Mikä on hyvä karttaplotteri?

Plotterimerelle

Olisi uuden plotterin hankita edessä ja olisi mukava kuulla asiallisia kommentteja tämän hetkisistä laitteista ja suositteluja.

23

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vdhd

      Vulcan

    • Kryssivenda

      Ehdottomasti B&G, siinä parhaat purjehdusfiiitserit ja muutenkin suunnitetu pelkästään purjeveneisiin. Vulcan ok vaihtoehto.

      • Roperts52

        Vulcan 12r ja B&G on hyvä .


    • Vdhd

      Vulcan = B&G !!!

      • seppomartti

        Kun Vulcan, B&G, Simrad ja Lowrance valmistaa sama firma eli Navico niin olisi varmaan fiksumpaa keskustella mitkä ominaisuudet ovat purjehtijalle hyviä. Pelkkä brandin nimi ilman perusteluita ei edistä asiaa


      • SunOdyssey37

        B&G sisältää purjehdusfiitsereitä, mutta asia erikseen tarvitaanko niitä? Tässä paras lähtökohta voisi olla että ensin miettii mitä haluaa plotterista. Meidän veneelle tuli Simrad, sen takia että on paremmat kaikuluotainominaisuudet. Meillä totalscan anturi ihan keulassa ja se on meilleä tärkeä. Emme kilpailee niin kaikki "lähtöviiva fiitserit" on ihan turhat. (toki on muita purjehdusominaisuuksia mitä voisi olla matkapurjehtijalle myös hyviä)

        Mitä isompi näyttö sen enemmän se myös syö virtaa. Plotterieiden resoluutiot ei kasvaa lineaarisesti. Monessa 7" ja 9" voi olla sama resoluutio.

        Kaikkiin plottereihin ei saa tutka, jos sitä halutaan.


      • Robertsss52

        Tiedän , omistan kyseisen plotterin.Tuli vaan virhe tekstiin ... B&G Vulcan 12r
        On hyvä.


    • Yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota nimenomaan omien mieltymystesi pohjalta, on käyttöliittymä, ts. onko kosketusnäyttö, nappulaohjattu vai yhdistelmä (eli molemmat tavat onnistuvat). Itse vihaan kosketusnäyttöjä, mutta jotkut toiset taas tykkäävät niistä ehdottomasti.

    • Bröööööööt
      • no.jaa

        No jaa, niin märkää ei ole koskaan ollut, että kosketusnäytön käyttöä haittaisi. Ainoa ongelma veden kanssa on se, että näytöllä olevat pisarat taittavat valoa ja tekevät yksityiskohtien lukemisen vaikeaksi. Siihen ei taida paljoa auttaa nappulaohjaus. Eikä aallokko helpota nappuloidenkaan käyttöä. Pitäisi tuntea asia, josta esittää varmoja mielipiteitä.

        Kaikki (luultavasti) kiinteästi asennettavat plotterit ovat transreflektiivisella näytöllä. Se on tärkein ominaisuus heijastusten välttämisessä. Tasainen läpinäkyvä pinta on muutoin aina altis heijastamaan.


    • Joppejolla

      Onko miten yleistä käyttää purjeveneessä peräpeilianturia?

    • Saiöbpat

      B&G zeus on erinomainen .

    • zuidazuidaosaatsäuida

      Ääni Vulcanille. Zeus on enemmän jo kisafiitsöreillä, Vulcan soiva peli normipurjehtijalle.

    • CorollaVaiFerrari

      Kysymys on luokkaa mikä on hyvä auto? Autoissa ja karttaplottereissa esim hinta on helposti luokka 100€ - 1000 000€ Tuo alkupään hinta on plotterille joka on tori.fi android tabi varustettuna 01001001 Merellä sovelluksella ja miltsillä saa hienon luokitetun plotterin (työpöytä) jossa karttojen lisäksi tutka, ais, ARPA, ECDIS, laivan tekniikan dataa ja automaattisesti päivittyvät lähes globaalit merikartat. Kumpi oli aloittajan mielessä?

    • Seilori1234

      Mulla B&G vulcan 9” omassa veneessä ja Triton mittaristo. Nousukulmat on ihan kiva nähdä plotterilla niin ei tarvii arvailla koska kannattaa vendata. Meillä käyttö pelkästään matkapujehdusta. Vulcanin kosketusnäyttö toimii käynnössä kaikissa keleissä jopa uhuemmat hanskat kädessä.

      Jos haluaa näppäimet niin voi ostaa erillisen näppäimistön, tulee yhteishinnaltaan kumminkin halvemmaksi kuin B&G Zeus plotteri.

      • Isoantilla

        Tuolla edellähän näitä kokemusasiantuntijoita riittää, jotka ovat kuulleet jostakin, että kosketusnäytöllä ei tee mitään sateella ja tuulella. Pari vuotta Vulcania käytettäneenä en ole havainnut mitään ongelmia sateessa käytettynä.


      • Vulcanisti
        Isoantilla kirjoitti:

        Tuolla edellähän näitä kokemusasiantuntijoita riittää, jotka ovat kuulleet jostakin, että kosketusnäytöllä ei tee mitään sateella ja tuulella. Pari vuotta Vulcania käytettäneenä en ole havainnut mitään ongelmia sateessa käytettynä.

        Märillä sormilla märkää näyttöä zoomatessa zoom toiminto lähtee välillä "käsistä". Se on ilkeä ominaisuus.
        Jos näyttöön ei tarvitse sateella koskea, on kaikki OK.


      • Puolitonnari

        Minä olen tottunut zoomaamaan siitä plus/miinus vaihtoehdosta sekä sateella että paisteella.


    • zeus-unelma

      Vulcan ok jos sen saa asennetuksi suojaiseen paikkaan. Meillä miehistön vaatteet pyyhkivät näytön yli manöövereissa ja aina välillä kosketusnäyttö tekee silloin omiaan. Erityisen raivostuttavaa tämä on, kun taustavalo himmenee minimiinsa. Kirkkaassa auringonvalossa taustavalon palauttaminen on jo haasteellista.
      Myös reitin luominen on usein hermoja raastava suoritus, jos on monta reittipistettä, kosketusnäytön toimivuus ei ole esim. puhelimen veroinen. Muutenhan se on hintansa arvoinen laite.

      • Seilori1234

        Paina pelkästään powerinappia niin kirkkaus palautuu eli löytyy oikopolku kirkkauden säätöön.

        Reittien tekeminen karrtaplotterin kosketusnäytöllä ei ehkä ole aina ongelmatonta mutta paljon helpompaa kuin näppäimistöllä yrittää sitä kursoria siirreellä. Omasta mielestä kosketusnäyttö on paras kaikkeen muuhun paitsi zoomaamiseen, siihen välillä kaipaa rullattavaa säädintä.


      • zeus-unelma

        Oikopolku kyllä tiedossa. Liekö mennyt joskus ihan standby tilaan, kun oikopulku ei olekaan toiminut.
        Ei ne näppäimet turhaan ole zeusissa ja muissa high-end laitteissa. Omasta mielestä hyvä joystick on paras. Trackballiakin kokeiltu. Karvalakkisena on vain tyydyttävä vulcaniin.


    • Starttiapu

      Taitaa nuo erityiset purjehdusominaisuudet löytyä myös Garmin ja Raymarine laitteista, B&G oli toki ekana….

      • Seilori1234

        Ei löydy ainakaan reiskan axoomista oikeita purjehdusfiitsereitä.

        Mitä nyt noihin tutustuin omaa ostaessani niin on noissa eroja kun monen valmistajan vehkeet yleislaitteita mitkä myös tarkoitettu kalastukseen kun taas osa vain purjeveneeseen suunniteltu. Esim TTW (time to waipoint) tai DTW (distance to waipoint) ei saa noissa muissa purjehdusajan/matkan mukaan.
        Beegeessä saadaan tiedot näytettyä kryssillä purjehdittavan matkan mukaan, ei vaan veneen sijainnista reittipisteelle. Myös aika vendaan on kiva tieto ihan perhepurjehduksessakin niin tietää akkaa varoittaa koska pitää kääntyä.

        Mielestäni kaikilla merkeillä on peruskarttaplotteri aikalailla samanlainen enkä usko että suuria eroja on suuntaan tai toiseen. Mutta B&G purjehdusfiitserit on aika kiva lisä kun ei siitä käytännössä tarvitse sen enempää maksaa kuin mistään muustkan plotterita.

        Ei taida olla sattumaa miksi nautor ja baltic kuten lähes kaikki muutkin purjevenevalmistajat ovat siirtyneet käyttämään B&Gn laitteita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      92
      3970
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2132
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1658
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1524
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      316
      1489
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1391
    7. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      125
      1274
    8. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      20
      1273
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1249
    10. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      45
      1097
    Aihe