HD Thunder SD320 digiboksi sippasi?

TopfieldVarakoneena

Tuli kesäajan vaihduttua virheilmoitus "Levvirhe, tarkasta kiintolevy". Valikoista en kuitenkaan löydä tarkistuskomentoa, eikä ole käyttöohjetta, sain sen lankomieheltä. Oli hävittänyt ohjeen, oli ollut laite kaapissa monta vuotta käyttämättömänä. Suorana ohjelmat näkyvät. O.K. tallennus ei toimi. Kaiki entiset tallennukset katosivat,ajastukset ovat kuitenkin valokossa tallessa, kanavanvaihtoajastukset toimivat, tallennusajastukset eivät. Onko laitteessa reset- toimintoa? Antenniverkko, oma antenni. tähän asti on toiminut O.K., kun ei vain sammuta virtaa koskaan.

12

3181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TopfieldVarakoneena

      Tjaah - Thunderi taitaa sekoilla. Vaihdoin sen toiseen televisioon ja alkoi yllättäen toimia. Valikosta löytyi "Kovalevyn alustus", mutta jos joku tietäisi "SOFT RESET" tai muun sopivan niksin, niin olishan se kiva, kun seuraavan kerran temppuilee. Thunderissa on muuten herkempi viritin kuin Topparissa (maaseudulla asemat ovat kaukana (40...70km päässä).

    • xyhoi
    • TopfieldVarakoneena

      Kiitokset neuvosta! Tallennukset palautuivat, kun siirsin thunderin toiseen televisioon. On muuten laitteessa pari ihan tyhmää ohjelmointivirhettä. 1. Kun painaa STANDBY (lepotilan) kysyy joka kerran uudelleen käynnistettäessä ohjelmalistan (kanavalistan) uudelleen hakua. Eihän kanavalista muutu joka päivä! 2. Teksti-tv kysyy joka kerran maata, missä ollaan. Saisi muistaa maan edes yön yli. Toppari taitaa olla parempi käytössä, vaikka onkin hieman epäherkempi antennisignaalille. Mihin tarkoitukseen muuten ethernet-liitäntä on, käyttöohje ei mainitse sitä lainkaan.

      • xyhoi

        Et nähtävästi tehnyt tehdasasetusten palautusta? Kaikista vioista ja kummallisuuksista ensin kokonaan irti sähköverkosta. Jos ei se auta, niin tehdasasetusten palautus.

        Huomasin vasta "tähän asti on toiminut O.K., kun ei vain sammuta virtaa koskaan."
        Mitä tapahtuu silloin?

        ---

        Joo, Topfield rules!


      • TopfieldVarakoneena

        Virran, kun sammuttaa, niin joka kerran päälle kytkettäessä kysyy: "Päivitetäänkö kanavalista"? Jos siihen ei vastaa, niin kysymys on näkyvissä vaikka koko päivän. Jos siihen vastaa: Ei, niin käynnistyy normaalisti, mutta jos siihen vastaa KYLLÄ, nnin käynnistyy hitaasti, koska etsii lähetteestä mahdollisia uusia kanavia. Mutta nyt se taas sotki tallenteet, eikä tallenna mitään uutta. Tein tehdasasetusten palautuksen, mutta se ei auta. Voikohan tähän formatoida kiintolevyn tietokoneella? Topfieldissahan on erikseen alustuskomento, mutta tässä ei ole. Mittasin muuten virtalähteen lepojännitteen. Antaa 12,5V ainakin levossa, kuorman kanssa mittaamiseksihan pitäsi kotelo avata.


      • xyhoi
        TopfieldVarakoneena kirjoitti:

        Virran, kun sammuttaa, niin joka kerran päälle kytkettäessä kysyy: "Päivitetäänkö kanavalista"? Jos siihen ei vastaa, niin kysymys on näkyvissä vaikka koko päivän. Jos siihen vastaa: Ei, niin käynnistyy normaalisti, mutta jos siihen vastaa KYLLÄ, nnin käynnistyy hitaasti, koska etsii lähetteestä mahdollisia uusia kanavia. Mutta nyt se taas sotki tallenteet, eikä tallenna mitään uutta. Tein tehdasasetusten palautuksen, mutta se ei auta. Voikohan tähän formatoida kiintolevyn tietokoneella? Topfieldissahan on erikseen alustuskomento, mutta tässä ei ole. Mittasin muuten virtalähteen lepojännitteen. Antaa 12,5V ainakin levossa, kuorman kanssa mittaamiseksihan pitäsi kotelo avata.

        "Virran, kun sammuttaa"
        Otitko virran pois laitteen takaa vai "sammutitko" kaukosäätimellä, jolloin laitteesta ei ole kokonaan virta poikki?
        Anna olla pari minuuttia virratta, että konkat tyhjenee.
        Sen jälkeen tehdasasetusten palautus.

        Muistaakseni Topparikaan ei ilmeisesti tyhjää täysin laitetta virrasta palautuksessa vaan on erikseen tehtävä.
        ---

        En tiedä minkälainen kiintolevy ja minkälainen tietsika sinulla on. Minulla voi vaihtaa Toppari 2,5" levyn ainakin toiseen läppäriini, mutta en tiedä miten alustus silloin onnistuu, kun en ole kokeillut.
        Se pitäisi käsittääkseni saada liitettyä tietsikaan rinnalle ulkoisena kovalevynä.
        Se ehkä voisi olla mahdollista tuon Ethernet/rj-45-liitännän kautta ( ristiinkytketyllä ) johdolla. En ole kokeillut boxiin.


    • TopfieldVarakoneena

      Vaihdoin HD Thunderiin uuden kiintolevyn. 320GB Western DIgitalin. Thunderi alusti sen ja kokeeksi komensin tallentamaan formulakoosteen, joka juuri nyt on MTV3:lla. Mukisematta ainakin aloitti. Voihan, olla, että vanha levy on KAPUTT. Ei satu nyt olemaan yhtään tietokonetta, jossa olisi helppo testata. Näissä läppäreissä, kun ei ole yhtään tilaa lisälevyasemille. No ei siinä mahdottoman tärkeitä tallenteita ollut. Lähinnä harmittaa nuo Sergio Leonen Speghettiwesternit, olen tykännyt niistä! Virran sammutuksesta oli kysymys. Kokeilin sammuttaa kauko-ohjaimella ja nyhtämällä verkkojohdon pois seinästä, se on se tunnettu "töpselibuutti". Ensi kerran minulle on sattunut, että joudun uusimaan kovelevyn. CD-romppuja ja diskettejä olen viskellyt ser-kierrätykseen jo kymmeniä!

      • xyhoi

        WD on hyvä merkki. Minulla on boxeissa ja kaikissa missä olen itse valinnut.

        Säilytä se vanha levy. Se saattaa sopia ja toimia läppärissäsi, kun sen levy leviää.
        Vaihdoin Topparista liian pieneksi jääneen levyn läppärin vaihtoehtokiintolevyksi tiettyihin tilanteisiin.

        Boxissa on usb-liitäntä. Ohjeesta ei selviä onko se vain päivitystä varten vai voiko sitä käyttää myös tallentamiseen.
        Sanoit, että vanha levy hetken toimi. Ei ole täysin mahdotonta etteikö se toimisi hetken, kun tuuppaat takaisin. Hankit riittävän ison usb-tikun ja siirrät ne spagetit sille.
        Muistelen jossain boxissa kuulleeni, että väh. 32 GB ennenkuin ymmärtää tikkua.


    • TopfieldVarakoneena

      Vaihdoin HD Thunder digiboksiin ser-kierrätyksestä löydetystä läppäristä irrotetun kiintolevyn ja KAIKKI MINUA HARMITTANEET OHJELMOINTIVIRHEET POISTUIVAT!!! Laite olisi siis ilmeisesti pitänyt viedä takuuaikana takuuhuoltoon. 1. Nyt saa sammuttaa virran, kun ei katso televisiota, tallennukset toimivat myös virran ollessa STAND BY-tilassa (aivan kuten topparissakin) 2. Laite ei enää joka kerran päällekytkettäessä kysy kanavien tarkistusta. 3. Nyt toimii myös tuo suoran lähetyksen (siis jota katsotaan, ei ole siis tallenne) pysäytys. Se on hyödyllinen, jos kännykkä soi kesken formulakisan tai elokuvan katselun. Loputulos: Tämä onkin ihan hyvä boksi! Katson sitä siis ainakin siihen asti, kunnes tv-järjestelmä vaihtuu ensi vuonna. Vanhaa levyä ei pidä säilyttää, SE ON KAIKEN PAHUUDEN LÄHDE, joutaa ser-kierrätykseen! Kiitos kaikille myötätunnosta, rohkaistuin korjaamaan tämän itse, ei olutkaan vaikea. :)

      • xyhoi

        Hyvä, että workkii ja hyvä, että kerroit loppuun asti.
        Tuota startin kanavahakua tai workkimista toisessa tv:ssä tai maan kysymistä ei ihan ekaksi ajattelisi levyn virheeksi, mutta tulihan tämäkin nyt koettua.


    • TopfieldVarakoneen

      Niin, tulkitsen asian niin, että viallinen kiintolvey aiheutti virtapiuhoihinsa jotain häiriöpulsseja tai -jännitteitä ja se sotki jotenkin pääprosessorin toiminna. No nyt kiinasta tuli oskilloskooppi (alle 20 egee), joten seuraavan kodinkoneen hajotessa pääsee tutkimaan koneiden sielunelämää syvemmältä!

    • Anonyymi

      Löysin kaapin nurkasta hdthunder sd 320 boxin ja ajattelin kokeilla toimivuutta. Tulikin mieleen että muutin sen joskus toimimaan antenniverkossa ja nyt pitäisi saada takaisn kaapelin jatkoksi. Tietenkään en löydä enää ohjeita mistään. Osaisiko joku neuvoa mistäpäin netin ihmeelisestä olisi mahdollista ohjeet löytää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe