Mutta tämähän ei voi pitää paikkansa!

halloobetonitalot666

Julkisuudessa on tuotu esille elementtikerrostaloista seuraavaa. Elementtikerrostalot on aikoinaan rakennettu kestämään 50 vuotta tai vähemmän. Tämä sitten tarkoittaisi, että nuo talot ovat purkukunnossa 50 vuoden kuluttua rakentamisesta. Kyseessä betonirakentaminen niinkuin Morandin silta Italian Genovassa ( joka romahti yllättäen ja sen piti olla todella kestävä ).

On olemassa monia omakotitaloja ja rivitaloja, jotka on myöskin rakennettu betonista ja laatoista. Mutta! Nyt sitten oli ensin tuo ikkunoidenvaihto buumi. Sitten tuli saumaukset ( ihan ymmärrettävää, kun on betonilaatoista kysymys). Nyt sitten on koko eteläisen Suomen aluetta vaivaamassa putkiremonttibuumi, joka tehdään mitään kysymättä kaikissa 1970-1987 rakennetuissa taloyhtiöissö. Joissakin jo 1990- alkavalla vuosikymmenellä rakennettuihin taloyhtiöihin tehdään putkiremontteja. Buisnes on buisnestä, eikä edes yhtään vuotoa ole monessa taloyhtiössä putkistojen kohdalla ollut havaittavissa. Sitten kuitenkin löytyy sodan jälkeen rakennettuja rakennuksia, joihin ei todellakaan putkiston hyvän kunnon takia tarvitse edes ajatella putkiremonttia. Mutta, kuka on kaiken takana? Kaiken takana ovat isot firmat, jotka teettävät tutkimuksia taloyhtiöille eikä niitä tutkimustuloksia kukaan ulkopuolinen tarkista. Tekevät putkistokuvauksia,....kukaan ei kontrolloi. Otat vaan jonkun vanhan melkein puhkiruostuneen putken kuvaustuloksen eli kuvan ja esität sen sitten taloyhtiölle. Lahjot hieman ja niin saat miljoonan euron putkiremontin taloyhtiöön.

Ketkä ovat maksajina? Maksajina ovat osakkeenomistajat ja sitä kautta jotkut asunnon vuokranmaksajat.

Miksi elementtikerrostalojen remontointi on kannattava buisnes? Siksi, koska betonikerrostaloalueet ovat monesti suuria. Tällöin ne tuottavat remonttifirmoille enemmän kuin pienemmät rakennukset.

Peräänkuulutan,...ovatko kaikki remontit tarpeellisia ja onko todellista näyttöä siitä, että kyseinen remontti miljoonaluokassaan on tehtävä. ??????

?????????

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikaansaannos

      Ainakin sait tyhmyytesi julkituotua.

      • pisnistäheiii

        Nuu ei tyhmyyttään vaan naivismiaan, sillä tämähän on vaiettu totuus - alalla on paljonkin korruptiota ja Suomi on pieni maa, jossa on aina voimassa vain yksi "totuus" ja nykyään se on putkiremppojen pakollisuus.

        Toki myös 90-luvulla rakennettiin paljon luvattoman huonosti ja ne pitää korjata, mutta ihminen aina tuppaa myös liioittelemaan asioita eikä kaikki aina ole niin kuin jotkut itsepäisesti väittävät.


      • ollinen_kysymys

        Oletko käynyt terveyudenhuollon ammattilaisten kanssa keskustelemassa harhoistasi?


      • OletkoAlalla

        Oletko alalla?


      • AnttiLSimo
        ollinen_kysymys kirjoitti:

        Oletko käynyt terveyudenhuollon ammattilaisten kanssa keskustelemassa harhoistasi?

        Mikäli joku suhtautuu kriittisesti asioihin, on tavallinen reaktio nimetä tuo kriittinen yksilö hulluksi tai vastaavaa. Kertoo vaan siitä rahanhimosta ja kriittisen yksilön alaslyömisestä, kun kertoo totuuksia julki.


      • trollin_hajua
        AnttiLSimo kirjoitti:

        Mikäli joku suhtautuu kriittisesti asioihin, on tavallinen reaktio nimetä tuo kriittinen yksilö hulluksi tai vastaavaa. Kertoo vaan siitä rahanhimosta ja kriittisen yksilön alaslyömisestä, kun kertoo totuuksia julki.

        Ei ole aloittajalla kaikki muumit ole laaksossa eikä inkkarit kanootissa. Toistelee jotain jo vuosikymmeniä sitten keksittyjä juttuja niinkuin olisivat uusi keksintö. Eli haisee vahvasti trollilta

        Ei 50 vuotta sitten osattu juurikaan ajatella mitään sellaista kuin korjaustarpeet. Kaikki putket ja muu tekniikka haudattin surutta kantavien betonirakenteiden sisään. Betonin puolestaan kuviteltiin olevan ikuista. Sitä se aika pitkälti onkin rungon osalta, mutta julkisivussa ei. Pakkasrapautumista kun ei osattu ottaa huomioon.


    • PörriäinenAAS

      Tosi mielenkiintoista, sillä ne kaikki rempat menee just noin, et koko kaupungin alueiden lähiöt rempataan. Ja ne menee just noin, että kaikkiin liukuhihnalta ikkunaremppa. Sitten liukuhihnalta parvekeremppa. Sen jälkeen putkiremppa kaikkiin kohteisiin ja sitten viimeksi ulkoseinäremppa.

      Sitä voi löytyä sitten useampi miljoona euroa LVI- buisnesmiesten taskuista ihan puhdasta aitoa rahaa seteleinä. Mutta no jääköön sanomatta, mutta se pimeä buisnes hiipii kaikkialle kerrostaloihin remonttien merkeissä.

      Ihmiset tietävät tämän, mutta on vaiettu tosiasia.

      Hei onks sulla jo helikopteri?

    • Ihmettely

      Kontrolloivia tutkimuksia kyseisistä remonteista halutaan! Ulkopuolinen taho kontrolloimaan ja tutkimaan putkistot niin että asia tulee oikeanlaisena esille. Lääketehtaatkin kontrolloivat kyllä omilla tutkijoillaan lääkkeet.

    • kylnekusettaa

      HellHopteri varojen ulosvientiin _ ei valitettavasti, mutta kyykyt varmaan tarjoavat sellaisen.

    • HarriSRaisio

      Muutama vuosi takaperin noita uusiaikkunapinoja oli lastattu monien kerrostalojen pihat täyteen. Ikkunoiden vaihto kukoisti todella, mitä näkyä sai ihmetellä. Hyväkuntoiset ikkunat vaan piti vaihtaa ja siihen ei ollut kellään mitään sanomista.

      Runtattiin valmiit ikkunapaketit seiniin vanhojen tilalle. Kaikkiin ei oikein ollut oikea koko, nyt sitten ikkunaraamin kulmasta falskannut vesi tuhonnut seinän maalia sisäpuolelta. Kukaan ei välitä, vaikka asiasta on valitettu. Buisnestä. Rahat pois -tyyliin.

    • NickNailer

      50 vuotta tulee lainsäädännöstä. On lailla asetettu, että rakennuksen kestoikä on 50 vuotta.

      Erilaisille rakenneosille on tekniset käyttöiät. Ne ovat ihan hatusta vedettyjä. Remppasin 30-luvulla tehdyn tiilitalon. Vesijohdot olivat ihan kurantteja. Sähköt taas eivät lainkaan. Viemäritkin OK. Kantavissa rakenteissa oli halkeamia, muttei pahoja. Eristeitä ei ollut laisinkaan (tai oli ilmarakoja).

      Joten: yli 80 vuotta vanhassa rakennuksessa oli paljon korjattavaa, mutta yllättävän paljon ihan kuranttiakin. Tästä voi päätellä sen, että Suomessa korjataan paljon ihan turhaakin.

      • TalollinenHarjavalta

        Täällä maailmassa on monet lait hatusta vedettyjä. Omaa järkeä ei juurikaan sallita käytettäväksi. Teet niinkuin sanotaan ja olet hiljaa, maksat vaan niin hyvä on.


    • TalollinenHarjavalta

      lisäten aloittajan tekstiin. Elementtikerrostaloalueet ovat suuria monen talon yhtiöitä. Maksajia on paljon pienellä alueella, jolloin kannattaa yrittää tietenkin putkiremonttia ja muuta suurempaa, kalliimpaa remonttia nimenomaan suurille taloyhtiöille. Toista on pienet viidestä kymmenen perheen rivitalot, joissa ei yleensä mitään niin suuria remontteja edes tehdä ja jos tehdään niin hyvin harkiten ja silloin vain kun on pakko.

    • TalollinenHarjavalta

      Putkiremontin hinta yhdelle noin kahden neljän kerrostalon taloyhtiölle maksaa noin 1 miljoona euroa, joten kyllä niitä firmat mielellään tekevätkin.

    • OhjaillutRemontit

      Taloyhtiön hallituksessa istuu monesti niitä, jotka ohjailevat remontit omille firmoilleen tai tuttavien firmoille. Isännöitsijäkään ei siis ole tietoinen millaisia sukulaissuhteita ja tuttavuuksia on olemassa.

      • hullut_avohoidossa

        Oletko keskustellut vainoharhoistasi terveydenhuollon ammattilaisten kanssa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe