Milloin olet viimeksi käynyt grillillä? Ja mitäs silloin söit? Oliko hyvää ja kaduttiko jälkikäteen?
Grilliruoka hyvää kun yksin syö
70
527
Vastaukset
- muistanenko.oikein
Vuonna 1992 tai -93, ranskiksia ehkä otin, voi olla hyviäkin kun nälkä oli.
No et turhan usein käy😁. Minäkin käyn harvoin. Tänään kävin kun oon ollu kipeenä ja lääkärissäkäynnin yhteydessä grilli oli lähes vieressä. En muistanut kuinka annokset on isoja, puolet jäi syömättä. Mutta grilliriokatarve on taas joksikin aikaa tyydytetty. Pikkasen harmitti kyllä jälkeenkin. Mutta kuten sanoit, nälkä oli😁.
- mimmimum-..mi
Suussa jo alkoi maistumaan .. kun muistelen yhden grillin tuotteita...Makkaraperunat kaikilla mausteilla ...aah... ja porilainen se missä sipulimakkaraa....Maistuisivatko enää niin hyviltä kuin silloin joskus... Pitäisi kai joskus vielä poiketa ...mutta kun niitä on vähennetty niin ...kun nämä kebabit on tullut ...
Makkarapeunoita ei saa enää sellaisina kuin Ennen Wanhaan hyvinä aikoina. Nykyiset perunat on kuivia ohuita tikkuja ja makkarapalat liian tummiksi paistettu. Ja annokset aivan liian isoja.
- ö-Öö
En muista
Aika harvoin tulee nykyisin käydyksi perinteisellä snagarilla. Oletan, viimmeks käynyt joutsan grillillä, jokin muistikuva, pitäjä vaihtunut, eväät kehnontuneet. Sinällään kaikki grillit melkein tekee pöperönsä samoista tukusta hommatuista aineista. Valmistustavoissa eroja, jotkut kärtsää kunnolla, joillain mikromurkinan tuntuiset eväät.
Pakko tällaisissa yhteyksissä mainita Höyhtyän grilli. Käyn siellä satunnaisesti, koska siellä myydään ylivoimaisesti suomen parhaat kärkkärit. Pitänee tässä keväämmällä ihan vartavasten käväistä siellä. Perinteinen tuote, perinteinen valmistus, aina superhyviä.
Ai miten niin kaduttanut, ei nälkäänsä syömistä oikein voi katua.
=DW=En minäkään ostaessa kadu. Enkä ennen sitä mut jälkikäteen tulee aina mieleen (varsikin jos annos ei ollut hyvä) et oisko kannattanut syödä jotain terveellisempää ehkä. Grillilläkäynti kuuluu perinteisiin vähintään kerran vuodessa kuitenkin.
siilivain kirjoitti:
En minäkään ostaessa kadu. Enkä ennen sitä mut jälkikäteen tulee aina mieleen (varsikin jos annos ei ollut hyvä) et oisko kannattanut syödä jotain terveellisempää ehkä. Grillilläkäynti kuuluu perinteisiin vähintään kerran vuodessa kuitenkin.
Minäkin olen käynyt höyhtyängrillillä joskus pyytääpä mausteeksi valkosipulia, sitä todellakin tulee😂😂
siilivain kirjoitti:
Käristemakkara.
"Kärkkäri on Oulun kaupungin ja sen lähialueiden erikoisuus. Makkara ei ole grillimakkara, se ei ole nakki eikä ryynimakkarakaan, vaan se on makkara, jota ei voi kutsua muulla nimellä kuin kärkkäri. Siansuoleen valmistettavan makkaran resepti on pysynyt lähes samana kuusikymmentä vuotta: olennaista siinä on ohraryynien ja naudanlihan käyttö."
https://yle.fi/uutiset/3-9142050siilivain kirjoitti:
"Kärkkäri on Oulun kaupungin ja sen lähialueiden erikoisuus. Makkara ei ole grillimakkara, se ei ole nakki eikä ryynimakkarakaan, vaan se on makkara, jota ei voi kutsua muulla nimellä kuin kärkkäri. Siansuoleen valmistettavan makkaran resepti on pysynyt lähes samana kuusikymmentä vuotta: olennaista siinä on ohraryynien ja naudanlihan käyttö."
https://yle.fi/uutiset/3-9142050Kiitos tiedosta. En ole koskaan päässyt maistamaan, kuullostavat melkein yhtä hyvältä kuin mustamakkara. Aina oppii :-)
Turun kauppahallissa oli myös jokin paikallinen spesiaali, siinäkin oli ryynejaä, olikohan sen nimi "laukkamakkara". Poikamme kummit asuivat Turussa, siellä siitä mainittiin.
Suomessa on monia paikallisia erikoisuuksia, joista toisella puolella maata ei tiedetä mitään.- ö-Öö
suvenkorento12 kirjoitti:
Kiitos tiedosta. En ole koskaan päässyt maistamaan, kuullostavat melkein yhtä hyvältä kuin mustamakkara. Aina oppii :-)
Turun kauppahallissa oli myös jokin paikallinen spesiaali, siinäkin oli ryynejaä, olikohan sen nimi "laukkamakkara". Poikamme kummit asuivat Turussa, siellä siitä mainittiin.
Suomessa on monia paikallisia erikoisuuksia, joista toisella puolella maata ei tiedetä mitään.Juu ryynäri
Mä kans laitoin tietoa kärkkäreistä. Jostain täysin käsittämättömästä syystä joku poistatti. Mutta juu suurin ero tavalliseen grillimakkaraan on ohraryynit. Jonkinlainen semivege makkara. Ryyneistä makua ja suutuntumaa.
Lisäks kärkkäri on aika rasvainen, hyvä grillattava. Kärkkäri kypsennetään rauhassa, rasva muhii. Sen pitää "poksahtaa", kun purasee. Haljennut kärkkäri on grillaajan häpiä.
Perinteisesti kärkkärin mausteet on sinappi ja sipuli. Kerettiläiset käyttää myös ketsuppia. Ja pakanat ottaa kurkkusalaattiakin, kuulemma.
Kärkkäreitä myydään kyllä kaupoissakin, lähinnä Oulunseudulla. Kotona net muuten onnistuu paistinpannulla öljyssä parhaiten, hitaasti paistaen, ahkerasti käännellen....
Juu kärkkäri on eri asia, kuin grillimakkara. Suunnalleen samanlainen ero, kuin tavallisella grillimakkaralla ja mustallamakkaralla.
https://www.kotivara.fi/tuotteet/karkkari/karkkari/
=DW= - bobgeldof
ö-Öö kirjoitti:
Juu ryynäri
Mä kans laitoin tietoa kärkkäreistä. Jostain täysin käsittämättömästä syystä joku poistatti. Mutta juu suurin ero tavalliseen grillimakkaraan on ohraryynit. Jonkinlainen semivege makkara. Ryyneistä makua ja suutuntumaa.
Lisäks kärkkäri on aika rasvainen, hyvä grillattava. Kärkkäri kypsennetään rauhassa, rasva muhii. Sen pitää "poksahtaa", kun purasee. Haljennut kärkkäri on grillaajan häpiä.
Perinteisesti kärkkärin mausteet on sinappi ja sipuli. Kerettiläiset käyttää myös ketsuppia. Ja pakanat ottaa kurkkusalaattiakin, kuulemma.
Kärkkäreitä myydään kyllä kaupoissakin, lähinnä Oulunseudulla. Kotona net muuten onnistuu paistinpannulla öljyssä parhaiten, hitaasti paistaen, ahkerasti käännellen....
Juu kärkkäri on eri asia, kuin grillimakkara. Suunnalleen samanlainen ero, kuin tavallisella grillimakkaralla ja mustallamakkaralla.
https://www.kotivara.fi/tuotteet/karkkari/karkkari/
=DW=Joo, samalla lähti myös minunkin kirjoitukseni. Olisiko jonkunlainen automaatti katsonut "mainokseksi" noita. Tiettävästi joitakin asioita määritelty poistettaviksi, kuten negridin suomenkielinen vastine, sinänsä omituista joidenkin "kukkahattujen" mielenliikkeeseen perustuva. Tuollaisen Oululais-mallisen virallisen kärkkärin olen hyvällä halulla pistellyt poskeeni minäkin, melkoisen tunnetun oululaiskokin J. Pekkalan kätösistä moottoripyörätapahtumassa.
Muistaneeko Makupalat ohjelmaa monetkaan, oli suorastaan koukuttava.
(häviääköhän tämäkin "kiellettyjen" asioiden takia) suvenkorento12 kirjoitti:
Kiitos tiedosta. En ole koskaan päässyt maistamaan, kuullostavat melkein yhtä hyvältä kuin mustamakkara. Aina oppii :-)
Turun kauppahallissa oli myös jokin paikallinen spesiaali, siinäkin oli ryynejaä, olikohan sen nimi "laukkamakkara". Poikamme kummit asuivat Turussa, siellä siitä mainittiin.
Suomessa on monia paikallisia erikoisuuksia, joista toisella puolella maata ei tiedetä mitään.Minä olen maistanut, en tykkää. Liian rasvainen mun makuun ja koostumuskaan ei suuta hivele.
ö-Öö kirjoitti:
Juu ryynäri
Mä kans laitoin tietoa kärkkäreistä. Jostain täysin käsittämättömästä syystä joku poistatti. Mutta juu suurin ero tavalliseen grillimakkaraan on ohraryynit. Jonkinlainen semivege makkara. Ryyneistä makua ja suutuntumaa.
Lisäks kärkkäri on aika rasvainen, hyvä grillattava. Kärkkäri kypsennetään rauhassa, rasva muhii. Sen pitää "poksahtaa", kun purasee. Haljennut kärkkäri on grillaajan häpiä.
Perinteisesti kärkkärin mausteet on sinappi ja sipuli. Kerettiläiset käyttää myös ketsuppia. Ja pakanat ottaa kurkkusalaattiakin, kuulemma.
Kärkkäreitä myydään kyllä kaupoissakin, lähinnä Oulunseudulla. Kotona net muuten onnistuu paistinpannulla öljyssä parhaiten, hitaasti paistaen, ahkerasti käännellen....
Juu kärkkäri on eri asia, kuin grillimakkara. Suunnalleen samanlainen ero, kuin tavallisella grillimakkaralla ja mustallamakkaralla.
https://www.kotivara.fi/tuotteet/karkkari/karkkari/
=DW=Millä lailla se käristemakkara eroaa länsi-suomalaisesta laukkamakkarasta?
Huomasin, että kaksi vastausta kysymykseeni oli poistettu, ihmettelin.- ö-Öö
suvenkorento12 kirjoitti:
Millä lailla se käristemakkara eroaa länsi-suomalaisesta laukkamakkarasta?
Huomasin, että kaksi vastausta kysymykseeni oli poistettu, ihmettelin.En maistanut
Mun käsittääkseni laukkamakkara on raakamakkara. Mä en ole oikein perehtynyt raakamakkaroihin, siskonmakkara taitaa olla ainut, mitä syönyt.
=DW= ö-Öö kirjoitti:
En maistanut
Mun käsittääkseni laukkamakkara on raakamakkara. Mä en ole oikein perehtynyt raakamakkaroihin, siskonmakkara taitaa olla ainut, mitä syönyt.
=DW=Google, kaikkien viisasten äiti:
https://www.kivikylan.fi/tuotteet/perinnemakkarat/laukkamakkara
näyttää raakamakkaralta, oikeassa olet.
- henrjii
vaasassa viimeiteksi vetäisi kebab-hamurilaisen heses
ruoka on aina hintansa väärtti- henrjii
siilivain kirjoitti:
Hese ei ole kuitenkaan grilli. Kuten ei Mäkkärikään.
jaa hampurilaisia sielä vaan kyllä myytiin
- henrjii
henrjii kirjoitti:
jaa hampurilaisia sielä vaan kyllä myytiin
niin on mulla kyllä tuola pihalla grilli, mutta taidan viedä sen
kaatikselle ja ostaa uuden.
viimmeiseksi kävin sielä tänään, ei se mitään myynyt, vähän
kaduttaa jos vien sen kaatopaikalle, ja ostan uuden, mutta
pilalle palanut vähän on henrjii kirjoitti:
jaa hampurilaisia sielä vaan kyllä myytiin
Ehkä nämä hedet, mäkkäri ja muut hampurilaispaikat kovat nykypäivän grillejä. Niistähän saa myös salaatteja ym. Siis terveellisellä vaihtoehtoja, kevyempiä. Tehdessä piipahdan useamman kerran vuodessa.
henrjii kirjoitti:
niin on mulla kyllä tuola pihalla grilli, mutta taidan viedä sen
kaatikselle ja ostaa uuden.
viimmeiseksi kävin sielä tänään, ei se mitään myynyt, vähän
kaduttaa jos vien sen kaatopaikalle, ja ostan uuden, mutta
pilalle palanut vähän onIhan itekseen pääni, hyi grilliä mitä on menny tekemään.
siilivain kirjoitti:
Ihan itekseen pääni, hyi grilliä mitä on menny tekemään.
Ei pääni vaan palanu
- hytinäx1
Tuolta entisen asuinpaikan gatuköökistä joskus kevätmarkkinoiden aikaan ostin keitetyn makkaran muusilla ja bostonkurkulla ja rapusalaatilla. Nams , se oli hyvää kuin mikäkin .
- bobgeldof
Ruotsiin aikoinaan muutin, harmitti kun ei ollut kielitaitoa gatukök:issä muun tilaamiseen kuin "Mus med korv"
Mausteiden nimiin ei kieli taipunut, ennenkuin kielikurssilla sitä oppia oli riittävästi saanut.
Huvittavaa, jälkeenpäin ajateltuna.
Onkohan ne oikeat grillit niitä pieniä koppeja, joista pikkuluukusta eväs paperiin käärittynä tarjotaan. sellaisella olen käynyt siitä on tositosi kauan joskus 1900 luvulla ehkä.
joskus poikkean kun tulen etelästä tullessani Lahdesta Mikkelin suuntaan pienessä rekkakuskien suosimassa grilli--kahviossa syömässä höyrymakkaraa.
grillattua en ole syönyt.
Ainoa grilliruoka johon sorrun on marketissa myytävä kokonainen grillattu kana. Siinä on kunnolla syömistä ja lopuista roippeista keitän vielä kanakeittoa varten liemen.Juuri noita liikkumallepa. Sami Hedberghän kiertää ohjelmassaa grillit huurussa juuri noita paikkoja.
- sössönsöö
siilivain kirjoitti:
Juuri noita liikkumallepa. Sami Hedberghän kiertää ohjelmassaa grillit huurussa juuri noita paikkoja.
Mitä tarkoittaa LIIKKUMALLEPA? Outoja testejä sinulla, ilmeisesti lukihäiriö.
siilivain kirjoitti:
Juuri noita liikkumallepa. Sami Hedberghän kiertää ohjelmassaa grillit huurussa juuri noita paikkoja.
Luukkumalleja ;). Miten saa androidista etukäteissyötön pois? Olen kirjoittavinani oikean sanan, en tarkista ja laite tarjoaa ihan mitä sattuu?
- Harva-meistä-on-lihis
Viime kesänä, grillikioskilla, sitä ennen ehkä vuonna 2016 kerran. Sitä ennen ehkä vee 2010?
Jossain Burger kingillä on tullut käytyä 2 - 3 kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. - bobgeldof
Eilen viimeksi, makkaraperunat. Hyvää oli ja riittävästi. Aikatarkkaan kerran kuussa iskee grillimätön hinku ja silloin on kyllä mentävä. Täällä "mustanmakkaran" seutuvilla löytyy erikoisuuksia, kuten "kuuma koira" joka on sokerisen munkin sisään laitetut kuumat nakit ja mausteet. Saattaa kuulostaa kahjolta mutta makean ja suolaisen yhdistelmä on uskomaton - herkku.
Terveellisyys,,niin se, siitä en osaa sanoa.Ni kieltämättä sokerimunkkinakki ei yhtäkkiä kyllä kolahda mut kaikkeahan voi kokeilla... kerran.
- Munkkikaljat
siilivain kirjoitti:
Ni kieltämättä sokerimunkkinakki ei yhtäkkiä kyllä kolahda mut kaikkeahan voi kokeilla... kerran.
Sokerimunkkinakista tuli mieleen munkkikalja. Vähän yli 40 vuotta sitten lukion viimeisellä luokalla tuli kiistaa jostakin asiasta. Sanoin parille kaverille: "Jos olen väärässä, tarjoan teille molemmile munkkikaljan." Asia tarkistettiin, ja olin väärässä. Koulupäivän jälkeen mentiin sitten paikalliseen kahvi/keskiolutbaariin. Tilasin kaksi munkkikaljaa ja yhden kahvin. Myyjä kysyi: "Niin että mitä?" Toistin tilauksen ja annokset saatiin. Varmistin vielä pöydässä, että molemmat sokerimunkit ja kaljat menivät asianmukaisesti alas.
- henrjii
nyt jo rämä grillini teki tosi hyviä pihvejä, se
liekitti pihvin lopuksi voilla
grillini laittoi lopuksi pihvin paistetulle puolelle nokareen voita, ja
kun se oli sulanut käänsi se pihvin vielä niin että voi sytti palamaan Viimeksi joskus 1990-luvulla, tarkkaa vuosilukua en muista. Joku kapakasta paluu pikkujoulujen jälkeen yöllä se oli, en ole päiväsaikaan koskaan grillillä käynyt.
- grilliengrilli
Taitaa olla jotain viitisentoista vuotta siitä kun kävin Mosassa Jaskan Grillillä, sillä ainoalla oikealla.
- Bengalitikku
Eipä ole grilliruokia juurikaan syötyä aikoihin.
Aikoinaan mökkiruokaa, hiilin ja sytytysaineen tuoksu muistissa.
Vuohenjuusto parilalla korvennettuna on nam. Niin nam.
Aikoinaan Stockaa vastapäätä oli Rautagrilli. Suosittu? - Rälläkkäpaari
Rautagrilli oli suosittu ravintola, jossa tuli melko usein poikettua oluella 70-luvulla.
Varmaan kymmenen vuotta kun olen käynyt perinteisellä makkarakopilla, jossa höyrymakkaroita lisäksi annos sitäsuntätä matkalla itä-Suomessa. - PaahtoleipääSenOllaPitää
Kerran kesässä porilainen kaikilla mahdollisilla mausteilla.
- Ja.nautin
Ranskalaiset ovat herkkua, n. kerran kuussa nappaan mennessäni mukaan keskikokoiset, ja narskutan kävellessäni.
- exAsiakas
Alun alkaen Hese oli snagari, itse Heikki hääräsi huuruisessa kopissa jossa lattia pinta ala korkeintaan 2 neliötä perinteisin nakkifakiiri konseptilla.
Muistan vielä -80 luvulla, kun hesejä ei ollut kuin pari putiikkia ja esim. klassiko kerros hampurilaiseen sai halutessa paistettua sipulia ilma veloitusta lisukkeeksi ja majoneesia laitettiin, niin että tursui, nyky aikainen hesen kerros on kuivakka, mauton hampurilaisen haamu vs alku aikojen herkku joka valmistettiin rakkaudella, varsinkin Ursininkadun hesellä vanhempi rouva loihti reilut grilli herkut, nykyään ei sellaisia saa mistään...
Samon hesltä sai viellä tuolloin makkaraperunoota ja kaikilla mausteilla ne olivat todella namia... - Bengalitikku
Olen valehdellut.
Joskus on pakko saada Cittarin grillistä grillikylkeä: rasvaista ja tirisevää tai roipeli, mahdollisimma mörkki (no ei palnutta sentään). - 1eero
Nakkikioskit jokaiselle tuttuja, kotonanakin onnistuu.
Mökillä oli tapana auringon laskun aikaan kokoontua rannalle luonnonkivistä muuratulle nuotiopaikalle, oli niin suosittu että naapuri mökkiläisetkin tulivat grillattavien kanssa viettämään iltaa, juttu kävi ja grilattavaa oli jos jokunlaista. - mimmimum-..mi
Alkoi hymyilyttämään nuo nakit ....eli tuli nakkiasia mieleeni ...Kuka teistä pesee tai huuhtelee luonnonkuoriset nakit ennen käyttöä ....minäpä huuhtaisen . Katsoin joskus kun näytettiin nakkien valmistusta ja savustamosta mies veti pitkin lattiaa isoa nakkikuormaa ....lattia oli tosi likaisen näköinen ja ne nakit vietiin suoraan pakkaamoon.
- Bengalitikku
Pesen aina silloin harvoin kun syön.
Jos keitän, vesihän desinfioi, jos paistan, on pannu kuumana.
Ja grillattu makkaranpinta saa myös lämpöhoidon.
En ole nähnyt ko. kuvausta, mutta kuullostaa aika...ugh - mimmimum-..mi
Bengalitikku kirjoitti:
Pesen aina silloin harvoin kun syön.
Jos keitän, vesihän desinfioi, jos paistan, on pannu kuumana.
Ja grillattu makkaranpinta saa myös lämpöhoidon.
En ole nähnyt ko. kuvausta, mutta kuullostaa aika...ughKyseinen Lihanjalostamo on ehkä saanut palautetta siitä....aika herkästi monet ottaa kantaa tuollaisiin juttuihin...
- Anonyymi
Kotona tehdyt ranskalaiset Satisfryerillä ovat hyviä. Käytämme mummon ranskalaisia. Ja hyvää tulee.
- Anonyymi
Minä teen itse perunoista ja tulee vielä parempia kuin nuo mummon esikypsennetyt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä teen itse perunoista ja tulee vielä parempia kuin nuo mummon esikypsennetyt.
Jotkut tekevät perunankuorista ja sanovat, että ne ovat vielä parempia. Saattavat olla myös terveellisempiä.
- Anonyymi
Iltapäivällä tuossa pihalla Chorizoa grillasin ,yks tuli syötyä ruispalojen kera :)
Gubbe 75 - Anonyymi
Ei tarvi käyä grillillä kun minigrilli on oman keittiönsä tasolla.
Voi grillat vaikka voileivän jos hänestä niin tuntus. - Anonyymi
En tue persukokkareiden rafloja, mielummin asioin maahanmuuttajien paikoissa. Ruokakin maukkaampaa.
- Anonyymi
Kannattaako ostaa satisfryeri lapsiperheeseen ?
- Anonyymi
Tarpeeksi iso, niin mahtuvat sinne.
- Anonyymi
Tuplamakkaherkku kananmunalla, parempaa ei ole ja maha tykkää
- Anonyymi
Autonkuljettajana tuli välillä ostettua grilliltä sitäsuntätä annos. Kyllä sillä taas jaksoi kuljettaa. Mutta pienenä jäi mieleen ne torilta ostetut nakit, jotka maistui kyllä aika hyvältä. Muuten on grilliruoat jääneet historiaan. nim. naksahtavat nakit.
- Anonyymi
Grillaan itse.
- Anonyymi
Jussina viimeks, eikä tarvinnut kaukana käydä, eikä yksin syödä, mikä tärkeintä. Broilerin fileetä, halloumjuustoa, folionyytissä varhaisperunaa, porkkanaa ja salottisipulia sekä raikas lehtikaalitomaattikurkkupaprika salaatti, ihan omalla pihalla, omalla grillillä omin käsin. No, syömisistä viis, vaan se rakas syömisseura.
entinenmiäs- Anonyymi
Wauh, kuulostaakin hyvältä. Pojot sulle ja onnea seurasta.
- Anonyymi
Americassa kunnon grilliruokaa., ei suomessa.
- Anonyymi
Missä päin lienet? Kävin viime lauantaina perheeni kanssa Hämeenlinnassa sellaisessa jenkkipaikassa, missä oli juurikin amerikkalaistyylistä rasvaista savustettua lihaa yms. oheen liittyvää. Poika tahtoi sinne, onneksi siellä oli kevyempiäkin vaihtoehtoja; kanaa ja salaatteja.
- Anonyymi
Nyt tekee mieli intialaista ruokaa.
- Anonyymi
yli-huomenna tulee kaksi päivää kun viimeiksi, hampurilaisen söin, oikei sellaisen vanhanaikaisen sipulia sinappia ketsuppia ja kurkkusalaattia, pihvlnä oli naudan jauhelihasta tehty pihvi
- Anonyymi
Parhaimman makuisen hampurilaisen olen syönyt ruotsissa ollessani. Se oli kanssa perinteinen katukeittiöstä/grillistä ostettu kokolihapihvillä oleva hampurilainen. Luulen, että käytetty grillimauste teki oman osansa. Herkullinen oli.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1404411- 902094
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152061Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi721841Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541512Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1421512VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1041375- 751306
- 991248
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1201099