Hyväksikäyttöä ja seksuaalista ahdistelua

Nöyryytetty

Hei!

Kysyn ystäväni puolesta neuvoa, joka on oppisopimuksessa paikassa, mikä kohtelee häntä kuin tiskirättiä. Työpaikka järjestää hänelle pari kertaa kuukaudessa nimellistä koulutusta mutta muuten häntä ei valmenneta tai kouluteta alaan liittyviin työtehtäviin, vaikka hän kuinka pyytäisi. Hän on ollut jo toista vuotta siellä oppisopimuksessa.

Kaiken lisäksi, oppisopimuspaikassa olevat ulkomaalaiset vakituiset työntekijät ahdistelevat häntä seksuaalisesti verbaalisesti, joka päivä. Kommentoivat persettä, tissejä ja kaikkea muuta täysin kohtuutonta, johon johto ei kiinnitä huomiota.

Mihin tälläisessä tilanteessa kuuluisi valittaa? Ystäväni ei uskalla valittaa johdolle, koska heitä ei kiinnosta. Lisäksi hänellä ei ole varaa saada potkuja tällä hetkellä.

Laki oppisopimuksesta (https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19921605) sanoo, että paikallishallintoviranomainen vastaa näistä asioista. Kuitenkin, kun yritin soittaa kunnan palvelunumeroon, he eivät edes olleet koskaan kuullutkaan paikallishallintoviranomaisesta eivätkä osanneet tienneet yhtään mikä se on.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.