Laitteistokomponentti

Mikäihmeen

Mitä voi tarkoittaa kun joskus tulee Tv ruutuun ilmoitus että havaittu laitteistokomponentti joka estää joitakin toimintoja? Siinä yhteydessä ruutuun tuli myös koodi. Ymmärtääkö joku niistä jotain?

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • th_

      Ymmärtää. Merkki ja koodi Googleen, niin tietoa tulee. Tarvittaessa kääntäjän kautta.
      Laitteen tarkka tyyppi on yleensä tarpeeton lisä, koska samoja koodeja on useassa eri laitteessa.

    • Härpäkettä

      Laitteistokomponentillä tarkoitetaan yleensä usean laitteen yhdistelmää. Jotkut komponentit saattavat lähettää komentosarjaa joista saattaa tullaa häiriöitä.

      • Mikäihmeen

        Olen huomannut häiriöitä kotona kuin myös matkailuautoalueilla aina joskus.
        Eli yhdistelmä voi siis olla vaikka naapurissa? Voisiko niitä häiriöitä jotenkin estää?


      • Härpäkettä

        Laitteistokomponentti voi hyvinkin olla myös naapurissa sillä esim Tv:n ja kännykän säde kattaa jonkin matkaa. Yleisempiä häiriöitä ovat laiteistokomponenttien aiheuttamista komentosarjoista Tv:n sammuilu ja sekoilu sekä digiboxiin ajastettujen ohjelmien tallentamisen epäonnistuminen. Harvinaisempia ovat taas kännykkä puhelun katkeilut tai kännykän itsestään päälle lähteminen.


    • Länsiratikka

      Täällä nyt yleistetään ihan turhaan laitteistokomponenttien aiheuttamia häiriöitä. Ainoastaan vialliset hajoamispisteessä olevat tai laittomat komponentit lähettävät haitallista komentosarjaa. Esim ihan tavallinen toimiva 4G puhelin yhdistettynä vaikka kannettavaan Cd-soittimeen tai digitelevisioon ei pitäisi aiheuttaa mitään häiriöitä. Toki on olemassa sitten taas näitä Wlan juttuja kännyköissä jotka keskustelevat tukiaseman kanssa ja siitäkin tulee kyllä komentosarjaa, mutta silloin taas tukiaseman pitäisi käytännössä olla lähes ihan asuntosi nurkalla.

    • laturit

      Vialliset laturit voivat myös aiheuttaa ongelmia. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin niin tiedän tapauksen jossa latauksessa ollut sähkötupakka aiheutti häiriöitä televisio kuvaan.

    • Variaattori

      Luin tätä aihetta ja laskin päässä 1 1. Aloittajan tapauksessa taitaa nyt olla kyseessä vähän suuremman ja harvinaisemman luokan ongelmat sillä laitteistokomponentit eivät pitäisi aiheuttaa minkäänlaista häiriötä normaaleissa olosuhteissa. Epäilen vahvasti että nyt olisi kyseessä kotiverkkoa piinaava vakavamman luokan ongelma. Oleellinen kysymys kuuluukin että onko naapureilla samanlaista ongelmaa. Jos ei ole niin silloin alkaisin epäilemään kotiverkossa olevaa verkkovauriota. Onko aloittajan kotiverkossa useita laitteita ja jos on niin ovatko kaikki varmasti toimivia. Jos jokin verkossa oleva laite on tai ollut viallinen tällöin pitäisi selvittää mahdollinen varioituminen eli muuntuminen.

      • Westsidestory

        Ehkäpä nyt on olemassa helpompia tapoja kun alkaa etsimää laitetta joka on tai ollut viallinen kotiverkossasi. kerro nyt vain se koodi niin katsotaan jos saadaan sen avulla tietoa että mikä laite sinua häiritsee ja voidaan ehkä saada se pois pelistä.


      • Mikäihmeen

        Kyseessä tosiaan saattaakin olla verkkovaurio sillä tv on sammuillut ja lähtenyt jopa itsestään päällekkin. Myös eräät sähkölaitteet ovat reistailleet. IP ristiriitaakin on tullut joskus kauan sitten, nykyään tulee joskus ilmoitus verkossa havaittu muutos.
        Sähkömies ja antenniasentajakin ovat käyneet monesti ihmettelemässä asiaa, huonoin tuloksin.
        Naapureilla ei ole mitään ongelmia.
        Koodi on luultavasti CX-47635.


      • Westsidestory

        Eipä löydy tuolla CX tunnuksella mitään joten luultavasti koodi oli CZ-47635.

        Se on Airsoft pistoolin koodi jotenka jos todellakin tuollainen koodi on tullut niin olisin hyvin huolissani että miksi joku kantaisi tuollaista mukanaan.


    • Variaattori

      En noista koodeista osaa sanoa mitään sillä se ei ole minun alaa, mutta joka tapauksessa kertomasi jutut täsmäävät selvästikkin kotiverkon verkkovaurion aiheuttamaan varioitumiseen.

      • Mikäihmeen

        Minkähän alan ammattilaiselle tämä verkkovaurio juttu kuuluu? Olisikohan jotain muuta konstia olemassa kuin uusia kaikki kotiverkon laitteet joka tulisi kyllä todella arvokkaaksi.
        Miten harvinaista tälläinen verkkovaurio on?


      • Variaattori

        Verkkovaurio on erittäin harvinainen ja monille täysin tuntematon asia. Minä olen tavannut viiden vuoden aikana kun olen verkkoja työkseni asennellut niin vain kuusi tapausta. Se kenelle tälläinen asia oikeasti kuuluu onkin miehenkiintoista. Voisin olettaa että viestintävirastosta saa jotakin tietoa asiasta.

        Sinänsä verkkovauriosta ei ole periaatteessa mitään haittaa sillä normaalisti sitä ei edes huomaa. Tarvitaan jokin ulkoinen tekijä joka laukaisee ongelmat.

        Kotiverkon laitteiden uusiminen ei suinkaan ole ainoa keino saada asiaa kuntoon vaan jokaisen kotiverkkoosi kuuluvan laitteen nollaus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe