Opiskelu Saksassa

Opiskelija01

Täytän pian 18 ja haluaisin muuttaa Saksaan poikaystäväni luo. Käyn tällä hetkellä lukiota, mutta ajattelin jättää sen kesken ja hakea opiskelupaikkaa Saksasta. Minua kiinnostaisi sairaanhoitajaksi opiskelu ja Saksassa siihen ei käsitykseni mukaan vaadita ylioppilastutkintoa. Miten muutto ulkomaille onnistuu käytännössä? Mitä kaikkea pitää tehdä ja mitä papereita täytellä? Ja miten näihin kouluihin Saksassa haetaan? Olisi myös mukava, jos Saksassa asuvat kertoisivat omia kokemuksia siellä asumisesta ja opiskelusta.

4

<50

Vastaukset

 • Muutto Saksaan, eläminen ja opiskelu siellä vaatii rahaa, rahaa ja rahaa, myös poikaystävän luona kuten Suomessakin. Myös hyvä saksan kilenelen taito on hyödyllinen. Kun nämä on kunnossa, kaikki muu järjestyy kyllä. Varaudu myös siihen, että poikaystävä on pian ex-poikaystävä.

  • Korj. "saksan kilenelen taito" p.o. saksan kielen taito.


  • Saksaa kyllä puhun ja raha asiat kyllä järjestyy mutta kyselen vaan sitä että miten muuttaminen ulkomaille onnistuu käytännössä.


 • Sairaanhoitajaksi opiskellaan oppisopimuksella eli haet itse sen paikan. Edellytyksenä on äidinkielentasoinen saksan osaaminen. Hakemusten perusteella sinut sitten voidaan kutsua haastatteluun.
  Onko tuo poikaystävä tietoinen suunnitelmistasi ja jos on, niin miksi hän ei ole kertonut sinulle, kuinka nuo koulutusasiat siellä hoidetaan?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3067