Etusivu uusiksi - Suomi24 uudistuu keskustelut edellä

Hellurei pitkästä aikaa, rakkaat keskustelijat<3

Pian näette ensimmäisen ison muutoksen Suomi24:ssä, kun uudistamme palvelun etusivun. Suunnitteluvaiheessa pidimme tärkeimpänä ohjenuorana parhaiden keskustelujen helpompaa löytämistä. Haluamme, että löydätte ensi silmäyksellä sen käyttäjien tuottaman sisällön, jota Suomi24:ssä kannattaa kuluttaa; ne keskustelut, joihin palvelussa kannattaa osallistua.

Etusivu menee uusiksi ensi viikolla – kannattaa käydä vilkaisemassa sitä viikon loppupuolella. Äläkä huoli, muistutamme kyllä:)

Mikä sitten muuttuu?

Kaikki, tekisi mieleni sanoa. Vastaisuudessa Suomi24.fi tarkoittaa kaikille avointa – ja sellaisena arvokasta – keskustelua, ja tämä näkyy heti, kun sivulle saavut. Olemme koonneet uudelle etusivulle niin rekisteröityneiden käyttäjien peukuttamia ja ylläpidon suosittelemia sisältöjä kuin asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä pidettäviä Kysy mitä vain -ketjuja, joista on hyötyä laajalle käyttäjäkunnalle.

Rekisteröityneillä käyttäjillä on suuri valta siihen, miltä etusivu näyttää. Nostamme siihen tuoreimmat, eniten ääniä saaneet keskustelut. Jos sisältö ei miellytä, kannattaa rekisteröityä ja kirjoittaa parempia sekä peukuttaa parhaita avauksia.

Myös rekisteröityneet käyttäjät nostetaan paremmin esiin: jos olet rekisteröitynyt, etusivulle päässeessä aloituspostauksessasi näkyy nimimerkkisi ja profiilikuvasi. Jos taas päätät postata anonyymina, profiilissa lukee etusivulla Anonyymi. Näin myös te käyttäjät näette heti, onko keskustelun avaaja rekisteröitynyt.

Pääset etusivulta edelleen näppärästi muihin sivuston palveluihin: Postiin, Treffit.24:ään, Alennuskoodeihin ja Lainavertailuun.

Linkit muihin, Suomi24:n ulkopuolisiin palveluihin sen sijaan poistamme, koska haluamme nostaa tähtirooliin hyvän keskustelun ja selkeyttää sivuston rakennetta.

Odotamme innolla ensi viikkoa ja teidän palautettanne! Etusivulla vierailevat pääsevät vastaamaan verkkokyselyyn, mutta odotamme palautetta myös käyttäjätukeemme.

Mukavaa viikonloppua! Jatketaan keskustelua.

P.S. Ensi tiistaina 9.4. kello 13-16 meillä on Kysy mitä vain arjen talous- ja velkaongelmista. Jos mieltäsi vaivaa oman talouden hallinta, nyt on oiva tilaisuus saada apua Takuusäätiön ja talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijoilta – ja auttaa samalla muita Suomi24:n käyttäjiä, joilla on samoja ongelmia.

42

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Viikonloput

   Tuo oli mukava uutinen!

   • 1613

    Entinen etusivu,oli huomattavasti parempi.Siitä löytyi kaikki lehdet,pankit,kaikki yhteiskunnalliset virastot ja laitokset.


   • Tsape
    1613 kirjoitti:

    Entinen etusivu,oli huomattavasti parempi.Siitä löytyi kaikki lehdet,pankit,kaikki yhteiskunnalliset virastot ja laitokset.

    Samaa mieltä. Muutos on liian railakas niitä kohtaan, jotka keskustelevat vain aika ajoin.


  • Yleisesti kommentoiden, suomi24 tuntuu olevan vieläkin harvinaisen oikea asenne asiakkaitaan kohtaan. Yllättäen kehittää toimintaansakin.

  • fin-de-semana

   Hienoa!
   Toivomme Kanariapalstalle hyvää keskustelua matkailusta.
   Asiallisten kommenttien poisto on ehdottomasti lopetettava!
   Terveisin Tenerifen asukas.

  • matuntarkastaja

   vaikuttaa aivan valtion virastolta kuten Helsingin yliopisto jossa on lopettettu tutkimus mutta tehdään kivoja nettisivuja ja mainoksia

   en ole käyttänyt etusivua en muista miltä vanhakaan näyttää
   sehän nyt vielä puuttuisi että
   jollekin roskaa sisältävälle ketjulle pitäisi mennä linkki linkin linkin alalinkin varalinkin
   kautta etusivulta

   sinä aikana saavuttaisin jo eläkeikän

   mitä minua kiinnostaa jonnin joutuavan KIRJAUTUNEEN kirjoitus

   1. kirjautuminen ei takaa kirjoitustaitoa
   2. kirjoitustaitoisten kirjoitukset SUOMI24-sensori on jo ajat sitten poistanut
   3. ja oli kirjautunut tai ei niin sensori toimii silti

   Ymmärrän että x on paskaa -kirjoitukset edelleen jäävät jonoihin "kekusteluksi" mutta ette
   ehkä nosta niitä monta samalla kertaa etusivullenne

   miksi valitsisin etusivulta mitään sensorin valitsemaan kun meillä ei sensorin kanssa ole sama maku eikä sensorin jonoihin jättämät mielikirjoitukset
   X on paskaa
   -tyyppiset jutut kiinnosta???

  • feikkaus_metodi

   Tuo metodi on lähinnä todellisuuden vääristelyä, mitä todelliseen kiinnostavuuteen tulee.

   Samoin se köyhdyttää ja kaventaa keskutelun todellista kirjoa ja asiasisältöä, sekä antaaa myös mahdollisuuden / työkalut kaikelle manipulaatiolle vain näkyvyyden saamiseksi.

   Vaikuttaa siltä, että nyt koetetaan keinotekoiseti luoda kirjoushierarkiaa, esillä olevuuttaa, jolla ei itsessään ole mitään tekemistä ko. kommenttien kiinnostavuuden tai aineiston tason kanssa. Tuo on myös mainio tukitoimi narsisitisille itselleen näkyvyyttä / olemassoloa hakeville muistaen, miten osa (ehkä pienin osa?) suorastaan "asuu" aamusta iltaan s24 foorumeilla niitä miehittämässä.

   Pieni aktiivisempien piirii sittemmin pyörii ahkerasti peukkuineen tuottaen mitä sylki suuhun tuo, joka ei vastaa kansakunnan mielenkiinnon kohteiden todellisuutta. Paljo puhe ei ole osoitus asiasisällön laadusta, mutta sitten tuota randomtuotosta kuitenkin nostatellaan näkyville vain, koska pienempi aktiivisin kommentoijien joukko niitä kovasti peukuttelee.

   Jotenkin tulee mieleeen real-tv-show ja se miten esimerkiksi TV-ohjelmissa useinkin illan parhaaseen parataiaikaan lähetetään kansan typerryyttämisohjelmia ja filmejä, älyllistä ja hnekistä roskaruokaa ja sitten vasta myöhäsemmällä ajalla sivistäviä dokumenttejä ja kulttuurisellisiä sisältöjä.

   Hyvinkin kiinnostavien ja hyödyllisten avauksien tai kommenttien tekijät eivät välttämättä edes kirjoita useaan otteeseen, vaan vain silloin tällöin. Sitten ahkerat enempikin tyhjiä kaloreita tuotavat "linssiluteet" pääsevät häivyttämään alleen arvotuotannonkin.

   Mikäli aitoa tasapuolisuutta ja todellisuuden vastaavuutta haluttaisiin, niin pekuttelu poistettaisiin kokonaan ja annettaisiin kaikkien (asiallisten) kukkien kukkia ja keskusteluiden ja niiden avauksien soljua aivan luontevaa tahtiaan ilman, että kokonaisuuttaa tuollaisella keinotekoisella metodilla vääristellen painoteltaisiin, kavennettaisiin ja köyhdytettäsiin.

   Ps. Esimerkki. Useinkin polemiikkisimmät avaulkset keräävät eniten lukijoita ja samaan aikaan asialliset ja sisällöltään kiinnostavat avaukset ovat rauhalisempia.

   Ps2. Peukujen sijaan kiinnostavampi ja vahemmän subjektiivinen mittari olisi lukijamittari.

   Ps3. Tuosta kokonaisuuden vääristelyyn johtavasta keinotekoisesta rankkaussysteemistä tulee mieleen kansanäänestykset kuten Brexit, jossa massat ovat saanet mahdollisuuden ottaa sitouttavaa kantaa asioihin joiden kokonaisuuttaa ja merkitystä seuraamuksineen eivät ole edes kykeneviä arvioimaan ja sisäistämään. Unohtamatta miten heille ruokittu informaatio oli vääristeltyä ja kavennettua.

   • feikkaus_metodi

    "Ps. Esimerkki. Useinkin polemiikkisimmät avaukset keräävät eniten lukijoita ja samaan aikaan asialliset ja sisällöltään kiinnostavat avaukset ovat rauhalisempia."

    Piti sanomani, että ko. kaltaiset avaukset keräävät runsaasti kommentoijia, suurelta osin tyhjän toistajia ja ketjuista muodotuu pitkiä ja saavat sitä "näkyvyttä" ...


   • käyttäjät.ensin.ei.raha

    Mainos raha taitaa vaikuttaa mitä nousee ja mitä sensuroidaan.

    Käsin valitaan tai automatiikalla aiheet mitkä on tehnyt eniten rahaa (aiheet kuten tuotteiden hehkutukset tai mitkä on saanut eniten ihmiset klikkaa mainoksia). Koneoppimisella nostetaan rahaa tekevät heti etusivulle. Rahoittajat vaikuttaa lahjoituksilla. Antaa rahaa vain jos sisältö on heille mieleistä. Suomi24 muuttaa sivustoa jos rahaa ei tule isoilta firmoilta.


   • feikkaus_metodi
    käyttäjät.ensin.ei.raha kirjoitti:

    Mainos raha taitaa vaikuttaa mitä nousee ja mitä sensuroidaan.

    Käsin valitaan tai automatiikalla aiheet mitkä on tehnyt eniten rahaa (aiheet kuten tuotteiden hehkutukset tai mitkä on saanut eniten ihmiset klikkaa mainoksia). Koneoppimisella nostetaan rahaa tekevät heti etusivulle. Rahoittajat vaikuttaa lahjoituksilla. Antaa rahaa vain jos sisältö on heille mieleistä. Suomi24 muuttaa sivustoa jos rahaa ei tule isoilta firmoilta.

    Niin, tuosta näyttäisi olevan tulossa suurelta osin toisarvoista hetkistä randomlistausta / esilläpitoa, niitä kuuluja somen henkisesti tyhjiä kaloreita. Miksi niihin edes kuluttaa aikaansa? Mutta ilmeisesti sillekin on käyttäjäkuntansa ja eihän se ole keneltäkään pois.

    Kuka muuten orientoituu älyllisesti ja tiedonhaultaan ko. kaltaisen sivun perusteella?

    Itseään kiinnostava aidosti hyödyllinen ja älyllisesti ravitseva materiaali löytyy hakukoneen avulla seulottuna.

    Ps. Mikäli pakkokirjautumisesta on luovuttu, josta en ole nähnyt selkeää tiedotetta, niin se on ehdottomasti positivinen päätös.

    Nykyinen vapaa toimintamalli haittapuolistaan huolimatta, on ehdottomasti ollut nimenomaan tämän foorumiston vahva puoli, erityisyys ja valttikortti.

    Sitten ihmismoderointia tulisi kohdistaa enempi ongelmallisiksi tiedetyille / tunnistetuille foorumeille, vaikka vain ajoittaisine "tehoratsioineen" muistuttamaan hyvistä tavoista.

    Kenelläkään ei kuitenkaan tulisi olla turhan herkkä hipiä ja siksi vain ohittaa assiattomuudet keskittyen oleelliseen ja se vanha viisaus olla ruokkimatta trolleja on aina toimiva metodi.


  • moderointi.ei.toimi

   Tällä hetkellä näkyvällä nimimerkillä kirjoittajat joutuvat anonyymien trollien sylkykupeiksi, koska he ovat keskustelusta toiseen tunnistettavissa samaksi henkilöksi. Hyökkäykset kohdistuvat monella palstalla nimenomaan henkilöön eikä siihen mitä henkilö kirjoittaa. Siksi moni ei halua nimimerkkiään näkyville.

   Toivoisin että moderointia parannettaisiin. Nykyinen käytännössä automatiikan varassa tapahtuva ei toimi. Asialliset viestit kiusantekona poistatetaan automatiikalla alle tunnin kuluessa aina kymmenen minuuttia yli tasatunnin, mutta oppikirjaesimerkit rasismista ja trollaukset suoranainen haistattelu mukaanluettuna jäävät palstoille useiden vuorokausien ajaksi toistuvista poistopyynnöistä huolimatta.

   • näinsevaanonaina

    Samaa tekevät moktargubtamaiset tekaistuilla tiedoilla rekisteröityneet ikitrollit.


  • Aikaisemmin lupailtiin, että rekisteröityminen tulisi pakolliseksi. Parantaisi keskusteun laatua, mutta oli helppo arvata, että siitä luovutaan.

   Miksi? Siksi, että rekisteröitymispakko vähentäisi oleellisesti kirjoitusten määrää. Se taas johtaisi mainostajien radikaaliseen vähenemiseen, mainonnan hinnan laskuun ja S24:n talouden huonontumiseen.

   Raha edellä. Siksi todellisia muutoksia ei tule, vain tekopirteitä haaveita.

   • feikkaus_metodi

    "Aikaisemmin lupailtiin, että rekisteröityminen tulisi pakolliseksi. Parantaisi keskusteun laatua, mutta oli helppo arvata, että siitä luovutaan."

    Tuo "keskustelun laatu" on puhdasta utopiaa, toiveajattelua, sekä ihmisluonnon tuntemattomuutta.

    Pakkorekisteröinti ei muuta ihmisten mentaliteettiä. Asiattomuudet, ahdasmielisyys, provoilut tai suorastaan härskeydet ja loukkaavuudet tulevat jo nyt yhtä lailla rekattujen kuin ei-rekattujen näppäimistöltä.

    Vastaavasti erittäinkin asiallisia kirjoittajia on molemmissa ryhmissä, enempi tai vähempi kirjoittavien osalta.

    Mutta ei näiden foorumien kokonaisuus nyt ole lainkaan niin kelvoton jollaiseksi se voidaan kokea pelkkiin negatiivisiin piirteisiin keskittymällä ja niihin fiksoitumalla.

    Tietty rönsyily ja asiattomuudet tulee vain itse suodattaa taustakohuna mm. skippailemalla niiden ylitse ja olla provosoitumatta.

    Hieman filosofista ajattelua ja asennetta, sekä paksumpaa hipiää, niin kokonaisuus muodostuu _itselle_ rennommaksi, ei kaikkea tarvitse ottaa niin kuoleman vakavasti.

    Niin, ja someen on muutenkin viisasta ottaa mieluusti suht' runsasti etäisyyttä ... todellinen elämä on yllättävän lyhyt.

    Ps. Kukin voi halutessaan tehdä itselleen testin ... vain viikko kokonaan ilman somea ja sen tilalle luovempaa toimintaa, sekä todellisia ihmiskontakteja, liikuntaa luonnossa, sekä muine harrastuksineen ja aktiviteetteineen. Osalle some voi olla kuin alkoholismi, pulloriippuvuus tai huume.


  • vhvjhhj

   Yksi toive olisi. Älkää nostako seksikeskusteluja etusivulle vaikka olisivat kuinka suosittuja. Minulle henkilökohtaisesti aiheella ei ole väliä, mutta valitettavasti aina kun jonkinlainen seksikeskustelu on päätynyt etusivulle, kaikki mielensäpahoittajat ja moralistit hyökkäävät aiheen kimppuun ja viesti päätyy pahimmillaan poistettavaksi. Seksikeskustelut, esim. aborttiin, homoseksuaalisuuteen, fetisseihin jne liittyvät ovat kuitenkin hyvin intiimejä ja herkkiä ja sen vuoksi liika julkisuus voi olla jollekin, vaikka keskustelu olisikin anonyymiä, jopa traumatisoivaakin.

   Jos joku etsii seksikeskusteluja, hän ne kyllä löytää.

   • Anonyymi

    Onko prostituutio väärin -palsta voitaisiin kyllä etusivulle siirtää, koska sihtari lopetettiin!


  • myöstrollitpois
  • suomalainen-mies

   eipä tartte enää pitää Suomi24:n sivua kotisivuna

   • kuinmyös

    Minä käytin suomi24sta koska sieltä löytyi helposti kaikki tärkeät palvelut linkkeinä, nyt tämän roskapaskan voi kyllä hylätä täysin.


   • jjlehto
    kuinmyös kirjoitti:

    Minä käytin suomi24sta koska sieltä löytyi helposti kaikki tärkeät palvelut linkkeinä, nyt tämän roskapaskan voi kyllä hylätä täysin.

    Kuin myös ja saman huomion tein, aiemmin oli keskustelut (joista en välitä) vaan myös linkit uutisiin ynnä palveluihin -> poistuu käytöstä myös


   • Hyvästi

    Samoin nyt tuli tämä uusi etusivu.


  • nmerkki

   Jaha nyt on tämäkin pilattu lopullisesti .

  • Nooratooraloora

   Jäillä ja tulilla on tarkoitiksensa, kuten ikävilllä ja rakkaudella.

  • sommoro

   Eli oma etusivu menee vaihtoon kun hävititte ne linkit . oli hyvä käyttökelpoinen mutta ei ole enään . se om moro

   • Anonyymi

    Pidit Suomi24 etusivua vain niiden linkkien takia - etkä keskustelupalstan takia.


  • lehdenlukija

   Pilalle meni!!!!

  • Kaikki linkit hävinneet onko tämä versio lopullinen?

   • Uskollinen-asiakas

    Niin, jos tämä on uusi etusivu, niin meni kyllä pilalle.
    Täytyy etsiä joku uusi aloitussivu.


   • MakupalaEi
    Uskollinen-asiakas kirjoitti:

    Niin, jos tämä on uusi etusivu, niin meni kyllä pilalle.
    Täytyy etsiä joku uusi aloitussivu.

    Samoin linkit pitää saada nyt jätän kyllä koko suoli palstan,tuli lehtien lukemisen jälkeen monesti keskustelu palstoilla käytyä mutta nyt saa jäädä.voisiko joku kertoa hyvän aloitus sivun missä olisi edes osa noista linkeistä.


  • hässäkkä

   Alkuperäinen oli selvempi löytää kaikki nyt todella sekava hässäkkä.. En pidä uudesta järjelmästä yhtään..

  • Täysi susi tämä "uudistus", se mikä oli hyvää ja toimi, linkit eri palveluihin jne. (ja toi minut sivulle), sitä ei enää ole. Se paska, mikä ei kiinnostanut aiemminkaan, on nostettu pääosaan, kaikki tarpeellinen poistettu.
   Se on näkemiin suoli24

  • Hegul

   Palauttakaa ne pikalinkit mitkä alaosassa oli. Sieltä näpsästi löytyi, mitä tarvitsi.

  • Hyvästi

   Kohta blokkaan tämän suolen teen lukulistaan lehdet sun muut.

  • En.enää.tule.tänne

   Kamala! Kamala! Olette epäonnistuneet täysin. Linkit muille sivuille olivat ehdottoman tärkeitä!

  • MinäJäärä

   Niinkuin moni on jo maininnut...niin ne vanhan etusivun PIKALINKIT alalaidassa oli ensiarvoisen tärkeät,ja mielestäni ne pitäisi laittaa uudellekkin sivulle... vaikka sitä kaikenmaailman blogia jotkut tänäpäivänä pitääkin niin tärkeänä??!!

  • Euiiuijk

   No . Ainoastaan joskus osallistun keskusteluihin , vaan juurikin linkkien takia käytän/käytin sivustoanne . Joten näin ollen heipparallaa ,ei kiinnosta tyhjän jauhaminen pelle keskusteluissanne !!!!!!

  • Anonyymi

   Ihan perseestä uudet sivut,sekavat ja ei löydä mitään.

  • Anonyymi

   Linkit takasi.

   • Anonyymi

    Tää on aika hyvä. http://www.linkkila.fi/


  • Anonyymi

   Hei.
   Taasko uusittu etusivu ? Mitä järkee tässä taas on ? Hyvä, kun ehti tottuu edelliseen........
   Pari asiaa kumminkin vaatii pysyvää uudistusta: chatti ei toimi omassa iPadissani. Ei oo koskaan toiminutkaan. Haluaisin sen toimivan normaalisti ja että pystyisin kirjoittamaan tekstiäkin ja lukeen muiden tekstit. Sitten se treffit-osio ei ole uudistunut yhtään. Ei edes niin, että se ylimääräinen maksu, jos haluaa enenmmän, poistetaan, että sen saa jokainen ilmaiseksi, kuka on ollut asiakas vuosia, kuten mä oon ollut. Kiitos.

  • Anonyymi

   Palkatkaa sinne nyt OIKEASTI joku GRAAFINEN SUUNNITTELIJA, jolla on vähän silmää myös ulkonäölle! Sivu näyttää joltain datanomi-opiskelijoiden harjoitustyöltä vuodelta 1998. Valkoista, valkoista, valkoista, palikka, ympyrä... Keskustelunaiheet: Ugly Betty, Popstars... ohjelmat joita ei ole näytetty viiteentoista vuoteen. Kyllähän tänne saa heitettyä sen oman viestinsä, mutta ei tällä sivustolla pitkään viihdy.

   • Anonyymi

    Huomasin myös, että erittäin sekava ja väritön etusivu. Liikaa tupattu tavaraa niin, ettei sitä huvita edes katsoa.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   259
   3002
  Aihe