Luvatta kuvattu

Luvattakuvattu

Hyvä ystäväni on hakkeri. Hän lainasi puhelintani ja halusi kokeesi hakkeroida sen. Annoin luvan ja otin hauskoja selfietä. Meni jälkikäteen galleriaan katsomaan kuvia itsestäsi. Samalla huomasin siellä alastonkuvia itsestäni.

Hän oli ilmesesti jotekin saanut halutuunsa kamerani ja otti minusta kuvia suhkussa. Näin siksi että katselen silloin tällöin sarjoja kun olen suihkussa ja puhelin on pesukoeen päällä. Mitä nyt teen? Olen aivan shokissa vaikk kuvista ei suoraan voi tunnistaa kuka niissä on. Hän varmaan pitää tätä vain "hauskana pilana" mutta itse olen todella järkyttynyt.

4

<50

Vastaukset

 • Peitä kännykän kamera jollain teipillä. Mikä on kamalinta mitä voisi tapahtua? Mitä haittaa, vaikka suihkukuviasi onkin kaverillasi? Puhu hänelle asiasta, jos se sinua ahdistaa niin kauheasti.

 • No oletko ajatellut, että puhuisit asiasta suoraan ystäväsi kanssa?

  Hieman tuo tapahtumakuvaus kyllä tuntuu erikoiselta... Ihan vaan annoit jonkun huvikseen hakkeroida puhelimesi?

  Jos tapahtumakuvauksesi pitää paikkansa, niin niinsanotun ystäväsi teon laittomuus riippuu siitä, että onko hän itse nähnyt kuvia (=salakatselu) tai onko niitä jaettu eteenpäin (=vähintään yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen). Poliisi tutkii tarvittaessa.

 • Hyvä Luvattakuvattu,

  Hienoa, että lähdit hakemaan apua tilanteeseen. Tilanteesi kuulostaa ikävälle. Vaikka olet antanut ystävällesi luvan hakkeroida puhelimesi, et ole antanut lupaa hänelle ottaa sinusta salaa kuvia. Sinun kannattaa varmistaa onko ystävälläsi myös näitä sinun alastonkuvia ja pyytää poistamaan kuvat. Kirjoituksestasi ei käy ilmi onko näitä kuvia mahdollisesti jaettu eteenpäin. Voisit olla yhteydessä tapahtuneesta nettipoliisiin. Täältä löydät kaikki netissä toimivat poliisit ja voit olla yhteydessä kehen tahansa heistä https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/poliisit_sosiaalisessa_mediassa.

  Jos epäilet, että joku toinen henkilö on hakkeroinut puhelimesi, sinun kannattaa tutkia puhelimen sovellusluettelo ja etsiä itselleen vieraat sovellukset. Mahdolliset jäljet ja todisteet hakkeroinnista kannattaa ottaa talteen ja olla tarvittaessa yhteydessä poliisiin. Rikosilmoituksen voi tehdä käymällä poliisiasemalla tai sähköisesti https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.

  Tietomurto kuten toisen puhelimen seuraaminen on rikos. Puhelimen asetuksista kannattaa palauttaa tehdasasetukset, jotta seuraaminen loppuisi. Tapahtuneesta olisi hyvä kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle, jotta et jäisi asian kanssa yksin. Rikosuhripäivystyksen chatista voi saada apua ja tukea. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi.

  Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433