Aihe

Korvien painosalva

Lucatsiano

Olisiko tietoa ohjeesta? Olen kysynyt monesta apteekista, mutta sieltä ei tietoa löydy. Muitakin vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan millä Sheltin ha Collien korvat saa taltutettua etteivät nouse pystyyn.

14

84

  Vastaukset

  • Laita korvan päjhin vaikka suussa juhettua purkkaa.
   Toisaalta kaikki painot korvissa liisäävät korvien lehtien voimakkuutta ja voivat aiheuttaa korvien totaalista nousua.
   Teippaaminen on tehokkaampi tapa..


   • TulipahanMieleen kirjoitti:

    Eikö olisi oikein ja kohtuullista että kun koiria muotoillaan, koiruleiden omistajat muotoilisivat myös itsensä vähän näteimmiksi. Tässä yksi ehdotus:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Kayan_people_(Myanmar)#/media/File:Kayan_woman_with_neck_rings.jpg

    Minulla on doberman, jonka korvat eivät siis ole typistetty. Korvat menevät kiinteästi päätä myöten. Näyttelyistä on nyt saavutettuna muotovalio titteli. Mutta.....Korvat tukehtuvat n. 8-10 kertaa vuodessa. Tulehdus paranee pitämällä keinotekoisesti korvia pysty asennossa. Tällöin korvat tuulettuvat eivätkä tulehdu. Koirani on jo 3.5 vuotias ja olemme menossa leikkaukseen jossa korvat typistetään. Eli näitä keinotekoisia muotoiluja tarvitaan monestakin syystä. Aivan turha täällä huudella asiattomuuksia, ellei kaikesta ole tietoinen.


   • Sabinas kirjoitti:

    Minulla on doberman, jonka korvat eivät siis ole typistetty. Korvat menevät kiinteästi päätä myöten. Näyttelyistä on nyt saavutettuna muotovalio titteli. Mutta.....Korvat tukehtuvat n. 8-10 kertaa vuodessa. Tulehdus paranee pitämällä keinotekoisesti korvia pysty asennossa. Tällöin korvat tuulettuvat eivätkä tulehdu. Koirani on jo 3.5 vuotias ja olemme menossa leikkaukseen jossa korvat typistetään. Eli näitä keinotekoisia muotoiluja tarvitaan monestakin syystä. Aivan turha täällä huudella asiattomuuksia, ellei kaikesta ole tietoinen.

    Höpöjä kirjotat,eläinlääkäri ei typistä korvia jotka tulehtuu.Tiedän useita toopeja,terveine luppakorvineen.Ruoka luultavasti väärä koirallasi,siksi korvat töhnii.Muilla roduilla myös viljat yms halpisruuat aiheuttaa samaa,mutta yhtäkään ei siksi oo typätty.


   • Tänään käyty eläinlääkärissä ja korvat nyt leikattu. Kaksi viimeistä vuotta ollu todella vaikeita. Nyt kourimiini nukkuu ja saa kipulääkettä. Uusi alku kohti kesää terveenä toivottavasti nyt loppuikä.


   • Sabinas kirjoitti:

    Tänään käyty eläinlääkärissä ja korvat nyt leikattu. Kaksi viimeistä vuotta ollu todella vaikeita. Nyt kourimiini nukkuu ja saa kipulääkettä. Uusi alku kohti kesää terveenä toivottavasti nyt loppuikä.

    Nyt on todistettu jo miljoonaan kertaan, että tuo vanhankansan luulo luppakorvien tulehtumisesta on vain ja ainoastaan luuloa. Sääli, että vieläkin löytyy typättyjen korvien ihannoijia, jotka keksivät moneen kertaan kumottuja harhaluuloja silpomisen tekosyyksi. Todellisuudessa korvien tulehdusta on myös sinun silvotulla koirallasi aiheuttanut esim. allergiat, korvan sisäinen rakennevika tai muu vastaava. Tämä on tieteellisesti todistettua faktaa, jota luulotautisi ei muuksi muuta.


  • Apteekista pitäisi pystyä ostamaan ihan sitä varten tarkoitettua tököttiä, ainakin vielä muutama vuosi sitten kun omalle collielleni ostin kasvattaja kun määräsi että pitää ostaa ettei korvat nouse pystyyn vaikka itselleni oli ihan sama miten sen koiran korvat menevät. Oli sellaista vihertävää tököttiä haisi hieman yrttiselle.
   Kannattaa kysäistä kasvattajalta jos hön tietää tai jos hänellä olisi mahdollisesti myydä/antaa töhnää.

  • Kysy koirasi kasvattajalta.

  • Kirjoitin aiemmin keväällä omasta dobberistani ja hänen korvaongelmastaan.
   Meillä on ollut mahtava kesä, ei yhtään korvatulehdusta. Koirani kärsi ja oli todella kipeä, kaikki harrastaminen jäi koska koira oli niin huonossa kunnossa. Olin jo varma viime keväänä, että joudun lopettamaan koirani, niin kamalaa se korvien märkiminen oli.
   Eläinlääkärin lausunnossa oli, että dobberillani oli poikkeuksellisen tiiviit korvat päätä myöten ja lisäksi rakenteellinen sisäkorvavika mikä altistaa tulehduksille.
   Halusin tämän tuoda esille, että kaikki ne asiattomat huutelut mitä sain täällä olisi heille tiedoksi, että joskus on vaan parempi toimia koiran parhaaksi.
   t. Sabinas
   ps. hyvää syksyä kaikille

   • Ruoka, vaikuttaa eniten.Hiivakorvan saa halvalla ja vehnällä.Rodusta kokemusta myös, ei tarvinnut tehdä koskaan korville mitään.Ennakointi, laaturuualla on parasta.


  • Haloo! Korvien ulkonäkö. Oletteko itse, täydellisen muotoisia? Kiinteävartaloisia, hyväkuntoisia ihmisiä. Ottakaa nyt järkikäteen jutuissanne. Muutamia kertoja koiranäyttelyissä käyneenä. Huvittaa, kun pyllimakkara vie koiraa kehässä ja valittaa, kun koira ei näytä hyvältä.

   • Tuo on muuten totta,oon huomannu saman.Usein vedetään ylipainonlisäksi jalkaan ylipiukat trikoot ja tissipaita, ja pyllistellään ja kontataan kehässä.Siinä ei minkään koiran kauneus sitä järkyttävää näkyä kaunista🤢
    On kumma että koiran pitäis olla täydellinen,hoikka ,ja muutenkin vimpanpäälle.Eikä huomata itseä ollenkaan.Onkohan se sitten että voi onnistua edes koiran siivellä...


  • No mitä kasvattaja neuvoi?
   Hyvältä kasvattajalta saa neuvot ja tuen 24/7, kai ostit hyvältä kasvattajalta,eikö?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   417
   22675
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14945
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   382
   14628
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10818
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5866