Eläkeläisen leppoisat olot

58v-eläkkeelle

Eläkekatto
Keskusteluissa tulisi huomioida, että eläke ei ole itse ansaittua tai itse maksettua, eläke on itse asiassa poliitikon lupaus siirtää rahaa nuorilta vanhemmille on myös syytä kysyä, ovatko kaikki eläkkeet perusteltuja.

Onko miljoonan eläketulot vuodessa itse ansaittu?

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaivaisukko

      Eläkekatto 4000€/kk.
      Varmasti kaikissa inhimillisissä eläkemalleissa mummo saa perustoimeentulon vaatiman takuueläkkeen ja sen lisäksi erilaisia tukia.
      Toisaalta, kuuluuko miljoonan euron varallisuuden omaaville eläkeläisille 4000 euron kuukausieläke veronmaksajien pussista?

    • siivellä

      Koska eläke on vain poliitikkojen lupaus, sitä voi ja sitä tulisi selkeästi pienentää eläkekatolla tai paljon nykyistä reippaammalla eläkkeiden verotuksella.
      Eläkemaksuihin pitäisi saada pikaisesti useiden miljardien kevennykset, jotta sukupolvien välistä epäoikeudenmukaisuutta saataisiin edes vähän purettua.
      Eläkemaksujen reipas keventäminen olisi erittäin hyvä asia kaikille työtätekeville suomalaisille.

    • kiven-hakkaaja

      Voihan sitä väittää, että eläkkeet on ansaittu.
      Ansaitaan vain siinä mielessä, että poliitikko sen lupaa. Ei siinä mielessä, että joku maksaa sinulle rahastoon tuota 1,5% osuutta vastaavan summan.

      Palkkaus taas on kahden tahon välinen sopimus, jossa molemmat osapuolet ovat sopimuksen hyväksyneet. Ei palkkaakaan voi luvata kolmannen osapuolen pussista.

      Kenelle maksetaan eläkerahat, jos ihminen kuolee 60 vuotiaana?
      Taitaa mennä niihin miljoona eläkkeisiin.

    • nettipoliisi

      Valitan AITOtosi poikeustapaus, poistin sinut koska et pysynyt asiassa ja kakki muukin olisi sitä huuhata jota pidät tällä palstalla kierrätyksessä.

    • pelimerkit

      Köyhänä ja tyhmänä on hyvä olla silloin ei tiedä rikkauksista ja viisaudesta yhtään mitään.

      Voisin tulla sinun luokse pelaamaan rahansyöntiä, siinä aina isompi raha syö pienemmän rahan.
      Aloitus summana voisi satatuhatta tai jos haluat niin kymmenen kertaa suurempi, eihän se ole vasta kuin miljoona.

    • Poliitikot

      Eipä tämä eläkeläisen tilanne ole mitään herkkua. Toivottavasti eläkkeitä ei leikattaisi, tosin eläkekatto vois olla max 4500 euroa. Äänestän sitä puoluetta mikä sitoutuu tähän.

    • Ketsuppihuuli

      Eläkkeet on maksettu aina seuraavan polven rahoista, miten sitten kun tämä nykyinen polvi joka on töissä, ei haluakkaa osallistua maksuihin, heille ei sitten eläkettä tule, koska haluavat katkaista tämä normi maksun nyt eläkkeellä oleville. älkää sitten parkuko kun teitä seuraavat ei maksa teidän eläkettä. Ei voi sanoa kuin et on tyhmää sakkia. 2050 mennessä ei teidän maksut muutu mihkään eli samassa maksuissa kuin me jotka juuri jäätiin eläkkeelle. Jos ette suostu eläke maksuihin, joudumme sitten eläke kassan 200 miljardia tyhjentämään. Miten raasuilla sitten suupielet nykii.

      • Ihan_oikeesti

        Eläke maksuthan nousee miltei joka vuosi!


    • Werthersoriginaal

      Itseasiassa oli loistavaa kun otit asian puheeksi juuri näin vaalien alla,Se määrä euroja joka menee eläkkeiden maksuunon pieni osa siitä summasta,joka menee hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamiin kustannuksiin vuodessa,mutta niistähän ei kukaan uskalla julkisesti mainita saati edes puhua voipi muuten PolPo =PoliitttinenPoliisi olla oven takana kolkuttelemassa:( Siksi sanonkin että olisi ns fiksumpaa leikata valtion virkamiesten palkkoja ja lakkauttaa erillaisia kaupunkien järjettömiä virkamies elimiä joilla ei varsinaisesti ole mihinkään vaikutusta.Näin vaalien alla tämä voisikin olla loistava polemiikin kohde eikö totta?

    • Huijausliike

      Eläkejärjestelmä on rakennettu ketjukirjeeksi, jossa uudet sukupolvet maksavat entisten eläkkeet. Ketjukirje muistuttaa pyramidihuijausta, jossa viimeisenä maksajiksi tulevat saavat vähemmän kuin ensimmäisinä mukaan tulleet.

      Koko ajan asiat ovat menneet huonommaksi. Eläketurvan vaarantumisesta ei uskalleta tai haluta puhua. Eläkejärjestelmä perustuu jatkuvasti kasvavaan kansantalouteen ja siihen, että maksajia tulee koko ajan lisää (aivan kuten pyramidihuijauksissa). Kun kansantalous ei kasva, on pelastajaksi otettu maahanmuutto. Kaikki kelpaa, kunhan väkimäärä kasvaa.

      Kuka maksaa suuret eläkkeet?

    • 4000e-eläkekatto

      Edessä on pitkä sopeutumisen aika yli varojen elämisen korjaamiseksi.
      Kukaan ei pysty näkemään mitä hyvää Suomelle voisi tapahtua tulevina vuosina.
      Jotkut ennustavat kansantalouden jäävän vuosikymmeniä alhaiseksi, eikä sen jälkeisestä ajasta ole mitään näkemystä.
      On selvää, että pitkäaikainen heikko kasvu tuhoaisi eläkejärjestelmän rakenteet.

      Estäkää eläkepommin tulo vaatimalla eläkekattoa.

    • AitoTOSIrealistiKokkola

      Onhan tämä vain aivan mahtavaa, kun saa nauttia ITSE ansaitsemia euroja rikkaana eläkeläisenä. Kaikki velvoitteet on hoidettu jo pari vuosikymmentä sitten. Jälkipolvilla on oma rikas elämänsä. Nyt ei tarvitse muuta kuin olla pollottaa; "sylkeä kattoon ja piereskellä sisäfileen ja hanhenmaksapalleron tuoksuisia tuhnuja"... Hah hah haaa!!!...

      • perhon-pieru

        Sinun älykkyys ei riitä muuhun kuin oman perseen nuolemiseen.
        Itse et ole koskaan ansainnut mitään, kaikki tulosi perustuvat toisten verotuloihin.


    • savijalat

      Eläkejärjestelmän savijalat.
      Suomen eläketurva rahoitetaan excel-harjoituksena. Eläketurvakeskus uskottelee päättäjille ja kansalaisille, että palkkasumma kasvaa, kasvaa, kasvaa ja edelleen kasvaa. Koska palkkasumma kasvaa, ei eläkemaksua tarvitse korottaa kuin hitusen nykyisestä. Eläkevaratkin kasvavat, eikä niitä sen takia tarvitse käyttää eläkkeiden maksamiseen.
      Samaa asiaa vakutetaan, että työllisyysastetta nostetaan >>75%:iin.

    • tutkittua-tietoa

      En ole persu, mutta totuus on tämä.

      Julkista sektoria kasvatetaan monin keinoin, joista yksi tuhoisimmista on rahan jakaminen kaikkialle maailmaan. Yksityissektorin pitää paitsi maksaa julkisen sektorin palkat ja eläkkeet, mutta myös EU:n nettojäsenmaksut, kehitysavun, euromaiden tukimiljardit, ulkomaalaiset ilmaisopiskelijat ja lisäksi elättää kasvava sosiaaliturvaperustainen maahanmuuttajien joukko. Jostain on pakko tinkiä, ja maksajiksi joutuvat yrittäjät, keskiluokkaan kuuluvat työntekijät sekä eläkeläiset, joiden eläketurvaa tullaan leikkaamaan rajusti.

      Julkinen-ala pitää muita lypsylehminään, miten sen pitikään mennä?
      Nostetaanko kokoajan veroja ja otetaan lisää velkaa?
      Vähennetäänkö työvoimaa vai sovitaanko palkat sellaiselle tasolle jonka kansa kykenee maksamaan?

    • raha-häipyy

      Seuraava hallitus ei kykene rakentamaan patoja joilla estettäisiin rahan virtausta rahan luokse.

      Onko oikein, että eläkekassoista jotkut nostavat miljoona euroa vuodessa ja toiset alla tuhannen euroa?

      Miksi äänestää eduskuntavaaleissa jossa mikään puolue ei nouse barrikaadeille puolustamaan teoilla heikompiosaisia?

      Puheet ja lupaukset ovat vain kevät tuulen huminaa.

      Saatanan tunarit.

      • AitoTOSIrealistiKokkola

        "Elämä on ninku sen järjestää, sano." Rikkaana eläleläisenä on helppo hengittää, etenkin kun ei ole tupakalla pilannut keuhkojaan ja terveyttään. Tuntuukin siltä, että tässä sitä vain nuortuu, kun ei ole huo(r)lia eikä murheita. Toista on niillä, jotka pilasivat elämänsä jo ennen kuin se edes alkoi. Kiertelemällä kapakoita, käärimällä sätkää, kipaten katkeraa kalkkia, olutta ja viskiä. Kaikki se "ihanuus" iskän ja äiskän rahoilla. Samaan aikaan, kun kunnon nuori kävi kouluja ja hankki vakaan ammatin. Nyt nämä "pubipeikot, mammanpojat ja -tytöt" itkevät saamattomuuttaan, kurjuuttaan jne, ja tietysti kaikki on yhteiskunnan ja "naapurien" syytä. Eivätkä nuo saa..nan paskiaispierut uskalla katsoa edes peiliin, hah hah haaa!!!...


      • nettipoliisi
        AitoTOSIrealistiKokkola kirjoitti:

        "Elämä on ninku sen järjestää, sano." Rikkaana eläleläisenä on helppo hengittää, etenkin kun ei ole tupakalla pilannut keuhkojaan ja terveyttään. Tuntuukin siltä, että tässä sitä vain nuortuu, kun ei ole huo(r)lia eikä murheita. Toista on niillä, jotka pilasivat elämänsä jo ennen kuin se edes alkoi. Kiertelemällä kapakoita, käärimällä sätkää, kipaten katkeraa kalkkia, olutta ja viskiä. Kaikki se "ihanuus" iskän ja äiskän rahoilla. Samaan aikaan, kun kunnon nuori kävi kouluja ja hankki vakaan ammatin. Nyt nämä "pubipeikot, mammanpojat ja -tytöt" itkevät saamattomuuttaan, kurjuuttaan jne, ja tietysti kaikki on yhteiskunnan ja "naapurien" syytä. Eivätkä nuo saa..nan paskiaispierut uskalla katsoa edes peiliin, hah hah haaa!!!...

        Miten sinä viitsit?
        Samaa kopiota pyörität siellä sun täällä, sinulle naueretaan joka paikassa koska sinut tunnetaan.
        Näin keväällä varikset, harakat ja aidan seipäätkin ilkuvat sinun typeryyttäsi.


    • VierestäSeurannut

      Eläkkeisiinkin tarvittaisiin tarveharkintaa!! Moni pärjäisi vallan mainiosti, vaikka ei saisi euroakaan eläkettä. Varallisuutta on enemmän kuin tarpeeksi. On perintöjä, metsiä, huviloita, asuntoja, osakkeita, osinkotuloja yms.

      • Kyllä , eläkekatto ja tarveharkinta .


      • AitoTOSIrealistiKokkola

        No mitä saa..naa sinä toistat viisauksiani, ja vielä kitiset päivänselvistä asioista. Usko jo, että elämä on niinku sen järjestää sano, hah hah haaa!!!...


    • 58v-eläkkeelle

      Mikä olisi tarveharkinta?
      Moni tulisi toimeen pienemmällä PALKALLA ja eläkkeellä vaikka ei saisi euroakaan käteen.
      "Varallisuutta on enemmän kuin tarpeeksi. On perintöjä, metsiä, huviloita, asuntoja, osakkeita, osinkotuloja yms."
      OK senhän olisi helppo selvittää, mutta "kukaan" ei kuitenkaan hyväksy sosialisoitia.

      Minä kannatan pienimuotoista säästämistä parinmiljoonan säästöjä ei pitäisi edes verottaa, säästämisellä voidaan vähentää esim ilmastonmuutosta, tuhlareille voisi lisätä verotusta vaikka jotkut väärin väitävät sen luovan hyvinvointia.

      Demokraattisilla vaaleilla valittujen kansanedustajien pitäisi päättää siitä mitä kansa tahtoo.
      Kansanedustajat eivät toteuta kansan tahtoa.
      Kaikissa tutkimuksissa todetaan, että alle 2000€/kk palkalla ei tule toimeen ja samoin ettei alle 1000€/kk eläkkeellä tule toimeen.
      Kansanedustajan palkalla pitäisi keskittyä kansan hyvinvointiin sekä siihen mitä kansa tahtoo.

      Oikeudenmukaisuutta ja hyvinvointia voidaan edistää vain jos päättäjät sitä haluavat, kansalla ei ole päätösvaltaa on vain oikeus äänestää, vaikka ei saisikaan sitä mitä haluaisi.

    • puolueeton

      Puolueseen katsomatta meillä on eliitin diktatuuri.

      Suomessa kaikki jaetaan yksinkertaisella prosentti kaavalla, koska siitä hyötyvät aina varakkaat.

      Palkoilla ja eläkkeillä pitäisi olla katto ylijäämän pitäisi aina siirtää alapäähän.

      Kannustuslisistä puhuvat vain ahneet, koska heille ei riitä mikään.

      Ketkä äänestävät kansan petkuttajia no tietysti petetty kansa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe