Hattulan syöksykierre, yhden ihmisen aiheuttamaa?

hattulantuho

Onko Hattulan romahdus yrittämisessä ja nykyiset veronkorotuspaineet lopulta vain yhden ihmisen aiheuttamaa? Suurta valtaa käyttävä tekninen johtaja Juha Prittinen monien kommenttien perusteella tuntuu olevan virkafasisti, joustamaton virkamies jolla on "missio".

Elinkeinopoliittisessa mittaristossa yrittäjien kokonaisarvosana Hattulan elinkeinopolitiikasta oli kouluarvosanalla pudonnut 5,9:ään. Vuonna 2016 se oli 6,6 ja vuonna 2014 vielä 6,9. Prittinen tuli tehtäviin vuoden 2016 alussa. Tästä alkoi alamäki.

Tämä henkilö on niin omakotitalojen kuin myös yritysten tilojen rakentamisen esteenä. Usein kun paljon erilaisia määräyksiä joista täytyy kuitenkin kyetä jossain määrin joustamaan että saadaan jotain myös aikaiseksi. Lain mukaan ja Hattulan kunnan hallintosäännön mukaan Prittiselle on annettu valtavasti valtaa. Käytännössä kaikki rakennushankkeet menevät hänen pöydän kautta. Hattulan kaavoitus historiallisesti on tehty melko huonosti - onhan siitä voinut tarpeen tullen joustaa, paitsi ei enää. Näinpä siis käytännössä suurin osa hankkeista menee päin honkia. Prittisellä on missio, niin hän lausui Ylen haastattelussa vuoden 2018 lopussa. Hän kuvailee missiotaan näin:


"
Käytännön tasolla esimerkiksi Hattulassa ilmasto ja kansanterveys kulkevat käsi kädessä.

– Toivoisin, että Parolan keskusta tiivistyisi pikkuhiljaa. Ihmiset haluavat asua lähellä palveluita, ja Hattulassa se on mahdollista jopa niin, ettei kaikkia asioita tarvitsisi hoitaa autolla.

Samalla pitäisi torjua kuntarakenteen hajautumista eli sitä, että asuinalueita kaavoitetaan kauas keskustasta.

– On valittava, rakennetaanko autoon perustuvaa yhteiskuntaa vai jotakin muuta.
"

Niinpä tämä Prittinen sitten kusi myös erään lääketehtaan varastorakennuksen rakentamisen. Prittinen halusi että teollisuusalue rakennetaan järjestyksessä tiiviisti eikä halunnut antaa sopivaa tonttia. No sittemmin tontti löytyi niin tämä herra Prittinen alkoi vaatimaan vähintään 3000 neliön tilan rakentamista. Että näin. Monet yritykset tarvitsevat tilaa ympärilleen tulevaisuuden laajentumisia varten, on täysin kohtuutonta sitouttaa yrityksiä johonkin tiettyyn rakentamismäärään jossain tietyssä ajassa. No tätä se Prittinen ei tajua. Tilaa Hattulassa kyllä on. Prittisellä olisi ollut tässäkin(!) asiassa lain mukaan joustovaraa - mutta ei, joustoa ei tältä mieheltä tule kuin vain "Mission" mukaisissa asioissa. Ei ole esimerkiksi ongelma sijoittaa jotain kolmioita polkupyöräväylän etuajo-oikeutta ilmaisemaan sellaisiin paikkoihin joissa niitä ei ole kuunaan nähty, paikkoihin jossa autoilijoilla muutenkin on väistämisvelvollisuus. Täysin ohjesääntöjen vastasesti.

No nyt Hattulassa tehdään parempaa arkea maalailemalla uusia pyöräteitä niin että autoille jää enää yksi kaista keskelle. Se on vähä pirullista koittaa väistää vastaantulevaa kun joutuu menee sulkuviivan yli sinne pyöräkaistalle kun ei autot mahu rinnakkain.. Sitten on vielä jotain komeita siksak viivoja joiden tarkoitusta en minä ainakaan ole ymmärtänyt. Eipä niitä mistään liikenneoppaastakaan löydy.

Moni on jo miettinyt että miksi tätä herraa ei vaan voida kenkiä pois. No kuulemma kun ei oo tehny sellasia virheitä että voisi työehtosopimusten mukasesti irtisanoa. Luottamuspula ei kuulemma riitä tälläisen johtajan irtisanomiseen. Itse ihmettelen että eikö tälläinen lakien ja sääntöjen vastainen liikenteenmuokkaus nyt ole jo syy itsessään?

7

3330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lääketehtaan tontin ostaja oli kiinnostunut enemmän alueella sijaitsevasta motocross-radasta. Teollisuustonteissa on vaatimus, että 10% pinta-alasta pitää olla rakennettua. Lääketehdas olisi rakentanut 100 neliömetrin rakennuksen 3 hehtaarin tontille. Tontin ostaja olisi halunnut käyttötarvettaan huomattavasti suuremman tontin juuri tuon krossiradan takia.

    • Anonyymi

      Kannattaisi varmaan teettää jokin asiakastyytyväisyyskysely rakennusvalvonnan asiakkaille. Myös niille jotka ei lupaa saaneet tai jätettiin pöydälle.

    • Anonyymi

      Olet aika sokea

    • Anonyymi

      Totta faktoihin kannattaa perehtyä. Taitaa erään kostot mennä persiilleen, hyvä niin.

    • Anonyymi

      Et näköjään tiedä paikallisista asioista ja vanhoista hyvävelijohtajista mitään 😁. Toivottavasti karma hoitaa työpaikkakiusaajat.

    • Anonyymi

      Harvinaisen tyhmä olet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe