Hyvän ja pahan taistelu

heikki.saarikoski

Jumalan lapsena säilyy, kun haluaa kuulla ja uskoa syntien anteeksiantamuksen.
Jeesus kertoi vertauksen taivaan valtakunnasta. Vertauksen taustana on kylvötapahtuma, jossa mies kylvää vehnää peltoonsa. Kylväjän nukkuessa vihamies kylvää peltoon rikkakasvin siemeniä. Jeesuksen aikaan saattoi tapahtua, että pahansuovat henkilöt vihan tai koston tarkoituksessa kylvivät lustetta toisen peltoon.

Luste oli myrkyllinen kasvi ja ennen kypsymistään aivan vehnän näköinen. Parhainkaan asiantuntija ei voinut varmuudella erottaa lustetta ja vehnää toisistaan vielä kasvuvaiheessa. Tämän lisäksi lusteen juuret saattoivat kietoutua vehnän juuren ympärille.

Lustetta kitkettäessä oli suuri vaara, että mukana lähtee vehnääkin. Lusteen nyhtäminen pellosta oli siis käytännössä mahdotonta.

Kahdenlainen kylvö

Herramme selittää vertauksen opetuslapsilleen. Ihmiset ovat pelto, johon kylvetään. Jeesus on hyvän siemenen kylväjä ja Jumalan muuttumaton, elävä ja eläväksi tekevä sana on hyvä siemen. Jumalan vastustaja eli sielunvihollinen on kateellinen vihamies, joka kylvää pahansuovana huonoa ja myrkyllistä siementä eli syntiä ja kaikkea vääryyttä.

Tämä taistelu hyvän ja pahan välillä on alkanut jo syntiinlankeemuksesta paratiisissa. Sielunvihollisen kateudesta on synti ja kuolema tullut maailmaan. (Viis. 2:23–24.) Jokainen syntyvä ihminen saa syntymälahjana elävän uskon, jolla omistetaan Jumalan valmistama lahjavanhurskaus. Jumalan vastustaja aloittaa myös kylvötyönsä houkutellen ihmistä syntiin jo hyvin varhain, niin että Jumalan lahjana saatu usko tukahtuisi.

Uskovaiset ovat kylväjiä

Jumalan sanan kylvö jatkuu vielä maailmassa ihmisten keskellä. Kristuksen työ jatkuu Pyhän Hengen työnä hänen seurakunnassaan. (KO 44.) Uskovaiset ovat kylväjiä Jeesuksen antaman lähetyskäskyn mukaisesti. Tehtävänä on pitää esillä Jumalan anteeksiantavaa ja armahtavaa rakkauden sanomaa.

Vain Jumala voi vaikuttaa Pyhän Hengen voimasta puhutun sanansa kautta ja antaa uskonsa menettäneelle kuulijalle uskomisen lahjan. Jumalan sanan kylväjän ei tarvitse arvioida kylvön kohdetta eli sanankuulijaa ja hänen sydämensä maaperää. Me emme voi nähdä ihmisen sisimpään.

Tehtävämme on vai kertoa hyvästä Jumalasta ja hänen käskystään julistaa synninpäästön evankeliumia. Jumala antaa kasvun. Hän etsii ja kutsuu sanansa voimalla armoa ja armahdusta kaipaavia yhteyteensä.

Kylväjä on itse kylvön kohteena

Jokaisen uskovaisen tarvitsee myös itse kuulla ja uskoa omalle sydämelleen Jumalan sanaa. Kun saa olla Jumalan sanan opetettavana ja uskoa evankeliumin lupaukset ja synnit anteeksi, säilyy hyvänä viljana Jumalan valtakunnassa.

Jumalan valtakunnan asukaskin joutuu vihamiehen pahan kylvötyön kohteeksi. Vihollinen käy ympärillämme niin kuin ärjyvä leijona etsien kenet voisi niellä (1. Piet. 5:8). Vihollisen tarkoitus on saada kaikki uskovaiset lankeamaan pois Jumalan yhteydestä. Vihollinen houkuttelee ajassamme monilla tavoilla syntiin, että usko Jumalaan lakkaisi rikkomusten ja syntien seurauksena.

Tässä Kristuksen seurakunnassa Jumala henkensä voimalla hoitaa ja rohkaisee meitä uskomaan. Tämä tapahtuu toisten uskovaisten välityksellä, siksi tarvitsemme seurakuntayhteyden.

Uskomme päämäärä on iankaikkinen elämä Jumalan luona taivaassa. Viimein tulee elonaika eli kaiken loppu. Silloin erehtymätön elonleikkaaja erottaa lusteen ja vehnän toisistaan. Jeesus Kristus lähettää enkelinsä noutamaan elämänsä loppuun asti uskoneet taivaan kotiin. Vertauksen mukaisesti hyvä vilja kootaan aittaan.

Niillä, jotka luopuivat uskostaan, on sama kohtalo kuin lusteella. He kohtaavat iankaikkisen tuhon. Kaikkina aikoina, tälläkin hetkellä, Jumalan voima on suurempi kuin vihollisen voima. Hänen armonsa varjelee, neuvoo oikeaan ja pelastaa kaikesta pahasta. Turvallista on asua Jumalan valtakunnan hoidossa, jossa saamme aina syntimme anteeksi.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumala on niin rakastava isä, että hän antaa omat tottelemattomat lapsensa pahimmalle vihamiehelleen kidutettaviksi ikuisiksi ajoiksi.

    • Taidatkos tuon pidemmin sanoa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      201
      5220
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3209
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2445
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2384
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2002
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1531
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1413
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1101
    Aihe