Valokuitua Viitasaarelle!

kuitukalle

Keskisuomalainen kirjoitti lehdessään verkkoyhtiön toimitusjohtajan valituskirjoituksen alkuviikosta. Syyllisiksi väitettiin valitukset ja valittajat. Tosiasia on kuitenkin, että rahat on loppu. Alla KSVV:n kuntiin tullut ilmoitus saman aikaisesti lehtijutun kanssa, että rakennetaan vain jos asiakas maksaa koko lystin. Tämä todistaa, että joku puhuu nyt täyttä soopaa ja ne 600 liittymän varaa on täysin hatusta vedetty juttu.

Tietoa KSSV:ltä tältä päivältä:
Kuten aiemmassa tiedotteessa jo kerroimme, toteutimme kymmenessä kunnassa valtion laajakaistatukilain mukaiset hankkeet lähes valmiiksi vuosina 2014-2017 ja toteutetuilta hankkeilta puuttuu valtiontukia 4,7 miljoonaa euroa. Viestintävirastolta tällä viikolla saatu valtiontukipäätösluonnos on edelleen kielteinen.
Valtiontuen puuttumisesta johtuen yhtiöllä ei ole mahdollisuutta tukea liittymien rakentamista suunnitellulla tavalla. Tästä syystä pystymme myymään ja rakentamaan liittymiä vain niin, että valokuituliittymän tilaava asiakas maksaa lähes kokonaan rakentamisesta syntyvät kustannukset.

43

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okaan_piikki

      Tälle hankkeelle oli määritelty laissa selvät ja ytimekkäät raamit joita olisi pitänyt tietenkin noudattaa kuntienkin. Mutta eihän kuntia lait määrää. Kunnat saa tehdä kuten päättäjät haluaa, semmoisen vaikutelman on saanut moni. Ja kaikki kiusanteko on valittajien syytä. Kaikki.

      Nyt kunnat halusi rahoittaa kokonaan hankkeen vaikka laissa oli määritelty kuntien osuus prosentteina tukikelpoisista kustannuksista. Kunnat eivät tyytyneet tukikelpoisiin kustannuksiin, vaan ne halusivat rahoittaa antamansa tuen kautta koko hankkeen kustannukset ja silloin mentiin ojan kautta metsän ryteikköön.

      Valtion tarkoitus oli ja on vieläkin ettei kunnat ja valtio rahoita koko hanketta vaan operaattori rahoittaa omalla rahallaan vähintään 34% tukikelpoisista kustannuksista. Täytyyhän riski jotenkin jakaa. Jos kuntien julkisella tuella rahoitetaan yli 90% tukikelpoisista kustannuksista ei siihen mahdu enää 0,01% muuta valtion tai EU:n tukea.

      Munasiko kunnat itse tämän hankeen turhalla hätäilyllä ettei Laajakaistalakia ehditty lukea?

    • Loputilienjako.alkanut

      Tästä se maksuliikenne lähtee rahavaikeuksista olevalle Verkkoyhtiölle. Keväällä korkomaksut ja lyhennykset. Syksyllä lisää ja taas maksetaan. Loppua ei näy. Kysynpä vain, että varoitettiinko ja yrittiinkö puhua järkeä. Ei mikään auttanut esim. Pihtipudastakaan. Valittaja sai koko Pihtiputaan Kepun ja Demarit niskaansa. Valitus vedettiin pois ja piikki aukesi. Näin se menee kuntien päätöksenteko. Onneksi Viitasaari pysyi erossa hankkeesta, vaikka valittajat joutuivat valtavaan myllytykseen. Kunnanjohtajat tästä vastuuseen, kun Viitasaarellakin on kuulemma oikein lakia lukenut mies johdossa.

    • Vaihtomies

      Sama mies joka Saarijärvellä pisti rahoja Kuuskaistaan. Kuuskaista on yrityssaneerauksessa ja pistää eurot menemään jos vaan niitä jostain saa.

    • kuitu-uuno

      200000 euroa kuituun vannoo kaupunginjohtaja?
      Mihin perustuu? Liittyjien määräänkö?

    • Anonyymi

      KSVVn toimari kiertää kerjuulla. Löytyiskö Viitasaarelta irtoeuroja muutama satatuhatta kappaletta? Kaupunginjohtaja ainaki aiemmin suositteli.
      Ei sitä nyt ilman valokuituu tuu toimeen...

    • Anonyymi

      Elenia ja Telia laittavat kuitua maahan ilman valtion tukia Viitasaarellakin.

    • Anonyymi

      Ei valinnut Elenia pers,aukista Keski-Suomen Valokuituverkkoja yhteisrakentamisen kumppaniksi Keski-Suomessa. Viitasaari veti taas tyhjää kunnanjohtajansa kera esityksineen. Elenia on ottanut asioista selvää ja ei ottanut viisaasti suurta riskiä tappiollisen yhtiön kanssa. Näyttää siltä että ympäristökunnat ovat todella liemessä velkatakaustensa kanssa. Varoituksille annettiin piutpaut ja valittajien syyksi on yritetty syytää koko vaikeudet.

    • Anonyymi

      Sydämelliset onnittelut ja kiitokset Viitasaaren persuille hienosta joululahjasta Viitasaaren asukkaille. Kunta säästi verorahoja lähemmäs viisitoista miljoonaa euroa, kun saivat torpattua kaupunginjohtajansa masinoiman valokuituverkon. Nyt kymmenen kuntaa häviää kymmeniä miljoonia, kun höyrähtivät tähän kannattamattomaan konkurssi yhtiöön osakkaiksi. Hyvää ja rauhallista joulua , ja jatkakaa samaan malliin ensi vuonakin. Toivoo veronmaksajat.

    • Anonyymi

      Ei olisi kohtutonta, vaikka Vts kaupunki palkitseisi Perussuomalaisten valtuustoryhmän siitä että Viitasaari välttyi 15 miljoonan euron takausvastuista valokuituasiassa. Useimmat ovat huomanneet nyt vasta jälkeenpäin että Ps-valtuustoryhmä oli oikeassa. Kiitos ja tunnustus.

      • Anonyymi

        Ai niin että Persuja pitäis muiden kiittää jatkuvasti? Kaikesta mitä on tai ei oo tehny? Ootte te kiitoksenkipeitä reppanoita.On kai se todennäköisyyksienkin mukaan väistämätöntä kun ihan kaikkea vastustaa ja ihan koko ajan niin joskus tulee jättipotti? Mutta sen verran toivois Persuilta, maanlaajuisesti, että vois joskus perustaa sen politiikkansa sille että esittää konkreettisia parannusehdotuksia, siis OIKEASTI JOTAIN OMAA!!


    • Anonyymi

      Viitasaari- facebook ryhmässä käydään keskustelua käyttämättömistä verkkokiepeistä , joita on monen tonteilla ollut jo vuosia. Miksi näitä ei ole saanut käyttöön. Tämä on ihmetyttänyt useissa Keski-Suomen kunnassa, kun jokainen operaattori kaivaa aina uudet kaivannot. Huijaustahan tämä on. Esimerkiksi Viitasaarella on jo kauan sitten aloittanut toimintansa verkkoyhtiö Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelu Oy. Tämä verkkoyhtiö ei ole kuitenkaan vetänyt tavallisille asukkaille kuitua, vaikka aikanaan on näin luvannut, ja kuntakin on yhtiössä mukana. Kaupunginjohtaja ajaa vain tiettyä yritystä, maksoi mitä maksoi. Jotain outoa tässä on.

    • Anonyymi

      Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelujen kuidut "unohdettiin" kun piti saada TOISEEN kertaan valtion tuet ensin Kuuskaistaan ja kun se meni saneeraukseen, niin sitten Keski-Suomen Valokuituverkkoihin.
      Että sellaista puliveivausta!
      Ja se sama kunnanjohtaja joka Viitasaarella häärää oli Saarijärvellä samoja asioita ajamassa.
      Jossain on matoja... ja kuituakin vielä jäyttämättä maassa...

    • Anonyymi

      Kuuntelin aamulla uutisia radiosta Valokuituverkon talousvaikeuksista. Tilanne on tikittävä aikapommi. Kaupunginjohtaja Kinnunen on vuodesta 2014 asti järjestelmällisesti ajanut kaupunkiamme tähän yhtiöön. Kolme kertaa suoraan osakkaaksi ja nyt viime vuodet keskusta alueen rakentajaksi 200 000 € avustuksella. Kaveri on todellakin sitoutunut verkkoyhtiön suojelijaksi, välittämättä kuinka käy maksujen kanssa. Kuuskaistalle jo maksettiin lähes miljoona tyhjästä ja kuntalaisille tuli suoraan tappioita 300 000€. Tämä viimeinen viimeinen yritys 99€:n liittymämaksulla on täysin hatusta vedetty, koska mikään operaattori ei tällä hinnalla voi rakentaa ja pysyä pystyssä. Eli taas vedetään kuntalaisia höplästä. Eikö kuntalaiset jo tajua, että jokin on pielessä ja pahasti. Kinnunen oli perustamassa Verkkoyhtiötä, johtuuko tästä syystä tämä suojelu? Tämä kaupankäynti tulee nostaa pöydälle, ja kyseenalaistaa mikä tai ketkä ja mistä syystä näin on menetelty. Lähtöpasseja tulee myös vakavasti miettiä. Tälle on nyt pistettävä lopullinen piste.

    • Anonyymi

      Viitasaarella Keskusta ja Demarit ovat systemaattisesti olleet kaupunginjohtajansa juoksupoikia tässä kuituverkko asiassa. Kaikkiin päätöksiin on lähdetty mitään taustoja tutkimatta, vaikka on ollut tiedossa, missä kunnossa on verkkoyhtiön taloustilanne. Jos oltaisiin tilanteessa, jossa olisi ollut omat rahat kyseessä, ei varmasti kukaan olisi valinnut tälläistä yhtiötä. Onko todellakin tämän tasoista nykyinen valtuusto työskentely? Omilla aivoilla ei mietitä, vaan laumassa mennään. Oikeustajunta ei sano, että mahdollinen henkilökohtainen vastuu saattaa kaatua niskaan. Ei hyvältä näytä. Olisiko jo ryhdistäytymisen paikka valtuutetut?

    • Anonyymi

      Sama peli oli Saarijärvellä saman kaupunginjohtajan aikana. Kuka sitä miestä oikein vetää moisiin vehkeilyihin?
      Kevät ei tuo hanslankaria, mutta tuo ulosottomiehen!

    • Anonyymi

      Tää valokuituhankkee kaatuminen on yksi sellainen rahassa mitattuna kallisarvoinen hyöty Viitasaarelle ja Viitasaarelaisille. Säästyimme toistakymmenen miljoonan euron velkavastuilta kahden järkevän persujen valtuutettujen ansiosta.

      Hieman aikaista on puhua tulevista kuntavaaleista, muuta sanompahan vaan, että ennen äänestin demareita, mutta tulevissa vaaleissa ehdottomasti annan ääneni persuille.

    • Anonyymi

      Joo, pittää ajatella välliin omillaki aivoilla eikä vaan mitä käsketään...

      • Anonyymi

        Nimenommaan, Viitasaaren valtuustossa suurin osa muodostaa mielipiteensä ja kantansa asioihin sillä perusteella mitä mieltä muut valtuutetut ovat ymmärtämättä asioista tuon taivaallista. Herää kysymys, miksi tuommosia henkilöitä yleensäkkään valtuustoon on valittu? Eikö valtuustoon pitäisi valita älykkäitä ihmisiä yhteisistä rahoista ja asioista päättämään? Yhtäkkiä ajatellen tuommoinen 14 miljoonaa euroa hukkaan niikuin tuohon toteutumattomaan valokuituhankkeeseen olisi ollut aika iso raha ainakin pienituloisen tavan kansalaisten kukkaroita ja budjetteja ajatellen. Sitä kuulee niin usein asioista mitään tietämättömien suista möläytyksiä "Persut vastustaa kaikkea", mutta kyllä itsekkin olisin vastustanut tuommosia kuuskaistan valokuituhankkeita, jos päättäjänä olisin ollut vaikka olenkin poliittisesti ollut aina vasemmalla. Valokuituhan on hyvä ja tarpeellinen, tuskin sitä on kukaan poliitikko kieltänytkään, mutta toteuttajana olisi tuolloin pitänyt olla sellainen yhtiö jolla olisi ollut resursseja vetää hanke maaliin. Siksi en valtuustoon ole ikinä halunnutkaan, koska siellä näyttää olevan järjen käyttö kielletty. Ei missään nimessä saa käyttää aivoja ja olla sitä mieltä mitä yläpää sanoo, vaan olla samaa mieltä kuin muut vaikka kuinka menisi päin honkia tai muuten olet häirikkö. Kaupungin tuhlailuporukkaa en ymmärrä muutenkaan. Pienillä tuloilla ainakin itseni ja perheeni pitää elää nuukasti ja ns. penniä venyttäen.


    • Anonyymi

      Kyllähän tämä touhu todellakin ihmetyttää. Valtuustoa johtaa kunnan entinen kirjanpitäjä ja hallitusta monessa yrityksessä oleva kuntapäättäjä. Näyttää ettei kumpikaan ole kartalla raha-asioista ja järjen käytöstä. Jos oltaisiin järkeviä, niin äkkiä päätös Verkkoyhtiön rahoituksesta luopumiseksi. Kumpikaan ei nyt ajattele kaupunkilaisia, vaan roikkuvat kunnanjohtajansa helmoissa. Miellyttäminen johtajaansa on kaiken hölmöilyn takana. Ryhmien valtuutetut ovat täysin lampaita. Ei näytä tulevaisuus Viitasaarella kovin ruusuiselta.

    • Anonyymi

      Ei kunnanjohtaja ole valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien pomo - päinvastoin. Kunnanjohtaja on esittelijä ja "juoksupoika", jos asiat kunnassa on oikein.

    • Anonyymi

      On helpompaa olla kunnanjohtajansa kanssa aina samaa mieltä. Ei ainakaan leimata häiriköksi ja lehdistökin tykkää. Totta puhuen niin johtajan on helppo esittää päätöksiä, kun tietää ettei sora-ääniä tule johtavilta puolueilta. Vastustavia ryhmittymiä vain mollataan ja irvitään. Nykyään näyttää hyvät kunnanjohtajat olevan kortilla. Näihin Keski-Suomen kuntiin on pesiytynyt ne kaikkein huonommat. Puhumattakaan valtuutettujen tasosta.

    • Anonyymi

      Meidän kaupunginvaltuustossa istuskelevista suurin osa on niitä "maan hiljaisia", mukavia miehiä tai mukavia naisia, joita on valittu kuntalaisten yhteisistä asioista päättämään-en kylläkään ymmärrä miksi näin? Jokainen valtuustopaikka kun on arvokas ja tulisi täyttää osaavalla henkilöllä.
      Mielestäni kaupungillamme pitäisi olla esim. oma lautakunta, johon suurin osa nykyisessä valtuustossa istuskelevien kaltaiset mukavat miehet ja -naiset valittaisiin pätemään itseään tai käyttämään ruskeita kieliään.

    • Anonyymi

      Viitasaarella näköjään uskotaan että K-S Valokuituverkot Oy tulisi rakentamaan 99€:lla lupaamansa verkkoyhteydet. Se on varmaa, ettei tämä lupaus tule toteutumaan koskaan. Kyseinen Verkkoyhtiö tulee menemään lehti tietojen mukaan joko konkurssiin tai eurolla toiselle omistajalle. Viitasaaren kaupunki johtajansa vetämänä vedättää jo ties monettako kertaa hyvä uskoisia asukkaitaan tyhjillä, järjettömillä lupauksillaan. Onko lain rikkomisesta kyse, kun kuntaomisteinen persaukinen yhtiö sotkee markkinoita polkuhinnoilla? Kuntalaiset näköjään uskoo edelleen näitä huijareita, koska kaupallinen Verkkoyhtiö etsii edelleen asiakkaita . Minulla on tunne, että se joka haluaa valokuidun, on Telian verkko siihen viimeinen mahdollisuus. Miksi Viitasaaren kaupunginvaltuutetut ovat tässä kuitujutussa täysin metsässä ja täysin lampaita.

    • Anonyymi

      Tänään luin Viitasaaren Seudusta Mauri Rannan kirjoituksen. Mauri kirjoittaa aivan oikein, että se joka haluaa valokuidun, kannattaa se nyt ottaa. Telian kuitu on varmasti viimeinen kuidun tarjoaja Viitasaarella. Muita on turha odotella. K-S Valokuituverkot on jo eilisen päivän firma. Se kaatuu tai loppuu tänä keväänä rahapulaan. Mahdollinen uusi toimija ei tule järjettömiä 99€ tajouksia toteuttamaan. Kuulin myös että Viitasaaren kaupungin viimeisistäkin kuitupäätöksistä on tehty jatkovalitus Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen. Siellä asia kestää vähintäänkin puolitoista vuotta. On todella hyvä, että jotkin pitää Viitasaaren kaupungin hölmöilyt kurissa. Kiitos siitä.

    • Anonyymi

      Alla olevan tarkastuskertomuksen lukeneena, pitäisi Pihtiputaan ja Viitasaarenkin kunnanjohtajien ymmärtävän, että humpuukiin on kuntia viety pahemman kerran. Nimenomaan taitamattomat ovat vieneet Keski-Suomen kunnat suuriin taloudellisiin ongelmiin. Todennäköisesti vielä ylempää on ohjeistettu johtajia. Tiettäväst Viitasaaren johtaja edelleenkin on jakamassa konkurssikypsään yhtiöön vähiä rahoja. Eikö edes Viitasaaren johtava puolue keskusta saa tätä kyseiseen hankkeeseen liittymistä lopetettua. Kuntavaalit edessä ja koko verkkoyhtiön sotku laukeaa kunnille viimeistään syksyllä. Keskustapuolueen pitkälle operoitu hanke tulee näkymään tulevissa vaaleissa aivan varmasti.

      Valtion rahoittama 350 miljoonan euron hanke on tehnyt karua jälkeä – Kova riski ajoi kuntia kriisiin ja lainakierteeseen, ”amatöörit puuhamiehinä”

      27.1.2020 19:37päivitetty 27.1.2020 19:38 US

      VTV:n mukaan tuetun laajakaistan arvioidut rakentamiskustannukset ovat yli 350 miljoonaa euroa, josta valtion tuki on noin 70 miljoonaa.
      Seuranta. Liikenne-ja viestintäministeriö ei ole seurannut laajakaistahankkeiden vaikutuksia siten, että ministeriöllä olisi ollut esittää seurannan tulokset ilman erillisselvitystä, VTV kertoi.Kuva: Pasi Liesimaa
      Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) julkaisi viime viikolla jälkiseurantaraportin, joka käsitteli valtion tukemaa laajakaistan rakentamista. VTV on tehnyt aiemmin hankkeeseen tarkastuksen.
      Hanke pohjautui pääministeri Matti Vanhasen (kesk) toisen hallituksen vuoden 2007 hallitusohjelman kirjaukseen. Nykyisin hanke toimii nimellä Nopea laajakaista -tukiohjelma.
      VTV:n mukaan tuetun laajakaistan arvioidut rakentamiskustannukset ovat yli 350 miljoonaa euroa, josta valtion tuki on noin 70 miljoonaa.
      Suuren osan hankkeesta toteuttivat laajakaistan rakentamista varten perustetut uudet yritykset, joista useat olivat osuuskuntia.
      Hankkeiden rahoitukseen osallistuivat sen toteuttaja (34 prosentilla) sekä kunnat (8–33 prosentilla) ja valtio (58–33 prosentilla). Tarkoitus oli tukea vain liiketaloudellisesti kannattavia hankkeita, mutta havaittiin, että joissain hankkeissa edellytykset kannattavuuteen olivat heikot.

      ”Eräille kunnille tämä tarkoitti taloudellisesti merkittävää riskinottoa”, kerrotaan raportissa.
      Liikenne- ja viestintäministeriö ja Traficom toimittivat viime vuoden lopussa VTV:lle selvityksen, johon vastasi 24 hankkeeseen osallistunutta kuntaa. Puolessa näistä tukiohjelma oli vaikuttanut olennaisesti kunnan talouteen.
      Kuntien maksettavaksi on langennut takausvastuita tai takausvastuista on muodostunut kuntien talouden suurin riski. Takausten realisoituminen on johtanut tuensaajien tukemiseksi tarvittaviin uusiin rahoitusjärjestelyihin, kuten pääomasijoituksiin ja uusiin lainoihin.
      ”Neljä kuntaa on ajautunut tukiohjelman aikana tilanteeseen, jossa kunta joko täyttää kriisikunnan kriteerit tai on nähnyt normaalin toimintansa muutoin mahdottomaksi.”
      Hankkeen ongelmat ovat olleet aiemminkin julkisuudessa. Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Juhapekka Ristola kertoi Iltalehdelle vuonna 2015, että Laajakaista kaikille -hanke eteni katastrofaalisesti.
      ”Hankkeita yritettiin saada käyntiin kunnissa amatöörivoimin. Paikalliset puuhamiehet lähtivät toteuttamaan hankkeita, mutta vain osa heistä oli teleinsinöörejä”, Ristola kertoi.
      Antti Honkamaa

    • Anonyymi

      Koettakaa nyt saada rahaa kokoon, vaikka ryöväämällä pakolaisilta, saa sen valokuidun valmiiksi maahan ja maksetuksi. Tuo satasella liittymä on hyvä ja joku viiskymppiä kuussa käytöstä ei parempaa voi toivoa.

    • Anonyymi

      Kaupallinen kuituyhtiö rakentaa parasta aikaa Viitasaarelle. Tilausta sisään. Satasella voit ostaa mokkulayhteyden, koska satasella ei kukaan pysty rakentamaan yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Nyt varmistui, että kaupallinen Telia Elenia aloittaa varmasti kuidun vetämisen Viitasaaren keskusta alueelle. Nyt voi Kinnunen vetää rahoitus lupauksensa pois. Niin vain Kinnunen raukka veti taas vesiperän. On meillä surkea kunnanjohtaja. Eikö joku kunta huolisi Kinnusen vaikka ilmaiseksi.😂

    • Anonyymi

      Olen seuraillut täältä etäänmältä tätä Viitasaaren valokuituhanketta. Onhan tämä ihmeellistä vedättämistä ollut. Mikä on ajanut Kinnusta jo useamman vuoden tätä hanketta puolustamaan. Ensin maksatettiin kuntalaisilla Kuuskaistan tyhjät maksut ja kuntakin maksoi lähes miljoonan tämän yhtiön takapuoleen. Raunioille perustettiin uusi viritys, joka on kuntien päätöksillään rikkonut lähes kaikkea mahdollista. Viitasaari on puhtaasti keskustapuolueen ja kusisukassa olevien demareitten hallussa. Miksi siellä edelleen roikutaan toiveajattelussa konkurssiyhtiön rakennushaaveissa. Unohtakaa jo se yhtiö ja antakaa kaikki tuki nyt tälle kaupalliselle kuiturakentajalle, niin saatte varmasti sen kuidun.

      • Anonyymi

        Kyllä tuntuu että eikö kaupungin päättäjillä ole mitään vastuuta kaupungin ja kaupukilaisten rahojenkäytön suhteen? Miksi rahaa tuhlataan tuollaisiin kuituhankkeisiin ihan tolkuttomasti senkö vuoksi että kun sitä on ollut mistä tuhlata kun kaikki on kohta myyty mitä on ollut myytävissä? Keski-Suomen Valon osakkeet, lämpöyhtiö vesi mukaanlukien... Mistäs sitten otetaan rahaa kun ei enää ole mitä myydä-ei mistään.

        Täällä näyttää olevan jokin yleinen myyntivimma kun kiertelee ja katselee niin joku ruotsin kielinen kiinteistönvälitysfirma on lyönyt punaiset myytävänä-kylttinsä meikeinpä jokaisen töllin nurkalle. Sammutetaanko täältä valot tyystin vai mitä hemmettiläistä?


    • Anonyymi

      Tässä oiva esimerkki siitä että on henkilöitä joilla on rohkeutta tehdä valitus kun miljoonia euroja kunnan rahoja aiotaan heittää huonoihin nettiratkaisuihin. Nyt kaupungilla riittää varoja vanhustenhoitoon joka on meinannut unohtua tuoksinassa.

    • Anonyymi

      Kyllä Viitasaaren pahimpia veliverkostoja käyttävä on kaupunginjohtaja Kinnunen. Kinnunen yritti pitkästi yli kymmenien milj.euron lainoihin lähtemistä konkurssikypsälle verkkoyhtiölle. Onneksi valituksella kaatui tämä järjetön yritys. Koronan piikkiin rahaa Kemppaisen keilahallille Tämäkin ketkuilu meni mönkään. Kyllä Viitasaaren kaupungin hallitus on täysin lampaita, jonka pitäisi johtaa kaupunkia.

    • Anonyymi

      Onko meillä kaupunginjohtajana henkilö joka yrittää vahingoittaa Viitasaaren asemaa Suomikartalla? Tällaista asiaa tulee helposti pohtineeksi kun miettii tämän johtavan viranhaltijan toimia Viitasaarella. Suurin ihmetyksen aihe on siinä, että olisimme joutuneet maksamaan n. 14 miljoonan velkavastuut valokuituasiassa, elleivät kolme viisasta Perussuomalaisten valtuutettua olisi kaataneet valituksellaallaan valokuituhanketta ja pelastaneet tilannetta.

      Aika ihmeellistä ja suorastaan ällistyttävää on se, että me Viitasaarelaiset veronmaksajat rahoitamme Saarijärven kaupunkia vuosittain melko ruhtinaallisilla verotulojen menetyksillä. Eikö tämä kaupunginjohtaja luvannut siirtää kirjansa Viitasaarelle jos tulee valituksi tehtävään? Jäikö tämä kaunis lupaus pelkäksi korulauseeksi?

    • Anonyymi

      Jätti samainen mies kurajäljet Saarijärvellekin. Ensin yritti saada venäläiskoijarin aikeet vietyä läpi ja teetti turhan verkostotyön sitä varten. Sitten maksatti Kuuskaistan velkoja ja yritti saada kaupungin mukaan siihen yhtiöön jolla kymmenien miljoonien velat.
      On miehellä näyttöä, vaan onko käyttöä jatkossa?

    • Anonyymi

      Näkyi olevan Pihtiputaan kunnahallituksen listalla, että maksetaan Keski-Suomen Valokuituverkkojen hallituksenjäsenien kokousmaksutkin kunnan kassasta. Nyt on kassa verkkoyhtiöllä tyhjä. Mitenkä ne 99€ tarjousverkot rakennetaan ja maksetaan? Ettei vaan Kinnunen ole luvannut maksaa kaiken kunnan kassasta.

      • Anonyymi

        Hei mutta sehän on yhtiön tukemista kunnan rahoilla! Ei ole sallittua, vielä saneerauksessa oleva yhtiö. Mitä tilintarkastaja sanoo?


      • Anonyymi

        Kyllä Viitasaaren keskustapuolueen olisi pitänyt tämä hanke ajaa lävitse. Näkeehän tuon miten kannattavaa olisi ollut Viitasaarenkin ostaa sijoituksia. Nyt painittaisiin rahoissa kuin Roope Ankka. Wiikille lähtiäislahjaksi kuitukela kaulaan.


    • Anonyymi

      Tämä kuituverkko tulee olemaan tulevissa ykköspuheenaihe koko Keski-Suomessa. Kuntien talous sakkaa pahasti tämän verkkoyhtiön velkasaneeraksen takia.

    • Anonyymi

      Pienellä palkalla elämäntyön tehneenä ja nyt jo eläkeläisvaarina hoitelen tässä ajankuluks lasten lapsia ja ajelen vaimosta kärpäsiä pois. Se on sitä laiskammiehen hommaa näin pakkasella.
      Viitasaaren valtuustossa ei käytännön asioista ulukona näköjään olevan kaupunkijohtajaspoijan ja kaupunginhallituksen päätöksistä poikkeavia esityksiä näytä tekevän muut kuin Perussuomalaisten valtuustoryhmä. Otampahan yhen esimerkin: Ilman valokuituhankkeen kaatamista hallintovalituksella meille olis tulle muistaakseni n. 7 miljoonan takausvastuut kuntalaisten maksettaviksi. Onneksi tuo kuuskaista kaatui ko. valituksella, josta kiitos Perussuomalaisille järkevästä kuntatalouden hoidosta. Minua hirvittää tuon kuntaparina olevan Pihtiputtaan harteille todennäköisesti kaatuva velokuituvelkojen ja Niemenharjun takausvastuut. Toiveitahan nuo herättellöö että siitä vielä seleviävät. Eikö tuollaiset hölmöt päätökset ja miljoonien riskinotto olisi tullut kaataa vaikka viimekädessä hallintovalituksella. Toivon parasta Pihtiputtaalle, mutta pelekään pahinta huolimattomasta kuntatalouden hoidosta.
      Nyt ku oon tässä eläkkeellä niin minulla on ollut aikaa seurata mm. valtuustotyöskentelyä ja yhteisten asioiden hoitoa. Kyllä minun ja emännänkin puoluekanta mitä todennäköisemmin vaihtuu Demareista Perussuomalaisiin. Uskon että emme ole ainoat tähän ratkaisuun päätyneet. Tämä on ikävä asia, mutta perustelemme ratkaisua puolueiden alla olevien kuntapäättäjien/ valtuutettujen näytöillä.

      Hyvää kevään odotusta!

      Terv. Ex Demari

      • Anonyymi

        En miekään semmosii vanhoja- ja valtuuston kokouksissa nukkuvia tyyppejä halua enää jatkokaudelle äänestää. Kaupunginjohtaja kusettaa sellaisii valtuutettuja puhtaasti 6-0. Takapenkkeihin pääsee sellaiset sikeiden vetelijät, ilman et tarttee edes pyrkiä valtuustoon.


    • Anonyymi

      Jos ihmisen ikä on yli 80 v, niin kyllä sellaisen henkilön olisi syytä hoksii jäädä itte pois valtuustosta ja alkaa oikeestikin viettää vanhuuttaan, jos äänestäjät eivät sitä hoksi että jättäisivät äänestämättä. Eiköhän se kaikki ole jo noilla kymmeni annettu yhteisten asioiden hoidos mitä annettavaa on.

      • Anonyymi

        Luulisin että eiköhän äänestäjät ole hieman viisaampia näissä vaaleissa ja ovat äänestämättä 1940-luvulla syntyneitä vanhuksia valtuustoon, mikäli sellaisia on ehdolla. Kaikki kunnia heidän elämäntyölleen, arvokkaita ihmisiä ovat. Vanhuus tulee joskus jokaiselle, mikäli elinpäiviä on suotu.


    • Anonyymi

      Eikö valtuuston olisi tullut budjettikokouksessa varata määräraha ikääntyneiden valtuutettujen kokousten taksikyyteihin? Jos esim. sattuu jostakin Vesannon rajamailta joku vanhus pyrkimään valtuustoon ja vieläpä tulla valituksikin oman kuppikuntansa mummojen ja paappojen äänillä. Iän ja sairauksien karttumisen myötä ajokortti saattaa mennä jossain vaiheessa katkolle. Mielestäni tällaiseen tulisi kaupungin varautua budjetissaan.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe