Puuhapalstaa

Metsää huonosti tunteva kaipaisi kommentteja seuraavanlaisesta
palstasta, mitä plussia ja miinuksia? Tuotto ei ole ensisijaisesti mielessä,
vaan etupäässä virkistys.

https://www.etuovi.com/kohde/9588413
Ilmoita


7 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Vaikuttaa hyvältä paikalta virkistykseen, hyötyliikuntaan ja puuhailuun. Hintakin on tavallisen tallaajan ulottuvilla. Jos asut sopivalla hollilla, tartu tilaisuuteen. Maan valmistus loppui kauan sitten :)
Ilmoita
Pieneen puuhasteluun kelpaa puolet pienempi palstakin!
Ilmoita
Melko sekava ilmoitus. Taisi mennä kuitenkin niin, että 384 kuutiota puuta ja pinta-alaa 12,7 hehtaaria. Eli 30 kuutiota/ ha... Hintapyyntö 34 000/ 12,7 eli 2677 e/ ha. …. Hintapyyntö on suorastaan järjetön. Korkeintaan 20 000 euron tila. Rantarakennusoikeuttakaan tuskin on. Metsälehdessä taitaa olla vielä kaikkien käytössä laskuri, jolla voi arvioida tilan metsätaloudellisen arvon. Eli googgeliin "metsälehti" jne. Aivan hirveä on kuitenkin hintapyyntö kaikilla mittareilla mitattuna.
Ilmoita
Vuosittainen kasvupotentiaali kuitenkin melko hyvä tuollaisella alalla/maaperällä?
Ilmoita
Jos tuotto ei ole tärkeä, puuhamaaksi riittää hyvin muutama ha. eikä tuo ylihinnoiteltu metsä. Tuollainen metsäala on jo vain ammattilaiselle sopiva. Metsä ei ole hyvä sijoitus ei ainakaan ei ammattilaiselle. En tiedä mitä hakkuukiintiöitä tulee, mutta tuskin ainakaan pian kovin suuria rajoitteita. Ja vaikea niitä on valvoa ja rajoittaa.
Minulla on n. 10 ha, ja siinäkin on liikaa. (perittyä) Ulkoilen naapurinmaalla siellä ei näy oman metsän tekemättömät työt.
Mutta 2050 metsätalous ja teollisuus on tyystin toinen. Painopaperin kysyntä hiipuu. Mutta mitä uutta tehdään? Rakennetaanko puusta taloja , kaluja? Uudet innovaatiot??
Kajaanissa aletaan purusta tekemään biodieseliä!
Ilmoita
Jos on tarve vain puuhastella ja virkistyä, niin ei sitä metsää tarvitse itselle ostaa. Moni metsänomistaja varmasti päästää sinut metsäänsä puuhastelemaan taimikkoon raivuusahalla tai polkemaan heiniä taimien ympäriltä. Monella varmasti olisi myös tuulenkaatoja pois korjattavana tai halonhakkuuta.
1 VASTAUS:
Heh, no on se aivan eri asia omassa metsässä kuin jonkun toisen. Olen useaan otteeseen yrittänyt pieniä palstoja ostaa, en tiedä millä hinnalla nuota oikein myydään, kun viimeksikin tarjosin 20% yli metsäarvion ja silti ei jäänyt?
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Puuhapalstaa

Metsää huonosti tunteva kaipaisi kommentteja seuraavanlaisesta
palstasta, mitä plussia ja miinuksia? Tuotto ei ole ensisijaisesti mielessä,
vaan etupäässä virkistys.

https://www.etuovi.com/kohde/9588413

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta