään politiikan tulevaisuuteen liittyvää.

      Ihan viihteelliset vaalit tulossa, asia erikseen, mitä vaalien jälkeen.

      =DW=

    • Jklöä

      Tuo vanha naukuja tulee säännöllisesti kapitalistien puhetorveksi veroista ja työnsopimisesta (sanelusta). Meillä osa mediaa pitää tyyppiä kuin pyhän sanan lähettilästä, vaan toisin Ruotsissa, jossa mies laitetaan oikeaan formuunsa.

      • Meitä naukujia on niin monenmoisia, kaikki tänne mahtuu,

        aukaiseppas sinäkin jotain omaa,
        vaikkapa mistä ne verorahat tulevaisuudessa otetaan,
        sokerista vai lihasta vai jospa kekkaistkin jotain uutta mistä meitä naukujiakin voidaan rokottaa.


      • Litilati

        Samaistatko itsesi tämän pankkiirin ajatuksiin, joka aikanaan sanoi taviksen tuovan vain hiekkaa jaloissaan, sekä toitottanut kaiken ay-toiminnan purkua ns vapaita työmarkkinoita orjapalkoin Aasiasta roudatuin parin ecun liksalla. Pesis ensin oman pankin puhtaaksi.


      • Litilati kirjoitti:

        Samaistatko itsesi tämän pankkiirin ajatuksiin, joka aikanaan sanoi taviksen tuovan vain hiekkaa jaloissaan, sekä toitottanut kaiken ay-toiminnan purkua ns vapaita työmarkkinoita orjapalkoin Aasiasta roudatuin parin ecun liksalla. Pesis ensin oman pankin puhtaaksi.

        En suinkaan samaista itseäni kehenkään,
        mutta olen erittäin hyvä ja toimelias naukuja asiasta kuin asiasta.

        Tosin olen sitä mieltä, että ay-liike on nykyään työntekijöiden rahoilla pöhöttynyt systeemi, joka pitäisi kiireesti purkaa.

        Siivousasiat saa hoitaa alan ammattilaiset joka suhteessa.


      • Jos.huomanneet

        Antti Rinne on SAK agentti,


      • En-luota-ukkoon

        On. Mutta istuu kolmella neljällä pallilla kuin tuuliviiri. Vaihtaa suuntaa kuin vauhko varis.
        Kallellaan joka taholle.


    • Eilisenhuolet

      Paukkukakkua, kun se leivotaan parannukseksi. Talouden parannukseksi. Eläke tulee, kuten manelle kahvit.

    • Nakip

      Nalle onkin ainoa joka puhuu verojen alentamisesta työllisyyden parantamiseksi. Poliitikot joille asia kuuluisi ovat hiljaa. AY-liike halvaannuttaa yrittämisen ja lamaannuttaa ihmiset. Ja äänestäjät valittaa ja syyttää muita, vaikka oman elämän pitäisi olla pääsääntöisesti omissa käsissä. Onneksi edes yksi ihminen sanoo Suomessa että muilakin tavalla voisi toimia kuin veroja kiristämällä. Taksiuudistuskin oli tuskan takana kun Suomessa kaikki on säänneltyä valtion toimesta. Ihmiset eivät ole tarpeeksi omatoimisia. Sama kuten Nalle sanoo koskee EU ta ollaan liian valtiovetoisia, kaikenlaisten tukien armoilla. Asennemuutos olisi ens alkuun hyvä asia.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Lähde: Taloussanomat
      historianhavinaa
      20.3.2019 18:10


      "Marx ja Ford tajusivat tulonjaon tärkeyden"

      Väärin.

      "Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy voittoina pääoman omistajille ja liian pieni osa heruu palkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ennen pitkää talouden lamaantumista ja lopulta pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto"

      TOTAALISESTI VÄÄRIN

      Marx laski kapitalistin voiton TYÖNARVOSTA eikä modernissa kapitalismissa voitto perustu työnarvoon vaan tuotekehittelyyn

      TOISIN SANOEN teki duunari miten paljon työtä eli työnarvoa tahansa tehdäkseen hienoa mekaanista laitetta höyryveturi SE EI MENE KAUPAKSI koska on kehitelty tuotekehittelyllä modernimpi sähköveturi joka SYRJÄYTTÄÄ VÄÄRIN TEHDYN TUOTTEEN

      Toinen väite on aivan päin seiniä: MARX EI IKINÄ OLE VAATINUT TYÖN HEDELMIEN jakamista
      se on SOSIALIDEMOKRATIAA jonka Marx on tuominnut vääränä

      Marxin ideana on proletariaatin vallankumous JOSSA TUOTOS JAETAAN TARPEEN MUKAAN

      Marx ei ole kannattanut SOSIAALIYHTEISKUNTAAN VEROJA EIKÄ AMMATTIYHDISTYSLIIKETTÄ vaan vallnakumousta

      Esimerkki. Marx ei ole koskaan hyväksynyt NAISTEN TYÖAJAN RAJOITTAMISTA ja Marx VAATI LAPSITYÖVOIMAN käyttöä koska hänen mukaansa lapset siellä oppivat edes jotain eivätkä vetelehdi työttöminä

      Ford halusi tietysti PALKKAA DUUNAREILLE JOTTA HE PYSTYVÄT OSTAMAAN FORDIN
      muuten se ei käy kaupaksi

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Huomasitteko Wahlroosin piikin

      HUONO UUTINEN
      Wahlroosin mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli alkuun "fantastinen, tuore tuulahdus", joka löi kättä kokoomuksen kanssa ja pyrki tekemään kaikenlaisia uudistuksia.- Tietenkin meidän on nyt todettava, että eihän tästä niin hirveän paljoa tullut, Wahlroos sanoi, mutta korosti Sipilän tehneen ahkerasti töitä. - Tämä on huono uutinen. Sipilän hallitus ei saanut tätä maata hirveän paljon muutettua.


      HYVÄ UUTINEN
      Nyt tulee hyvä uutinen: Ei tule Antti Rinteenkään (sd.) hallitus paljoa muuttamaan.

      • Etkö.huomannu

        Kaiken tuon haukkumisen jälkeen sinä unohdit kehua Halla-ahoa.


      • Bengalitikku

        Kauheesti ennustajaeukkoja liikkeellä.
        Johtuuko se pääsiäisen läheisyydestä.

        Uudenlainen eläkekeskustelu viritetty ja saavuttanee kohta hysteriapisteen.
        Tuo hysteria on käynnistetty tähän vaalikeskustelun oheen, että sekoaisimme.
        Eläkemaksukorotus, eläkekatto, ekkeiden pienennös...
        Eivätkö hemmot tajua, että me kuollaan lähimmän kymmenen vuoden aikana suurimmaksi osaksi. Hoivalaitokset tyhjenevät nopeasti.

        Jotain johdonmukaisuutta odottaisi itseään fiksuina pitäviltä ihmisiltä.
        Ja mitä huonommin hoidetaan, niin sitä nopeampi 'luonnollinen' poistuma eutanasia.
        Sittenhän on suhteellista. Vähän väkeä, vähän eläkeläisiä.
        Mitä jos nuoriso päättäisi,.eivätkä harmaat miehet ja naiset.

        Ja mitä Pekkarinenkin enää MEPPInä tekee.
        Vai onko EU:ssa iisit ja lokoisat oltavat.
        Viroissa on yläraja 68 vuotta ellei ole itse yrittäjä.
        Mielestäni tätä pitäisi soveltaa kansanedustajiin ja meppeihin.
        Ja kaikista valtion hallituksista vege kans.
        Missäs eläkelait säädetään?
        Tehkööt tilaa nuoremmille!


      • Bengalitikku

        Tämä kommenttini on päivälehtiin kohdistuvaa kritiikkiä.


    • Lassez

      Erikoinen hämmentäjä tuo wahlruussi entinen stalinisti käänsi takkia ja röyhkeillä peliliikkeillä tehnyt itselleen oikean hillosammion. Tekee ulostuloja etupäässä finanssista mutta myös politiikan saralla. Vuosia sitten sanoi kehitysavun olevan täysin hukkaan heitettyä rahaa, jota ainakin persut myötäilevät. Jännää, että lausuma ei saanut suurempaa äläkkää edes vasemmistossa.

      • rikasonvainrahaavailla

        Silloin kun ukko oli Sampo pankin pomona hän houkutteli uusia asiakkaita toteamalla.
        ''pienasiakkaat eivät tuo pankkiin muuta kuin kuraa kengissään''
        Tämä pienasiakas vei heti kaikki säästönsä, lähes 20 000mk, toiseen pankkiin.
        Oli Sammon bankrotti lähellä;)


    • 1eero

      Ei minusta olisi yhtään mukavaa olla noin rikas ko Wahlroos, kun on rahaa just sen verran että riittä mukavasti, nii ei ole huolia kaikenmaailman rahoista.

    • Olisi se vaalikeskstellu jonkun verran rehellisempää, josensin määriteltäisiin valtionbudjetin koko..
      Se kai on 50-60 miljardia. Luulisi joka puolueella olevan sen verran laskutaitoa, että pystyy laskemaan, mihin rahaa käytetään.
      Valtionbudjetti koosttuu pääasiassa verotuloista, pienessämäärin valtionliikelaitosten tulosta ja osakkeiden myynnistä ja osingoista.
      Valtionvelkaa ei ole varaa enää lisätä, ja verotuskin on jo tapissa.
      Kaikki tuontitavara (kaikki turhanpäiväinen rojukin ), joudutaan vientieuroilla maksamaan, niin kyllä vientituotteita olisi hyvä saada.
      Että olisi se hyvä kakunkasvattamisestakin ehdokkaiden puhua.

    • Karhunen

      Ihan on kiva, että yksi ainoa ihminen edes ehdottaa, että verotusta voisi alentaa eikä kiristää. Ja näin Suomen talouteen saisi uutta puhtia. Hän saattaa tuntea markkinalogiikaa premmin kun tämän palstan kirjoittajat. Ja hän saattaa tuntea markkinoiden toimivuutta paremmin kuin poliitikot, joille tärkeintä on tulla valituksi. Kun meillä Suomessa on tilanne, missä kukaan politikko ei voi edustaa selkeästi markkinataloutta. Vaan kuljetaan kuin pässit talutusnuorassa, hyvin, hyvin varovaisesti.

    • Hallaahon.äänestäjä45

      Kannattaa seurata Nallea seurata rahaa

      on tosi kammottavaa olla köyhä
      ja vaarana on silloin joutuminen

      nimittäin
      joutuminen seisomaan jonossa matujen kanssa eliitin kyykytettävänä

      kun kansaa vaihdetaan poliitikkojen säveltämään tahtiin

      NALLE ON HYVÄ LAUSUNNOISSA joista jotkut lyövät laudalta Matti Nykäsenkin

      Nallen kuuluisa

      Finanssialassa on kyse siitä, että siirretään rahat ihmiskunnan 80 prosentin osuudesta talousidiootteja niille 20 prosentille joilla on ideoita
      https://www.svd.se/80-procent-ar-idioter

      KANNATTAA OLLA TÄSSÄ 20 PROSENTIN JOUKOSSA

    • Yhhyh

      Aamu tv:ä SAK edustaja halusi verotusta kiristettävän kun EK puolella ollaan päivastaista mieltä, heidän mielestään veron korotus varmin tapa lisätä työttömyyttä.
      EK edustaa yrittäjyyttä joka pitää kansakuntaa pysyssä, SAK:a ollaan huolissaan liittojen jäsenmäärän pienenemiseen, tulee pienenemään kun on muitakin keinoja työetuuksien hoitamiseen.
      AY-Antti suomen tuho.

      • henrjii

        jännä nähdä kumpi on oikeassa, nyt jo kunnat
        huutaa hallelujaa, kun verotuloja ei kerry, kiky
        sopimusen tähden, siinä näet alennettiin palkkoja ei veroja.
        matalapalkka töithin työllistyneet, on kunnalle miinus merkkisiä
        palkka kun ei riitä elämiseen, ja verotuloja ei tule ja
        sossun luukulla silti pitää käydä vaikka muka on töissä


      • Yhhyh

        Eihän kunnilla ole muuta kuin verotulot, no se on selvä, kuitenkin yrittäjät yhdessä työntekijöiden kanssa hoitavat ne, veroihin on löydyttävä rahaa mistä, jos yrittäjä nostaa hintoja ja palkkoja nostetaan nii kilpailukyky menee ja työttömyys lisääntyy, jos pysyttäisi edes näissä raameissa ja työllisyys näissä puitteissa.


    • tööttt

      --- no ainakin maatalous- ja puutarha- ja pihakasvien hoidossa omavaraisuus on on silkkaa säästöä ja luonnonkin suojelua parhaimmillaan - kompostijätteenkin voi hyödyntää kasvuvoimaksi uusille istutuksille - verottajina tosin voi toimia kateelliset lähimmäiset tai sukulaiset siinä missä muutkin täystuholaiset jos ihmissuhteissa enempikin jotain häiritsevää - kuin kalamiestenkin jutuissa.

      • Viro on vielä pitkään halvemman kustannustason maa, pieni väkiluku ja paremmat olosuhteet.
        Tulevaisuudessa elintarvikkeet tuodaan Virosta ja muista Baltian maista Suomeen.
        Tuodaan jo nyt Baltian maista valmista taikinaa, jota sitten markkinoidaan , valmistettu Suomessa, kun on paistettu Suomessa.
        Vaikka kuinka puhutaan kauran maailmanvalloituksesta, niin Suomen maataloudesta ei kansantaloudellista kasvua tule.


    • samakuied

      - -- suomalaisuudessakin se naispuolisiin kohdistuva väkivalta on edelleenkin sangen tuttua touhua ja öyhötystä monissa perheissä ja suvuissa - hakataanhan naisia ja tyttöjäkin edellenkin vammaisiksi ja tapetaankin.

      • 1eero

        Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa työpaikallakin, Teuvo Hakkaraisen sakkotuomio koveni hovissa, tuomio, pahoinpitely työpaikalla humalassa, kuristi Veera Ruohoa.
        Kyseinen persu nauttii luottamusta omiensa piirisissä jatkuvien töppäilyistä huolimatta, ollut käräjillä milloin mistäkin syytettynä, tuomittu, siitä huolimatta puolue toverit äänestävät tämän hyvämaineisen taas eduskuntaan, entä kuristettu Veera ei hunomaineisena tule valituksi kokoomuksen kansanedustajaksi.


      • Tapaus.se

        He he Teuvo väitti ettei muistanut jälkeenpäin kuristamsta, mitäs siitä tapaus kävi Teuvon psyykkeelle, eduskunnassa psyykkisesti saiarastunut laitetaan toipumislomalle ja Teuvo palasi aikanaan työpaikalleen entistä vetreempänä.


    • vfhimsf

      --- ostin omilla rahoillani aikoinaan yhdeltä kyläkunnalta vanhan mökin . Eilen tuli postissa kiinteistöverojen maksulaput - sen ko mökin kiinteistöveroa pidän jokseenkin kohtuuttomana koska huumeporukat jotka alueella jylläävät - ovat edelleekin aiheuttaneet kohtuutonta harmia omaan elämääni - mökin kauppakirjassa ei ollut mainintaa niistä joukoista - jotka terrorisoivat ja piinaavat ihmisiä - milloin minkäkin sorttisilla teemoilla.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa työpaikallakin, Teuvo Hakkaraisen sakkotuomio koveni hovissa, tuomio, pahoinpitely työpaikalla humalassa, kuristi Veera Ruohoa"

      aika tekopyhää puhetta aivan kun olisi Hakkaraisen vaalimainos omiensa joukossa, mutta

      yritin vaimeasti ehdottaa että Teuvo pantaisiin ansaitulle eläkkeelle
      responsi oli täystyrmäys: Nicaraguan ja Hondurasin sankaria TH on mahdotonta eläköittää
      (ette ehkä tiedä mitä hän on siellä yrittäjänä tehnyt)

      katsotaan nyt.

      Mutta ennuste: Ruoho kuihtuu pois eduskunnasta, Hakkarainen palaa helposti eduskuntaan

      (Ruoho teki virheen kun alkoi inistä. Hänen olisi pitänyt poliisiotteella heittää TH ketoon
      ja panna jalka päälle ja otattaa vaalikuva itsestään ja jokin sopiva teksti

      Tiikeri eduskuntaan

      vrt. Jukka Hankamäki
      "Ei leijonien luolaan kannata lampaita lähettää. Siksi Hankamäki"

      Kai te tiedätte tarinan Saarasta, ei inisemällä vaan

      säästöpankkiin tuli sorjonen ryöstöyrityksessä
      Saara oli johtaja joka ilmestyi takahuoneesta ja näki mitä tapahtui
      ja sanoi, mikäs mies te olette,

      rahaa ette saa
      tyttöihin ette koske
      ampukaa minut

      Sorjonen pakeni
      ja
      Saara valittiin neljä kertaa kokoomuksen kansanedustajaksi Uudeltamaalta

    • Bengalitikku

      Ja lisää ennustajaeukkoja lehdessä tänään.
      Noita 'asiantuntijoita' piisaakin näin pienessä maassa.
      Havaitsin, että ovat entistä ryppyisempiä ja harmaampia.
      (Nämä kaivetaan aika ajoin naftaliinista)
      Miksei kukaan kysy heiltä, miten paljon luopuisivat omasta eläkkeestään nuorison hyväksi.
      Jos 100.000:lla henkilöllä on 60.000 €:n eläke/vuosi eli 60.000.000.000/v (lue = 60 miljardia) ja valtio saa siitä 30 miljardia vähintään. Eihän se ihan pikkusumma ole.
      Nuo asiantuntijat kuuluvat joukkoon.

      • Bengalitikku

        Jatkan.
        Eikö eläkkeistä saaduista veroista voisi rahastoida 1 % tuleville sukupolville?
        Kun edellisvuoden verokertymä eläkkeistä on tiedossa, niin siitä summasta 1 % sivuun.


    • tööttt

      -- entäs hirviö ex- aviomiehet tai veljet - joiden mielestä pedous ja ikääntyneiden vaimojen uhkailu aseilla on jotain "uutta normaalia" käytöstä kaikkine ryöstöretkineen toisten koteihin tai tonteille - niillekin vouhottajille toki nauraa muutkin kuin harakat . Toki tuskantäyteistä pitkää piinaa kylllä uhreilleen kyllä pystyvät aiheuttamaan - elinaikuisten vammojen ohella tai rahassa mitattavina tappioina. Kaikkine kuristuksineen ja kiristyksineen. Naapurini iäkäs vanhus kertoi että nuoremmat rosvot veivät sekä auton että kaikki työkalut ja autotallin lukuisat tavarat ja tarvikkeet vanhuksen ollessa sairaanhoidossa toipumassa saamastaan aivoverenvuodosta aiemmin.

    • Shut_up_Björn

      USA kurmoottanu ja uhkaillu pakotteilla tuota ex-nuorisokommunistia niin että se höperehtii jo kaikenlaista.

      Hoida Björn ne Venäjä juttus kuntoon nyt vaan. Ja eikös tuo asu Ruotsissa nykyään. Taitaa olla ihan Ruotsin kansalainenkin. Mitäs se Suomen asioihin puuttuu.

    • tööttt

      -mulla viime kesä kului maan matoja ja hyonteisiä elvytellessä kun naapureilla on aika hienoja omena- ja luumupuita -viimesyksyn sato oli aika mahtava - sain tyon palkaksi ison sangollisen hienoja omppuja ja sisareltatani muutaman kauppakassilisen lisää -- pakastinarkku täyttyi pian pihan marjasadosta ja syksyn omena- ynnä sienisaaliista.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Olen jo aloittanut kompostin virittämisen koska mustarastaiden pääjoukko tulee pian
      niin kompostimatojen on oltava valmiina

      Wahlroos osaa kohteliaan nälvinnän joka on jännä piirre omistajassa
      Suomessa häntä pitää harrastukset kuten kartano epäilemättä

      Suomen kymmenen suurinta yritystä elättävät Suomen yksi niistä on Nordea ja muita on
      Nokia, OP, Kesko, UPM, Metsä Group, Stora Enso, Neste, Elisa ,,,

      Sampo on tärkeä valtion eläkerahojen tuottaja se omistaa valtaosan Nordeasta ja SITEN SAMPO JA NORDEA VAIKUTTAVAT ELÄKERAHOIHIN

      NORDEA ON SUOMEN SUURIN OSAKE OMISTAJAMÄÄRILLÄ (piensijoittajat) mitattuna
      se ohitti 2019 Nokian

      Molemmilla on hiukan yli 240 000 omistajaa Suomessa

      Seuraavissa Elisa (puhelinosake pörssiin) ja Fortum on selvästi alle 200 000 omistajaa

      Nordea ja Nalle ovat merkittäviä tekijöitä Suomessa
      Wahlroos ajoi Nordean suomalaiseksi mm. siksi että Ruotsissa sillä ei ole asemaa vaan se muodostuu erilaisista sekalaisista pankeista kun taas Suomessa se on KOP SYP
      Nordean suomalaisille piensijoittajille maksetusta osingosta ei siksi enää mene veroa Ruotsiin

      Nordean yhtiökokous on ensi viikolla torstaina
      Suomen pääkaupungissa Mannerheimintiellä
      KIINNOSTUS ON MAHTAVA
      siellä päätetään että

      Nordea maksaa hallituksen puheenjohtajalle leipärahaa 300 000 euroa vuodessa
      ja jäsenille 95 000 jos eivät ole Nordean palveluksessa, sellaisille ei mitään

      hallituksen jäseniksi valitaan Torbjörn Magnusson, Nigel Hinshelwood, Maria Varsellona, Birger Steen, Sarah Russell, Robin Lawther, Pernille Erenbjerg, Kari Jordan, Petra van Hoeken, John Maltby
      joista puheenjohtaja on Magnusson


      Magnusson on koulutukseltaan fyysikko Tukholman teknillisestä, lisensiaatti Magnusson on Ruotsin kovapalkkaisin vakuutusjohtaja ja 2014 tulot loivat 2 miljoonaa vuodessa

    • Sitä.vaan

      Nalle kaltaisia fiksuja maailma kaipaa.

      Vaalien alla on vasemmisto alkanut puhumaan muunneltua totuutta, esim väittämä että tulo erot ovat kasvaneet ei pidä paikkansa, suomessa on maailman pienimmät tuloerot.
      Tavalliseen kansaan on helppo syöttää melkein mitä vaan harhauttamalla, ei ihmiset syvenny hakemaan todellista tietoa.

      Persujen syöttämä populismi on omaa luokkaansa, johon heidän kannatuksensa perustuu.

      • Bengalitikku

        Tuloerojen kasvu Suomessa kait tarkoittaa ensin, että Suomessa. Tämä on yksi asia.
        Toinen asia on, miten muualla maailmassa.
        Miksi nämä pitää tunkea samaan virkkeeseen.

        Sitä.vaan: oletko huomannut, että maailmassa on hyvinkin erilaisia juttuja eri maissa ja eroavuuksia. Minä olen.
        Minusta meillä on kasvava paarialuokka. Ja sitten meillä on veronkiertäjä, veronvälttelijä ja veropakolaisluokka.


      • Sitä.vaan

        Jaa tässä yks päivä katselin taulukkoa jossa oli kuvattu eriarvostumisen kehitys suomessa, eriarvostumisessa ei ole tapahtunut muutoksia ja kaikissa luokissa on tapahtunut kasvua, eläkeläiset on erijuttu sillä suomella ei varaa jaella vappusatasia.
        Jos uskot sosialisointiin olet lyhyt näköinen.


      • Bengalitikku

        Olenkos minä sosialisoinnista kirjoittanut sanaakaan.
        Heppoinen johtopäätös.
        Eriarvoisuushan pitää monenlaisia asioita.
        Ansainta on vain yksi juttu.


      • hytinäx1

        No onhan hän tokkiinsa fiksu kun pesee 7 miljardinkruunun arvosta rahaa . Sai potkut Nordealta ja yrittää nyt silotella omaa vastuutaan. Pitäis vaan matalaa profiilia koko ukko. Miksi noita roistoja ihaillaan? Alkaa olla samaa luokkaa kuin veli putin.


      • Aivan.oikein

        Wahlroos siirtyy omasta tahdostaan syrjään mutta valta pysyy hänen hyppysissään.


      • Bengalitikku
        hytinäx1 kirjoitti:

        No onhan hän tokkiinsa fiksu kun pesee 7 miljardinkruunun arvosta rahaa . Sai potkut Nordealta ja yrittää nyt silotella omaa vastuutaan. Pitäis vaan matalaa profiilia koko ukko. Miksi noita roistoja ihaillaan? Alkaa olla samaa luokkaa kuin veli putin.

        Niinpä niin.
        Mikähän soppa rahanpesustakin muodostuu. Ei sitä asiaa loppuun ole saatettu.
        Nallelle voisi sanoa, että masentavia nuo pesut. Oliko ohjelmassa vikaa: kirjoa vai hienoa. Nukkasihti kannattaisi myös tarkistaa.


    • Nallet

      Ei Suomessa ole rikkaita eikä köyhiä. Yhtä keksiluokkaa vain. Tuloerot aivan minimalistiset jos muihin maihin vertaa. Käykää hyvät ihmiset muualla tai lukekaa lehtiä tai muuta tietoa. On ilmainen terveydenhuolto ja koulutus. Täyttä luksusta muualla, missä ihmiset eriarvoistuu jo kouluissa jos niihin onnistuu pääsemään tai jos on varaa edes syntyä maailmaan. Sitä en ymmärrä miten Suomessa on valttajien armeija vaikka kaikki on todella hyvin kun koko muuhun maailmaan vertaa. Mutta Nalle on täysin oikeassa siinä ettei taloutta osata hoitaa kiitettävällä tavalla. Siinä Suomi ei vaan muulle maailmalle pärjää. Pitäisi käydä kouluja enemmän ja harjoitella reipasta talouden pyörittämistä. Yleistä nynnyilyä.

      • 1eero

        Täysin samaamieltä, hyvinvointimme on aika maksimoitu, tästä eteenpäin on sitä vaikea lisätä, pitäisi olla tyytyväinen olemassa olevaan ja tehdä tarpeellisiä korjauksia kulloisen tilanteen mukaan.
        Työllisyys on hyvin kohonnut mutta tuottavuus ei, sen näkee viennissä vaikka määrä on kasvanut, niin sen euromäärä ei samassa suhteessa, tarvittaisiin uudenlaisia nokioita.
        Vaalien jälkeen vasemmistolaiset voivat iloita vähän aikaa mutta synkkiä pilviä on taivaalla.


      • rabotnik

        Vai minimalistiset tuloerot ? Yhtä keskiluokkaa vain. Ei pidä paikkansa.
        Rikkaan käteisellä ostettu auto maksaa saman kuin tavallisen ihmisen asunto,
        jonka makselemiseen menee 10 vuotta.

        Jotkut perusasiat ovat hyvin, peruskoulusta alkaen koulutuspolku on melko tasa-arvoinen
        ja terveydenhuolto on periaatteessa ok, kunnes sairastut. Mikä paradoksi !
        Sitten voit joutua odottamaan sairaana puolikin vuotta tutkimuksiin kunnes saat hoitoa,
        jos et ole kuollut jonotusaikana.
        Vanhuus ja sairaus on yleinen mutta huono yhdistelmä ja erikoisesti hoitoonpääsyn hitauden takia.
        Hoidon taso on vanhushoivakodeissa on ala-arvoista suurimmassa osin.

        Suomessa pärjää niin kauan kun on terve ja työkykyinen.


    • moneymoney

      Waalruussi tietää miten kakkua kasvatetaan. Nordealla on Kuskullin mukaan
      1500 veronkiertoexperttiä jotka pyörittävät Venäjän mafian rahoja pulsaattori
      pesukoneessa hiki hatussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe