Kotiteatterista enemän haitta kun hyötyä.

Yhtenäinen

Steret ihmiset osavat käyttä mutta kotiteatterista on enemän haitta kun hyötyä kun se on niin monimutkainen ihmiset ei osa kokoa sopiva toimiva pakettia.

Otettan vaikkapa se yksinkertaisin 5.1 kotiteatteri eli 5 kaiutinta ja subi ja esimerkkinä minun kaveri.

Eli vahvistin on Sony ja etu kaiuttimet yamaha ja subi eli subi voi olla eri merkki ja saarja kun etu kaiuttimet sihen asti kaikki ok.

Mutta sitten on se keskikaiutin mikä on klipsh eli eri merkki kun etu kaiuttimet eli sinä on erilainen ääni kun etu kaiuttimet eli ei tule yhtenäinen ääni kenttä se pitäisi olla yamaha ja sama sarja kun etu kaiuttimet.

Ja taka kaiuttimet puttu eli nekin pitäisi olla yamaha ja sama sarja kun etu kaiuttimet eli jos stereot kytke telkkarin ääni niin se on toimiva ratkaisu mutta kotiteatterit on niin moni mutkaisia että on vaikea koota ja valitta toimiva pakettia sen takia kotiteatterista on enemän haitta kun hyötyä.

Kotiteatterit ovat kallitta eli ihmiset ostavat muutama osa keralla jolloin etu keski ja taka kaiuttimet ovat eri merkkiä ja sarja jolloin ei tule yhtenäinen ääni kenttä.:(

5

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • goproblack3

      Taidat olla tosissasi ja aika viisaskin vielä?

    • Anonyymi

      Aloittaja on ihan oikeassa siitä, että keskikaiutin pitäisi olla ihan samanlainen kuin ne pääkaiuttimetkin. Jos se ei ole mahdollista, niin silloin ilman keskikaiutinta.

      Takakaiuttimien ei tarvitse olla täysin samanlaiset kuin edessä, sillä ihmiskorva kuuleekin erilailla takaviistosta tulevaa ääntä ja ne takakaiuttimet ovat lähes aina akustisesti ihan erilailla kuin etukaiuttimet.

      Eli mielummin panostaa hyvänlaatuisiin etukaiuttimiin kuin väkisin tuoda keskikaiutin lisäksi. Näin saa enemmän irti normaalista stereo-kuuntelusta musiikilla.

    • Anonyymi

      EI sen keskarin tarvi olla samanlainen mutta sen sointibalanssi on oltava. Tämän asian taas pitkälti ratkaisee vahvistimen klaibrointitoiminnallisuus.

      Meidän perhe on ollut aika tyytväinen nykyiseen 7.0.4 settiin.

      • Anonyymi

        Siinä klaibroinnit auta, jos keskikaijutin on perseelleen suunniteltu. Kuten useimmiten on.

        Se perinteinen tyylihän on, että pääkaijjuttimet ovat 2 kanavaisia, siis basso/keskiääni ja sen päällä erillinen diskantti, mutta keskariin on pitänyt laittaa "symmetrian vuoksi" 2 kpl basso/keskiääsisiä ja diskantti keskelle.

        No, on joku valmistaja osannut ajatella tämän loppuun asti ja keskarissa onkin suodatus silleen, että näistä päällepäin identtisistä basso/keskarielementeistä vain toinen toistaa keskiääniä ja molemmat bassoja.

        Mutta 99 % näistä on kuraa, koska molemmat elementit toistavat keskiääniäkin ja siitähän tulee sitten hassuja interferenssiilmiöitä (kutsutaan liuskoittumiseksi), jos kuuntelija ei istu täsmälleen keskilinjalla. Mikä noin niikuin lyö korville koko keskikaijjuttimen ideaa. Keskikaijjutinhan tarvitaan juurikin silloin, kun ei istuta täsmälleen keskilinjalla.

        Millään vahvistimen suodattelulla ei interferenssiongelmaa poisteta, koska se on hyvin paikallinen. Siirrä päätä 20 cm ja tilanne muuttuu ihan toiseksi. Jos moista lähtee sähköisesti korjaamaan, niin kun laitat pisteen A tilanteen kuntoon, niin pisteessä B ääni muuttuu entistä heikommaksi.

        Joten aloittaja oli oikeassa. Varmin tapa saada aikaan identtinen ääni, on käyttää kaikissa etukanavissa samanlaista kauitinta. Tosin pystymallin kaijutin voi olla vähän nihkeä sijoitetella keskelle. Joten seuraavaksi paras vaihtoehto on keskikaiutin, jonka kotelo on muotoiltu matalaksi, mutta elementit samat kuin pääkaiuttimissa. Tai jos pääkaiuttimet ovat mallia 3-tie, niin sitten keskarissa pelkkä diskantti keskiääni ja bassot ohjataan sen osalta pääkaiuttimieen.

        Tosin siinä 2- tiessäkin tulee pientä liuskoittumisilmiötä, jos keskarissa on keskiääni ja diskantti rinnakkain, koska ne toistavat jakotaajuuden kohdalla päällekkäin.
        Pääkaiuttimissa ongelmaa ei ole niinkään, koska päänuppia/korvia ei juurikaan liikutella pystysuunnassa ja niissähän liuskoittuminen, jos moista on, tapahtuu pystysuuntaisesti.

        Onneksi tähänkin on olemassa ratkaisu nimeltä koaksiaalikaiutin. ;-D

        Kahdella basso/keskiäänielementillä varustetut tosiaan valtaosin leluja, jotka pitää sivuuttaa.


    • Anonyymi

      Edellisessä asunnossa oli 5.1 järjestelmä, jossa kaikki kaiuttimet olivat ihan kohtuullisia OR:iä. "Pikkukaiuttimet" olivat kaikki samanlaisia, säätäminen oli paljon helpompaa. Subbari oli samaa sarjaa. Valitettavasti nykyiseen asuntoon ei mahdu kunnollista äänentoistoa ja nyt täytyy tulla toimeen saundbarilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe