Haso Haavi

Hasolainen

Tänne voi kirjoittaa kaikkea Haso Haaviin liittyvää. Aika vähän on tämä Kalasataman Verkkosaaren kohde aiheuttanut keskustelua. Ehkäpä hakijat eivät halua kommentoida oikein mitään ennen kuin haku päättyy 15.4.2019 tai hakijoina on paljon vanhempia ihmisiä, jotka eivät niin paljon netissä roiku.

Kunhan haku päättyy, niin kertokaapa millaisilla numeroilla ja minkä kokoisia asuntoja haitte.

126

2966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poistetaan

      Yksi ketju välissä on jo edellinen aihetta käsittelevä ketju.

      Voisiko ylläpito poistaa tämän uuden ja ihan turhan aloituksen? Miksi pitäisi kirjoittaa vielä yhteen uuteen Haso Haavi -ketjuun, kun edellinen on ihan hyvässä vauhdissa?

    • Xnxncncncn

      Eivät halua että keskustelua huomataan koska parempi mahdollisuus saada kämppä

    • Haavihaso

      Kai aiheesta voi olla monta keskustelua. Tämä on oikein hyvä aloitus. Asuntoja on vähän jaossa ja ilmeisesti hiljaisuus täällä johtuu siitä, että mitä vähemmän kohteesta tiedetään sitä paremmat mahdollisuudet saada asunto?Mutta eiköhän jokainen joka Hasolle mielii ole tietoinen uusista kohteista. Itse vielä mietin haenko kaksioita vai kolmioita. Numero on melkein 16 vuotta vanha.

      • KolmasKerta

        Taidan perustaa kolmannen kun hyvähän niitä on useampi olla pahan päivän varalle


      • ber

        Minä mietin haenko kaksioita vai yksiöitä. Numero on 21 vuotta vanha.


      • haaviin

        hieno kohde ja edulliset hinnat, veikkaan, että vanhat numerot aktivoituvat, itselläni vuodelta -90


    • Haaviin2

      En tiedä onko hieno kohde. Talo on ihan kiinni terveysasemassa ja ympärillä pelkkää työmaata vielä monta vuotta. Vastikkeet olisi halvat.

      • haaviin3

        taitaa tulla varsinainen haku-tsunami, mieti paljonko omistusasunnot vieressä maksavat


    • Ruskea-tulevaisuus

      Meinasin kyllä, mutta samat ajatukset, keskeneräinen ja meluisa kaikella tavalla vuosikausia.
      Ulkoilumaastot kaukana mutta saavutettavissa jotain vehreyttä ja luonnonläheisyyttä siis.

      Elämä ei ole pelkkää kauppakeskusta ja terveys-hyvinvointikeskusta, paitsi ehkä sittenkin kun kivikylä ja melu ja pöly ympäröi elämää ja sairaus iskee on apu lähellä!?

      Vain hautaustoimisto puuttuu, tosin Kulosaaressa saaren pohjoispuolella on pikkuinen saari Kivinokan puolella, jossa hautausmaa!

      • OdotellaanJotainKivaa

        Niin ruma ympäristö, verhot kiinni pitäisi olla ja kuulosuojaimet. Hinnat houkuttaa, mutta tiedän etten viihtyisi.


      • minäpätaas

        jo hain tähän upeaan kohteeseen, suosittelen!


    • haso

      Kolmioita ja neliöitä hain, numero alle 10v. vanha, joten tuskinpa onnistaa.

    • Shyy

      Hiljaisuus johtuu nimenomaan siitä että jengi luulee saavansa asunnon mököttämällä. Oma veikkaus 1300 hakemista ja ei alle 50000 numeron mitään asiaa paikalle. Palaan asiaan kun tulokset on julki.

      • Hasoaso

        Tää on paljon kämäsempi kohde kuin Fortuna Sompasaaressa. Sijainti huonompi ja ainakin perheasunnot pienempiä ja paljon huonompia pohjaratkaisultaan.


      • Anonyymi

        Tiedote: 80 000 alle.


    • Shyy

      Sijainti sijainti sijainti sekä erittäin halvat hinnat.

    • NuorilleEiAsuntoja

      "Hakuaikana saimme n. 1 200 hakemusta. Suuren hakijamäärän vuoksi hakemusten käsittelyaika tulee olemaan useita viikkoja . Emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin ennen 15.5.2019. Pahoittelemme ja pyydämme kärsivällisyyttä. Tarjous asunnosta lähetetään sähköpostitse pienimmällä järjestysnumerolla ko. asuntoa hakeneelle. Emme erikseen ilmoita sijoitusta jonossa. Hakemuksenne on voimassa kohteen rakennusajan."

      Juuh, mennee 20 vuotialle numeroille kokonaisuudessaan.

      • Anonyymi

        Ei ihan 20 vuotiaat numerot, mutta ainakin 15 vuotta vanha pitää olla. Tiedotteessa sanotaan alle 80000 numerolla voi saada tarjouksen.


    • Anonyymi

      Uusi tiedote julkaistu:
      Kalasataman asumisoikeusasuntoihin Haso Haaviin tuli hakuaikana huhtikuussa ennätysmäärä hakemuksia, reilut 1200 kpl.
      Suuren hakijamäärän vuoksi hakemusten käsittely kestää useita viikkoja. Emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin tai kertomaan sijoittumista jonossa. Pyydämme siksi hakijoilta kärsivällisyyttä. Tarjous asunnosta lähetetään sähköpostitse pienimmällä järjestysnumerolla ko. asuntoa hakeneelle. Hakijat, joiden numero on pienempi kuin 80000, voivat mahdollisesti saada asuntotarjouksen.

      https://www.att.hel.fi/fi/ajankohtaista/haso-haaviin-saapunut-ennätysmäärä-hakemuksia

    • Anonyymi

      Haso Haaviin on saapunut ennätysmäärä hakemuksia
      Kalasataman asumisoikeusasuntoihin Haso Haaviin tuli hakuaikana huhtikuussa ennätysmäärä hakemuksia, reilut 1200 kpl.
      Suuren hakijamäärän vuoksi hakemusten käsittely kestää useita viikkoja. Emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin tai kertomaan sijoittumista jonossa. Pyydämme siksi hakijoilta kärsivällisyyttä.
      Tarjous asunnosta lähetetään sähköpostitse pienimmällä järjestysnumerolla ko. asuntoa hakeneelle. Hakijat, joiden numero on pienempi kuin 80000, voivat mahdollisesti saada asuntotarjouksen. > 80 000 numeroissa mennään!

      Hoi!
      Voihan rähmä - pakko korkata mutta pettymyksestä taaskaan ei mua kunnon aso-mummoa onnistanut vaikka meillä ja mulla on numeroita vaikka muille jakaa!
      Nyt ttu juodaan ja räyhätänn koko vappu!

    • Anonyymi

      Tänään tuli sähköpostiin tarjous Haavin asunnosta. Eli nyt niitä alkaa tippumaan.

      Itse sain mitä hain.

      Hyvää vappua ja olkoon onni myötä kaikilla hakijoilla.

      • Anonyymi

        Minäkin sain tarjouksen. Asunto oli toisena toiveena hakemuksessani.


    • Anonyymi

      Kertokaapa millä numeroilla saitte asunnon ja minkä kokoisen, JOS jo oikeasti saitte asuntotarjouksen.

    • Anonyymi

      Miksi valehtelisin? Tarjous tuli sähköpostiin 13.50.
      Numeroni on 21 vuotta vanha.

      • Anonyymi

        Sain tarjouksen kakkosvaihtoehtona olleesta asunnosta, numeroni on 22 vuotta vanha, ja nyt jäin miettimään, voinko vielä saada tarjouksen ykkösvaihtoehdosta vai onko parempi vain "tyytyä" jo tarjottuun?


      • Anonyymi

        Kullekin järjestysnumero tarjotaan vain kerran yhtä asuntoa per haku. Eli sinun "tyydyttävä" jo tarjottuun. Kieltäytyä voi vaikka kuinka monta kertaa tarjouksista.


      • Anonyymi

        "Asuntoja voi hakea ja tarjouksista voi kieltäytyä niin monta kertaa kuin haluaa. Kolmen peruutuksen sanktio koskee vain sellaista tapausta, että asunto on jo hyväksytty ja hakijan paperit on jo lähetetty kaupungille tarkastettavaksi."


    • Anonyymi

      Tänään tuli sähköpostia att:lta. Järjestysnumero on peräisin vuoden 1990 arvonnasta. Haimme isoja asuntoja. Kakkostoive tärppäsi.

      Toivotan onnea kaikille muille hakijoille.

      Peruutuksia luulisi tulevan hyvin vähän. Mutta ainahan voi toivoa. Voihan olla, että ASO-maksua ei saakaan kokoon tai joku rupeaa epäröimään.

    • Anonyymi

      Hei,

      Minäkin sain tarjouksen 1990 arvonnan numerolle ja tämäkin tarjous kakkostoive. Tuntuu olevan paljon kakkostoiveen saaneita täällä!

      No niin tai näin. Haavissa nähdään.

    • Anonyymi

      Saatiin tarjous 23 vuotta vanhalla numerolla, neljäs toive tärppäsi. Perheasuntoa haimme.

    • Anonyymi

      Hain reilu 87000 numerolla kokoa 80-90m2
      Toivossa eletään ja miehen kans suunnitellaan jo sisustusta.
      Nyt oltiin ajoissa , jos joku meni pieleen niin hakujärjestys. Miten noita pitää hakea saadakseen?

      • Anonyymi

        Att tiedotti (uusin tiedote), että alle 80000:n järjestysnumerot voivat odottaa viestiä heiltä asunnon saamisesta. Hakemuksia oli yli 1200 kpl. Tämän mukaan teille ei tulisi ns. ykkösijoitusta. Tarjolla asuntoja oli 47 kpl.

        Asuntokohtaisesti tarjotaan pienimmälle järjestysnumerolle asuntoa, järjestyksessä 1. toive ... 5. toive. Vain kerran. Toivejärjestyksellä on silloin merkitystä, jos järjestysnumero on hyvin pieni tai sitten ykkössijoitus on hilkulla (kannattaa yrittää taktitoida, ja valita alimmista kerroksista asuntoja).

        Luultavasti tulee hyvin vähän peruutuksia ykkössijoitetuilta. Siinä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, att laittaa silloin sivuilleen ilmoituksen vapaasta tai vapaista asunnoista. Voi olla esillä vain päivän. Hakemus pitää laittaa heti. Hakee nimenomaan tätä vapaata asuntoa. Näin tapahtuu luultavimmin usean kuukauden päästä, jos jollakin on vaikkapa vaikeuksia saada kokoon aso-maksua ==> peruutus.

        Normaalitilanteessa kuvittelisin, että jos ykkössijoitettu ilmoittaa peruuttavansa asunnon, niin seuraavaksi tarjotaan useammalle hakijalle kakkossijoitetuista alkaen. Näiden vastauksia sitten luultavasti odotellaan pari viikkoa. ==> ei ole isommalla järjestysnumerolla mitään toiveita...

        Kalasatamaa ja Jätkäsaarta lukuunottamatta uusista kohteista voisi kuvitella tuolla numerolla asunnon saavan, ei välttämättä kuitenkaan ylimmistä kerroksista.

        Valmiista taloista on turha kuvitella saavansa tarjousta Kalasatamasta tai Jätkäsaaresta, luopujia on vuositasolla hyvin vähän tai ei ollenkaan.

        Ja nythän on kyse vain att (uusituotanto) ja haso (valmiit talot). Eivät muut asumisoikeusyhtiöt. Joilla käyttövastikkeet ovat aina vähintään yli kaksi euroa enemmän kuin hasolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Att tiedotti (uusin tiedote), että alle 80000:n järjestysnumerot voivat odottaa viestiä heiltä asunnon saamisesta. Hakemuksia oli yli 1200 kpl. Tämän mukaan teille ei tulisi ns. ykkösijoitusta. Tarjolla asuntoja oli 47 kpl.

        Asuntokohtaisesti tarjotaan pienimmälle järjestysnumerolle asuntoa, järjestyksessä 1. toive ... 5. toive. Vain kerran. Toivejärjestyksellä on silloin merkitystä, jos järjestysnumero on hyvin pieni tai sitten ykkössijoitus on hilkulla (kannattaa yrittää taktitoida, ja valita alimmista kerroksista asuntoja).

        Luultavasti tulee hyvin vähän peruutuksia ykkössijoitetuilta. Siinä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, att laittaa silloin sivuilleen ilmoituksen vapaasta tai vapaista asunnoista. Voi olla esillä vain päivän. Hakemus pitää laittaa heti. Hakee nimenomaan tätä vapaata asuntoa. Näin tapahtuu luultavimmin usean kuukauden päästä, jos jollakin on vaikkapa vaikeuksia saada kokoon aso-maksua ==> peruutus.

        Normaalitilanteessa kuvittelisin, että jos ykkössijoitettu ilmoittaa peruuttavansa asunnon, niin seuraavaksi tarjotaan useammalle hakijalle kakkossijoitetuista alkaen. Näiden vastauksia sitten luultavasti odotellaan pari viikkoa. ==> ei ole isommalla järjestysnumerolla mitään toiveita...

        Kalasatamaa ja Jätkäsaarta lukuunottamatta uusista kohteista voisi kuvitella tuolla numerolla asunnon saavan, ei välttämättä kuitenkaan ylimmistä kerroksista.

        Valmiista taloista on turha kuvitella saavansa tarjousta Kalasatamasta tai Jätkäsaaresta, luopujia on vuositasolla hyvin vähän tai ei ollenkaan.

        Ja nythän on kyse vain att (uusituotanto) ja haso (valmiit talot). Eivät muut asumisoikeusyhtiöt. Joilla käyttövastikkeet ovat aina vähintään yli kaksi euroa enemmän kuin hasolla.

        Mahdollisten vapautuvien kyttääminen muuta tilannetta miksikään, sillä kuten attn sivuilla todettu, tehty hakemus on voimassa automaattisesti koko rakennusajan, ja vapautuneiden ilmoitukset tarkoitettu käytännössä niille, jotka eivät ole jättäneet hakemustaan varsinaisen hakuajan kuluessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahdollisten vapautuvien kyttääminen muuta tilannetta miksikään, sillä kuten attn sivuilla todettu, tehty hakemus on voimassa automaattisesti koko rakennusajan, ja vapautuneiden ilmoitukset tarkoitettu käytännössä niille, jotka eivät ole jättäneet hakemustaan varsinaisen hakuajan kuluessa.

        "...vapautuneiden ilmoitukset tarkoitettu käytännössä niille, jotka eivät ole jättäneet hakemustaan varsinaisen hakuajan kuluessa."

        Oudosti ilmaistu asia. Vapautuneihin asuntoihin kannattaa laittaa uusi haku, jollei sattumalta se vapautunut asunto (tai asunnot) kuulu niihin aiemmin haettujen max. viiden joukkoon. Vain viiteen asuntoon voi maksimissaan hakea.


      • Anonyymi

        Peruutettuja asuntoja tarjotaan rakennusaikana niille hakijoille, jotka ovat asuntoa hakeneet normaalina hakuaikana, mutta eivät ole saaneet hakemaansa asuntoa. Jos alkuperäisistä hakijoista kukaan ei halua vastaanottaa asuntoa, sitten Att ilmoittaa asunnot nettisivuillaan vapaana. Ensin siis tarjotaan varsinaisessa haussa hakeneille. Haavin kohdalla tuskin tulee sellaista tilannetta, että kukaan alkuperäinen hakija ei ottaisi vastaan tarjottua, peruutettua asuntoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruutettuja asuntoja tarjotaan rakennusaikana niille hakijoille, jotka ovat asuntoa hakeneet normaalina hakuaikana, mutta eivät ole saaneet hakemaansa asuntoa. Jos alkuperäisistä hakijoista kukaan ei halua vastaanottaa asuntoa, sitten Att ilmoittaa asunnot nettisivuillaan vapaana. Ensin siis tarjotaan varsinaisessa haussa hakeneille. Haavin kohdalla tuskin tulee sellaista tilannetta, että kukaan alkuperäinen hakija ei ottaisi vastaan tarjottua, peruutettua asuntoa.

        "Ensin siis tarjotaan varsinaisessa haussa hakeneilla".

        Eli jos vapautunut asunto ei ole itsellä niiden aiemman max. viiden joukossa => tarjousta ei tule. Sitten vain uusi haku att:lle (jossa vapautunut asunto on mukana).


      • Anonyymi

        Ei sitä vapautunutta asuntoa ilmoiteta Att:n nettisivuilla, vaan sitä tarjotaan suoraan niille hakijoille, jotka hakivat juuri sitä asuntoa varsinaisen kahden viikon hakuaikana. Eli et sitä asuntoa pysty hakemaan, koska et näe mistään, että se on vapautunut silloin kun ykkössijalla oleva ei ottanutkaan sitä asuntoa. Jos kukaan muu sitä kyseistä asuntoa alkuperäisessä haussa hakenut ei ota sitä asuntoa, niin sitten se ilmoitetaan Att:n sivuilla vapaana asuntoa. Tätä tuskin kuitenkaan tapahtuu Haavin tai muiden suosittujen kohteiden kohdalla.

        Sain itse muutama vuosi sitten Hason asunnon niin, että alkuperäinen ostaja oli jo maksanut asumisoikeusasunnon, mutta ilmoitti muutama kuukausi ennen talon valmistumista, että hän luopuu asunnosta. Asuntoa tarjottiin minulle, koska olin hakenut juuri sitä asuntoa alkuperäisessä haussa ja olin seuraavana järjestyksessä saamaan sen asunnon. Ei sitäkään asuntoa ilmoitettu kohteen sivulla vapautuneena asuntona, vaan sitä tarjottiin alkuperäisessä haussa kyseistä asuntoa hakeneelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä vapautunutta asuntoa ilmoiteta Att:n nettisivuilla, vaan sitä tarjotaan suoraan niille hakijoille, jotka hakivat juuri sitä asuntoa varsinaisen kahden viikon hakuaikana. Eli et sitä asuntoa pysty hakemaan, koska et näe mistään, että se on vapautunut silloin kun ykkössijalla oleva ei ottanutkaan sitä asuntoa. Jos kukaan muu sitä kyseistä asuntoa alkuperäisessä haussa hakenut ei ota sitä asuntoa, niin sitten se ilmoitetaan Att:n sivuilla vapaana asuntoa. Tätä tuskin kuitenkaan tapahtuu Haavin tai muiden suosittujen kohteiden kohdalla.

        Sain itse muutama vuosi sitten Hason asunnon niin, että alkuperäinen ostaja oli jo maksanut asumisoikeusasunnon, mutta ilmoitti muutama kuukausi ennen talon valmistumista, että hän luopuu asunnosta. Asuntoa tarjottiin minulle, koska olin hakenut juuri sitä asuntoa alkuperäisessä haussa ja olin seuraavana järjestyksessä saamaan sen asunnon. Ei sitäkään asuntoa ilmoitettu kohteen sivulla vapautuneena asuntona, vaan sitä tarjottiin alkuperäisessä haussa kyseistä asuntoa hakeneelle.

        Ja nythän eo. viestissä oli kyse näistä kaikkein suosituimmista att-asunnoista eli ns. keskustan uudiskohteista. Varmaan riippuu tilanteesta ja käytänteistä, miten att toimii. Laittaako lyhyeksikin aikaa ilmoituksen vai ottaako suoraan yhteyttä aiempiin hakijoihin.

        Joka tapauksessa tämä ns. jälkihaku tapahtuu vastaa usean kuukauden kuluttua varsinaisesta hausta, esim. puolen vuoden kuluttua. Näin ainakin aiemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...vapautuneiden ilmoitukset tarkoitettu käytännössä niille, jotka eivät ole jättäneet hakemustaan varsinaisen hakuajan kuluessa."

        Oudosti ilmaistu asia. Vapautuneihin asuntoihin kannattaa laittaa uusi haku, jollei sattumalta se vapautunut asunto (tai asunnot) kuulu niihin aiemmin haettujen max. viiden joukkoon. Vain viiteen asuntoon voi maksimissaan hakea.

        Uutta hakua ei huomioida, jos hakuaika ei ole auki, mutta tästä riippumatta hakukriteerejä saa muuttaa keskenkaiken tai ainakin niin oudosti sen tulkitsen.


    • Anonyymi

      Sain tarjouksen Haavista, mutta mietin nyt olisiko Livorno parempi kohde? Mitä mieltä olette?

      • Anonyymi

        Kummasta sinun on helpompi liikkua esim. töihin ja kummasta pidät enemmän alueena Jätkäsaaresta vai Kalasatamasta? Haaavista on metroasemalle noin 300 metriä, ei suinkaan 100 metriä ja Livornosta 900 metriä. Livornosta on 9:n ratikkapysäkille noin 200 metriä ja merelle ehkä 300 metriä. Keskustaan on kävelymatka, esim. Kamppi on lähellä. Minkä kokoisesta asunnosta sait tarjouksen?


      • Anonyymi

        Pienestä yksiöstä. En ole hakenut isompaa asuntoa, koska epäilen että vastikkeet nousevat reilusti muutaman vuoden päästä. Minulle sopisi parhaiten Livornon kaksiot 45-47 m2 , mutta luulen että Livornon hinnat ovat korkeimmat kuin Haavin. Jätkäsaaresta tykkään enemmän, liikenneyhteydet ovat Kalasatamassa paremmat. Dilemma.


      • Anonyymi

        Ehkä se Haavin yksiö kannattaa ottaa vastaan. Mitään takuita siitä, että saisit kaksion Livornosta, ei ole. Jos sinulla on todella pieni numero, niin asunnon saaminen on tietysti todennäköisempää.


    • Anonyymi

      Meillä oli tärkeä tekijä 100m matka metroon. Livornosta 1km. Kesäisin vielä asiaa metrolla pohjoiseen. Ja kauppakeskus vielä ihan vieressä. Livornossa lienee paremmat pohjat ja isommat parvekkeet. Oletettavasti Haavi valmistuu aiemmin. Ja onhan tämä varma, eihän sitä tiedä, miten Livornon suhteen olisi käynyt.

    • Anonyymi

      Oletteko te jotka saitte nyt haavista tarjouksen jo hason asukkaita? Mietin vain että vapautuukohan nyt paljon asuntoja hason kohteissa jos moni vaihtaa asuntoa?

      Itse hain Haavista 3h k s alimmista kerroksista ja numero n .9v. Vanha 149 xxx eli ei mitään mahdollisuutta saada asuntoa. Haku alueena lähes koko Hki. Olisin kiinnostunut myös jo valmiista asunnoista mutta tarjouksia ei ole tullut.

    • Anonyymi

      Tuskin kukaan on ennestään ollut hason asiakas. Oma arvaukseni on, ettei kukaan. Lähinnä uusista (eli valmistuvista) kohteista kannattaa hakea. Vuonna 2018 esim. Sandiksesta ei vapautunut yhtään asuntoa jne. Mahdollisuudet asunnon saamiseen ovat uudesta kohteesta ovat varmaan ainakin 50-kertaiset (vähintään) vs. vanhan vapautuvan odottelu.

      Tuolla numerolla olisit saanut asunnon Svartströminkujalta tai Disankalliosta. Ne edelliset hason uudet kohteet, joihin oli haku.

    • Anonyymi

      Onko tarjouskirjeeseen annettu kuinka paljon vastausaikaa? Viikko vai kaksi?

      • Anonyymi

        Tarjouskirje tuli tiistaina 30.4.2019 klo 14:11. Vastausta pyydettiin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 15.5.2019 mennessä.

        Jos ei aio ottaa tarjottua asuntoa, niin olisi reilua heti ilmoittaa tästä. Tuskin näitä kuitenkin ainakaan heti tässä löytyy...


    • Anonyymi

      20 vuotta vanhalla numerolla haettu kaksiota. Toistaiseksi ei ole tarjousta tullut. Taitaa tämä kohde mennä todella pienille numeroille.

      • Anonyymi

        Haitko vain ylimpien kerrosten kaksioita vai myös alemmista kerroksista? Jos hait alimpien kerrosten kaksioita, niin ihme on, jos niitä ei saa 20 vuotta vanhalla numerolla. Tai sitten vielä vanhempia numeroita omaavat taktikoivat ja hakivat myös alimpien kerrosten asuntoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haitko vain ylimpien kerrosten kaksioita vai myös alemmista kerroksista? Jos hait alimpien kerrosten kaksioita, niin ihme on, jos niitä ei saa 20 vuotta vanhalla numerolla. Tai sitten vielä vanhempia numeroita omaavat taktikoivat ja hakivat myös alimpien kerrosten asuntoja.

        Hain alhaalta ylös ajatellen että ylemmät asunnot ovat halutuimpia ja menevät vielä pienemmillä numeroilla. Taisi olla väärä taktiikka, tai sitten ei vain yksinkertaisesti riitä 30k numero tähän mökkiin. Itselleni kerroksella ei olisi ollut niin väliä.


      • Anonyymi

        Kova kysyntä, jos 30k ei riitä toisen kerroksen kaksioon. Joita haavissa oli neljä kappaletta.


    • Anonyymi

      Voi olla niinkin, että kaksioista ei ole vielä lähetetty tarjouskirjeitä. En menettäisi vielä toivoani 20 vuotta vanhalla numerolla.

    • Anonyymi

      Mulla 18 vuotta vanha numero 48xxx, eipä ole kuulunut mitään. Kaksio oli toiveissa...

    • Anonyymi

      Kuinka paljon Haavin keski-iäksi muodostuu? 50, 60, 70? Haso Vanhainkodilta alkaa vaikuttaa. Jos edes 20 vuotta vanhat numerot eivät saa tarjouksia, niin se tarkoittaa karkeasti, että tuolla ei voi käytännössä olla alle 40-vuotiaita. Valtion rahoitustuella rakennettua asumista siis ihmisille, jotka ovat olleet jo vuosikymmenen ellei kymmeniä töissä ja ovat palkkakehityksensä yläpäässä.

      • Anonyymi

        Jos yläraja on 80 000 numeroissa, niin se tarkoittaa että asunnon saajat ovat pääsääntöisesti hankkineet numeronsa viimeistään vuonna 2005 eli 14 vuotta sitten.
        Työelämä on nykyään sellaista, että ei voi ajatella kaikkien olevan viisikymppisenä "palkkakehityksensä yläpäässä". Sitä paitsi nuoret pariskunnat saa helpommin kaupungin vuokra-asuntoja, jotka taas ovat tavallisen työssäkäyvän yksineläjän ulottumattomissa.


      • Anonyymi

        Luultavasti suurin osa ainakin 55 vuoden taikanumeron ylittänyt. Monet 20 vuotta vanhat numerot ovat olleet käyttämättä numeron omistajan huomattavan omaisuuden takia ja aktivoituvat 55 vuotiaina lunastamaan itselleen kunnan tarjoamaan halpa-asumista mittavan varhaiseläkkeen tueksi.


      • Anonyymi

        Kyllä voi olla alle nelikyppisiä asukkaita ja paljonkin alle nelikymppisiä. Systerin lapsista kaksi asuu asumisoikeusasunnossa ja kolmaskin on aikoinaan asunut. Ja kaikki kolme on muuttanut ASOon vanhempisensa numeroilla eli vanhemmat on hakenut asuntoa ja luovuttaneet asunnon asumisoikeuden lapsilleen. Ja tuskimpa tämä on ainoastaan systerin ja sen miehen käyttämä tapa.


      • Anonyymi

        Käsittääkseni tämä onnistuu vasta asunnon valmistumisen jälkeen eli 09/2020 aikaisintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittääkseni tämä onnistuu vasta asunnon valmistumisen jälkeen eli 09/2020 aikaisintaan.

        Luovuttaa voi heti asumisoikeuden saatuaan, valmistumisesta alkaa hallintaoikeus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos yläraja on 80 000 numeroissa, niin se tarkoittaa että asunnon saajat ovat pääsääntöisesti hankkineet numeronsa viimeistään vuonna 2005 eli 14 vuotta sitten.
        Työelämä on nykyään sellaista, että ei voi ajatella kaikkien olevan viisikymppisenä "palkkakehityksensä yläpäässä". Sitä paitsi nuoret pariskunnat saa helpommin kaupungin vuokra-asuntoja, jotka taas ovat tavallisen työssäkäyvän yksineläjän ulottumattomissa.

        Saahan aso numeron hakea heti 18 vuotiaana, jolloin 35 vuotiaana on jo 17 vuotta vanha numero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saahan aso numeron hakea heti 18 vuotiaana, jolloin 35 vuotiaana on jo 17 vuotta vanha numero.

        Mutta tässäpä se ei auta. 18 vuotiaana haettu 20 vuotta vanha numero ei riittänyt.


      • Anonyymi

        Riippuu ihan siitä, mitä olet hakenut.


      • Anonyymi

        Vieläkö on tarjouksia tipahdellut lähiaikoina, vai onkohan kaikki asunnot jo jaettu?
        Tuo yläraja 80000 on varmaan aika ylioptimistinen lukema, itse odottelen vielä tarjousta numerolla 3xxxx.


      • Anonyymi

        Niin kysyn vaan koska olen jo itse kypissä kymenissä ja haluan muuttaa Pukinmäestä lähemmäksi palveluita jos tämä olisi kuin väliaikainen ennen palvelu-tai sosiaalista vanhusten asumista ajatellen?

        Terv. Utelias ja touhukas kaikkien alojen asiantuntija - melekein - aso-vanhus kysyy.


    • Anonyymi

      Onko mitään kuulunut? Hain neliötä numerolla 5x xxx, eikä ole tarjottu.

      • Anonyymi

        Neliöitä oli Haavissa 7 kpl. Ketjun aikaisemmista viesteistä: "Saatiin tarjous 23 vuotta vanhalla numerolla, neljäs toive tärppäsi. Perheasuntoa haimme". 23 vuotta vanha, vuodelta 1996, järjestysnumero ehkä 2xxxx.

        Ensimmäisen kierroksen tarjoukset lähtivät käsittääkseni ennen vappua. Tuskin perheasunnoista tulee peruutuksia. Toinen tarjouskierros sitten käynnistynee 15.5.2019 jälkeen (jos niitä peruutuksia ylipäätään tulee).

        Atrain seuraavassa korttelissa on seuraava Kalasataman hakukohde, ehkä sitten syksyllä.

        Tuolla järjestysnumerolla saa varmaankin haluamansa asunnon kaikista Hason uudiskohteista (paitsi ehkä Kalasatama ja Jätkäsaari). Livorno-haku Jätkäsaaressa on sitten seuraavaksi käynnistyvä Haso-haku keskusta-alueella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neliöitä oli Haavissa 7 kpl. Ketjun aikaisemmista viesteistä: "Saatiin tarjous 23 vuotta vanhalla numerolla, neljäs toive tärppäsi. Perheasuntoa haimme". 23 vuotta vanha, vuodelta 1996, järjestysnumero ehkä 2xxxx.

        Ensimmäisen kierroksen tarjoukset lähtivät käsittääkseni ennen vappua. Tuskin perheasunnoista tulee peruutuksia. Toinen tarjouskierros sitten käynnistynee 15.5.2019 jälkeen (jos niitä peruutuksia ylipäätään tulee).

        Atrain seuraavassa korttelissa on seuraava Kalasataman hakukohde, ehkä sitten syksyllä.

        Tuolla järjestysnumerolla saa varmaankin haluamansa asunnon kaikista Hason uudiskohteista (paitsi ehkä Kalasatama ja Jätkäsaari). Livorno-haku Jätkäsaaressa on sitten seuraavaksi käynnistyvä Haso-haku keskusta-alueella.

        Kiitos, niinhän olikin. Käännän katseen ehkä Koskelan kohteen puoleen - siitä on vain vähän tietoa tarjolla vielä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, niinhän olikin. Käännän katseen ehkä Koskelan kohteen puoleen - siitä on vain vähän tietoa tarjolla vielä.

        Hei, en löytänyt Koskelasta tietoa, voisitkohan vinkata missä siitä olisi se vähäinen tieto tarjolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, en löytänyt Koskelasta tietoa, voisitkohan vinkata missä siitä olisi se vähäinen tieto tarjolla?

        Googleen haku haso koskela, käy läpi alkupään osumat.

        Eilen 8.5.2019 att:n tilaisuus kaupungintalolla (Pohjois-Esplanadi), siellä oli jaossa yksi A4-paperi, jossa oli lueteltu uudet asumiskohteet 2019.

        Suoraan paperista: KOSKELA, Haso Koskelantie 26962/4, Koskelantie 66b, kerrostaloasuntoja (128), arvioitu aloitus 11-12/2019.


      • Anonyymi

        Oliko siinä paperissa arvioitu rakentamisen aloitus kohteille Haso Atrain, Haso Jamaika, Haso Livorno ja Haso Atlantinkaari? Monien näiden kohteiden aloitusta on lykätty jo monta kertaa.


      • Anonyymi

        Haso Atrain, arvioitu aloitus 08-09/2019.
        Haso Jamaika, arvioitu aloitus vuodenvaihde 2019/2020.
        Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019.
        Haso Atlantinkaari, ei tietoja.

        Muualta: Haso Atlantinkaari, rakennustyötä voidaan arviolta aloittaa 9/2020.


      • Anonyymi

        Hain neliötä pienemmällä numerolla kuin sinä eikä tullut tarjousta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hain neliötä pienemmällä numerolla kuin sinä eikä tullut tarjousta.

        Kirjoittaja tarkoittanee tätä:
        "Neliöitä oli Haavissa 7 kpl. Ketjun aikaisemmista viesteistä: "Saatiin tarjous 23 vuotta vanhalla numerolla, neljäs toive tärppäsi. Perheasuntoa haimme". 23 vuotta vanha, vuodelta 1996, järjestysnumero ehkä 2xxxx. "

        Kukin voi hakea vain 5 asuntoa. Neliöitä on kuitenkin 7 kpl. Hm.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haso Atrain, arvioitu aloitus 08-09/2019.
        Haso Jamaika, arvioitu aloitus vuodenvaihde 2019/2020.
        Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019.
        Haso Atlantinkaari, ei tietoja.

        Muualta: Haso Atlantinkaari, rakennustyötä voidaan arviolta aloittaa 9/2020.

        "Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019."
        ???
        Sinnehän haku tulossa jo lähiaikoina ja on jo aloitettukin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019."
        ???
        Sinnehän haku tulossa jo lähiaikoina ja on jo aloitettukin!

        Haso Livornon hakua ei ehditty aloittaa. Ilmoitettiin vain, että aiemmin ilmoitettu hakuaika myöhentyy. Ja sitä uutta hakuaikaa ei kerrottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hain neliötä pienemmällä numerolla kuin sinä eikä tullut tarjousta.

        Eihän siinä ollut edes kerrottu numeroa, joku on vain arvaillut että mitä voisi olla, mutta toki att:ltä kannattaa kysyä sijoitusta jos noinkin hyvällä numerolla on liikenteessä eikä silti tipu tarjousta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän siinä ollut edes kerrottu numeroa, joku on vain arvaillut että mitä voisi olla, mutta toki att:ltä kannattaa kysyä sijoitusta jos noinkin hyvällä numerolla on liikenteessä eikä silti tipu tarjousta.

        Numero ei kerrottu mutta vuosi. "Saatiin tarjous 23 vuotta vanhalla numerolla, neljäs toive tärppäsi. Perheasuntoa haimme".

        Jos perheasunnolla tarkoitetaan 4h, niitä on seitsemän. 2. kerroksessa 4h, kt, s ja neliöitä 81,5 m2. Ja kuusi kappaletta kerrokset 3 - 8, nämä 89,5 m2 - 90,0 m2. Vain viisi voi valita.

        23 vuotta vanha numero on hakenut 6., 7. ja 8. krs. Ja sitten varoiksi 2. krs ja 3. krs.
        Sitten se toinen tapaus: "Hain neliöitä pienemmällä numerolla kuin sinä eikä tullut tarjousta". Tämä hakija on hakenut 4., 5., 6., 7. ja 8. krs.
        - ei siis 2. krs eikä 3. krs.
        - vaikka hänellä olisikin vanhempi numero kuin 23 vuotta, niin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haso Atrain, arvioitu aloitus 08-09/2019.
        Haso Jamaika, arvioitu aloitus vuodenvaihde 2019/2020.
        Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019.
        Haso Atlantinkaari, ei tietoja.

        Muualta: Haso Atlantinkaari, rakennustyötä voidaan arviolta aloittaa 9/2020.

        Atrain Verkkosaari/Kalasataman täytemaa alueella on jo aloitettu paalutus ja pohjustus töillä!
        Valmista olisi n. 2022 ilmoittaa plakaatti työmaan aita seinustalla!
        Kohde on monimuotoisen rakentamisen kohde, joten samassa korttelissa on sekä Hekan että Hitas-puolen kiinteistöjä ja usein aso-/haso valmistuu jälkimmäisessä järjestyksessä.


    • Anonyymi

      Onko kenelläkään tietoa kuinka kauan täytyy odottaa kaupungin hyväksymistä asumisoikeusasunnon haltijaksi? Lähtevätkö Haavin hakemukset kaupungille hyväksyttäväksi yksitellen vai kaikki samalla kerralla 15.5.2019 jälkeen?

      • Anonyymi

        Fortunan osalta taisi mennä puolitoista kuukautta vielä sopimuksen allekirjoitukseen.


      • Anonyymi

        Ja Sandiksen osalta aikaa taisi kulua sopimuksen allekirjoitukseen alle kuukausi. Ja kysehän on nyt aikavälistä viimeinen vastausaika asuntotarjoukseen -> sopimuksen allekirjoitus.


    • Anonyymi

      Jos joutuu nostamaan lainaa, niin sehän on parempi, mitä myöhemmin sopimus allekirjoitetaan. Minulla oli allekirjoitus jo kahden viikon sisällä tarjouksen hyväksymisestä (Sandis). Olin ollut kärppänä liikkeellä hyväksymässä tarjousta ja koska asuin ennestään asossa, kaupungilta tuli myös hyväksyntä tosi nopeasti. Ei tarvinnut mitään erityisiä talousselvityksiä.
      Asuntolainan korot lähti samantien juoksemaan.

    • Anonyymi

      Kysyin sähköpostilla toisesta tarjouskierroksesta, seuraava tarjouskierros lähtee myös alle 100000 numeroille.

      • Anonyymi

        Eli kaikki eivät ole ottaneet tarjottua asuntoa vastaan. Kertoiko Att, kuinka paljon on tullut peruutuksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli kaikki eivät ole ottaneet tarjottua asuntoa vastaan. Kertoiko Att, kuinka paljon on tullut peruutuksia?

        Noup, ainoastaan vain tuon, että seuraava tarjouskierros lähtee myös alle 100000.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noup, ainoastaan vain tuon, että seuraava tarjouskierros lähtee myös alle 100000.

        Oikeampi lukema on varmaan alle 30000 jos peruutuksia edes tulee. Oma numeroni 30k ja risat riitti varasijoille ynnä muut. Tähän kohteeseen oli tullut hakemuksia jopa alle 10k numeroilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeampi lukema on varmaan alle 30000 jos peruutuksia edes tulee. Oma numeroni 30k ja risat riitti varasijoille ynnä muut. Tähän kohteeseen oli tullut hakemuksia jopa alle 10k numeroilla.

        Tähän ketjuun kirjoittaneista kaksi on ilmoittanut hakeneensa ja saaneensa asunnon alkuperäisen vuoden 1990 arvonnan järjestysnumerolla. Pk-seudulle (Hki, Espoo, Vantaa) arvottiin silloin joulukuussa numerot, 8012 osallistui. Siinä yksi virstanpylväs, josta voi laskea asumisoikeussasumisen alkaneen.

        Vastaava ketju Suomi24:ssä Kalasataman Fortunasta, haku oli syksyllä 2017. Numero 52xx jäi ilman asuntoa, kun haki vain B-rapun kolmosia, ylimmästä 8. kerroksesta alkaen. Ja viides valinta oli sitten varmistuksena 5. kerroksen kolmio. Tällä viidennelläkään ei sitten tärpännyt.

        Fortuna, 52 asuntoa, 1200 hakemusta. 300 - 82000. Taitaa valmistua tämän vuoden lopulla.


    • Anonyymi

      Tarkastin tänään oman numeron jolla hain asunnon Haavista. Sain tarjouksen ja hyväksyin sen.
      Se numero ei ole enää voimassa. Osaako kukaan sanoa minkä takia?

      • Anonyymi

        Tarjous tuli, hyväksyin sen heti vapun jälkeen. Numero on edelleen voimassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarjous tuli, hyväksyin sen heti vapun jälkeen. Numero on edelleen voimassa.

        Soitin asuntotoimistoon. Minun asumisoikeusnumero ei näy järjestelmässä, koska minut on hyväksytty asumisoikeusasunnon ostajaksi.


      • Anonyymi

        Samoin soitin asuntotoimistoon. Kuulemma vain joidenkin hyväksyjien tiedot on lähetetty eteenpäin kaupungille. Muiden Haavi-tarjousten saajien vastaukset ovat vielä käsittelyssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin soitin asuntotoimistoon. Kuulemma vain joidenkin hyväksyjien tiedot on lähetetty eteenpäin kaupungille. Muiden Haavi-tarjousten saajien vastaukset ovat vielä käsittelyssä.

        Olen käynyt päivittäin tarkistamassa, näkyykö asumisoikeusnumero järjestelmässä. Jätin kyllä-vastauksen tarjoukseen Haavista vapun jälkeen torstaina 2.5.2019. Tänään maanantaina 27.5.2019 järjestysnumeroa ei näy enää järjestelmässä. Eli minut on hyväksytty asumisoikeusasunnon ostajaksi.


    • Anonyymi

      Haavi ei ole Häävi ha päinvastoin!
      Mutta rakentaja-yhtiö on luotettava ja uskoisin ettei ongelmia tule kuten monissa AT:n "luottoyhtiössä" Skanskan kohteissa on ollut kautta vuosien ongelmia! Viimeisin näiltä viikoilta toukokuussa uudiskohteessa Laajasalossa.

    • Anonyymi

      Halloo! Ne joilla on vapautuva Haso-asunto ikäänkuin sijalle uuteen nähden on selkeesti paremmat mahdollisuudet saada hakemansa uusi aso-asunto!

      Näin on ollut aikaisemmissa haku-prosesseissa - vaikka ei itselle ole tärpännyt on sijoitus ilmoitettuna ollut kärkijoukossa!
      Nyt ei enää tiettävästi jonotuksen sijoitusta ilmoitella, mutta Sandikseen hakeutuessa vielä tämä oli käytäntönä!

      Toisaalta se on käytännöllistä jos joku on muuttamassa isommasta pienempään asuntoon miksi ei sallittaisi "pieni etuilu" järjestely molempien hakijoiden ja asuntoa tarvitsevien eduksi?
      Mutta nykyisten kaupungin suojatyö-immeisten päähän kuten AT:ssa jne. kaupungilla valinta-lautakunnalle ei tämä idea mene tajuntaan!?
      Ne on vähän niinkuin tämän palstan "siivooja" jolle asumisesta puhuminen muussa merkityksessä ja suhteessa asoon ei mene jakeluun..mutta vapaaehtoisena nauttii "tästä asemastaan" kun ei paremmasta tiedä!?

      • Anonyymi

        "Halloo! Ne joilla on vapautuva Haso-asunto ikäänkuin sijalle uuteen nähden on selkeesti paremmat mahdollisuudet saada hakemansa uusi aso-asunto!"
        No HÖPÖ HÖPÖ mitä juttuja taas Simolta!!

        "Toisaalta se on käytännöllistä jos joku on muuttamassa isommasta pienempään asuntoon miksi ei sallittaisi "pieni etuilu" järjestely molempien hakijoiden ja asuntoa tarvitsevien eduksi?"
        Asumisoikeusasukkaat voivat vaihtaa asuntoja keskenään!!!!

        "Mutta nykyisten kaupungin suojatyö-immeisten päähän kuten AT:ssa jne. kaupungilla valinta-lautakunnalle ei tämä idea mene tajuntaan!?"
        Koska asumisoikeuslaki kieltää sen!!!

        "Ne on vähän niinkuin tämän palstan "siivooja" jolle asumisesta puhuminen muussa merkityksessä ja suhteessa asoon ei mene jakeluun.."
        Milloinkahan Simolle menisi jakeluun, että asumisoikeuspalstan aihepiiri on ASUMISOIKEUS!!! Vuokra-asumiselle, omistusasumiselle, asumiselle yleensä ja rakentamiselle on omat palstansa!! Simokin voisi kirjoittaa tämän palstan aihepiiriin sopimattomat viestin niille tarkoitetuille palstoille!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Halloo! Ne joilla on vapautuva Haso-asunto ikäänkuin sijalle uuteen nähden on selkeesti paremmat mahdollisuudet saada hakemansa uusi aso-asunto!"
        No HÖPÖ HÖPÖ mitä juttuja taas Simolta!!

        "Toisaalta se on käytännöllistä jos joku on muuttamassa isommasta pienempään asuntoon miksi ei sallittaisi "pieni etuilu" järjestely molempien hakijoiden ja asuntoa tarvitsevien eduksi?"
        Asumisoikeusasukkaat voivat vaihtaa asuntoja keskenään!!!!

        "Mutta nykyisten kaupungin suojatyö-immeisten päähän kuten AT:ssa jne. kaupungilla valinta-lautakunnalle ei tämä idea mene tajuntaan!?"
        Koska asumisoikeuslaki kieltää sen!!!

        "Ne on vähän niinkuin tämän palstan "siivooja" jolle asumisesta puhuminen muussa merkityksessä ja suhteessa asoon ei mene jakeluun.."
        Milloinkahan Simolle menisi jakeluun, että asumisoikeuspalstan aihepiiri on ASUMISOIKEUS!!! Vuokra-asumiselle, omistusasumiselle, asumiselle yleensä ja rakentamiselle on omat palstansa!! Simokin voisi kirjoittaa tämän palstan aihepiiriin sopimattomat viestin niille tarkoitetuille palstoille!!!

        "Halloo! Ne joilla on vapautuva Haso-asunto ikäänkuin sijalle uuteen nähden on selkeesti paremmat mahdollisuudet saada hakemansa uusi aso-asunto!"
        No HÖPÖ HÖPÖ mitä juttuja taas Simolta!!

        "Toisaalta se on käytännöllistä jos joku on muuttamassa isommasta pienempään asuntoon miksi ei sallittaisi "pieni etuilu" järjestely molempien hakijoiden ja asuntoa tarvitsevien eduksi?"
        Asumisoikeusasukkaat voivat vaihtaa asuntoja keskenään!!!!

        "Mutta nykyisten kaupungin suojatyö-immeisten päähän kuten AT:ssa jne. kaupungilla valinta-lautakunnalle ei tämä idea mene tajuntaan!?"
        Koska asumisoikeuslaki kieltää sen!!!

        "Ne on vähän niinkuin tämän palstan "siivooja" jolle asumisesta puhuminen muussa merkityksessä ja suhteessa asoon ei mene jakeluun.."
        Milloinkahan Simolle menisi jakeluun, että asumisoikeuspalstan aihepiiri on ASUMISOIKEUS!!! Vuokra-asumiselle, omistusasumiselle, asumiselle yleensä ja rakentamiselle on omat palstansa!! Simokin voisi kirjoittaa tämän palstan aihepiiriin sopimattomat viestin niille tarkoitetuille palstoille!!!


      • Anonyymi

        Ne joilla on vapautuva Haso-asunto ikäänkuin sijalle uuteen nähden on selkeesti paremmat mahdollisuudet saada hakemansa uusi aso-asunto!"

        No HÖPÖ HÖPÖ mitä juttuja taas aso-mummolta kuinkas muuten!

        "Toisaalta se on käytännöllistä jos joku on muuttamassa isommasta pienempään asuntoon miksi ei sallittaisi "pieni etuilu" järjestely molempien hakijoiden ja asuntoa tarvitsevien eduksi?"
        Asumisoikeusasukkaat voivat vaihtaa asuntoja keskenään!!!!

        "Mutta nykyisten kaupungin suojatyö-immeisten päähän kuten AT:ssa jne. kaupungilla valinta-lautakunnalle ei tämä idea mene tajuntaan!?"
        Koska asumisoikeuslaki kieltää sen!!!

        "Ne on vähän niinkuin tämän palstan "siivooja" jolle asumisesta puhuminen muussa merkityksessä ja suhteessa asoon ei mene jakeluun.."
        Milloinkahan aso-dementikko aso-mummolle menisi jakeluun, että asumisoikeuspalstan aihepiiri on ASUMISOIKEUS! Ei muiden kirjoitusten "leikkaaminen ja liimailu" ja toistaminen kuin olettaisi aso-aivottmalle louskulle olisi aiheita omastakin päästä joskin ajatusmaailam ja mielikuvitus on hemmetin rajallinen!

        Vuokra-asumiselle, omistusasumiselle, asumiselle yleensä ja rakentamiselle on omat palstansa!!
        Aso-muumio ja poikasna Simokin voisi kirjoittaa tämän palstan aihepiiriin sopimattomat viestin niille tarkoitetuille palstoille!!!

        Huom. !!! ....!!! ...!!!


    • Anonyymi

      Onkohan ensimmäisellä tarjouskierroksella tullut yhtään peruutuksia?

      Entä toinen tarjouskierros, milloin se käynnistyy? Kertokaa, jos saatte tokan kierroksen tarjouksen...

    • Anonyymi

      Iltalehdessä oli tänään juttu Haavin hakjoista. Suurin numero, jolla asunto irtosi, oli vuodelta 2004. Jopa Sandiksesta sai uudemmilla numeroilla.
      Kiinnostaakohan Livorno yhtä paljon ja meneeköhän sen haku elokuulle?

      • Anonyymi

        Höpö höpö!
        "Iltalehdessä oli tänään juttu Haavin hakjoista."...
        Kateellisten kuten aso-mummon panetteluja! Ei kannata uskoa!


    • Anonyymi

      Tässä ketjussa ylempänä kirjoitettua:

      "Eilen 8.5.2019 Att:n tilaisuus kaupungintalolla (Pohjois-Esplanadi), siellä oli jaossa yksi A4-paperi, jossa oli lueteltu uudet asumiskohteet 2019.
      Haso Atrain, arvioitu aloitus 08-09/2019.
      Haso Jamaika, arvioitu aloitus vuodenvaihde 2019/2020.
      Haso Livorno, arvioitu aloitus 09-10/2019.
      Haso Atlantinkaari, ei tietoja.

      Muualta: Haso Atlantinkaari, rakennustyöt voidaan arviolta aloittaa 9/2020.

      Eli Haso Livornon haku alkaisi syys-lokakuussa.

    • Anonyymi

      Onko kukaan saanut kutsua sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen?

      • Anonyymi

        Minulla menee allekirjoitus elokuulle, joka on myös takaraja. Kuulemma puuttuu joitain tiedostoja sekä heinäkuu on siellä lomaa. Siksi kestää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla menee allekirjoitus elokuulle, joka on myös takaraja. Kuulemma puuttuu joitain tiedostoja sekä heinäkuu on siellä lomaa. Siksi kestää...

        Miten sait tiedon siitä missä vaiheessa hakemuksesi käsittely on? Olen soittanut heille toimistoon tuloksetta eikä sähköpostiini vastata.


    • Anonyymi

      Onko kukaan saanut uusia toisen kierroksen tarjouksia? Millaisilla numeroilla olette saaneet neliöitä ja kolmioita? Onko tarjousaika jo päättynyt. Minulla numero vuodelta 1996 eikä ole mitään kuulunut.

    • Anonyymi

      Kun ATT:n sivuilla menee Haso Haavin kohdalla välilehdelle Huoneistot, niin esillä vain 10 asuntoa, edelleen Varattu. 37 huoneistoa ei näy. Nämä 10 lienevät sitten niitä peruutuspaikkoja. Ja ne 37 huoneistoa niitä, jotka on hyväksytty (myös Helsining kaupungin tarkastus on läpäisty).

      Hyväksyntänsä ilmoittaneille ei ole kuulunut mitään sopimuksen allekirjoituspäivästä.

      • Anonyymi

        Sopimuksen allekirjoitus siirtynee elokuulle, viikko 32, ti 6.8.2019 tai to 8.8.2019. Ensi viikolla (viiko 26) pitäisi lähteä kirje (tai email), jossa linkki aineistopankkiin.


    • Anonyymi

      Harmittaa tosi paljon että missasin tämän. Oma numero on vuodelta -90 ja alle tuhat. Sillä olisin varmaan saanut minkä tahansa asunnon. Avioero vähän puun takaa joten nyt vadtanhaen asuntoa.

    • Anonyymi

      Onko kenelläkään tietoa milloin pääsee katsomaan asuntoa ja milloin talo on valmis?

      • Anonyymi

        Hason sivujen mukaan arvioitu valmistuminen on 8/2020. Kannattaa kysyä asiaa suoraan Att:n virkailijoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hason sivujen mukaan arvioitu valmistuminen on 8/2020. Kannattaa kysyä asiaa suoraan Att:n virkailijoilta.

        Haavin allekirjoitustilaisuudessa 13.8.2019 kerrottiin näin.
        - muuttopäivä kerrotaan n. 3 kk ennen muuttoa
        - autopaikoista tulee kysely n. 2 kk ennen muuttoa. 25 kpl Haaville, 30% sähkölataus.
        - 1 kk / 2kk ennnen muuttoa ennakkotarkastus (ylimääräisistä käynneistä on luovuttu turvallisuuden takia)
        - nämä tiedot siis runsas 8 kk sitten, sen jälkeen on voinut muuttua

        Valmistuminen (eli muutto) tapahtunee elokuun lopussa 2020.
        Ja koronan takia kaiketi kullekin muuttajalle varataan yksinään 1,5 h:n slotti. Näin tehtiin ainakin edellisessä Hason valmistuneessa kohteessa.

        Helsingin asuntotuotanto AT tai Haso ei taida kovin paljoa tiedotella kohteista etukäteen asukkaille tai vastailla puhelimella kyselyihin. Jos joku Haaviin muuttava sinne soittaa, niin voisi kertoa tietonsa palstalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haavin allekirjoitustilaisuudessa 13.8.2019 kerrottiin näin.
        - muuttopäivä kerrotaan n. 3 kk ennen muuttoa
        - autopaikoista tulee kysely n. 2 kk ennen muuttoa. 25 kpl Haaville, 30% sähkölataus.
        - 1 kk / 2kk ennnen muuttoa ennakkotarkastus (ylimääräisistä käynneistä on luovuttu turvallisuuden takia)
        - nämä tiedot siis runsas 8 kk sitten, sen jälkeen on voinut muuttua

        Valmistuminen (eli muutto) tapahtunee elokuun lopussa 2020.
        Ja koronan takia kaiketi kullekin muuttajalle varataan yksinään 1,5 h:n slotti. Näin tehtiin ainakin edellisessä Hason valmistuneessa kohteessa.

        Helsingin asuntotuotanto AT tai Haso ei taida kovin paljoa tiedotella kohteista etukäteen asukkaille tai vastailla puhelimella kyselyihin. Jos joku Haaviin muuttava sinne soittaa, niin voisi kertoa tietonsa palstalle.

        Mikä ihmeen 1,5h slotti varattu? Muuttamiseen vai? Enpä usko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen 1,5h slotti varattu? Muuttamiseen vai? Enpä usko.

        Kyse ei ole nyt uskosta. Oletko kuullut koronasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen 1,5h slotti varattu? Muuttamiseen vai? Enpä usko.

        Ks. vaikka Yrjö ja Hanna Asokodit:
        https://aso-kodit.fi/charlottan-muuttopaiva-lahestyy/
        Helsingin Charlotta valmistuu näillä näkymin aikataulussaan huhtikuun loppuun mennessä.

        Koronapandemiaan liittyvän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi tulemme aikatauluttamaan avaintenluovutukset ja muuttotavaroiden purkamiset välttääksemme ruuhkautumiset ja ylläpitääksemme riittäviä suojaetäisyyksiä.

        Muutot aikataulutetaan siten, että torstaina 30.4. alkaen kello 8.00 jaamme 1,5 tunnin muuttoaikoja molempiin portaisiin (A/B). Myös maanantaina 4.5. kello 8.00 alkaen muutto aikataulutetaan samalla tavalla. Näin vältymme yli 9 hengen ryhmittymiltä hissin edustalla ja kerroksissa.

        Jos haet pelkästään avaimet 30.4. tai 4.5., varaa aika myös siihen. Varaamme kullekin avainten noutajalle oman 15 minuutin mittaisen ajan.
        = = = = = =
        Kovin oudolta tuntuisi, jos Haso ei toimisi vastaavalla tavalla. Uskot sitten tai et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ks. vaikka Yrjö ja Hanna Asokodit:
        https://aso-kodit.fi/charlottan-muuttopaiva-lahestyy/
        Helsingin Charlotta valmistuu näillä näkymin aikataulussaan huhtikuun loppuun mennessä.

        Koronapandemiaan liittyvän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi tulemme aikatauluttamaan avaintenluovutukset ja muuttotavaroiden purkamiset välttääksemme ruuhkautumiset ja ylläpitääksemme riittäviä suojaetäisyyksiä.

        Muutot aikataulutetaan siten, että torstaina 30.4. alkaen kello 8.00 jaamme 1,5 tunnin muuttoaikoja molempiin portaisiin (A/B). Myös maanantaina 4.5. kello 8.00 alkaen muutto aikataulutetaan samalla tavalla. Näin vältymme yli 9 hengen ryhmittymiltä hissin edustalla ja kerroksissa.

        Jos haet pelkästään avaimet 30.4. tai 4.5., varaa aika myös siihen. Varaamme kullekin avainten noutajalle oman 15 minuutin mittaisen ajan.
        = = = = = =
        Kovin oudolta tuntuisi, jos Haso ei toimisi vastaavalla tavalla. Uskot sitten tai et.

        On kyllä erikoinen ratkaisu, että ihmiset pakotetaan tuollaiseen aikatauluun. Tuossa pysyminenkin on mahdotonta kaikille omatoimimuuttajille, jotka kuljettavat tavarat useissa autokuormissa. Tuollainen rajoitus ei ole edes laillinen. Muuttaminen ei ole kokoontumista.

        Olen itse muuttamassa Hason uudiskohteeseen lähiaikoina eikä tuollaisesta älyttömyydestä ainakaan vielä ole tiedotettu. Enkä kyllä noudattaisikaan, muuttofirma on tilattu ja muuttovapaat sovittu jo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä erikoinen ratkaisu, että ihmiset pakotetaan tuollaiseen aikatauluun. Tuossa pysyminenkin on mahdotonta kaikille omatoimimuuttajille, jotka kuljettavat tavarat useissa autokuormissa. Tuollainen rajoitus ei ole edes laillinen. Muuttaminen ei ole kokoontumista.

        Olen itse muuttamassa Hason uudiskohteeseen lähiaikoina eikä tuollaisesta älyttömyydestä ainakaan vielä ole tiedotettu. Enkä kyllä noudattaisikaan, muuttofirma on tilattu ja muuttovapaat sovittu jo.

        Paljon on ihmisiä, jotka eivät väilitä koronasta eivätkä siitä, että mahdollisesti tartuttavat muita oireettomana. Nämä kuntosalikävijät vaikkapa. Eivät varnasti rajoita kontaktejaan, vaikka monta kertaa viikossa ovat alttiina pisaratartunnoille. Ja voivat oireettomina levittää tautia kymmeniin muihin. Minä, minä, minä.

        Ilman koronaakin olisi tietenkin järkevää porrastaa muutot. Tuskin Helsinki haluaa tässä suhteessa näyttää esimerkkiä muulle Suomelle. Korona-aikaan tästähän saa hyvät otsikot iltapäivälehtiin. Portaikoissa kymmenet muuttajat samaan aikaan. Pitkät jonot hisseihin. Täydellinen kaaos. Vielä lisäksi korona-aikaan monella on päivisin aikaa hoitaa muuttamista.

        Kaikki vaan sinne samaan aikaan koronaa levittämään. Sanoohan se Suomen lakikin jo, että muutoaikojen porrasraminen ei ole laillista. Huh, millaista soopaa jotkut kirjoittavat...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon on ihmisiä, jotka eivät väilitä koronasta eivätkä siitä, että mahdollisesti tartuttavat muita oireettomana. Nämä kuntosalikävijät vaikkapa. Eivät varnasti rajoita kontaktejaan, vaikka monta kertaa viikossa ovat alttiina pisaratartunnoille. Ja voivat oireettomina levittää tautia kymmeniin muihin. Minä, minä, minä.

        Ilman koronaakin olisi tietenkin järkevää porrastaa muutot. Tuskin Helsinki haluaa tässä suhteessa näyttää esimerkkiä muulle Suomelle. Korona-aikaan tästähän saa hyvät otsikot iltapäivälehtiin. Portaikoissa kymmenet muuttajat samaan aikaan. Pitkät jonot hisseihin. Täydellinen kaaos. Vielä lisäksi korona-aikaan monella on päivisin aikaa hoitaa muuttamista.

        Kaikki vaan sinne samaan aikaan koronaa levittämään. Sanoohan se Suomen lakikin jo, että muutoaikojen porrasraminen ei ole laillista. Huh, millaista soopaa jotkut kirjoittavat...

        Ei se ole mitään soopaa, että rakennuttaja ei voi puuttua asunnon hallintaan sen jälkeen kun se on asukkaalle luovutettu. Korona tai valmiuslaki ei tätä asiaa miksikään muutu. Meillä ei ole ulkonaliikkumiskieltoa eikä esimerkiksi kaupoissa rajoiteta asiakasmääriä.

        Tottakai jokainen fiksu ihminen miettii kaksi kertaa, ihan ilman koronaakin, kannattaako uudiskohteeseen muuttaa ensimmäisenä tai toisenakaan päivänä. Muuttojen porrastaminen on äärimmäisen fiksua, mutta pakottaa siihen ei voida. Kaikille korona-aika ja etätyöt eivät tarkoita leppoisaa lomailua vaan työt jatkuvat aivan normaalisti.

        Voisin suostua tuollaiseen ainoastaan sillä ehdolla, että rakennuttaja maksaa täyden palvelun muuton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole mitään soopaa, että rakennuttaja ei voi puuttua asunnon hallintaan sen jälkeen kun se on asukkaalle luovutettu. Korona tai valmiuslaki ei tätä asiaa miksikään muutu. Meillä ei ole ulkonaliikkumiskieltoa eikä esimerkiksi kaupoissa rajoiteta asiakasmääriä.

        Tottakai jokainen fiksu ihminen miettii kaksi kertaa, ihan ilman koronaakin, kannattaako uudiskohteeseen muuttaa ensimmäisenä tai toisenakaan päivänä. Muuttojen porrastaminen on äärimmäisen fiksua, mutta pakottaa siihen ei voida. Kaikille korona-aika ja etätyöt eivät tarkoita leppoisaa lomailua vaan työt jatkuvat aivan normaalisti.

        Voisin suostua tuollaiseen ainoastaan sillä ehdolla, että rakennuttaja maksaa täyden palvelun muuton.

        Jos sinun tahtosi mukaan toimittaisiin, niin Haso olisi hyvä ehdokas uudeksi Suomen viruslingoksi. Huh, millaisia jotkut ihmiset ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole mitään soopaa, että rakennuttaja ei voi puuttua asunnon hallintaan sen jälkeen kun se on asukkaalle luovutettu. Korona tai valmiuslaki ei tätä asiaa miksikään muutu. Meillä ei ole ulkonaliikkumiskieltoa eikä esimerkiksi kaupoissa rajoiteta asiakasmääriä.

        Tottakai jokainen fiksu ihminen miettii kaksi kertaa, ihan ilman koronaakin, kannattaako uudiskohteeseen muuttaa ensimmäisenä tai toisenakaan päivänä. Muuttojen porrastaminen on äärimmäisen fiksua, mutta pakottaa siihen ei voida. Kaikille korona-aika ja etätyöt eivät tarkoita leppoisaa lomailua vaan työt jatkuvat aivan normaalisti.

        Voisin suostua tuollaiseen ainoastaan sillä ehdolla, että rakennuttaja maksaa täyden palvelun muuton.

        Mitäs teet sitten, kun mahdollisesti juuri sinun takiasi avaimet luovutetaan vasta juuri ennen etukäteen ilmoitettua ja ajoitettua muuttoa?


      • Anonyymi

        Tänään tuli tiedote jossa muuttopäiväksi ilmoitettiin 7.8.


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe