Panoksien ostaminen toisen hallussapitoluvalla?

rata-ampuja

Isälläni on 22lr pienoiskivääri, lisäksi minulla on luvat 12/76 kaliberin haulikkoon. Jos otan luvallisesti lainaan isäni hallussapitoluvan niin voinko käydä ostamassa kyseiseen aseeseen sopivia panoksia? Tarviiko jonkun valtakirjan vai pitääkö aseen omistajan olla mukana? Muistelisin että ainakin noin 8 vuotta sitten sain ostettua panoksia vain esittämällä tuon isäni hallussapitolupaa. Rinnakkaislupaa ei tuohon aseeseen ole.
Asettahan saa kuitenkin lainata, mutta miten nuo panoksen osto? En löytänyt oikein selkeää vastausta googlesta tai Finlexin lakikirjasta.

1

<50

Vastaukset

 • Et saa ostaa toisen luvalla. Lupalappu on henkilökohtainen.

  Patruunoiden ostossa sovelletaan samaa määräystä kuin aseen lainaamisessa. Omalla aseen hallussapitoluvalla voi ostaa patruunoita niihin aseisiin, joita on oikeutettu lainaamaan.

  "3) pienoiskiväärin tai mustaruutiaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus haulikon, kiväärin, pienoiskiväärin, pistoolin, revolverin, yhdistelmäaseen tai mustaruutiaseen hallussapitoon."

  Eli voit ostaa haulikon luvalla myös pienoiskiväärin patruunoita. On sitten kokonaan eri asia suostuuko kauppias niitä myymään, vaikka siihen olisit oikeutettu. Kaikki kauppiaat eivät tunne lainsäädäntöä riittävästi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  44
  1187
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  616
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  480