Onnittelut Mustasaaren hyrrit!

hyrrejä

Ei taida olla Vaasaan tulemista, varsinkaan työntekoon.
Mutta onhan teillä siellä Mustasaaressa omasta takaa riittävästi työpaikkoja!
Ette kaipaa Vaasan palveluitakaan? Se on hyvä, kun ootte niin omillanne toimeentulevia.

Seuraavaksi Mustasaaresta erotettava Sepänkylä, jonka väestöstä suurin osa saa elantonsa Vaasan työpaikoista. Loppuosa kunnasta saa sitten puuhailla omalla murteellaan ja käydä kalastamassa lisämurkinaa.

Vahinko kun joudutte Seinäjoelle sairaalaan, jos tuollaista hoitoa tarvitsette. Joudutte kuuntelemaan suomen kieltä. Mikä harmi! Mutta ettehän te ole Seinäjoesta kuulleetkaan.
Oletteko kuulleet tästä sairaalan laajasta päivystyksestä? Vaikutitte asiaan tietämättänne.

12

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korsholmare

      No kiitos! tallaisten viestien jälkeen vaan enemmän tyytyväinen, ettei sinne ylimielisten joukkoon liitytty. Ja kyllä, harmiksesi siellä käyn töissä.

      • onhanherrakansaa

        Mikset käy työssä hyrrien omassa kunnassa?
        Toivotaan, että löydät ihan oikean työpaikan Mustasaaresta!
        Vai riittääkö se ahvenien onkiminen elatukseksi?
        Älä mene Vaasaan työhön! Se on sinulle liian ala-arvoista. Olethan herrakansaa!


      • kovaa-menoa

        Suupohjassa ollut kovaa menoa tämän mukaan

        "KP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson näkyy olevan jopa tyytyväinen kansanäänestyksen odotettuun Ei-tulokseen. Ei voi välttyä siltä vaikutelmalta, että RKP:n johto pidättäytyy lausumasta kantaansa liitosasiassa, koska se on voinut luottaa siihen, että kieliraja vain vahvistuu kansanäänestyksen jälkeen. Aito kaksikielisyys jää juhlapuheisiin. Ehkä RKP pyrkiikin tähän.

        Aina ei RKP ole suinkaan katsonut sivusta, mitä kunnissa päätetään. Kannattaa palauttaa mieleen, mitä tapahtui 2007, kun Suupohjassa puuhattiin kielirajat ylittävää terveydenhoidon kuntayhtymää. RKP puuttui tilanteeseen järein keinoin.

        Rohkea uudistus oli niin lähellä toteutua, että RKP ei voinut katsoa sivusta. Helsingistä lähetettiin ruotsinkielisiin osoitteisiin jyrkkiä lehtisiä, joissa kehotettiin vastustamaan kielirajojen rikkomista. Kielisovussa hoipertelijat laitettiin rautaiseen kuriin.

        Meno yltyi jopa niin hurjaksi, että savolaistaustaisen kaupunginjohtajan postilaatikko räjäytettiin muutamaan kertaan. Tekijä(t) jäivät tuntemattomiksi. Tästä episodista puhutaan vieläkin Suupohjassa.

        Lopulta kaksikielinen Suupohjan kuntayhtymä kaatui yhdellä äänellä Kristiinankaupungin valtuustossa. Suomenkielisten kanssa sopua hieroneet valtuutetut erotettiin puolueesta. Muuri palasi Pohjanmaalle. Rajat jyrkkenivät. RKP oli onnistunut täydellisesti jyrkässä kielipuolueen työssään."

        https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisolta/lukijoilta-ruotsalainen-reservaatti-vai-vahvistuva-vaasan-seutu-1.2920982


    • sundmann

      laaja päivystys jää vaasaankin uskon mutta mun puolesta noi pikkukylien sisäsiittoiset sillin imiät voi käydä pietarsaaressa lekurissa tästä lähtien,lentää sieltä kunkun maahan...ja rakentaa oman sataman raippaluotoon omalle uumajan lautalle että pääsee kunkun puolelle missä kaikki on paremmin....
      ei oo asiaa meidän puolelle kuppaamaan.
      liitos käyntiin laihian ja maalahden kanssa.
      korsholm tulkitaan vihamieliseksi mamulandiaksi...älkää äänestäkö ketään mustasaarelais ehdokkaita eduskuntaan...ne pilaa sielläkin kaikki...varmaan rupee ajaa suomea ruotsin kuningaskunnan alle

    • Suunnitelmat_uusiksi

      Aivan loistavaa, ettei tullut tuota liitosta.

      Täällä Vaasassa on jo ihan liikaakin tuota lähes tarpeetonta maaseutua. Tonttimaata on jo nyt vaikka 1000 vuoden tarpeisiin tällä
      nykyisellä väestönkasvulla...

      Heikosti menee, jos kaupungin kehitys olisi tuosta yhdestä kuntaliitoksesta kiinni.

      Asukaslukua täytyy yrittää nostaa jotenkin muuten, tai yrittää saada se säilymään edes entisellä tasolla.

      Jonkun aika tuoreen väestö ennusteen/raportin mukaan se kai jumiutuu tuohon nykyisen 70 000 asukkaan tuntumaan ehkä vuosikymmiksi...

      Esim avoimien työpaikkojen määrä pitäis kasvaa, eikä pienentyä. Mut siihen taas ei mikään kunnallispolitiikka tai kuntaliitokset suuresti vaikuta, vaan etupäässä esim se, että tehdäänkö täällä sellaisia tuotteita, ja kilpailukykyiseen hintaan, joilla on maailmalla kysyntää. Nyt näyttäisi taas vaihteeksi talous kasvu hidastuvan, et ajat vaan huononee pikkuhiljaa...

      Mut kyllä täällä tilaa sen verran on, että uusille asukkaille voi tarvittaessa rakentaa uusiakin asuntoja, jos sellaisia uusia asukkaita tulis.
      Tila ei loppuis, vaikka asukkaita olis vaikka 2 kertaa nykyistä enemmänkin (siis 140 000).
      Mut eihän tänne tuollaista määrää uusia asukkaita koskaan varmaankaan muuta. Uus jääkausikin ehtii alkaa ennen sitä...

      Rakentaa voi myös ylöspäin, siis tehdä kerrostaloja, vaikka 10-15 kerroksisia jos tarvitsee.. Kaupungin asukasluku nousee pitkällä tähtäimellä varsinkin sillä, että kaupunkiin muuttaa enemmän ihmisiä, kuin sieltä muuttaa pois, ja että syntyvyys on tarpeeksi suurta.

      Siis se tarkoittaa sitä, että nuorille, ja tietysti muillekin ihmisille täytyis löytyä töitä, asuntoja, sekä koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia.

      Kaupungin vetovoima kasvais myös muuallepäin maata, ja ulkomaita myöten, jos täällä menis hyvin.

      Kyllähän tuo aika selvä indikaattori on, että miten täällä menee, jos etupäässä nuoret/koulutetut ihmiset muuttaa pois, ja tilalle tulee usein lähes lukutaidottomia entisiä vuohi-/lammmaspaimenia lähi idästä/afrikasta...

      Ja kun naapurikunta "antaa rukkaset"...


      Mut jos kaupunki kuihtuu, niin ei siinä mitkään kuntaliitokset enää auta. Kaikki kynnelle kykenevät häipyvät pikkuhiljaa pois, eikä tänne jää lopulta ehkä kuin mamut, työttömät, ja eläkeläiset. Ja joukko työntekijöitä, jotka tosin asuvat usein jossain naapuri kunnissa...

      Ei esim Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun mitään kuntaliitoksia enää nykyään tarvita. Ne kasvavat muutenkin. Ja Vaasastakin sinne muutetaan... Aika monet muuttoa suunnittelee sinnepäin nytkin...ja siihen ei mikään kuntaliitoskaan ois auttanut.
      Etelä-Suomen isoilla kaupungeilla on vetovoimaa. Ei enää Vaasalla.

      Maahanmuutto asukasluvun lisäämiseksi on eräs, mutta valitettavasti aika lyhytnäköinen ratkaisu, varsinkin, jos lähes kaikki tulijat ovat, kuten nyt, etupäässä esim vain nuoria muslimimiehiä. Uusia veronmaksajiakaan heistä ei useinkaan tule, vaan he ovat lähinnä yhteiskunnallinen taakka, ja joskus jonkinlainen turvallisuusuhkakin, joka ei ainakaan kaupungin vetovoimaa millään tavoin paranna, paitsi uusien ja uusien tänne tulevien muslimimiesten keskuudessa...

      Olis syytä pitää mielessä, että varsinkin suunnilleen tällaisissa
      Vaasan kokoisissa keskikokoisissa kaupungeissa (Suomen mittakaavassa siis, ns "suuressa maailmassahan" tää on ihan pikkukaupunki) suurimittainen, täysin vierasta uskontoa ja kulttuuria edustavien mamujen, esim tässä tapauksessa arabien, afgaanien ja somalien vastaanotto ja houkuttelu kaupunkiin johtaa, ja on jo johtanut, siihen että vähitellen alkuperäisväestöa edustavat ihmiset, tässä tapauksessa siis suomalaiset, eli sekä suomen- että ruotsin kieliset, muuttaa pois... esim naapurikuntiin. Tai kauemmas. Joskus jopa ulkomaille asti.

      Joku punavihreä maailman parantaja voi tietysti ajatella, että onpas hienoa, nyt kulttuuri rikastuu, kun lähes joka 3:s tai 5:s vastaantulija on joku partasuinen esim arabian kieltä äänekkäästi puhuva partasuinen ja ruskea/musta ihoinen mies.
      Mut enemmistö yleensä ei...

      Jos asukaslukua, ja varsinkin veronmaksajien määrää halutaan pitkällä tähtäimellä lisätä, pitäis tulla sellaisia maahanmuuttajia, jotka pystyy sulautumaan ja sopeutumaan yhteiskuntaan, ja joiden kulttuuriin kuuluu perinteisesti myös työnteko. Siis lähinnä eurooppalaisia. Tai vaikka vähän eksoottisempiakin tulijoita esim kauko idästä, esim Vietnam, Kiina.

      Mutta esim Ukrainassa tai muualla itä euroopassa olis potentiaalisia tulijoita varmaankin vaikka kuinka paljon. Ulkonäön ja muun käytöksen suhteen heitä ei ulkomaalaiseksi heti edes tunnista.
      Kulttuuri, uskonto, tavat, jne ei kovin paljoa eroa meikäläisestä vastaavasta.
      Usein aika hyvin koulutettuja.

      Ratkaisuni Vaasan kehittämiseksi olisikin yrittää hankkia tänne uusia asukkaita jostain itä/keski Euroopasta, tai kauko idästä (Vietnam/Kiina), eikä tuosta kuntarajan takaa.

      PS
      Ja mustasaarelaisethan vois kaiken varalta rakentaa talkoilla vaikka n 6 m korkean betonimuurin tuohon väliin, ettei vaan elämä "reservaatissa" häiriinny.
      :)

    • verot

      Hyvä ajatus. Sepänkylä irti Mustasaaresta. Kerta suurin osa asukkaista käy Vaasassa töissä.

      Toinen mahdolisuus on, että verot maksetaan työssäkäymiskuntaan.

    • Paljasjalkaine

      Olisiko mitenkään mahdollista että "Nälviminen"lopetettaisiin.
      Vaasalaiset voisivat lukea Vaasa -Vähäkyrö kuntaliitosselvityksen joka tehtiin
      Valtiovaltaministeriön toimesta.Vaikka yhteistä maa rajaa ei ollutkaan.
      Lukekaa Kuinka monta kertaa Mustasaarenkunta esiintyi sevityksessä.
      Mustasaarta oli käytetty yhtenä avain tekijänäVaasan ja Vähäkyrön liitoshankeessa
      Mustasaari ei hyötynyt tästä mitään."Paras"Täytyy todeta että ihmeen vähän on
      asiasta keskusteltu ei edes lehdissä ole kerrottu mitä Vähäkyrö on hyötynyt liitoksesta.
      Varsinkaan siitä mitä Vaasa on hyötynyt? Porkanaa on annettu suuntaa kuin toiseen.
      Paljasjalkaisena Suomalaisena en hyväksy kenenkään Äidinkielen haukkumista.
      Jokainen puuhuu sitä kieltä mitä osaa.Jos tulkinnassa on hankaluuksia ,sitä varten voi hankkia teknolokiaa avuksi,kyllä kielet kääntyy ja oppiminen lisääntyy.
      Pitää oppia kunnioittamaan Kuntien päätöksiä ja varsinkin kunnissa asuvien ihmisten.
      (Vähäkyrön on muutanut Vaasalaisia asukkaita ainoastaan siitä syystä että Vaasa ei ollut heille se paikka jossa haluttiin loppu elämä asua ,haluttiin pieneen kuntaan asumaan.
      Tätä luvattiin ja taas ollaan Vaasassa ,jopa niin että kaikki palvelut joudutaan hankkimaan
      Vaasasta eikä lähi-palveluja ole kuin euroittamalla.Vähäkyröläisten asuntojen hinnat romahti liitoksen jälkeen,asumiskustannukset nousi palvelujen siirtyessä yhä kauemmaksi.)
      Ynm.............Onnitelen Mustasaarta ihan Suomenkielisenä paljasjalkaisena!

      • mistätulot

        "Pitää oppia kunnioittamaan kuntien päätöksiä ja varsinkin kunnissa asuvien ihmisten."
        Niinpä. Miten ne, jotka halusivat liittymistä Vaasaan, saivat äänensä kuuluviin?

        Luultavasti suurin osa Mustasaaren väestöstä kannattaa liittymistä, mutta ei viitsi ruveta takkuamaan hihhuloivien inaaveleiden kanssa, vaan antaa olla. Ihan sama! sanovat.

        Liian suuri osa Mustasaaren tuloveroista tulee Vaasan työpaikoilta.
        Eipä taitaisi Mustasaari kauaa porskuttaa ilman Vaasaa ja Vaasan työpaikkoja.
        Vaasan on paras unohtaa Mustasaari.


    • Kirka

      Minä ainaki käyn edelleen vaasan kaupungin hommissa töissä on ne niin lepposia,ei paljo tarvi töitä tehdä ja palkkaki/edut aika hyvät.

      • missätyöt

        Kyllä sun kannattaa kattella hommia omasta kunnastasi.
        Onhan niitä töitä Mustasaaressa??
        Kun kerran haluat asua sen nimisessä paikassa, niin tee työtäkin siellä!

        Vai onko niin, että Mustasaaressa on vähempi työpaikkoja?
        Täytyy uskaltautua Vaasaan.


      • yllätyksiä

        Ensimmäisenä joudut lähtemään, kun YT:itä pukkaa.

        Yritä heti paikalla löytää töitä Mustasaaresta.
        Ei tuu sitten mitään yllätyksiä.


    • Anonyymi

      Ruotsinkieliset on sietämättömiä mustasaaressa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe