en ymmärrä tuota sanontaa että äänestän ihmistä

en puoluetta. Elikkä eikö siis väliä vaikka olisi esim kommunistipuolue tai kokoomus, ihmistä äänestää?
Ilmoita


Pienpuolueiden edustajia äänestäessä olisi mielestäni hyvä tietää, keiden ja minkä puolueiden kanssa ehdokkaat haluaisivat ryhtyä tai ryhtyisivät yhteisiin ja hankkeisiin.

Mihin äänet menevät, jos vain itseänsä tai pikkuryhmää edustava ehdokas ei saa riittävästi ääniä, eikä tule valituksi?

Tuleeko sellaista ehdokasta äänestäneille tehdyksi äänestyspäivä vain hukkareissu?

Onko teidän mielestänne helppo vai vaikeata päättää, ketä äänestää?
2 VASTAUSTA:
Kaikki puolueethan ovat joskus olleet pienpuolueita.

Kyllähän jo ohjelmia tutkailemalla ja viimeistään edustajia haastattelemalla selviää mitä laitaa pienpuolue kuleksii.

En ymmärrä, miten ääni menisi hukkaan, meillä on kaikenlainen vapaus äänestää ketä haluaa ja jos pienestä puolueesta tai vaikka yhden miehen puolueesta löytyy luottamusta ja samoja arvoja, niin siitä vaan äänestämään.
Tuskin se sen arvokkaampaa on äänestää suuria puolueita kuin pieniä puolueita.

Mihin ne äänet menevät, siellä ne sunnuntai-iltana nähdään mihin ne on mennyt, jokainen ääni on yhtä arvokas, äänet eivät koskaan mene hukkaan, jos ajattelee, että menee hukkaan, äänestää toden näköisesti valtapuolueita tai ainakin kalluppikuninkaita, koska haluaa olla voittajien puolella.

Suomessa meillä on suhteellinen vaalitapa, kaikille ehdokkaille saadaan suhteellinen luku jolla mennään eduskuntaan, toisissa puolueissa voi hyvinkin pienellä äänimäärällä päästä läpi ja joissakin jää suurella äänimäärällä rannalle.

Hukkareissusta puhuminen on omituista, olisiko melkein demokratian vastaista vihapuhetta. Äänestämättä jättäminenkin on mielipide ja kannanotto, jos sen tekee ajatuksella, ettei löydä ehdokasta, niinkin voi käydä.

Ehdokkaan valinta ei ole vaikeaa, joskus tunnen ketä äänestän ja joskus käytän ääneni taktikointiin. Puolueuskollinenkaan en ole, tosin en ole minkään puolueen jäsen, mutta yksi aate saattaa löytyä kun oikein rapsuttaa.
Nyt on helppoa, sen kun raapustaa numeron.
Jopa yli 5000 ääntä meni yhden ehdokkaan kohdalla, kun hän ei päässyt läpi. Jossain puolueessa riitti pari tuhatta ääntä, joilla ehdokas meni läpi.

Että semmosta massii täällä.

Anonyymi 111
+Lisää kommentti
Ei ihmistä saa äänestää. Äänestät tietenkin itsellesi (ja jälkikasvullesi) valitsemalla sellaisen puolueen, joka ajaa sinun asioitasi, tai yleensä asioita, joita arvostat tai joita haluat yhteiskuntaasi. Nykyään on tämä heimoutuminen ja vihakulttuuri on niin pitkällä, että äänestetään myös valtavirran tai median "näin äänestät oikein" -galluppien ja artikkeleiden mukaisesti. Näin se se omaa asiaa ajava oma puolue saattaa olla "kiellettyjen" listalla ja äänesi menee ihmiselle, joka ei välttämättä ole ystäväsi.
1 VASTAUS:
tv ssäkin haastatteluissa kaduilla moni henkilö sanoo äänestävänsä ihmistä eikä puoluetta.
+Lisää kommentti
Vaalikoneessa on paljon sellaisia kysymyksiä, joissa lähes kaikki äänestäjät ovat samaa mieltä. Ja kuten täällä on kirjoitettu, mielipiteettömiä tyyppejä, jotka vastaavat useimpiin kysymyksiin -en osaa sanoa. Mutta kannattaa valita kysymyksistä itselle merkitykselliset, esim. maahanmuutto, perintövero, pääomatulojen verotus, tuloveron nosto sosiaalitukien maksamiseksi tai tuloveron vähentäminen sosiaalietuuksia vähentämällä, kunnan pakkolunastusoikeus, terveydenhuollon yksityistäminen tai ei, nato, homo/lesboliitot, luterilaisen kirkon verotusoikeus, haluaako ehdokkaan omasta kunnasta vai vaalipiiristä ....
Nämä kaikki eivät ole kysymyksinä kaikissa vaalikoneissa, mutta voi tehdä useamman. Ja kun vielä käy ainakin yhdessä oman alueen vaalitentissä, niin kylläpä vaan selviää ja pysyy samoilla radoilla vuodesta toiseen.
Pitää vain huomata, että monet ehdokkaat eri puolueista vastaavat samalla tavalla, voit päätellä sen siitä, että kun teet vaalikoneen, saat 78%senttisesti itsellesi sopivia vaikka 12 henkilöä, jotka ovat eri puolueista.
Omassa ehdokasarvioinnissa ei voi tulla että viime vaaleissa olisi tullut parhaaksi henkilöksi vasemmisto ja nyt oikeisto tai päinvastoin.
1 VASTAUS:
Vaalikoneet ovat manipuloituja.
+Lisää kommentti
Eikös tällainen ketju ollut jo?
3 VASTAUSTA:
Turha ketjuko, mitäs nytten sit ?
Nyt ollaan ongelmissa jos ketju tuli tuplana.
Pyydämmekö eduskunnasta, että avaisivat uuden palstan tälle ketjulle?
Kun / jos äänestän, ihan kuin itseäni äänestäisin.
Voi hyvät hyttyset 🐜

Noo-o ei kuppinne ole jo täynnä.
Äänestäks mää? Emmää? Äänestän kyl.
Äänestäks mää rikollisyåta? Vai krtä? Onks piilorikollisii?
Ketä mää äänestän? No sitäpä sitä?
Meneks äänes puolueel vai kenel? No puolueellehan se ja jolle kullekin.
Puuttuu: otaks sää selfien? No en kyl, kun mul on simpukka ja sen kans ei kopis pelehditä.
Älkä ny kiukkustuko, mutta vaalikuuppa täyttyy.
Tuleepa ne isot keskustelut, niin olen kyll shit aika kypsä.

Yritettävätkö ulkkikset vaikuttaa rajojen ulkopuolelt, kun tykkäävät et nyt on konkkakypsä maa. Ja täällä sisäpuolella tykätään, että maa on mallillaan...ainakin on kiertoradallaan....
+Lisää kommentti
Perussuomalaiset ovat profiloituneet hoitamaan maahanmuuttajien etuja, kotoutusta ynnä muuta muuttajien olojen parantamiseksi.

Perussuomalainen on ystävä hädässä, ylämäessä ja alamäessä.
2 VASTAUSTA:
Oletpa pihalla ja kuutamolla ! Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka EI hoida haittamaahanmuuttoa , kaikki muut puolueet kyllä. Perussuomalaiset hoitaa Suomen ja suomalaisten asioita.
Kuka puhunut haittamaahanmuutosta, muuttaja voi olla miljordääri paluumuuttaja amerikasta joka haluaa kotoutua auttamaan köyhiä maamiehiään.
+Lisää kommentti
Sitä saa ihmetellä, kuin jotkut voivatkin tuntea henkilön niin hyvin, että voi antaa äänensä sille? Jos oma puoliso olisi ehdokkaana, niin ehkä silloin. Kyllä puolue määrittää ensisijaisesti ketä voi äänestää, ja sitten vasta katsellaan puolueen ehdokkaita.
1
Ilmoita
Lähinnä oikea tapa äänestää on.
- Seuraa puolueen toimintaa.
- Seuraa puolueen johdon ja toimi-henkilöiden toimintaa.
- Seuraa vuosien ajan.
Teoriassa johto-henkilöt puhuvat kuten puolue-aktivistit haluavat.
Sillä nuo aktivistit päättävät johtajista.
- Tee siis äänestys-päätöksesi noilla perusteilla.
- Jos perusteet ovat juuri sitä mitä haluat, voit äänestää myös ihmistä.
Sille että henkilösi hyppää puolueesta toiseen, sitä et voi ennalta aavistaa.
Loikkarin tulevaisuus on sitten uuden puolueensa käsissä.

H.
2
Ilmoita
Äänestän kyllä ihmistä.

Osa ihmisistä karsiutuu toki pois puoluekantansa tähden. Hupaisa tilanne muuten näissä vaaleissa, itellä vielä äänestetävä ehdokas hakusissa, eiköhän se vielä löydy. Meitsi myös erikoistunut äänestämään ehdokkaita, jotka ei mene läpi.

Niettä kaikki kristillisdemokraatit, perseet ja SLP-laiset kilvan vaan vaalimonisteitaan postilaatikkooin tunkemaan :DDDD

Mutta juu, henkiövaaleissa äänestetään aina henkilöä, p-koreassa jne äänestetään puoluetta, tulokset kaikien nähtävillä.

=DW=
3 VASTAUSTA:
Henkilö jota äänestät toimii juuri niin kuin puolue käskee;)
Jokaisessa puolueessa on muutaman henkilön ryhmä joka päättää mitä mieltä puolue milloinkin on. Ja miten puolueen kansanedustajat äänestävät. Jos äänestää oman mielen mukaan, saa nuhteita, ehkä jopa erotetaan puolueesta.
Jaa_Ei_Poissa kirjoitti:
Henkilö jota äänestät toimii juuri niin kuin puolue käskee;)
Jokaisessa puolueessa on muutaman henkilön ryhmä joka päättää mitä mieltä puolue milloinkin on. Ja miten puolueen kansanedustajat äänestävät. Jos äänestää oman mielen mukaan, saa nuhteita, ehkä jopa erotetaan puolueesta.
"Jaa_Ei_Poissa"

Kappasta vaan.
Luit näköjään kommenttini tuosta ylenpää.
Ja ratsastat kopioiden sillä.

H.
hunksz kirjoitti:
"Jaa_Ei_Poissa"

Kappasta vaan.
Luit näköjään kommenttini tuosta ylenpää.
Ja ratsastat kopioiden sillä.

H.
En lukenut. No, tulipa asia sanottua selvemmin;))
+Lisää kommentti
Kävin antamassa ennakkoäänen, samoin kolme toveriani.
Neljä ääntä läksi samalle perussuomalaiselle. Eli ihmiselle.
6 VASTAUSTA:
Olisit äänestänyt ihmistä.
14.4.2019 illalla tulet hämmästymään.
Siinä ex suuriltakin kysytään miks hämmästyitte säikähtäin.
Nii isommalla määrällä saa enemmän ääntä oppositiossa, itsellän on tavoite antaa ääni sille joka on hallituksessa, jos tietäisin että valittullani ei olisi mahdollisuuutta niin jättäisin äänestämättä.
Oma.vikasi kirjoitti:
Nii isommalla määrällä saa enemmän ääntä oppositiossa, itsellän on tavoite antaa ääni sille joka on hallituksessa, jos tietäisin että valittullani ei olisi mahdollisuuutta niin jättäisin äänestämättä.
Ei se hallituspaikka saa olla itseisarvo. Saahan ääniä sellaisetkin jotka lähes varmasti joutuu oppositioon. Ovat ns. tukipuolueita.

Muutaman viimeisen vaalikauden aikana on nähty, että se hallituspaikka on lyhyt kuin kanan lento ja päättyy vääjäämättä 4 vuoden jälkeen. Harva tulee enää uudelleen valituksikaan.

Niin on nytkin. Kepu, kokoomus ja siniset romahtaneet ennen loppusuoraa. Heistäkään usea ei pääse niin sanotusti jatkoon eli tulla uudelleen valituksi.
Ei ole kaukalossa kuulutettu, pääseekö edes Sipilä jatkoon?
Juu vihervasemmisto lupaamalla politiikalla on hyvin huono tulos, toivottovasti olen väärässä mutta pelkään pahinta.
Toverit ei äänestä osapäivänatseja !!!
+Lisää kommentti
Äänestän puoluetta, jonka tavoitteet vastaavat minun arvomaailmaani.

Ääneni saa puolueen kansanedustajaehdokas, jolla on eniten tietoa ja kokemusta siitä, miten demokraattinen yhteiskunta toimii. Hänen on myös ymmärrettävä, että "puoluekuri" sanelee sen, mitä nappia hänen on äänestyksissä painettava.

Lakialotteiden tekeminen ja tehokas työskentely eri valiokunnissa ovat yksittäisen kansanedustajan tärkeimmät mahdollisuudet vaikuttaa päätöksiin, joita eduskunta tekee.
3 VASTAUSTA:
Olin kuuntelemassa paikallista vaalikeskustelua. Yhtä lukuun ottamatta (persu) kaikki muut oikein leuhkivat sillä että äänestävät sydämensä mukaan ryhmäkurista välittämättä. Minusta se tuntui kummalliselta. Rkpn edustaja vähän lievensi kertomalla että yleensä ovat asioista samaa mieltä.
Persut kaikkein rikollisimpia tutkimuksen mukaan, okei siitä sitten äänestämään rikollisia.
En.persu kirjoitti:
Persut kaikkein rikollisimpia tutkimuksen mukaan, okei siitä sitten äänestämään rikollisia.
Eikös Väyrysen puolueessa ollut eniten rikollisia, mielestäni näin lööpeistä niin.
+Lisää kommentti
Ihmistä äänestäneitä katosi näissäkin vaaleissa jopa yli 7800 ääntä jonnekin taivaan tuuliin, kun äänet saanut ehdokas ei päässyt sisään.

Että simmottis kävi hälle ja häntä äänestäneille.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

en ymmärrä tuota sanontaa että äänestän ihmistä

en puoluetta. Elikkä eikö siis väliä vaikka olisi esim kommunistipuolue tai kokoomus, ihmistä äänestää?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta