Totuuden kieltäminen

TOTUUDEN KIELTÄMISEN KIELTÄMINEN

Tänään aiomme puhua Totuuden kieltämisen kieltämisestä.

Kappaleessa 12 todetaan, että meidän ainoa velvollisuutemme on kieltää Totuuden kieltäminen. Tähän ytimekkääseen toteamukseen kiteytyy koko egon tyhjäksi tekemisen prosessi ja se on todellakin päämäärä, johon Ihmeiden Oppikurssi keskeisesti tähtää. Meitä ei pyydetä muistamaan, keitä me Rakkauden lapset olemme.

Meitä ei pyydetä etsimään totuutta. Meiltä pyydetään sitä, että tarkastelemme egoa, kiellämme sen näennäisen todellisuuden, muutamme mielemme opettajan suhteen (valitsemme egon sijaan Pyhän Hengen tai Jeesuksen opettajaksemme). Egon tyhjäksi tekemisellä se minkä ego on peittänyt, nousee automaattisesti tietoisuuteemme ja se mikä nousee, on muisto Jumalasta.

Kurssi keskeistä sisältöä on kehottaa meitä näkemään Kristuksen kasvot veljissämme ja muistamaan Jumalan. Kristuksen kasvojen näkeminen veljissämme on katsomista syyllisyytemme pimeyden ja projektioiden taakse, jotka olemme sijoittaneet muihin ihmisiin.Silloin emme ole nähneet heissä viattomuutta, jonka syyllisyys ja viha ovat peittäneet. Heti kun näemme tämän viattomuuden, ego katoaa ja muisto Jumalasta, joka on aina ollut läsnä oikeassa mielessämme, nousee yksinkertaisesti (uudelleen) tietoisuuteemme.

Meille sanotaan kappaleessa 16, että meidän tehtävämme ei ole etsiä rakkautta, vaan etsiä ja löytää kaikki esteet, jotka olemme pystyttäneet itsemme ja rakkauden väliin. Kurssin johdannossa todetaan, että Kurssi ei opeta rakkautta, koska sitä ei voi opettaa, vaan Kurssin tarkoitus on poistaa tietoisuudestamme rakkauden läsnäolon esteet. Kaikki mikä Kurssissa on positiivista, on todella kaikki se – kun jätetään sivuun Jumalan rakkaus, joka on kokonaan tämän maailman ulottumattomissa - mikä Kurssin oikea-mielisessä tarkoituksessa tekee tyhjäksi negatiivisuuden.

Tämä on vastaava asia, jonka ehkä muistat lukion algebran tunneilta: kun kaksi negatiivista lukua kerrotaan keskenään, tulokseksi saadaan positiivinen luku. Siis silloin kun kiellämme egon totuuden kieltämisen, mikä tarkoittaa sitä, että katsomme egon totuuden kieltämistä (t.s. erillisyyden, arvostelun, hyökkäämisen ja erityisyyden ajattelujärjestelmää), sen oikea-mielisessä merkityksessä ja sanomme: ”En halua enää uskoa tätä”. Se on totuuden kieltämisen kieltämistä ja negatiivisen tyhjäksi tekemistä.

Meille kerrotaan luvussa ”Viimeinen vastausta vailla oleva kysymys”, että syy siihen, miksi emme ole vielä vastanneet viimeiseen kysymykseen (joka kuuluu: haluanko nähdä sen, minkä olen kieltänyt, koska se on totuus?) johtuu siitä, että emme ole tajunneet, että sanoaksemme ”kyllä” viimeiseen vastaamatta jääneeseen kysymykseen, meidän tulee sanoa ”ei ei:lle.”

Siis sanon vielä uudelleen: negatiivisen kieltämiseksi katselemme egon negaation ajattelujärjestelmää ja sanomme ”En halua enää tätä”. Tämän takia Kurssin painopiste on todellakin egossa. Ollaksemme varmoja me emme voi päästää irti egosta ilman Jeesuksen ja Pyhän Hengen rakkautta mielissämme, sillä muuten ego olisi liian ylivoimainen ja pelottava vihollinen kuin mitä se onkaan. Me kuitenkin voimme katsella tämä rakkaus rinnallamme egoa ja sanoa: ”Tämä on mielipuolista”. Ego ei ole syntinen. Ego ei ole kauhistuttava. Se ei ole paha. Se ei ole voimakas. Ego on ei-mitään.

Eräässä työkirjan tehtävässä todetaan, että ego on samalla tavalla järjetön kuin tulitikkua pitelevä pieni lapsi, joka ajattelee, että kun hän sammuttaa tulitikun, niin aurinko sammuu. Tai kuten ”Pieni puutarha” -kappaleessa sanotaan, että pieni väre valtameren pinnalla ajattelee olevansa valtameri, tai että auringon säde ajattelee olevansa aurinko. Ongelma on siinä ylimielisyydessä, jossa egolle annetaan valta, ei egossa itsessään, koska illuusiolla ei voi olla valtaa, koska sitä ei ole olemassa.

Sillä, että mieli uskoo illuusioon, on voimaa – ei egolla. Niinpä totuuden kieltämisen kieltäminen tarkoittaa sitä, että tartumme Jeesuksen käteen ja tuomme maailmassa kokemamme asian takaisin mielen päätöksentekijälle ja katsomme asiaa uudelleen. Ja tällä kertaa emme näe egoa ja sen ajattelujärjestelmää hyväksyvästi, vaan ajattelujärjestelmänä, joka on tuonut meille kipua. Miksipä siis valitsisin jotain, mikä tuottaa minulle tuskaa? Toistan vielä: asiassa ei ole mitään pahaa, se ei ole syntiä eikä demonista. Se on yksinkertaisesti hölmö juttu. Se voidaan rinnastaa pienen hullun erillisyysajatuksen tarkastelemiseen, kaikissa sen lukemattomissa muodoissaan ilman, että on muistettu nauraa asialle.

Egolle nauraminen tarkoittaa sitä, että siinä kielletään totuuden kieltäminen sanoen ”Miten totuuden voisikaan kieltää?” Miten Jumalan Rakkaus voitaisiin tuhota? Miten täydellinen Ykseys voitaisiin murskata tai pilkkoa palasiksi? Mikään näistä ei ole mahdollinen, eikä mitään näistä ole sen vuoksi tapahtunut. Tätä tarkoittaa Totuuden kieltämisen kieltäminen ja tätä tarkoittaa todellinen Kurssin harjoittaminen päivästä toiseen, jokaisessa tilanteessa, jokaisessa tapahtumassa, jokaisessa kohtaamassa

0

<50

  Vastaukset

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

    huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
    Maailman menoa
    239
    8504
   2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

    niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
    Maailman menoa
    292
    4591
   3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

    Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
    Kiuruvesi
    106
    2118
   4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

    menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
    Maailman menoa
    122
    1539
   5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

    Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
    Kuusamo
    19
    1072