Pistoolin lippaan vaihto

Khffhh

Juutuutin videoissa jenkkien lippaan vaihto ihmetyttää, "iraqveteran" paukuttaa nelivitosella ja liipaisu on ensinnäkin nykäisy ja lippaan vaihdon jälkeen vetäisee luistin käsin taakse vapauttaen sen ja näin ase lataa ekan patin, miksi ei käytä luistin vapautin salpaa koska aseessa on sellainen ja muutenkin noiden jenkkien aseenkäsittely sellaista ettei kyllä turvallisin mielin aina vieressä olisi kun selittävät enemmän kuin tekevät ja hieman hosumisen näköistä koko touhu.

15

<50

Vastaukset

 • Ite en haluis mennä ampumaan kokemattoman pyssymiehen kanssa. koska en halua kuolla saman syyn takia ku synnyin. eli vahingon laukaukseen

  • Isälläsi oli niin sanotusti ruuti kuivaa, ja tuli lähellä! ?


 • Tuo aseenkäsittely on vähän sitä mihin on tottunut. Jos ajatellaan paineenalaista käsittelyä, niin on parempi opetella tekemään asiat aina vain samalla ja yhdellä tavalla. Eli ase ladataan vetämällä luisti taakse ja sama tehdään kun vaihdetaan uusi lipas sekä sama liike on myös häiriönpoisto. Se ei välttämättä ole nopein keino, mutta kun se tulee refleksinä niin sitä ei tarvitse koskaan ajatella.

  Lipasu toki pitäisi tapahtua ilman nykäisyä, mutta pistooli on pääsääntöisesti tukiase ja sitä käytetään yleensä lähietäisyyksillä, että on aivan sama osuuko vähän sivuun tähtäyspisteetä.

  Missä tuo video on nähtävillä, kun on vähän paha lähteä kahlaamaan koko juutööttiä lävitse.

  • Jenkeissä on sen verran paljon harrastajia, että promillen tuhanneosakin vahingoista saisi kokoillanelokuvan. ; ))


 • Luistin salpaa ei käytetä koska se ei ole kaikissa aseissa samanlainen tai samassa paikkaa eikä sen käyttö ole kovinkaan jouhevaa hanskat kädessä taistelustressin alaisena.

 • Jos aseessa on kunnollinen luistin vapautin niin nopeampaa on sillä toimia kuin vetämällä luisti taakse koska toinen käsi painaa lippaan kiinni niin peukalo on jo valmiina luistinvapautin salvalla. Tietysti on nopeassa tilanteessa se vaara että peukalo painaa salpaa juuri ennen kuin lipas on täysin paikoillaan eikä patruuna lähdekään lippaasta.

  • Tässä ei ole kysymys pelkästään nopeudesta vaan tavasta joka toimii kaikissa tilanteissa täysin miettimättä ja automaattisesti.
   Mitä tapahtuu, jos ammut aseen tyhjäksi ja luisti ei lukitukkaan taakse? Lippaan vaihdon jälkeen joudut vetämään luistin taakse. Jos luisti olikin jäänyt taakse niin tällöinkin luistin veto lataa aseen. Eli yhden tavan painaminen selkäytimeen sopii kaikkiin tilanteisiin häiriönpoistoista lippaanvaihtohin. Kovan paineen alla yhden tavan sopiminen kaikkeen on elintäskeää. Rataoloissa ei ole niin väliä, sillä liian pitkään miettimisestä ei ole pistemenetyksiä suurempaa haittaa.


 • Suomessa opetettu "puristava laukaus" ja resetin hakeminen on auttamatta liian hidas tapa toiminnalliseen/taktiseen ammuntaan. Nopein tapa on nimenomaan "nykiä" hallitusti niin että sormi irtoaa liipaisimesta joka laukauksen jälkeen.

 • Voihan se puristuksen kun tehdä nopeasti, ihminen kykenee harjoittelulla vaikka mihin.
  Ilmankos nuo jenkkipoliisitkaan ei osu vaikka paukuttavat 16 patia ihmistä kohti, eikö olisi paree yksi tai kaksi rauhallisempaa laukausta kuin 16 hutiloitua!

 • Taviskansalaiselle nuo aivan tarpeettomia taitoja.

  • Tässä puhuttiinkin ammunnan harrastajista...

   En kyllä muutoinkaan ymmärrä kommenttiasi, jos tarkoitus on harrastaa ammuntaa. Lippaanvaihtoa tarvitaan esim practikaalissa, sra, idpa ja sotilaspistooliammunnassa. Kaikki ovat kilpailulajeja. Jos kisoissa ei osaa ladata asetta ja poistella häiriöitä aika tiukoissa määräajoissa, niin ei kilpailussa pärjää.

   Jos ei vuorostaan omista edes asetta (tätäkö tarkoitit), niin silloin tämän palstankin lukeminen on ihan tarpeetonta.


  • Eikö ammunnan harrastaja ole taviskansalainen? Ei ole mikään viranomainen!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö ammunnan harrastaja ole taviskansalainen? Ei ole mikään viranomainen!

   Ammunnan harrastaja ei todellakaan ole taviskansalainen. Tavishan saa aika vapaasti hölmöillä missä tahansa, mutta jos saman tekee aseluvan omaava, niin luvat lähtevät, että heilahtaa ja ammunnan harrastajasta tulee taviskansalainen, joka voi hölmöillä aivan vapaasti.


  • Taviskansalaisia on monenlaisia eivätkä kaikka tarvitse kaikkia taitoja. Aika harva osaa purjehtia taikka ajaa moottoripyörällä. Nämä kumpikin vaatii hieman erikoistaitoja. Taviskin kyllä pysyy jotenkin venee kyydissä ja saa moottoripyörän kulkeman suoralla tiellä. Mutta tavis ei pysty purjehtimaan saaristoväylällä, sillä ei osaa käsitellä purjeita ja moottoripyörällä ajaa kaupunkiliikenteessö sata varmasti kolarin, jos ei ole ennen ajellut motskarilla. Sama koskee ammuntaa. Tavis saa aseen laukeamaan ja jopa saattaa osua tauluun, mutta lippaanvaihtaminen ei onnistu kun ei tiedä edes mistä lipas irtoaa. Kaikki harrastukset vaativat jonkin verran erikoistaitoja, johin jokainen ei kykene ilman harjaannusta. Joten ammunnan harrastaja ei ole taviskansalainen vaan hallitsee erikoistaidon.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  51
  427