Tiesitkö tämän

Anonyymi

Maitotuotteisiin ja elintarvikkeisiin lisätään nykyään Karrageeniä valmistuksen yhteydessä. Myös joissain lääkkeissä on sitä.

Amerikassa on tutkittu karrageenin sivuvaikutuksia ja ne voivat olla hyvinkin ikäviä. Mm. suolisto syöpää, IBD ja ruoka-aineallergiaa. Laittoikin miettimään, miksi tätä on lisätty elintarvikkeisiin, jos riskit saada jotain tällaista kuten syöpää on olemassa? Kuinka monessa Valion tuotteessa on karrageenia? Esim. näin kesän kynnyksellä jäätelön nauttiminen lisääntyy. Moniko vanhempi tietää että jäätelössäkin voi olla lisättynä tätä ainesosaa. Mitä jos syö jäätelöä enemmän kuin kerran viikossa?

"E407, eli karrageeni, jota käytetään stabilointi-, sakeuttamis- ja hyytelöimisaineena. Sitä löytyy esimerkiksi kermoista, jäätelöistä, raejuustosta ja valmisruoista. Karrageenin epäillään aiheuttavan vatsavaivoja, suolistotulehdusta ja jopa syöpää."

https://lchf-suomi.fi/inspiroidu/blogi/pieni-pintaraapaisu-lisaaineisiin/

"Karrageenin (lisäaine E407, myös tuotenimellä eucheuma-levä) on todettu tutkimuksissa liittyvän Chronin tautiin[19], ja jo pelkästään karrageenin välttäminen ruokavaliossa helpottaa monien suolisto-oireita."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Crohnin_tauti

0 kommenttia

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.