Suomalaiset vihapuheet

tätämieltä1

Suomessa on menty yli siinä, että perusteltu kritiikki koetaan myös vihapuheena. Vihapuheen kasvun taustalla ovat yhteisöllisyyden heikentyminen ja tunne siitä, että vaikuttamismahdollisuudet ovat vähentyneet. Vihapuheessa ei ole kyse pelkästään loukkaavista ja herjaavista sanoista, vaan kyse on ilmiöstä, joka heijastaa yhteiskunnassa vallitsevia rakenteita ja asenteita. Vihapuhetta ruokkii yhteiskunnassa vallitseva eriarvoisuus, valtarakenteet, sekä eri ryhmiin kohdistuvat jotka poikkevat suomalaisesta elämäntavasta, ja arvoista..

Vihapuhe vaikuttaa haitallisesti paitsi sen kohteiksi joutuneisiin yksilöihin, myös koko yhteiskuntaan, syy yhteys löytyy poliittisesta heikkoudesta tehdä päätöksiä, jotka kansa kokee oikeudenmukaiseksi, luottamus poliittiseen päätöksentekoon on heikentynyt.

Maahanmuuttokriittinen puhe arvostelee järjestelmää ja poliittisia tahoja, mutta ei ihmisiä, jotka käyttävät järjestelmän sallimia keinoja. Onko hyvä , että vihapuheeseen vastataan ylimielisesti ja yritetään vaientaa toisenlaiset mielipiteet kokonaan. Vihapuheen tunnistamiseksi tulee myös tunnistaa yhteiskunnassa esiintyviä eriarvoisuutta tuottavia valtarakenteita. Joillain ryhmillä on suomessa on enemmän valtaa ja etuisuuksia sekä mahdollisuuksia kuin toisilla.

Esim. kielilaki (pakkoruotsi) joka syrjii monellakin tavoin valtaväestöä, joka ei vastaa tämän päivän globaalista kielimailmaa.Ruotsinkieli ei tuo lisäarvoa kansantalouteen, vaan rasittaa suomalaista taloutta, Lisäksi se on kustannustehoton, koska kaksikieliset palvelut on mahdoton yhtälö koko suomea ajatellen.

Tässä poliittinen eliitti on erkaantunut tavallisesta kansasta, ja ruokkivat itse päätöksillään suomalaista vihapuhetta.

4

2438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkoruotsi tai ei, ne jotka yleensä vastustavat ns pakkoruotsia ovat lopettaneet aikoja sitten koulunkäyntiä eli opetusohjelma ei koske heitä, tahto sanoa tämä on yks tapa vastustaa "kiltillä tavalla" vähemmistöä.
      Vielä tulee se kulttuurin muutos ja yleinen hyväksyttävä tapa argumentoida räikeämmin tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan missä palkoruotsia ei enää ole niin vahva lyöntiase , vaan saamme seurata miten käydään suoraa halveksuntaa ihmisiä kohtaan riippuen heidän alkuperäis taustaa, ja valtaväestö hyväksyy, olkoot sitten vähemmistö tasustat sitten mitä tahansa. Vihalla ei olla koskaan saatu mitään rakentavaa, vihalla on aina hajoitettu ja rikottu.
      Se että ruotsinkieli rasittaisi suomen taloutta on kyllä sellaista putinin puppua että toivon ettei kirjoittaja ite uskoisi moista trolli infoa.
      Tätämieltälle1 oikein hyvää kesää ja ihania päiviä elämäsi.

    • Anonyymi

      Rajalla asuu tuhansia ihmisiä, jotka ovat lukeneet 9-vuotta ruotsia, mutta eivät osaa, eivätkä puhu sitä. Toivottavasti joku muutos tapahtuu.

    • Anonyymi

      Sanotaan, että porukassa tyhmyys tiivistyy ja näin näyttää käyneen myös hallinnossa. Kun hallinto paisuu hallinnon tase kasvaa, joka päivä pitää olla enemmän ja enemmän rahaa. Suomessa lisääntyy valtion ja kuntien hallinnollisia työpaikkoja, kuten nyt taas nähtiin hallitusneuvotteluissa jokaiselle jotain - ja tämähän maksaa. Suomessa on al-vero tapissa, tai enää prosentti pelivaraa, sitä kasvuvaraa jos ja kun byrokratia kasvaa ja sehän kasvaa. Koska sitä viimeistä kasvuvaraa ei haluta vielä käyttää on keksittävä joku uhka, jonka tiimoilta saadaan kerättyä haittamaksuja- ja näitähän tulee !

      Suomen täytyisi pienentää ylipaisunutta hallinnollista julkista sektoria .Suomalaiset ovat Euroopan kärkipäässä byrokratiamurheineen yli 58 prosenttia yrityksistä mainitsee kotimaan byrokratian vaikutukset yrityksen kasvuun uhaksi, kun ruotsalaisista yrittäjäkollegoista vain 12 % kokee kotimaan sääntelyn haasteena kasvulle.Tämä kallis hallinto vaikeuttaa yritystoimintaa sekä suomen palkkatasoon, joka sitten vaikuttaa suomen negatiivisesti ihmisten muuttoliikenteeseen ulkomaille.

      Näihin rakeenteellisiin uudistuksiin ei vaan ole löytynyt poliittista tahtoa.Suomi velkaisena maana joutuu joutuu valtapolitiikan takia pitämään kaksikielistä koko maata kattavaa hallintoa-joka maksaa. Tämä on myös kuntataloudellinen ongelma-työvoima pakenee pohjanmaan ruotsinkielisillä alueilla pohjoismaihin sekä kaksikielisillä alueilla suomenkieliset etelä-suomeen- ongelmana alkaa olemaan työvoimapula näillä alueilla. Tästä kärsivät omat talousalueet, kuten nyt Pietarsaaressa järjestetään ensi viikko 30 Tule tänne! Täällä on työtä! -rekrytointitapahtuma.Kokkolassa alkaa olemaan sama ongelma.

      Mailma muuttuu.: Suomessa on 22 000 työnantajayritystä, joilla on kansainvälistä toimintaa. Se on enemmän kuin koskaan ennen. Siksi tarvitaan kielitaitoa ja ymmärrystä muista kulttuureista

    • Anonyymi

      Viime vuosien aikana suomenruotsalaisia on muuttanut vuosittain Ruotsiin noin 700-800 henkeä. Muuttoliike on ollut 2000 luvulta- 2019 noin 21.000 henkilöä .Kokkolastakin on ollut lähtijöitä noin 500 henkeä 2000 luvulta lähtien-viime vuona oli ennätysmäärä noin 80-henkeä Lisäksi vielä kun Ahvenanmaalaiset jättivät 2007 pakkosuomen kokonaan pois. He eivät tarvitse suomea missään ja kun vielä korkeakouluopinnotkin voi helpolla suorittaa Suomessa pelkällä ruotsilla, jää tästäkin lasku suomalaisille- muuttoliikkeen myötä Ruotsiin

      Voisi olla järkevää miettiä, miten tarpeetonta poismuuttoa kyettäisiin kitkemään. Pohjanmaan ruotsinkielisten suomen kielen taito on yksi konkreettinen asia. Jos suomea opitaan hyvin jo koulussa, mahdollisuuksia aukeaisi paremmin myös kotimaassa.Tätä suomen oppimista vahvasti ruotsinkielisillä alueilla, joissa vuorovaikutusta suomenkielisten kanssa ei ole pitäisikin tehostaa. Lisäksi miten paljon menetämme suomenkielisiä nuoria jotka valmistuu, etelä-suomen työmarkkinoille-kaksikielisyyden takia.Yhtenä syynä kaksikielisissä kunnissa on virkoja sekä ammatteja joissa vaatimuksena on kaksikielisyys. Työympäristö on kuitenkin suuremmaksi osin suomenkielinen- näitä mielipiteitä on kuultu nuorten suusta. Lisäksi miten paljon omat talousalueet menettävät tämän muuttoliikkeen takia.

      Äskettäin havaittiinkin, että erityisesti maamme sosiaali- ja terveysalalla ilmenee jo nyt työnvoimapulaa eläketöitymisen takia . Huomattava osa alan asiantuntijoista ja työvoimasta hakeutuu saamansa ruotsin kielen taidon turvin nimenomaan Ruotsiin ja Norjaan.Edes koulutusmäärien lisääminen ei kuulemma pysty enää korjaamaan syntynyttä vajetta. Nyt Rkp onkin huolissaan ruotsinkielen vähenemisestä.Yksi syy millä halusi vahvistaa ruotsin kielen asemaa, tämä koskee hallituksen muutosta toisen kotimaisen kielen pakollisuutta.

      Siis peruskoulusta aina korkeakouluihin saakka ulottuvan ruotsin kielen oppivelvollisuuden yhtenä tärkeänä perusteena olisi se, että köyhä Suomi kouluttaa ja maksaa asiantuntijoita sekä työvoimaa myös rikkaille länsinaapureillemme. Koska siellä on sama tilanne osaavasta työvoimasta eläketöitymisen takia, sekä palkkataso parempi- mitä Suomi saa tilalle ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe