Säästettiin 1,5 miljoonaa - Jeeeee

wef3q546yuj

Lehdessä Isosuo illoitsee, miten Hämeenlinna säästää 1,5 miljoonaa rakentamalla 18 miljoonaa maksavan 600 autoa nielevän parkkitalon asemanrantaan. Parkkifirman toimitusjohtaja puolestaan myhäilee onnesta, miten halvalla talo saadaan.

No jos mahdollista vielä käsittämättömämmäksi asian tekee se, että kahdeksan vuotta aikaisemmin rakennettu yli 700 auton kaivoparkki maksoi 7,7 miljoonaa. Autopaikoilla suhteutettuna rakennuskustannukset ovat kahdeksassa vuodessa siis lähes kolminkertaistuneet. Mitenköhän näihin herroihin pitäisi oikein suhtautua.

87

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vtuiksmeneetämäkin

      Nyt sitten taas ihan turvat tukkoon noista täysin tuottamattomista pysäköintitaloista nyt ja tulevaisuudessa. Jos Juha ja Jarmo ovat sitä mieltä, että hankkeet ovat olleet loistavia niin kyllä meidän kaupunkilaisten on uskominen ko. herroja. Sen verran kovat näytöt on molemmilla jo vuosien saatossa osaamisestaan ja onnistumisista, että meidän ei kannata heidän ammattitaitoaan ollenkaan kyseen alaistaa.

    • ettänäin

      Molemmat herrat on taivaan lahja Hämeenlinnalle.

      • vitunvanhoja

        Noi herrat ovat onneksi kohta eläkkeellä.


    • ounounou

      Parkkitalo on näköjään jo päätetty rakentaa, vaikka sen rahoitusta ei ole kukaan kertonut. Valtuusto antanee taas siunauksensa tälle tarpeettomalle lainanotolle . 18 miljoonaa betonirotiskosta, joka tulee olemaan lähes tyhjä...hirveä ylihinta. Museovirastokin on tyytyväinen, kunhan parkkitalo koristellaan puretun makkaratehtaan tyyliin sopivalla tavalla. Pendelöijille kuulemma löytyy parkkipaikkoja ympäri Hätilän kadunvarsia ja pihoja.

    • hirveä-parkkitalo-mania

      Hämeenlinnalaisten rahat hukataan taas tarpeettomaan isoonsuohon.

      Ehdotan, että uusimman parkkitalon nimeksi tulee nostalgisesti

      Kankkulan kaivopark nro 3

      Jos mahdollista, nimet Juha ja Jarmo vuoroin välkkymään p-talon kylttiin.

    • päätpehmenee

      Ei jumalauta betonielementtejä 18 miljoonalla. Se on varmaan hinnasta päätellen sitä Hämernlinnalaista high teckiä. Oikein huippu innovaatiota. Onko siellä kaupungintalolla sisäilmaongelma kun siellä päät pehmenee yhdellä sun toisella.

    • Demaritrolli

      Ei voi noin ääliöporukkaa olla asioistamme päättämässä, eihän? Ei yhtään tulitikun valon välähdystä aivoelimessä? Ei ole. Miten yksi kokdem valtuustoporukka voi tuhota kokonaisen kaupungin? Näköjään voi.

    • wdwe456

      Oli ovelaa sanoa, että parkkitalon veroton hinta on 18 miljoonaa, koska verollinen hinta on sitten yli 20 miljoonaa. Lähimpään viiteen vuoteen kaupunki tuplaa 300 miljoonan velkansa, jos toriparkki ja uusi sairaala toteutuu, niin siis tuplaa. Hämeenlinna on näiden kahjojen kanssa vielä enemmän kuin ongelmissa ja ihan lähitulevaisuudessa

    • Tom_of_hameenlinna

      Voi vi**u kun kokkarit vetää massia liiviin, ja täysidiootit demarit nuolee pers**tä minkä kerkii. Tällä menolla Hassinen oikeasti on demareiden älykkö.

    • Jormanfani

      Miten oikeesti joku äänestää Vilatoffia? Mitä hyvää se ikinä on koskaan tehny?

    • Automaksaa

      Kovin ahdistaa kun pysäköinti maksaa. Jos lippalakeilla Persuilla ei ole varaa auton kuluihin kannatta autoromu myydä pois. Polkupyörällä liikkumalla läski maha pienenee.

      • saasnähdä

        Parkkitalon kuukausivuokra tulee lehtijutun mukaan olemaan n. 55 ekee. Käyttäjinä uusien talojen asukkaat ja #bendelöijät#.
        Mulla maksaa oma yksityinen autokatos rivarissani 0 ekee. Kävelymatka asemalle alle 10 min. Ei tarvitse todellakaan asemanrannan kottaraisenpöntössä asua.
        Kuvittelevat että sinne muuttaa myös varakkaita lapsiperheitä. Pistävät sinne myös tiedepäiväkodin. Itse ostaisin samalla rahalla hienon omakotitalon. Niitähän tässä kaupungissa on myytävä vaikka miten.


    • HätäkösOikein

      Isosuolla on ollutkin jokin ihme kiire tämän asian suhteen jo monta vuotta. Hokenut sitä jopa asioiden ohi valtuuston kokouksissa? Mistä nämä kiireet johtuu?

      • 356432

        Mistä sen minä voin tietää. Älä minulta kysy. Kysy ao. henkilöltä.


      • sullemullesuvullekin

        Johtuu tasan samasta asiasta kuin Aulangon Luxus-huviloiden rakennuskelvottoman tontin osto kaupungille. Jokaiselle siis jotakin.


      • sekavaaIK

        Aha. Putki sinulla menossa?


    • vastuutonta

      Jos kaupungin ns. päättäjät tekevät vuodesta toiseen tällaisia idioottimaisia hankkeita ja päätöksiä, olisiko korkea aika asettaa heidät vastuuseen tekemisistään ja tekemättä jättämisestään. Meno on aika päätöntä ja kun tulee maksun aika, ketä huudetaankaan apuun. Meitä veronmaksajia. Isosuo häärää ylinnä ja Kenekkala on visusti piilossa. Mistä meitä rankaistaan.

      • koskaveroprosentinnousee

        Muuttotappiokaan ei näytä pysähtyvän ko. hankkeiden avulla vaan suunta on ihan päin vastainen.


      • Opettelekirjoittamaan
        koskaveroprosentinnousee kirjoitti:

        Muuttotappiokaan ei näytä pysähtyvän ko. hankkeiden avulla vaan suunta on ihan päin vastainen.

        päinvastainen on yhdyssana


    • PikkuKorotKorkoihin

      Mutta kun se maksaa kuitenkin 23 miljoonaa, kun tulee kaikkea yllättävää taas eteen rakentaessa, kaikkea sellaista joka on aina kaupungin vika.

    • sormituntuma

      Vielä vähän aikaa sitten pysäköinti Hml asemalla oli ilmaista ja tilaa autoille oli. Kaikki IC-junat kerran tunnissa molempiin suuntiin pysähtyivät Se houkutti työmatkalaisia asumaan Hml'ssa. Tilaa vapaaseen pysäköintiin olisi edelleenkin, jos kaupungin politiikka olisi toinen. Kehitys on huonoon suuntaan, kun IC-junayhteydet ovat harventuneet ja kohta pysäköinti alkaa maksamaan ehkä 60...80€/kk. Moni pendelöijä harkitsee muuttoa työpaikkakunnalle. Muutenkin Hml'n vetovoima kuihtuu, kun siitä on tullut ja tulossa raskaasti velkainen ja kallis kaupunki asua. On riski, että 350...380M€ sairaalainvestointi soten kaatumisen myötä kaatuu kuntien maksettavaksi. Siinä Hml on suurin taakan kantaja. Tilanne pahenee, jos Riihimäki lähtee. Jonossa on myös liuta koulujen korjausinvestointeja ja menossa kallis 10M€ kirjaston remontti. Kaupungintalossa on korjaustarve. Ja nyt tämä aseman 600 paikan parkkitalo, jonka 18M€ hinta maanpäälliseksi betonirakennukseksi on hyvin kallis. Millaista velvoiterakentamista poikiikaan outoon suuntaan lähtenyt Engelinranta jäästadioneineen kaupungille, luultavasti 40M€ maksavan torinalusparkin, Hml'n velkataakka 1,7...2 kertaistuu ja jos korot vähän nousevat, kuntaveroa, joka 10v sitten oli 18% ja nyt 20,75, on varmuudella nousussa todella paljon. Elinvoima kuihtuu, kun vetovoima ja veronmaksajat kaikkoavat.

    • ef4565

      Naulan kantaan "sormituntuma". Totuus on se, että Hämeenlinna kulkee nyt sammutetuin lyhdyin, kukaan ei edes ajatella kuinka tässä käy. Hirvittää edes ajatella jos nämä kaikki hankkeet todella totetutetaan, millaiseksi verot nousevat. Poliitikot ovat selvästi ulkona kuin lumiukot.

      • OmatKehut

        Miltä tuntuu kiittää itseään? Höpötät päivästä toiseen samaa etkä ymmärrä yhtään mitään raukkaparka. Aloita ahdistuksesi hoito itsestäsi.


      • eienääjunallatöihin

        Mutta onneksi paikkakunnalta pääsee muuttamaan pois lähemmäksi työpaikkaa ja pienemmän verotuksen kuntaan.


      • Kestänen

        Pahoitin niin ja muutin taas tänäänkin Poriin.


    • järkihoi

      Voiko tyhmempää ideaa olla, kun Hämeenlinnan rautatieaseman ilmaisen pysäköinnin muuttaminen maksulliseksi.
      Tämä karkottaa monet työmatkalaiset muuttamaan Tampereelle tai Helsinkiin, sekä ne jotka harkitsevat muuttoa Hämeenlinnaan muuttavat mielensä.
      Hämeenlinna on houkutteleva asuinpaikka niille jotka arvostavat luonnon lähellä asumista kauniissa järvimaisemassa, siis hiukan keskustan ulkopuolella.
      Ne jotka haluavat asua urbaanisti kolkossa kivikylässä, löytävät sellaisen kivibunkkeri alueen Halsingistä tai Tampereelta.
      Omakotitalo tai rivitalo, malla autolla rautatieasemalle ja siitä junalla töihin. Tämä on toimiva ja hyvä vaihtoehto, mutta edellyttää ehdottomasti ilmaista parkkipaikkaa.

      • tyhjääää

        Helsinkiinpäin mennessä on ilmaisia junaparkkeja Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Asuntojen hintataso lähes sama kuin Hämeenlinnassa ja junamatkakin lyhenee.
        Ainoa huonopuoli on se ettei Hämeenlinnasta saa asuntoaan kaupaksi, koska tänne ei ole vetovoimaa eikä työpaikkoja. Vuokratakkaan ei kannata koska vuokra asuntoja on jo nyt liikaa. Vuokralaiset eivät pysy, vaan muuttavat aina parempaan ja edullisempaan asuntoon ja suurin osa heistäkin on maksuhäiriöisiä.


    • ElinVoimatonImussa

      Paha vaan vaikka meille rakennettiin Tapahtumapuisto, jonka piti tuoda tänne asumaan nuoria lapsiperheitä. Ehkä ne aattelee, että jos siellä joskus joku konsertti on, sinne pääsee kyllä kauempaakin paikan päälle.

      • Lisääkiitos

        Persujen kantolapuisto itutus on ihanaa.


    • sartsa_rwe

      Hämeenlinnan päättävien poliitikkojen kannattaisi asettaa itselleen kysymys, olenko valmis maksamaan joka vuosi puolen kuun palkkani käteen jäävän osuuden siitä hyvästä että saan autoni parkkiin.

      • tuoljef

        Kaikilla ei ole varaa autoon ja sen ymmärtää. Jos ei varaa ei kannata pitää autoa.


      • IhanOikeassaSiinä

        Jos veroprosentti nousee vielä vähänkin tyhjien parkkitalojen takia niin ei kyllä olekaan kohta varaa.


      • 368865

        Aivan samaa mieltä! Ilmainen pysäköinti seis ja parkkitalot täyteen autoja ja kannattamaan.


    • VaikkasittenHyvinkäälle

      Onneksi ei tarvitse enää pysäköidä rautatieaseman parkkiin koska on kätevämpää ajaa omalla autolla moottoritietä pitkin Riihimäelle, jättää auto sinne ilmaisparkkiin ja jatkaa sitten siitä junalla työmaalle pääkaupunkiseudulle. Vielä kun saisi myytyä Hämeenlinnan länsi puolelta rivitalo-osakkeen pois edes jollain lailla siedettävällä hinnalla niin muuttokin lähemmäksi työpaikkaa olisi heti ajankohtainen.

      • rippktr

        Järkevää. Maksat työmatkoista liikaa ja rasittavaa. Oikea paikka sinulle on Helsinki.


      • RivitaloissaKarmeeta

        Älä unta nää, että joku nykymaailmassa ostaisi rivitalo-osakkeen, varsinkaan jostain Hirsimäestä tai Jukolasta. Anna ilmaiseksi, jos joku huolisi.


    • HölmöäHommaa

      Kymmenen vuoden päästä Hämeenlinnan päättäjät joutuvat miettimään autoparkkien purkamista, koska se on hukkaan heitettyä verorahaa. Tärkeistä hankkeista se raha on pois, esimerkiksi kouluista ja terveydenhuollosta.

      VR on omilla ratkaisuillaan osoittanut kuinka paljon se uskoo Hämeenlinnan kaupungin tekoihin. Junavuorot huononevat.

      Senaatin Asemat-yhtiö ei ole ottanut Hämeenlinnan asema-aluetta kehityskohteekseen lainkaan. Sen sijaan siellä on Espoo (Kauklahti), Hanko, Helsinki (Malmi), Iisalmi, Järvenpää, Karjaa, Kauniainen, Kemi, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pori, Riihimäki, Rovaniemi, Seinäjoki, Tuusula, Vaasa ja Ylivieska. "Ryhdymme yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa suunnittelemaan, millä keinoin kukin asema-alue parhaiten palvelee oman ympäristönsä kestävää kaupunkikehitystä”.

      Miksi ei Hämeenlinna? Tätä kaupungin hölmöilyä parkkitalojen kanssa seuranneena olen sitä mieltä, että VR ja Senaatin Asemat-yhtiö pitää myös kaupungin touhuja hölmöilynä.

      • 456ftijt

        Voit olla tuota mieltä kun asiaa et tunne. Jos vaivaudut katsomaan HML aseman aluetta niin siellä on jo kehitys käynnissä ja hyvää tulee! Sekin valhe tulee korjata että junavuorot huononevat. Tulevat parantumaan.


      • HölmöäHommaa2

        Veikkaan, että aseman alue jää vuosikymmeniksi puoliksi rakentamatta, kuten Sairionranta. Kuten Engelinranta. Kuten Aurinkoranta.

        Junavuorot muuttuvat kiskobusseiksi ja matka-aika Helsinkiin on 1½ tuntia.

        Mitähän kehitystä tämä on?


      • AhdistustaSinussa

        Jos kehitystä haluat seurata niin mene asemanseudulle. Kehittävänpää kuin suolessa itkeminen.


    • Vhhyt

      On päivänselvää, että vr on menettänyt toivonsa Hämeenlinnansuhteen,koska aluetta ei haluta kehittää ja vuoroja lakkautetaan. Syynä voi olla myöskin se,että silloinen valtuustojohtaja iisakki kiemunki latasi facebookiin ala-arvoisia kommentteja vr osalta. Suomennettuna ja sanatarkasti kiemuki kirjoitti: VR on minun perseestäni.

      • tuojrge

        Junavuoroja ei lakkautetaan ja asemaa todella paljon kehitetään ja tulossa on mm. Parkkitalokin. Sekin vale tule oikaista että I. Kiemunki olisi neuvottelemassa. Yksityinen elämäsi ahdistaa, hae apua heti.


      • Eläkeputkimies

        Hämeen Sanomien jutussa lukee lisäksi, että pyörille tulee maksullinen suoja !


      • JKpyöräilijä

        Loistavaa! Olen odottanut.


    • eikeskisormipystyssä

      Nyt kannattaa jo suunnitella seuraavan hiukan neuvottelutaitoakin omaavan valtuuskunnan lähettämisestä VR:n juttusille. Parkkitalon valmistuttua ja junamatkustajien vähentyessä reilusti niin olisi hyvä olla jo vähän mustaa-valkoisella VR:n taholta , että edes varmistettaisiin muutaman kunnollisen työmatkajunavuoron pysähtymisestä Näivelinnassa . "Kiskobusseilla" sitten jatkuu muu raideliikenne Hämeenlinnan osalta etelään ja pohjoiseen.

    • wef45456

      En tiedä ihan tarkasti mitä "tuojrge" tarkoitat virkkeelläsi: "Junavuoroja ei lakkautetaan". Siis lakkautetaan vai ei lakkauteta? Junavuoroja on todellakin karsittu Hämeenlinnan seisakilla(ei enää asema) jo nyt. Tuskinpa VR lahtaisi lypsävää lehmää, eli lopettaisi taloudellisesti kannattavia vuoroja. Asemaa tai aseman seutua on kehitetty tasan sen verran, kuin kioskin avaaminen sinne vaati. Ja sitten, en väittänyt että Kiemunki olisi kehittämässä tänä päivänä mitään muuta, kuin omaa taloudellista ahdinkoaan SCC:n ympärillä. Sen sijaan totesin, kuinka Kiemunki heitteli täysin asiottomia kommentteja VR:n suuntaan, kun kuultiin että yhtiö pyyhkii monta kertaa Hämeenlinnan ohi, pysähtymättä lainkaan. Kiemunki varmasti umpiluuna kuvitteli, että VR peruu puheensa, kun hän heittää vähän paskaa yhtiön suuntaan.

      • KorkkiKii

        No mutta sinä taas ja korkki taas auki. Sen verran olet tajuissa että ymmärrät että ei Kiemunki neuvottele vaikka niin väitit. Tällä kertaa et syyllisty kunnianloukkaukseen mutta se tulee olemaan edessä. Junavuoroja tullaan lisäämään jotta siinä taas valehtelit.


      • NytEiJunaPysähdy

        VR my ass !

        Kohtuullisen sivistynyttä Hämeenlinnan asioiden hoitamista ja edistämistä
        a la ex. valtuuston pj. sos.dem. Iisakki Kiemunki.
        Sitä saatiin, mitä Iisu kävi tilaamassa.


    • pölhölä

      nyt sit isostosuo sitä maalaisjärkee. ja äkkiä. lopettakaa se hölmöily siellä päättävissä elimissä.

      • Skeittari

        Parkkitalo on ihan jees.


    • tipjrwe

      Kannatan parkkitilan rakentamista. Kaupungin onkin tuettava junalla Helsingissä työssä käyntiä.

      • EiSiirry

        Sehän on selvä, että ne sadat autot, jotka nyt ovat ilmaiseksi pitkin radanvartta, siirretään parkkihalliin päivämaksulla 20 e/pv, kuussa 400 e.
        Jos on valtio työnantajana, se ei muuten maksa parkkikustannuksia. Eikä moni yksityinen firmakaan.
        Se on muutto Hämeenlinnasta edessä monelle pendelöijälle. Kertaalleen verotetusta palkasta otettaisiin vielä parkkimaksut, huh huh.
        Julkinen liikenne on tässä pikkukaupungissa niin kömpelö, ettei se monellekaan ole vaihtoehto.

        Vai haluaako joku nostaa Asemantaan ja Sairion asuntojen hintoja, kun sieltä voi kävellä junalle?


      • linjaautollasittentöihin

        Parkkitalon valmistuttua rautatieasemalle, kävely junalle on aika turhaa ellei sitten ohi kiitävät junat ole kiinnostuksen kohteena. Paikallisjunilla matkustellaan täältä muualle muutaman vuoden kuluttua. Muutama ihan oikeakin juna voi tosin jonkun kerran vuorokaudessa pysähtyä Hämeenlinnankin seisakkeella.


    • vaihtuvuutta

      Tämän sanon ihan ystävällisessä hengessä. Isosuon olisi jo aikoja sitten pitänyt karistaa Hämeenlinnan pölyt jaloistaan ja lähteä hakemaan kokemusta ja johtamiskokemusta ns. suuremmilta paikkakunnilta. Olisi ollut hyväksi nähdä ja kokea, miten muualla hoidetaan tehokkaasti asioita. Kaupungin päättäjät ovat ns. hyvä-veli kerholaisia ja uusia, raikkaita tuulia ei ole odotettavissa, ennen kuin porukka vaihtuu. Sitä päivää odotellessa........

      • Kerhoon

        Miten siihen kerhoon pääsee?


    • Hölmötasialla

      Jättäkää aseman puoli kokonaan ilman parkkipaikkoja niin nää hölmöt saa tahtonsa perille. Kaupungin toimesta rakennetaan palvelua ja itkua suolessa.

    • Starkey

      Mutta nyt Hämeenlinna vaurastuu; Kaupunki rakentaa veronmaksajien rahoilla puutalotehtaan Kulmalalle ja Koskiselle. Kysymättä veronmaksajien mieltä. Hienoa, hienoa kokdem, jatkatte samalla voiton tiellä.

      • 37754

        Iltajuopot tulisi delata pois häiritsemästä asiallista keskustelua.


    • antikiemunki

      Parkkitalo on tosiaan ihan Jees, jos veronmaksajat eivät joudu sitä maksamaan, enkä ole valmis alentamaan palkaani sen vuoksi centtiäkään. Sovitaanko niin, että kaikki te jotka kannatatte verovaroin rakennettavaa parkkitaloa, maksatte sen itse. Me järkevämmät ihmiset emme osallistu näidin idioottimaisuuksiin

      • anti.näidin

        En osallistu minäkään näidin.


      • Virheinvestointi

        Minusta oli hieno idea, että ne maksavat jotka uskovat parkkitaloihin.
        Ei kai verovaroja tarvitse joka ideaan tunkea, kun niille olisi käyttöä niissä rakennuksissa ja palveluissa, jotka kaupungin on pakko hoitaa.
        Nyt sitten otetaan 20 miljoonan laina parkkitaloja varten !!!
        20 vuoden päästä niitä pidetään karmeina virheinvestointeina.


      • TähyämmeTulevaisuuteen

        Olet niin väärässä. Kun taas esim Sari Rautio on oikeassa. Sarin sanoin: Lapsenlapsemme tulevat vielä kiittämään meitä näistä parkkitaloista.


      • dtihtrf

        Ne ovat nykyaikaa ja tulevaisuutta mutta kaikki eivät voi ymmärtää kun ei ole millä ymmärtää.


      • Voielämänkevät
        TähyämmeTulevaisuuteen kirjoitti:

        Olet niin väärässä. Kun taas esim Sari Rautio on oikeassa. Sarin sanoin: Lapsenlapsemme tulevat vielä kiittämään meitä näistä parkkitaloista.

        Ainakin muistavat sellaisia rakennetun, kun vielä niiden aiheuttamia kustannuksia maksavat veronmaksun yhteydessä muutaman kymmenen vuoden päästä.


    • eteenpäinmennään

      Lapsenlapsemme tulevat vielä kiittämään näistä parkkitaloista. Tällä menolle nämä lapsukaiset eivät tähän kuolevaan kaupunkiin jää. Suuntaavat muille "markkinoille". Ei tänne kukaan vapaaehtoisesti jää, elle tahti muuta, eikä toivoa ole näköpiirissä.

      • poriinko

        Elle tahti muuta?


    • Sarinfani

      Sarin lastenlapset ei edes näe noita parkkitaloja, ne on homeen rapauttamina purettu ennen kuin rakennuslainat on maksettu.

    • GoodmanniTyhjänäVieres

      En usko että esim kaivoparkia koskaan puretaan koska sekin maksaa rahaa, mutta ehkäpä siellä majailee 10-15 vuoden päästä telttakansaa eli köyhiä ja asunnottomia jonkinlaisessa sateen suojassa.

      • eteenpäinn

        Unohdit kaikki ei tule olemaan tyhjätasku luusereita ja kelan omia.


      • muttamissäonautot

        Keinuparkissa ja Aseman tulevassa parkkitalossa on myös hyvät katetut sateelta suojassa olevat tilat siirtolaisten teltta- ja patjamajoitukseen. Keinuparkissa Naakat ja Pulut ovat jo löytäneetkin hyvän, osittain tuuleltakin suojatun tilan.


      • Eläkeputkimies

        Kun siihen pysäköintitaloon tulee maksullinen pyöräparkkikin, niin asemallehan ei jatkossa pääse ilmaiseksi kuin kävellen ! Pyörien jättö ulkosalle tultaneen kieltämään aseman läheisyydessä. Kulmala ja kumppanit tekevät ratsian kerran päivässä ja "irtopyörät" kerätään kaupungin varastolle.


      • HyvääKehitystä
        Eläkeputkimies kirjoitti:

        Kun siihen pysäköintitaloon tulee maksullinen pyöräparkkikin, niin asemallehan ei jatkossa pääse ilmaiseksi kuin kävellen ! Pyörien jättö ulkosalle tultaneen kieltämään aseman läheisyydessä. Kulmala ja kumppanit tekevät ratsian kerran päivässä ja "irtopyörät" kerätään kaupungin varastolle.

        Samaa mieltä että toivottavasti mahdollisimman moni kävelee asemalle. Hyvää tekee terveydelle. Oikein hyvä kun pyörät tulee oleen myös turvassa jatkossa.


    • antikiemunki

      Vinkkinä Sarille, että kehitelkääpä vielä seisontaparkkitalo. Elikä jos aseman läheisyydessä seisoo yli 2 minuuttia, joutuu siirtymään seisontaparkkiin, ja saa maksaa vielä sakot päälle. Seisontaparkissa voi sitten seisoskella 20 centin tuntihinnalla. Kausikortin voisi saada vuodeksi vaikkapa 200 eurolla, jos nyt niinkun seisoskelee enämpi aseman seudulla.

    • suhmuransantrat

      Tuollaisella rahalla (18-25 milj eur) rakentaisi komeahkon nykyaikaisen peruskoulun johonkin kaupunginosaan. Eikös teillä ole siellä Hämeenlinnassa aikas huonossakin jamassa olevia kouluja, mitä tulee sisäilmaongelmiin? Luulisi tuollaisen investoinnin havahduttavan jo Aluehallintoviraston virkamiehiäkin. Koska heidänkin vastuullaan on se, millaisissa tiloissa lasten opiskelut terveydellisesti sujuu. Jos virkamiehet eivät reagoi asioihin, niin silloin tavan kansalainen saattaa alkaa epäilemään järjestelmän toimivuutta. Aika erikoista on myös se, että prioriteetit on kaupungin johdolla näin hakusessa. Herää kysymys voiko autot mennä oikeasti lasten hyvinvoinnin edelle? Kuka sitten tällaisia päättäjiä menee äänestämään on myös oma kysymyksensä.

    • Tyytyväinen

      Parkkitalo asemalle on hyvä ratkaisu ja asian suhteen ei ole edes muuta tehtävää. Jo on ruuhkaa aamulla ja kun iso määrä asuntoja valmistuu tilanne tulisi pahenemaan. Jatkossa varma parkkipaikka autolleni asemalla, mikä on hyvää palvelua kaupungin toimesta.

    • Hyöty112

      Sari on niin rakastunut parkkitaloihin, ja tiedättehän te rakastuneen naisen, rakkaus menee kaiken edelle.

      • TuhkaMko

        Sinun kannattaa hakea uusi vaimo ja uskon että vaimosi rakkauden todellinen kohde on uusi mies.


    • Ristorytinä

      Parkkitalo on Rautiolle jonkinlainen fetissi, olen varma että aina uuden tyhjän parkkitalon valmistuttua hän laukeaa

    • Arvovalinta

      Se on arvovalinta:
      18 miljoonaa euroa autojen parkkihalliin vai kouluihin?

      • pahastisairaskaupunki

        Kyllä ja vielä velkarahalla


      • Tätä-mieltä

        Vaiko 18 miljoonaa vanhustenhoitoon *arvovalinta*?


    • Pelipoikki

      Parkkihallit ovat pakkomielle kaupungin virkamies- ja luottamusjohdolle.
      Ei voida myöntää tehtyjä virheitä.
      Ydinkysymys on se, mikä on kaupungin tehtävä.
      Kaupungin tehtävä ei ole luoda parkkipaikkoja. Sen sijaan sen on huolehdittava koulutuksesta ja terveydenhoidosta.
      Nyt pitää viheltää peli poikki.

      • 10764

        Kaupungin tehtävä on tukea kasvua ja muuttoa. Tätä tulee tekemään myös aseman parkkihalli.


      • Eläkeputkimies

        Tukee paremminkin POISMUUTTOA !


      • kestäeiei

        Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.


    • wef45456

      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.
      Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.

      Tuli oikasmi

      • Pullonhenki

        Otat taasen viinaa. Ei tule oikasmi vaan loppu. Hae apua AA auttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4425
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      240
      2184
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1610
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      270
      1227
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1107
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1055
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe