Kevät tulee,lumet sulaa,juoksetko?

Miten on 70- kymppiset,kunlähdette lenkille ,kävelettekö,juoksetteko vai hölkkäätte osan matkasta?
Ilmoita


25 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Reipasta kävelyä. Hölkätessä tulee helposti rasitusvamma polveen. Sen paraneminen vie kuukausia.
1
Ilmoita
Mitä luulet ? Ikenet veressä vetää tietysti 70+ eläkeläinen
20 kilsaa
tuhatta ja sataa
joka aamu klo 5.
1
Ilmoita
Suhtreipasta kävelyä pyrin useana päivänä viikossa tekemään. Toisinaan näkee tuskallista hölkäntapasta etenemistä vanhalla ihmisellä on jotenkin säälittävää. Kukin tyylillään. Pahin hölkkäkuume kaiketi maassa ohi.
1
Ilmoita
No, en juokse 😜 niin kiirettä ei enää ole, että juosta pitäisi. Sitäpaitsi kävelyn on todettu olevan terveellisempää kuin juoksemisen.

Seitenkymppinen juoksemassa, no, joo. Onhan niitä mukavampiakin jäsenten liikuttamismuotoja kuten niskahartiaseutua vetreyttävä keppijumppa, sekä
polvinivelten jumppia makuullaan jalkoja nostellen, samalla vatsa-ja selkalihakset vahvistuvat. Aivojumppana sudokoiden ratkominen antaa onnistumisen iloisia kokemuksia.
Ilmoita
Tunnin kävely päivittäin (5,7 km). Kotona joogaa ja petijumppaa kolmesti viikossa.
Ilmoita
Monen nuoremmankaan ei kannattaisi juosta / hölkätä, koska se rasittaa fysiikkaa enemmän kuin esim. reipas kävely, josta saa myös hien pintaan yhtä hyvin. Ja jos ei voi edes kävellä reipasta tahtia, niin hitaat liikuntalajit ovat aivan yhtä hyviä kuin nekin, joissa on enemmän vauhtia. Liike on pääasia.
1
Ilmoita
Juoksut on juostu, sorsia syöttelen ohimennen kun jokapäväistä Via Doloroosani tallustelen, välillä istun kaatuneen puunrungolle fundeeraamaan,tuntuu kun kirkossa olis siinä luonnon keskellä :)
1
Ilmoita
Minusta on mukavampi kävellä ja källäillä ja katsella ympärilleni kuin juosta, ellei sitten joku aja takaa tai ole muuten kiire jonnekin.
Gymmin kävely-/juoksuhihnalla laitan joskus hölkäksi, kun ei siinä kuitenkaan ole mitään näkemistä muuta kuin mitä ikkunasta näkee koirankusettajia ja sellaista.
2
Ilmoita
Juoksen väliin mäkiä ylös. On sopivaa rasitusta.
Ilmoita
Hei mummot! Maailma kirkastuu ikkunat pesemällä.
2 VASTAUSTA:
Tuletko meille pesemään ikkunat ? En uskalla enää kiipeillä tikkailla. Samalla voit vaihtaa muutaman lampun ja korjata pari kaapin saranaa. Saat käyvän palkan ja hyvää kotiruokaa vaivannäöstäsi.
Mikäs siinä. Pitäähän paikat kuntoon saada. Sen jälkeen on iloinen mieli kaikilla.
+Lisää kommentti
Minä juoksen taas kaikki myötämäet-kivaa.
1 VASTAUS:
Jos tarkoitat alamäkiä, niin ne ovat polville vielä pahempia kuin ylämäet.
+Lisää kommentti
Ei ole ollut lumia minulla on auto mallia 1918.
Ilmoita
Juostaan tai hölkätään, mutta mikä ero niillä on?
Ilmoita
Odottelen kuntoralta häipyisi lumet, en tykkää asfaltti katuja rampata, kuntorata tossa melkein vieressä kulkee pitkin järvenrantaa 3-4 kilometriä, en juokse, ihan tavallista kävelyä.
Talvi meni melkein kotona ollessa mutta on mulla kuntolaite jota yrittänyt päivittäin käyttää.
1
Ilmoita
Juoksun ja hölkän ero ? Olisiko vauhti ratkaiseva tekijä, vai tapa irrottaa jalat maasta ? Hölkkä on eräänlaista kevytjuoksua, siinä ei voimalla ponkaista maasta, rentous kuuluu myös mielestäni hölkkään, ja kehon paino ikään kuin auttaa etenemisessä. Juoksuun ampaistaan, mutta voihan juoksukin olla hitaampaa ja rennompaa...raja on vaikea vetää ja on yksiköllinen. Jotkut tarkkailevat sykkeitä, juoksu on joillekin melkein tieteellinen juttu.

Rakastan metsässä kävelyä neulasten pehmentämillä poluilla, joita ei ole kulutettu niin, että puiden juuret ovat paljaina. Pururatakin on jalkaystävällinen, mutta siellä riittää ohiporhaltajia, sykemittarein ja korvakuulokkein varustettuja, teknisissä juoksutekstiileissään. Hyvät varusteet , varsinkin kunnon lenkkarit ovat aivan ok, mutta kuulokkeita en ymmärrä, siinähän menettää lintujen laulun ja tuulen suhinan puissa sekä lehtien havinan. Saatan joskus vielä kokeilla pientä intervallihölkkää reippaan kävelyn lomaan, mutta polvet eivät ole enää ihan joustavat. Tavallinen viiden kilometrin metsälenkkini kulkee ensin leveämpää metsätietä, poikkeaa polulle joka johtaa kallionnyppylöille, saa hien pintaan nousussa ja voi jäädä hetkeksi sivelemään harmaasilkkisten kelopuiden pintaa. Kalliolla saattaa tavata myös peuroja. Alaspäin tulo on tosiaan polville rankempaa, mutta siinä auttaa kun laskeutuu siksakkia loivasti. Loppumatka on tasaista pehmeää hiekkaista merenrantaa jossa aikailen ihailemassa maisemaa, meri on joka päivä erilainen. Lenkkini kestää tunnin tai kaksikin, kamera on usein mukana.
1
Ilmoita
Olen laiminlyönyt kuntoiluni pitkän aikaa. Tutut väylät ovat olleet jäisiä, liukuesteiden kanssa ei ole kiva kävellä. Tänään ajattelin, että mökkitie on jo sula, sinne on matkaa 3 km. Alku oli hiekkatietä, mutta loppupäässä oli liukasta. Ei voinut oikaista metsän läpi, lunta oli liikaa. Kävelin lyhyin askelin, toinen polvi alkoi oireilla, mutta selvisin kotiin. En enää juokse.
1
Ilmoita
En juokse, ajelen sähköpyörällä pitkin teitä, joinakin päivinä saatan polkea kaksi kertaa päivässä noin 20km.
Sähköpyörä on hyvä, pitää polkea mutta ei ole raskasta, ylämäet ja vastatuuli eivät haittaa.
Nyt olen polkenut kuntopyörää ja kuntoillut muuten.
Kunhan saan jalan kuntoon niin aloitan pyöräilykauden.
1
Ilmoita
En juokse, mutta teen pienen, napakan lenkin joka aamu. Puolisen tuntia jos yksin, tunnin tai silleen jos saan Legon mukaan.
1 VASTAUS:
Mikset voi ostaa ihan omia legoja, jotka saat aina pitää mukana ?
+Lisää kommentti
Onhan talvella tullut liikutuksi niin jalan kuin suksilla ja polkupyörälläkin.
Sitä paitsi on tallailtu tanssilattiaa lukuisia kilometrejä..
Jatketaan samaan malliin..
Ilmoita
Normaali kävelylenkki kesät, talvet. 350m + 350m tai 450m kuudesti viikossa.
Johan siinä hauraan vanhuksen syke nouseekin.

Rentoutumisjaksoilla viihdytän vaimoani hiipimällä hänen kaverinaan, melkein jokainen päivä, 1 - 2 tuntia. Joskus enemmänkin.
Ilmoita
Hilipasin puoli kilsaa tänään ja loput meni kävelyksi,,,kylmä tuuli.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kevät tulee,lumet sulaa,juoksetko?

Miten on 70- kymppiset,kunlähdette lenkille ,kävelettekö,juoksetteko vai hölkkäätte osan matkasta?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta