Uusi hallintokausi alkaa 1.5.2019

Tuorettatietoa

Tänään 1.4.2019 julkistettiin Japanin seuraavan keisarin hallintokauden nimi. "Heisei" (平成) saa väistyä nykyisen keisarin jäädessä eläkkeelle ja uuden keisarin kruunaamisen jälkeen, keskiyöllä 1.5.2019, alkaa uusi uusi, järjestyksessään 248. hallintokausi "Reiwa" (令和).

https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20190401-00010005-fnnprimev-soci

Niille, jotka eivät Japania enemmälti tunne kerrottakoon, että tätä hallintokausiin perustuvaa ajanmääritystä käytetään edelleen liki kaikissa virallisisissa asiakirjoissa, esim. ajokorttien voimassaoloajoissa jne.

1

<50

Vastaukset

  • Kännissähän minä olin, kun tuon reiwan keksin, mutta pitäähän sitä Japanin uuden keisarin hiukan juhlia alkavaa keisariuttaan!
    Alkajaisiksi vedän hovipalvelijaa kuonoon ja katson minkä reaktion se aiheuttaa kun hän makaa pitkin pituuttaan maassa kaikkien silmät pyöreinä hämmästyksestä.Keisari voi tehdä mitä vain ja sen tulette huomaamaan!Seuraavaksi saa kamarineito edestä ja takaa rakkautta niin että nuttura oikenee ja kävelee vinossa viikon.Sitten alkaakin luksuskamojen tilailu ajattelin ensiksi jotain kultaista rolls roycea mutta hidashan se perkele on pitää olla lambo.

    Kun on tilailtu mieleiset asiat ja hovineidot pantu puhki, otan puhelimen käteen ja kutsun koko Suomen eduskunnan ja presidentin visiitille.Saavuttuansa vetelen jokaista jo lentokentällä turpiin ja annan sen verran siipeensä jokaiselle että oppivat.Kengänkuva pertsiissä sitten kotiin samantien ilman mitään juhlallisuuksia.Minusta tulee mahtava keisari.

    T: se hiton aki, eli akihito.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.