VAALIT? PARASTA ÄÄNESTÄMÄÄN!

Mikä on mielestäsi paras puolue. Olisiko nukkuvien puolue - helpoin valita. Ainakin hävettäisi tutuille myöntää olevansa nukkunut (sammunut) vaalien ajan. HERÄTYS JA ÄÄNESTÄMÄÄN!

107

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ö-Öö

      Nojoo

      Äänestäminen on oikeus. On myös oikeus olla äänestämättä. Oma valinta jokaisella.

      Nukkuvien puolue maan suurin puolue, se kannatetuin. Äänestämättä jättäminen voi tietenkin johtua useista syistä, mutta usein taitaa olla ihan harkittu kannanotto. Jos sopivaa puoluetta ei ole olemassa äänestettäväksi, ei voi äänestää. Politiikot kyllä tietävät asian, mutta jostain syystä kukaan ei ole miettinyt nimenomaan nukkuvien asioita ajavaa puoluetta. No, eipä heidän asioistaa ja polittisista mielipiteistään kai kukaan ole edes yrittänyt ottaa selvää.

      Tarkoitus olisi äänestää. En ole minkään puolueen kannattaja, liikkuva äänestäjä. Muutama puolue on, joita en äänestä, lopuista sitten tähän valitsen mielestäni sopivan. Siinäkin, jos puolueella ei sopivaa ehdokasta, kattelen sitten jotain muuta puoluetta. Ainapa tuo on löytynyt.

      Puolueen miettimiseen tietenkin olemassa vaalikone:

      https://yle.fi/uutiset/3-10685144?origin=rss

      =DW=

    • ikäloppux

      Äänestin taktisesti demareita tällä kertaa, vaikka olenkin perussuomalainen. Veikkaan, että ainoa keino välttää kokoomusjuutalainen yksityistämisvimma, on saada demari pääministeriksi. Ihanne olisi demaripääministeri ja Halla-Aho sisäministeriksi. Tulisi Tornion pakolaisrallille stoppi.

      • Samaa mieltä. Rinne vakuutti, ettei ota Halla-ahoa hallitukseen. Siispä äänestän Halla-ahoa.


      • Oikea-kohteeni
        arvo.e kirjoitti:

        Samaa mieltä. Rinne vakuutti, ettei ota Halla-ahoa hallitukseen. Siispä äänestän Halla-ahoa.

        En voinut äänestää Halla-ahoa koska otin lopputilin hänen vaalipiiristään. Niinpä äänestin perussuomalaista muualla.


      • vainhyväparasta

        Onnittelut. Niin äänestän minäkin koko perheen voimin perussuomalaisia, jotka ei viljele olemattomia rahoja vaan puuttuu jo entisten verovarojen jakokohteisiin, joita ovat nykyinen haittamaahanmuutto sekä toimimaton EU.


      • räyh.räyh
        arvo.e kirjoitti:

        Samaa mieltä. Rinne vakuutti, ettei ota Halla-ahoa hallitukseen. Siispä äänestän Halla-ahoa.

        Mitä järkeä äänestää puoluetta jota ei huolita hallitukseen, ei edes ennen vaaleja saati niiden jälkeen? Oppositiosta kun ei pysty paljoa vaikuttamaan, tosin sen räkyttämisen vailla vastuuta on persut aina osanneet, se on heidän vaalivaltti.


    • Niin.mitä

      Äänestin ennakkoon, en vasemmistoa enkä rodunjalostajaa.

      Rinne muitten mukana eivät hyväksy persuja hallitukseen, niin äänestäkää päättäjiä.

      • PS-äänenne-hyödyksi

        Puolueiden rasismia sylkeä / hylkiä perussuomalaisia.
        Siksi kannattaa äänestää - perussuomalaisia ikään kuin vastineeksi sorrolle.


    • Kävin äänestämässä jo. Äänestämättä jättäminen ei mielestäni ole mikään kannanotto, koska sillä ei mitään muutosta yritetä saada aikaan, pelkkää laiskuutta ja välinpitämättömyyttä. Heillä ei ainakaan ole oikeutta valittaa. menee miten menee, hehän eivät ole edes yrittäneet vaikuttaa. Tällä iällä pitäisi jokaisen ymmärtää äänestämisen tärkeys.

      • ö-Öö

        Nukkuvien puolue

        Kanattais selvittää syitä, miks ei äänestetä. Edelleen mieltä, iso osa jättää äänestämättä, koska ei ole ketä äänestäisi.

        Kerron taas, kertonut ennenkin. Hikiällä oli kunnallisvaalit. Tutkailin listoja, en ole puolueisiin sidottu. Aika paljon oli itselle tuntemattomia ihmisiä ja ketä tiesin, tiesin idiooteiksi. Kävin äänestämässä tyhjää. Siellä kunnantalolla oli laskettu yöhön asi ääniä, kun kenenkään päähän ei mahtunut, joku äänestää tyhjää. Sen jälkeen en ole kunnallisvaaleissa äänestänyt.

        Pelkän puolueen äänestäminen, ilman asiallista ehdokasta on typerää, koska jos ehdokkaat typeryksiä, puoluekin on typerä. Kunnallispolitiikassa asia korostuu. Valtakunnantasolla ehdokkaitten taso korkeampi ja runsaan näkyvyyden, tenttien jne ansiosta puolueittenkin erot tulevat paremmin esiin. Pressan vaaleissa eniten. kyse henkilöstä, toki puolue ehdokkaallakin, mutta se enenpi sivuseikka.

        Suomessa onneksi paljon puolueita, mutta koska äänestäjiä pitää kosiskella, aatekirjo suppea. En ihmettele ollenkaan äänetämättä jättämistä. Ja perinteinen Aku Ankka baalilipussa erittäin voimakas poliittinen kannanotto. Tosin edelleen mieltä Börje Börgelsson hylättyjen äänien voittaja tänä vuonna.

        Joopa, suomessa oikeus äänestää ja oikeus olla äänestämättä.

        =DW=


    • Näin kommentoin edelliseen vaali-jankutukseen:

      "Lähinnä oikea tapa äänestää on.
      - Seuraa puolueen toimintaa.
      - Seuraa puolueen johdon ja toimi-henkilöiden toimintaa.
      - Seuraa vuosien ajan.
      Teoriassa johto-henkilöt puhuvat kuten puolue-aktivistit haluavat.
      Sillä nuo aktivistit päättävät johtajista.
      - Tee siis äänestys-päätöksesi noilla perusteilla.
      - Jos perusteet ovat juuri sitä mitä haluat, voit äänestää myös ihmistä.
      Sille että henkilösi hyppää puolueesta toiseen, sitä et voi ennalta aavistaa.
      Loikkarin tulevaisuus on sitten uuden puolueensa käsissä."

      H.

    • nopeakirjoitus

      Perussuomalaisia ja enne vaaleja juttuja ei kannata katsoa ja kuunnella vaan muina aikoina joloin tehdään sitä oikeaa poliitikon työtä.

      • Viron.pärsyt

        Viron pärsyillä on kuulemma 50 matua hakuttavana, voisimme ottaa nämä 50 turvaan suomen puolelle, pärsyille jää 350 000 venäläisperäistä Stalinin pakko siirretyä.


    • henrjii

      parasta ei olekkaan, vaan toinen on toistaa huonompia.
      äänestin tälläkertaa kaikkein huonoita

    • kristillisDparasSuomelle

      Alottajalle :

      Ehdottomasti kaikkien pitää äänestää

      KRISTILLISDEMOKRAATTEJA,,,,

      kristilliset arvo pitää suomessa säilyttää,,

    • En äänestä ainakaan vihreitä.Miksi. No siksi, etteivät ne ole suomalaisten köyhien tai vähävaraisten hyvinvoinnista kiinnostuneita.Tätä kuvaneen esim. H:gin kaupungin avustusten jako "Hurstin Valinnalle" nolla €, maahanmuuttajajärjestöille kyllä rahaa löytyi, tai paperittomien terveydenhoitoon.

    • mimmimum-..mi

      Nukkuvien puoluetta edustaa näissä vaaleissa yli miljoona ihmistä.....ja minä voin olla yksi heistä....hyvinkin ....aina olen käyttänyt äänioikeuttani ...
      " Lopputuloksena voi olla, että yhteiskunnan päätöksiä tehdään seuraavalla vaalikaudella samoilla vanhempien ihmisten arvoilla kuin edellisellä vaalikaudella."
      Nuoret arvostelevat sitä että mennään vanhempien ihmisten mielipiteillä liikaa....jos nuoret pääsisivät enemmistöksi ... olisivar arvot erilaisia....
      Tämä ilmastonmuutos on tehnyt osan nuorista aivan "kiihkoilmastoksi" ...no nuoret ovat vaikutteille muutoinkin alttiita.

      • ö-Öö

        Kansanedustajien keski-ikä 51.

        Nyt jää paljon pois eläkeikäisiä, jotka olleet ikänsä eduskunnassa. Kokemusta ollut varmasti, mutta ajat aivan erilaiset, kuin aloittaessaan politiikassa. Sekin hyvä muistaa, vihreät perustettu ajat sitten, Soinivaarakin ollut jo aikansa eläkkeellä.

        Kiertoa pitää olla, muuten homma ei pelitä. Tuoreita, uusia näkemyksiä tarvitaan, eikä muutosta tule, jos päättäjät ei vaihdu.

        Paas kattoen seuraavan eduskunnan keski-ikä.

        =DW=


      • mimmimum-..mi
        ö-Öö kirjoitti:

        Kansanedustajien keski-ikä 51.

        Nyt jää paljon pois eläkeikäisiä, jotka olleet ikänsä eduskunnassa. Kokemusta ollut varmasti, mutta ajat aivan erilaiset, kuin aloittaessaan politiikassa. Sekin hyvä muistaa, vihreät perustettu ajat sitten, Soinivaarakin ollut jo aikansa eläkkeellä.

        Kiertoa pitää olla, muuten homma ei pelitä. Tuoreita, uusia näkemyksiä tarvitaan, eikä muutosta tule, jos päättäjät ei vaihdu.

        Paas kattoen seuraavan eduskunnan keski-ikä.

        =DW=

        Eduskunnan keski ikä on se 51 vuotta ....nuoren 18vee mielestä varmaan sitten vanha....sain hyvin vahvistusta tälle asialle eilen A studiossa olleilta....tulee tänään klo 16 muistaakseni uusintana.... Onhan äänestäjä kunta paljon vanhempaakin porukkaa....kuin tuo 50vee...sitä kai nuoret tarkoittavat ....mielipide eroilla.


    • PSainoa

      Perussuomalaiset. Ainoa tarpeeksi suuri puolue joka tarjoaa vaihtoehtoa turvapaikka ja ilmastohysterialle. Johdossa tohtoris mies.

      • ylpeäpersu

        Lisäksi eilen kuului persuilta uutisia : ovat liittyneet eurooppalaiseen yhteistyöhön toisten oikeistopopulistejen kanssa. Tämä vaikuttaa edelleen hyvään äänimäärään eduskuntavaaleissa kuten eurovaalejen vaikutuksiinkin.


    • jovainääni.kp.lle

      kansalaispuolue, jospa pitävät lupailunsa , ja sanansa paremmin, kuin persut v2015.

    • Bengalitikku

      Jokaisessa jotain hyvää, jokaisessa jotain huonoa.
      Toivon ylen hartaasti,,että hallituksen muodostaminen muodostuu sopuisasti.
      Toivon yhtä hartaasti, että valinnanvapaus haudataan, maakunnat haudataan, sosiaali- ja terveudenhoito eriytetään.
      Vielä hartaammin toivon, että jäädytetty indeksi sulatetaan.
      Kaikkein hartaimmin toivon, että ilmastohysteria laantuu ja teot puhuvat puolestaan pienten askelien vauhdilla järkevästi.
      Mitään pikajunia Turusta ja Tampereelta ei tarvita, koska jo karsittuja asemia voisi ottaa uudestaan käyttöön: Kauniainen, Espoo, Kirkkonummi. Kas kun ihmisii asuu muualki ku Turus ja Tampereel. Ihan siin välimaastos.
      Myös perheet saisivat itse päättää isyys-/äitiyslomasta, koska mitäs hittoa se muille kuuluu, että miten.

      • Olisin heti äänestänyt noin luvanneelle. Ajattelen juuri samoin. Kuljettaessani kokoomuksen ministeriä, tämä kehui, kuinka he antava rahaa moniin hyviin tarkoituksiin. Sanoin, että rahapussissani käy outo nykäisy jokaisen antamisen kohdalla. Annetaanko niille verona minultakin kiskottuja rahoja?


    • Siten

      Paras puolue joka jatkaa Sipilän hallituksen hyvää talouden hoitoa, muulla ei väliä mutta Rinne ei pysty politiikallaan siihen mitä Sipilä.

    • bobgeldof

      Äänestys-oikeus tuli tänään käytettyä, syksystä alkanut tutkailu tuotti tulosta lopultakin.
      En äänestänyt RKP,Kokoomus enkä myöskään Keskusta, mielestäni alkoholiin ja huumeisiin verrattavia myrkkyjä suomalaisille, ei tapa heti,mutta aiheuttaa vakavia vaurioita ajanoloon.

      Ei kelvannut vasemmistokaan, aikoinaan kyllä hyvinkin työläisen tai "kansan" asialla ollut, tätä nykyä enemmänkin kaikkea muuta, viherpiipertäjien puolueesta puhumattakaan.

      • kurijajärjestysmaahan

        PerusSuomalaiset, sossupummien valinta, ehdottomasti.


      • bobgeldof
        kurijajärjestysmaahan kirjoitti:

        PerusSuomalaiset, sossupummien valinta, ehdottomasti.

        Vähäiset eväät mollaamisessasi. Suosittelisin niitä harmaita aivosolujasi käyttämään, sikäli kun niitä pää-koppasi sisältä sattuu löytymään. Yritä edes jotakin rakentavampaa/järkevämpää väitteesi taakse löytää. Ihmisen tulkitseminen automaattisesti mahdollisen puolue-kannan perusteella "sossupummiksi" lähes ylittänee kapasiteettisi.


      • h.poirot
        bobgeldof kirjoitti:

        Vähäiset eväät mollaamisessasi. Suosittelisin niitä harmaita aivosolujasi käyttämään, sikäli kun niitä pää-koppasi sisältä sattuu löytymään. Yritä edes jotakin rakentavampaa/järkevämpää väitteesi taakse löytää. Ihmisen tulkitseminen automaattisesti mahdollisen puolue-kannan perusteella "sossupummiksi" lähes ylittänee kapasiteettisi.

        "Ihmisen tulkitseminen automaattisesti mahdollisen puolue-kannan perusteella "sossupummiksi"

        Riittää kun kävelee persujen vaaliteltan ohi......


      • bobgeldof
        h.poirot kirjoitti:

        "Ihmisen tulkitseminen automaattisesti mahdollisen puolue-kannan perusteella "sossupummiksi"

        Riittää kun kävelee persujen vaaliteltan ohi......

        Aha. Eli vaatetuksen perusteella arvioit ihmisiä..mikäs siinä jos oman statuksensa "löytää" sieltä ylemmästä luokasta, ja katselee nenän-varttansa myöten varsinkin työtä tekevää kansaa!

        Joita suurin osa suomalaisista, ehkä ei mielestäsi minkään arvoista, totuushan on että "tavallinen kansa" on nostanut työllään Suomen jaloilleen "Pohjolan Japaniksi" eivätkä omaa etuaan tavoittelevat porhot ja heidän kenkiään lipovat poliitikot.


      • niinpitääkin
        bobgeldof kirjoitti:

        Aha. Eli vaatetuksen perusteella arvioit ihmisiä..mikäs siinä jos oman statuksensa "löytää" sieltä ylemmästä luokasta, ja katselee nenän-varttansa myöten varsinkin työtä tekevää kansaa!

        Joita suurin osa suomalaisista, ehkä ei mielestäsi minkään arvoista, totuushan on että "tavallinen kansa" on nostanut työllään Suomen jaloilleen "Pohjolan Japaniksi" eivätkä omaa etuaan tavoittelevat porhot ja heidän kenkiään lipovat poliitikot.

        Jumalation, sossunelätti hiiltyy....


      • jmree
        bobgeldof kirjoitti:

        Aha. Eli vaatetuksen perusteella arvioit ihmisiä..mikäs siinä jos oman statuksensa "löytää" sieltä ylemmästä luokasta, ja katselee nenän-varttansa myöten varsinkin työtä tekevää kansaa!

        Joita suurin osa suomalaisista, ehkä ei mielestäsi minkään arvoista, totuushan on että "tavallinen kansa" on nostanut työllään Suomen jaloilleen "Pohjolan Japaniksi" eivätkä omaa etuaan tavoittelevat porhot ja heidän kenkiään lipovat poliitikot.

        ''...varsinkin työtä tekevää kansaa!''

        Nyt puhuttiin persujen kannattajista. Tutkittua tietoa, paljon työttömiä, enimmökseen peruskoulu.....Se yleinen habitus kertoo puoluekannan....


      • bobgeldof
        niinpitääkin kirjoitti:

        Jumalation, sossunelätti hiiltyy....

        Heheh..minua ei saa tuollainen peräpukamien vierestä porsiva arvostelu hiiltymään. Taas tuli todettua kuinka vähillä mietteillä osa hölmömmästä populasta pystyy niitä "ajatuksiaan" kertomaan - Tuntuuko ihan vaativan ponnisteluja?

        Kovaa tuntuu olevan PS nousu kaikilla mittareilla mitattuna..mikäli viimeisimpiin otantoihin uskominen.


    • SDP jälkeen on neljäpuoluetta tasaväkisiä, jos jätän SDP ulkopuolelle vaikka ei sekään vielä kirkossa kuulutettu niin kehen luottaisin näistä neljästä hoitamaan maan asioita, kyllä hylkäisin vihreät ja persut, kun en ole vielä päättänyt puoluetta 100 % on vielä tarkastelta ehdokkaita omasta maakunnasta.

      • Totuuskomissio1

        Perussuomalaiset on ainoa poliittinen puolue, joka voisi palauttaa mädätetyn Suomen rehelliselle tielle?

        En ole minkään puolueen jäsen, ja päätökseni olen tehnyt nykyisyyttä ja tulevaisuutta ajatellen ja ainoa vaihtoehto oli juuri Perussuomalaiset.

        Kyllä näissä ikäryhmissä pitää jo tajuta, kuinka päin h-vettiä maan asiat on, jos omat vanhukset jää heitteille, mutta haittamaahanmuuttajiin panostetaan miljardeja ja mitä ollaankaan saatu kylkiäisinä vielä.

        Oikeuslaitos ja jopa poliisivoimat on manipuloitu niin, että tasapuolisuus tuomioissa ja kohtelussa kantasuomalaisten ja matujen välillä on unohdettu.

        Ajatelkaapa mihin tämä nykyinen kehitys tulevan talouslaman myötä johtaa?

        Velkaa velan päälle ja korkoa koron päälle, yhteiskunnallinen levottomuus ja liikehdintä tulee lisääntymään pahan kerran ja vastakkainasettelujen kasvavilta kärjistyksiltä ei voida välttyä.

        Pahimmillaan käy niin, että mätäpuolueiden listoilta pompsahtaa eduskuntaan runsaasti matuja, huolehtimaan jo hallintomme heille lahjoittamista ikiaikaisista eduista ja oudon ylimitoitetusta arvosta, suhteessa meihin kantasuomalaisiin?

        Nyt jos koskaan soisi käytettävän järkeä, hanttapulipuolueet lupailee yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista, mutta valtaanpäästessään rappiottavat vimeisetkin rippeet ns, hyvinvointiyhteiskunnastamme:/

        Kuuntelin Yle Puheen politiikkardion tenttiä tänäänkin, siinä vihreiden Pekka Haavisto tahtoi Suomen korottavan pakolaiskiintiönsä 3000:een vuodessa, kumpikaan toimittajista ei tässäkään kysynyt, millä me kustannamme vihreiden maailmanpelastusleikin?

        En ole minkään vaalitentin yhteydessä kuullut tuota kysymystä, mistä rahat jatkuvan haittamaahanmuuton kasvaviin kuluihin, jotka miljardiluokkaa?


      • Pertikk

        Valitan en löydä persuista mitään jonka takia äänestäisin teitä.


      • huolenpitoa
        Totuuskomissio1 kirjoitti:

        Perussuomalaiset on ainoa poliittinen puolue, joka voisi palauttaa mädätetyn Suomen rehelliselle tielle?

        En ole minkään puolueen jäsen, ja päätökseni olen tehnyt nykyisyyttä ja tulevaisuutta ajatellen ja ainoa vaihtoehto oli juuri Perussuomalaiset.

        Kyllä näissä ikäryhmissä pitää jo tajuta, kuinka päin h-vettiä maan asiat on, jos omat vanhukset jää heitteille, mutta haittamaahanmuuttajiin panostetaan miljardeja ja mitä ollaankaan saatu kylkiäisinä vielä.

        Oikeuslaitos ja jopa poliisivoimat on manipuloitu niin, että tasapuolisuus tuomioissa ja kohtelussa kantasuomalaisten ja matujen välillä on unohdettu.

        Ajatelkaapa mihin tämä nykyinen kehitys tulevan talouslaman myötä johtaa?

        Velkaa velan päälle ja korkoa koron päälle, yhteiskunnallinen levottomuus ja liikehdintä tulee lisääntymään pahan kerran ja vastakkainasettelujen kasvavilta kärjistyksiltä ei voida välttyä.

        Pahimmillaan käy niin, että mätäpuolueiden listoilta pompsahtaa eduskuntaan runsaasti matuja, huolehtimaan jo hallintomme heille lahjoittamista ikiaikaisista eduista ja oudon ylimitoitetusta arvosta, suhteessa meihin kantasuomalaisiin?

        Nyt jos koskaan soisi käytettävän järkeä, hanttapulipuolueet lupailee yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista, mutta valtaanpäästessään rappiottavat vimeisetkin rippeet ns, hyvinvointiyhteiskunnastamme:/

        Kuuntelin Yle Puheen politiikkardion tenttiä tänäänkin, siinä vihreiden Pekka Haavisto tahtoi Suomen korottavan pakolaiskiintiönsä 3000:een vuodessa, kumpikaan toimittajista ei tässäkään kysynyt, millä me kustannamme vihreiden maailmanpelastusleikin?

        En ole minkään vaalitentin yhteydessä kuullut tuota kysymystä, mistä rahat jatkuvan haittamaahanmuuton kasvaviin kuluihin, jotka miljardiluokkaa?

        Ehkä matuja pitäisi saadakin eduskuntaan huomattavasti enemmän, heidän kulttuurissaan kun huolehditaan ja kohdellaan kunnioittavasti vanhuksia. Meillä ei niin ole omasta takaa, voitaisi ottaa esimerkkiä matuista tässä asiassa.


      • guess.who
        huolenpitoa kirjoitti:

        Ehkä matuja pitäisi saadakin eduskuntaan huomattavasti enemmän, heidän kulttuurissaan kun huolehditaan ja kohdellaan kunnioittavasti vanhuksia. Meillä ei niin ole omasta takaa, voitaisi ottaa esimerkkiä matuista tässä asiassa.

        Ilmanmuuta ja tottakai! Matuja päättäviin elimiin, niin saadaan lopultakin se sharia-laki Suomeenkin! Ja jokaiselle naiselle iloisen musta kaapu päälle.
        Kivitykset Suomeenkin!

        Olisiko yritettävä muistaa kuinka hyvin he pitävätkään niistä omista vaimoistaan, lapsistaan ja vanhuksistaan huolen? Pötkivät pakoon ja jättivät vanhukset vaimot ja lapset sodan jalkoihin..
        Itsensä kyllä "turvaan" puuhasivat SPR tantan hameen alle? Ja sieltä hameen helman alta onkin hyvä luikkia lapsenraiskauspuuhiin.


      • vözzzi
        Totuuskomissio1 kirjoitti:

        Perussuomalaiset on ainoa poliittinen puolue, joka voisi palauttaa mädätetyn Suomen rehelliselle tielle?

        En ole minkään puolueen jäsen, ja päätökseni olen tehnyt nykyisyyttä ja tulevaisuutta ajatellen ja ainoa vaihtoehto oli juuri Perussuomalaiset.

        Kyllä näissä ikäryhmissä pitää jo tajuta, kuinka päin h-vettiä maan asiat on, jos omat vanhukset jää heitteille, mutta haittamaahanmuuttajiin panostetaan miljardeja ja mitä ollaankaan saatu kylkiäisinä vielä.

        Oikeuslaitos ja jopa poliisivoimat on manipuloitu niin, että tasapuolisuus tuomioissa ja kohtelussa kantasuomalaisten ja matujen välillä on unohdettu.

        Ajatelkaapa mihin tämä nykyinen kehitys tulevan talouslaman myötä johtaa?

        Velkaa velan päälle ja korkoa koron päälle, yhteiskunnallinen levottomuus ja liikehdintä tulee lisääntymään pahan kerran ja vastakkainasettelujen kasvavilta kärjistyksiltä ei voida välttyä.

        Pahimmillaan käy niin, että mätäpuolueiden listoilta pompsahtaa eduskuntaan runsaasti matuja, huolehtimaan jo hallintomme heille lahjoittamista ikiaikaisista eduista ja oudon ylimitoitetusta arvosta, suhteessa meihin kantasuomalaisiin?

        Nyt jos koskaan soisi käytettävän järkeä, hanttapulipuolueet lupailee yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista, mutta valtaanpäästessään rappiottavat vimeisetkin rippeet ns, hyvinvointiyhteiskunnastamme:/

        Kuuntelin Yle Puheen politiikkardion tenttiä tänäänkin, siinä vihreiden Pekka Haavisto tahtoi Suomen korottavan pakolaiskiintiönsä 3000:een vuodessa, kumpikaan toimittajista ei tässäkään kysynyt, millä me kustannamme vihreiden maailmanpelastusleikin?

        En ole minkään vaalitentin yhteydessä kuullut tuota kysymystä, mistä rahat jatkuvan haittamaahanmuuton kasvaviin kuluihin, jotka miljardiluokkaa?

        Vaihda nimimerkki, juttu on roskaa.


      • Vi-du_mää_kiehun
        guess.who kirjoitti:

        Ilmanmuuta ja tottakai! Matuja päättäviin elimiin, niin saadaan lopultakin se sharia-laki Suomeenkin! Ja jokaiselle naiselle iloisen musta kaapu päälle.
        Kivitykset Suomeenkin!

        Olisiko yritettävä muistaa kuinka hyvin he pitävätkään niistä omista vaimoistaan, lapsistaan ja vanhuksistaan huolen? Pötkivät pakoon ja jättivät vanhukset vaimot ja lapset sodan jalkoihin..
        Itsensä kyllä "turvaan" puuhasivat SPR tantan hameen alle? Ja sieltä hameen helman alta onkin hyvä luikkia lapsenraiskauspuuhiin.

        Täyttä asiaa. Tuolla "kielletyn lehden" lööpissä oli (on)video, jossa imaami tai joku vastaava neuvoo vasiten, kuinka naista tulee lyödä ja hakata islam oppien mukaisesti, että naisesta tulee tottelevaisempi kuin lammas ja että pahoinpitely näkyisi mahdollisimman vähän.


      • Pertikk

        Matu infaasio loppui mutta puheet jatkuu siitä huolimatta, vaikka 2015 tulijoita on vielä maassa mutta elämöinti ei muuta ongelmia, koko matukeskustelu on kulunut loppuun ihmettelen kuka sitä viljelee vielä.


      • guess.who
        Pertikk kirjoitti:

        Matu infaasio loppui mutta puheet jatkuu siitä huolimatta, vaikka 2015 tulijoita on vielä maassa mutta elämöinti ei muuta ongelmia, koko matukeskustelu on kulunut loppuun ihmettelen kuka sitä viljelee vielä.

        Syitä löytyy kyllä edelleenkin https://yle.fi/uutiset/3-10593609


      • tyhmäeisaaolla
        Pertikk kirjoitti:

        Matu infaasio loppui mutta puheet jatkuu siitä huolimatta, vaikka 2015 tulijoita on vielä maassa mutta elämöinti ei muuta ongelmia, koko matukeskustelu on kulunut loppuun ihmettelen kuka sitä viljelee vielä.

        No ei todellakaan ole loppumassa !!!
        Nyt jos ei panna nykyistä haittamaahanmuuttoa kuriin, kaikki muut sekundapuolueet ,paitsi terävä perussuomalaiset ,myötäilee edelleen haittamaahanmuuton puolesta, jonka airueryhmä on jo päässyt Eurooppaan ja nyt tulee perässä miljoonittain muita joko suosiolla tai väkisin. Se ei ole elämöintiä vaan isänmaansa suojelua ! Mutta minkäs teen, jos et ole integroitunut tänne ...


      • tyhmäeisaaolla kirjoitti:

        No ei todellakaan ole loppumassa !!!
        Nyt jos ei panna nykyistä haittamaahanmuuttoa kuriin, kaikki muut sekundapuolueet ,paitsi terävä perussuomalaiset ,myötäilee edelleen haittamaahanmuuton puolesta, jonka airueryhmä on jo päässyt Eurooppaan ja nyt tulee perässä miljoonittain muita joko suosiolla tai väkisin. Se ei ole elämöintiä vaan isänmaansa suojelua ! Mutta minkäs teen, jos et ole integroitunut tänne ...

        Lähi-idän matuja ei taida euroopan halki enään kävellä, turvapaikanhakijoiden määrä huvennut muutamaan tuhanteen, heitä tulee jopa venäjältä turvaa hakemaan.
        Maahanmuuttajien määrä on todennäköisesti 10 000-15 000 välillä, eivät ole turisteja,

        Mitä terävät persut on tehneet maahanmuutton estämiseksi, luulen että mennään sovittujen sääntöjen mukaan eikä muutosta näkyvissä.


    • Tuli käytyä jo lauantaina.
      Eikös se paras puolue löydy itselle siitä, kun tutkailee mihin viiteryhmään sitä tuntee kuuluvansa.
      Itse en ole nukkuvien puolueeseen kuulunut koskaan, mutta valinta on jokaisen oma.

      • Äänestäminen on hyvä asia. Jos saa mieleisen edustajan parempi.


    • Satkunkin-otan-jos-saan

      Kyllä minä niin mieleni iloitin, kun sain äänestää perussuomalaista ehdokasta.

      Kävin kaksintaistelua sisäiseni (sipilän) äänen kanssa ja vaihtoehdot kulminoitui vain yhteen puolueeseen.
      Edes lapin hangille en ole ehtinyt miettimään vaihtoehtoja, saati syvää luotausta, antaisinko kesämökkini kuvitteelliselle matu perheelle.
      Polttoaineverojakaan ei tarvitse miettiä eikä paljon muitakaan pelokkeita.

      • Aivan.oikein

        Kannattaa äänestää pessuja, heilläkun on talousosaamista parivuotta Sipilän kainalokeppinä.
        Matuasiat ovat hoitaneet ja lopettivat Oulun raiskaukset, valtiollinen poliisi oli aivan yllättynyt Halla-ahon osaamisesta.


      • Tiistaina seuraan esimerkkiäsi äänestämään. Halla-ahon joukkue saakoon köyhän ääneni. EN äänestäisi Soinia ja sinisiä pettureita perkeleet.


      • Vanhukset-ensin
        arvo.e kirjoitti:

        Tiistaina seuraan esimerkkiäsi äänestämään. Halla-ahon joukkue saakoon köyhän ääneni. EN äänestäisi Soinia ja sinisiä pettureita perkeleet.

        Ei se äänesi ainakaan hukkaan mene, onpahan vaikutettu.
        Turha suorastaan lahjoittaa ääntään noille, joiden tietää jo etukäteen heikentävän ja leikkaavan; tai ottavat velkaa runsaasti.
        Maahanmuutto kuriin ja raameihin.


    • Paloma.se01

      "Maahanmuutto" on nimeltään se Trojan hevonen jonka avulla ujutetaan elämäntavallamme ja länsimaiselle liberaalille elämänkatsomukselle vieraita ja vaarallisia elementtejä yhteiskuntamme johtoon.
      Mikään Perussuomalaisten puolueohjelmassa ei ole sen ihmeellisempää tai parempaa kuin muiden puolueiden vastaavat ohjelmat. Kukaan ei puolla kontrolloimatonta maahanmuuttoa, mutta muut hoitaisivat asiat paremmin.

      • Kaikkea.sitä

        Nii i, olisiko osa kansaa valmis nostamaan persut johtamaan maata ohi kokoomuksen ja keskustan kun nämä juuri nostivat maan talouden työllisyyden.

        Jotain 15 % ei merkitse katastrofia, menköö ne äänet oppositoon, eivät hallituksessa ollessaan olleet muuta kuin apupuolueen asemassa, koska talousosaaminen nolla.


      • bobgeldof

        Kirjoitat huomaamattasi totuuden, nämä jotka maahantulijoina ja muun uskonnon edustajina ujuttautuvat omaa kulttuuriaan levittämään ja puolustamaan, heitä ei missään tapauksessa tulisi päästää päättäviin elimiin. Nähty on, esimerkiksi Ruotsissa "lautamiesten tapauksessa" kuinka käy.


      • Kaikkea.sitä

        Kyllä maahanmuutto tiedetään, sitä ovat viranomaiset hoitaneet päättäjien myötävaikuttamisella.

        Luuletko että uskon persujen sitä hoitaneen, en sinnepäinkään.


    • Aloittajalle;
      Kysymys on vaaleissa ns. isoista asioista, arvot joita pitää tärkeinä ja niihin liittyvät toimet joita ko puolue ajaa niin, että se on yhteskunnallisesti oikeudenmukaista, kehittävää ja taloudellisesti toteutettavissa, kun on huomioitava Suomen integroitumisten vaatimukset.
      Puolue jota äänestän hallitsee nämä vaateet , mutta kuten tiedämme, hallituspuolueet ovat aina opposition kynsissä pitkään ennen vaaleja
      (Nähtäväksi nyt jää miten sdp ja perussuomalaiset esim vihreiden kanssa jatkavat tulevan laman kiemuroissa. Hirvittää velan kasvu, kun vienti vähenee ym)

      • Demarit ilmoittivat hyvissä ajoin, etteivät lähde hallitukseen Perus-Suomalaistan kanssa.


      • Totta, että hallituspuolueet, ovat opposition kynsissä.
        Sehän se on sitä demokratiaa ja kaikki pisempään eduskunnassa olleet puolueet ovat olleet kukin vuorollaan myös hallituksessa ja sitä tietä oppositiossa.


      • eppu2 kirjoitti:

        Totta, että hallituspuolueet, ovat opposition kynsissä.
        Sehän se on sitä demokratiaa ja kaikki pisempään eduskunnassa olleet puolueet ovat olleet kukin vuorollaan myös hallituksessa ja sitä tietä oppositiossa.

        Demokratiaan kuuluu täysistuntojen kritiikki, ym ym
        Eduskunta on meidän valitsema korkein päättävä elin ja se voi äänestää luottamuslauseesta hallituksen toteuttamasta ohjelmasta, kuten nyt esim Sote kaadetiin.
        Mielestäni vaalien läheisyydellä oli suuri vaikutus, kun nostettiin *hallituksen vastattavaksi *kuntien valvontavastuu ostamistaan palveluista hoivakodeissa *yksityisiltä yrityksiltä , julkisella puolella yhtäläisiä vaikeuksia, *rekrytointi. Myös syksyn lakot , kallista ja turhaa..ym ym
        Aivan liian suuria päätöksiä jarrutetaan - vallan keskiön himossa -


      • kawe kirjoitti:

        Demokratiaan kuuluu täysistuntojen kritiikki, ym ym
        Eduskunta on meidän valitsema korkein päättävä elin ja se voi äänestää luottamuslauseesta hallituksen toteuttamasta ohjelmasta, kuten nyt esim Sote kaadetiin.
        Mielestäni vaalien läheisyydellä oli suuri vaikutus, kun nostettiin *hallituksen vastattavaksi *kuntien valvontavastuu ostamistaan palveluista hoivakodeissa *yksityisiltä yrityksiltä , julkisella puolella yhtäläisiä vaikeuksia, *rekrytointi. Myös syksyn lakot , kallista ja turhaa..ym ym
        Aivan liian suuria päätöksiä jarrutetaan - vallan keskiön himossa -

        Joopa, paljon oli puhetta ilmassa siitä, että sotea jarrutettiin tarkoituksella.
        Olisiko tuo ollut hyvä vai paha tuo malli, sitä ei tiedä lopullisesti kukaan.
        Kenties riippuu, kuka mistäkin kulmasta katsoo.
        Myös siitä oli spekulointia, kun hallitus erosi hetkeä ennen kauden loppua.
        Väliin sitä tämmöisestä tavallisesta tallaajasta tuntuu, että se yhteisten asioiden hoito on toisella sijalla ja vallanhimo ensimmäisellä.


      • eppu2 kirjoitti:

        Joopa, paljon oli puhetta ilmassa siitä, että sotea jarrutettiin tarkoituksella.
        Olisiko tuo ollut hyvä vai paha tuo malli, sitä ei tiedä lopullisesti kukaan.
        Kenties riippuu, kuka mistäkin kulmasta katsoo.
        Myös siitä oli spekulointia, kun hallitus erosi hetkeä ennen kauden loppua.
        Väliin sitä tämmöisestä tavallisesta tallaajasta tuntuu, että se yhteisten asioiden hoito on toisella sijalla ja vallanhimo ensimmäisellä.

        Jo Soinin loikkaus heti kansanedustajaksi päästyään kertoo asian laadun. Söi sanansa ja pullistui lisää. Olen ääneni antanut. Nyt vaan odotetaan takin kääntäjien esitystä. En äänestänyt hallitusherroja uudelleen.


      • arvo.e kirjoitti:

        Jo Soinin loikkaus heti kansanedustajaksi päästyään kertoo asian laadun. Söi sanansa ja pullistui lisää. Olen ääneni antanut. Nyt vaan odotetaan takin kääntäjien esitystä. En äänestänyt hallitusherroja uudelleen.

        En ihan ymmärrä, vai tarkoititko sitä, kun Soinin porukka hallituksessa ollessaan erosi perussuomalaisista ja muuttui siniseksi?
        Olihan se omituinen homma.
        Katellaan nyt, missä seuraavaksi takit heiluu.


    • Anna.mun.kestää

      En ymmärrä mitä ihmiset näkevät persuissa, maahanmuutto, hyvänen aika ei sillä maata rakenneta,
      Perussuomalaiset koostuu vanhemman puoleisista, etupäässä vain peruskoulun käyneistä, epäsiististi käyttäytyvistä ääripopuleista joita ei hyväksytä hallitukseen.
      Naisia yksi neljäsosa podaaja Kike elomaasta lähtien, kokoomuksen naiset satakertaa älykkäämpiä.

      Suomessa näkyy olevan isojoukko turvenuijia ääliöitä jotka antavat äänensä natsimielisille oppositioon meneville, sopisitte keltaliivien joukkoon jotka mellakoivat ranskassa sytyttäen tulipaloja ja ryöstäen kauppoja ääripopulisti Le Penin johdolla, Le Penin edustaja kävi juuri vieraananne.

      Missä sivistys, missä arvomaailma,

      • arvo.pohja

        No ei sitä sivistystä kirjoituksestasi suuremmasti löydy kun totuus sanotaan. Törkyä siitäkin edestä.


      • Aivan.oikein

        Sivistystä tai ei, sanoi sen minkä halusi.


      • Anna.mun.kestää
        Ihan kommenttisi innoittamana googlasin nuo perussuomalaisten ehdokkaat, ei siellä näkynyt yhtään mitään sinnepäinkään, miten persuja kuvaat.
        Siinä olet kyllä oikeassa, ettei maahanmuutolla maata rakenneta, mutta työperäinen maahanmuutto on ihan ok.
        Mutta, kun puhumme maahanmuutosta, silloinhan emme puhu turvapaikanhakijoista,
        Tuommoista natsihöpötystä en ymmärrä ollenkaan, kun puhutaan tavallisista suomalaisista.
        Nuo Ranskan keltaliivitkin alkoivat toiminnan dieselin hinnankorotuskaavailuista.
        Ylipäätään, jos jossain jotain tapahtuu, aina löytää joukkoon tiensä myös sellaisia henkilöitä, joiden ainoa tarkoitus on riehua, hävittää ja tapella.


      • Etkö.tiedä
        eppu2 kirjoitti:

        Anna.mun.kestää
        Ihan kommenttisi innoittamana googlasin nuo perussuomalaisten ehdokkaat, ei siellä näkynyt yhtään mitään sinnepäinkään, miten persuja kuvaat.
        Siinä olet kyllä oikeassa, ettei maahanmuutolla maata rakenneta, mutta työperäinen maahanmuutto on ihan ok.
        Mutta, kun puhumme maahanmuutosta, silloinhan emme puhu turvapaikanhakijoista,
        Tuommoista natsihöpötystä en ymmärrä ollenkaan, kun puhutaan tavallisista suomalaisista.
        Nuo Ranskan keltaliivitkin alkoivat toiminnan dieselin hinnankorotuskaavailuista.
        Ylipäätään, jos jossain jotain tapahtuu, aina löytää joukkoon tiensä myös sellaisia henkilöitä, joiden ainoa tarkoitus on riehua, hävittää ja tapella.

        Ettei muka natseja, miksi veljeilevät pohjoismainen vastarintaliikkeen mukana, persujen johtoa myöten Immonen etunenässä.


      • Etkö.tiedä kirjoitti:

        Ettei muka natseja, miksi veljeilevät pohjoismainen vastarintaliikkeen mukana, persujen johtoa myöten Immonen etunenässä.

        Ääriliikeitä on oikealla sekä vasemmalla.
        Tuo monisanainen nimittely oli kyllä kaukana sivistyksestä ja samoin sanoisin, keiden hyvänsä nimittelemisestä.


      • Etkö.tiedä
        eppu2 kirjoitti:

        Ääriliikeitä on oikealla sekä vasemmalla.
        Tuo monisanainen nimittely oli kyllä kaukana sivistyksestä ja samoin sanoisin, keiden hyvänsä nimittelemisestä.

        Monisanainen nimittely ei kenenkään hyväksi, en voi mitään jos uus-natsismi etoo, kyllä se on Hitlerin saksasta peräisin, ja etoo jos jossain puolueessa esiintyy rasismin muodossa.


      • Etkö.tiedä kirjoitti:

        Monisanainen nimittely ei kenenkään hyväksi, en voi mitään jos uus-natsismi etoo, kyllä se on Hitlerin saksasta peräisin, ja etoo jos jossain puolueessa esiintyy rasismin muodossa.

        Kyllä se etoo ketä vaan, mutta tavallisten ihmisten nimittelystä nyt olikin puhe.


    • Äänestin ennakkoon ja äänestin sitä puoluetta joka ajaa suomalaisten etua.

    • omamaamansikka

      Ihan simppeliä tuo on kun veropotti pienenee kokoajan työn verotuksen myötä ja jakajien määrä kasvaa niin jos sillä potilla toimitaan kokomaailman sosiaali-tsto:na silloin kyllä osuu omaan nilkkaan ja kipeästi , ilmasto hypetys tulee tulee viemään viimeisetkin pennoset jos et halua kivikaudelle siirtyä ja tykkäät lämpöisestä tuvasta , eräillä menny suhteellisuudentaju täysin , jää vain se yksi vaihtoehto jäljelle jota kaikki pelkäävät ja kts. kuin halpaa makkaraa ylimielisyyttään , siksi PERSUT !

    • 1eero

      Sulta ei ilmastohypetys kerkiä viemään mitään.

      Trumppi kielsi aluksi ilmastomuutoksen huijauksi, nyt on pyörtänyt lausuntoaan toteamalla sen oikeaksi mutta samaan hengenvetoon toteaa ettei enään kannata yrittää ja ennenkaikkea se maksaa.
      Vanha narsissi ukko viisvälittää menkööt syteen tai saveen.

      • Eilen jossain oli uutista, että Kalifornia on pitkällä ilmastonsuoelutoimissa.
        Onneksi siellä voi osavaltiot tehdä itsenäisiä toimiakin.


      • eppu2 kirjoitti:

        Eilen jossain oli uutista, että Kalifornia on pitkällä ilmastonsuoelutoimissa.
        Onneksi siellä voi osavaltiot tehdä itsenäisiä toimiakin.

        "peppu2"

        Liekö ovat sammuttaneet myös San Andreas:n siirroksenkin?
        Siirtyneet Yellowstonen Geysiireille.

        H.


    • Kaikkea.sitä

      Arvot taas koetuksella.
      Poliisi aloittanut esitutkinnan eduskuntaan pyrkivän puolueen kampanjoinnista -kahta epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
      Tapaus Helsingissä Narikkatorilla.

      Olisi kiva tietää miten kiihoittaminen ilmenee kohteessa olevaan, saako tämä jonkunlaisia persumaisa kohtauksia, vaatiiko jatkohoitoa..

      • Kaikkea.sitä

        Selvis puolue oli " suomen kansa ensin " toinen puolueen epäillystä puolueen puheenjohtaja Marco de Wit
        Pyydän anteeksi Halla-aholta hätäistä epäilyä.


    • EiJumakauta

      Vihreillä mennyt pahasti-pahasti överiksi ilmasto- ja ja monet muut asiat.
      Ja olen saanut heidän besserwisser-kiintiöni täyteen jo aikaa sitten.

      Aletaankohan ensi viikolla taas vaatimaan mm. transvessoja?

      Mitä tahansa muuta, mutta ei vihreitä.

    • VarttunutPitääOllaEiVanh

      Eivät nuoret kansanedustajat ole mikään perusparannus. Päinvastoin nuori ihminen on liiaksi kaikelle ulkopuoliselle vaikuttamiselle altis. Vai ettekö ole huomanneet miten näppärästi nuorille myytiin mm. ilmastohysteria?

      • "VarttunutPitääOllaEiVanh"

        Kommenttisi saa minulta seiso-peukun.

        H.


      • Hitto.mikä.ajattelu.tapa

        Ai jaa eikö nuoret saa olla huolissaan omasta tulevaisuudesta, ilmastonmuutoksen estäminen täytyisi saada toimimaan 1,5 asteen rajoihin, muutamassa kymmenessä vuodessa joka tuntuu aika mahdottomalta.
        Minä ja muut vanhukset meille on yhden tekevää, onneksi persut eivät voi estää nuorten toiveita, Halla-aho käyttää kaikkia epämoraalisia keinoja, joita muut puolueet ei hyväksy.


      • ö-Öö

        Mnaah

        Ilmastonmuutos ollut tiedossa vuosikymmenet, reagointi pahasti myöhässä. Jarrumiehiä lähti nyt loispummieläkeläisiksi, joten tekojenkin aika.

        Noin muuten viittaan kommenttini ylempänä.

        =DW=


    • 0-0-0

      Äänestin jo. Saa nähdä tuleeko vastausta ?

    • sleepy-sleeper

      Jään tälläkin kertaa nukkuviin.

    • eskonpuumerkki

      Kaikki lupaukset mitä on vaalimainoksissa ei pidä yhtään paikkaansa sitten vaalien jälkeen.
      Uusi hallitus kun aloittaa tekevät vaaliohjelman ja sen mukaisesti sitten hallituspuolueet
      räpiköivät eteenpäin lisäten veroja ym. maksuja joilla kurittavat kansalaisia.
      Kunpa sen päivän näkisi, että tulisi jotain helpotuksia hallitukselta tälle köyhälle kansalle.

    • Paskan_heittäjät

      Täältä löytyi uutisista työperäistä toimeliaita työtä pelkäämättömiä nuoria miehiä Orpolle ja & .
      Tähän meidän suuren työvoimapulaan josta EK on valittanut.

      https://youtu.be/BwjBa7IgCow

      • henrjii

        turvesuolle hyvää porukkaa, kohta pian olisi koko neva pöyhitty
        ilman konevoimaa


    • Keino

      Ensin ruksitaan vihervasemmisto yli ja sitten katsotaan mitä jäi jäljelle.

      • Median vaikutus on lopulta suuri,
        Kun äänet Sunnuntaina on laskettu, voittaja on Vihreät Pekka Haaviston ansiosta, hänelle annetaan puheaikaa , hän on laajasti perillä yhteiskunnan tilasta, luonteva ja muita huomioiva.
        Sensijaan SDPn Antti Rinne´ttä jotenkin hermostutetaan, kuin hänen pitäisi nopeasti saada asiansa sanottua, saa nähdä pieneneekö ero näiden puolueiden välillä.
        Riippuu toki äänestysaktiivisuudesta miten puolueuskolliset pitävät esim Kok, KD, RKP ja esim Nyt, ym ym


      • uurnilla-tavataan

        Tietysti olisi mukavaa saada tietää ennakkoäänestyksen puolue jakauma, joten elämme jännittäviä aikoja sunnuntaihin saakka.

        Oma olettamukseni on, että puolue uskolliset käyvät äänestämässä vasta varsinaisena äänestys päivänä, kuten minäkin. Onhan se jonkinlainen traditio sekin.

        Ehdokkaani on sama, kuin edelliselläkin kerralla, joka on kokoomuksen ministerinä vaikuttanut paikkakuntamme hyväksi. Uskoisin, että on varma valinta nytkin, vaikka ei ministerin pestiä saisikaan, mutta läpi menee, että heilahtaa.


      • Bengalitikku

        Onko pystynyt vetämään paljonkin "kotiinpäin"?


    • Iänestäjä

      Kokoomus ja keskusta näyttivät kyntensä ja tuloksena heikoimpien kyykyttämistä sekä eliitin vaurastuttamista. Muka loivat 140 000 tuhatta työpaikkaa. No, loivathan ne kun laskevat työllistymiseksi muutaman tunnin viikottaisen pätkätyön ja kaiken maailman turhat kättelykurssit. Jos työllisyys on parantunut kuten väittävät, niin miksi sosiaaliturvamenot ovat samaan aikaan kasvaneet? Eikö se pitäisi olla päinvastoin?

      Persut taasen ovat pääosin kouluttamatonta, sivistymätöntä ja typerää porukkaa. Ei edellä mainitut ominaisuudet ihmisessä synti ole, mutta en halua sellaisten päättävän maamme asioista. Heidän kirkkoslaavia opiskellut johtajansa on todennut että työttömyys- ja sosiaaliturva ovat luksusta, eivätkä välttämättömiä peruspalveluita. Sama kaveri harmitteli blogissaan kun ei hakenut kotoaan asetta ja ampunut kuulaa häntä kadulla iskeneen homon aivoihin. Olisi kuulemma nautinto ollut vankilatuomion arvoinen. Tosin en usko että häntä kukaan on yrittänyt iskeä. Habitus, ulosanti ja ulkonäkö kun ovat kaverilla tasaisen vastenmielisiä.

      Äänestin ennakkoon, enkä todellakaan edellä mainittuja hyvinvointivaltion tuhoajia.

      • Puhu.totta

        Ei saa valehdella, 140 000 työllistyneestä on 70 % kokopäiväistä työtä, mikä puolue harrastaa sosialisointia ja veronkiristystä.


      • Bengalitikku

        Eilen palattiin siihen, miten aktiivimallissa yhden tunnin työ viikossa tarkoittaa työllistettyä.
        Hohhoijaa. Tilastovirheet paljastuvat.


      • ota.selvää
        Puhu.totta kirjoitti:

        Ei saa valehdella, 140 000 työllistyneestä on 70 % kokopäiväistä työtä, mikä puolue harrastaa sosialisointia ja veronkiristystä.

        Jos satatuhatta on työllistynyt täyspäiväisesti, niin miksi verotulot eivät ole vastaavasti kasvaneet ja sosiaaliturvamenot pienentyneet?

        Porvari valehtelee tahallaan ja persu tyhmyyttään.


      • Puhu.totta
        ota.selvää kirjoitti:

        Jos satatuhatta on työllistynyt täyspäiväisesti, niin miksi verotulot eivät ole vastaavasti kasvaneet ja sosiaaliturvamenot pienentyneet?

        Porvari valehtelee tahallaan ja persu tyhmyyttään.

        Ei nii ole kasvaneet, ainakin yksi syy suomessa on työn tuottavuus on aika tehotonta, kate ei sitä mitä pitäisi olla, tämä mitä on kirjoitettu, en Sixten Korkman.


      • Bengalitikku
        ota.selvää kirjoitti:

        Jos satatuhatta on työllistynyt täyspäiväisesti, niin miksi verotulot eivät ole vastaavasti kasvaneet ja sosiaaliturvamenot pienentyneet?

        Porvari valehtelee tahallaan ja persu tyhmyyttään.

        Hyvä pointti!
        Niinpä.

        Huomasin, että ennätysosingonjaosta ei saa sanoa halaistua sanaa.
        Tällaisille yrityksille ei saa mennä minkäänmuotoista tukea.
        Onko niitä?
        Ei voi vohkia valtiolta ja jakaa vähemmän persaukisille.


      • Bengalitikku kirjoitti:

        Hyvä pointti!
        Niinpä.

        Huomasin, että ennätysosingonjaosta ei saa sanoa halaistua sanaa.
        Tällaisille yrityksille ei saa mennä minkäänmuotoista tukea.
        Onko niitä?
        Ei voi vohkia valtiolta ja jakaa vähemmän persaukisille.

        Tässä viimevuoden tuensaajat.
        Lue ja hämmästy.
        https://yle.fi/uutiset/3-10095106


      • Bengalitikku

        Niinpäs hämmästyttää.
        Mielenkiintoinen kommentti on, että ne yritykset, jotka saavat tukea, eivät työllistä eikå niiden liikevaihto ole parempaa.
        Siispä. Laiskaa rahaa.
        Tai huono yritysjohto.
        Onnenpyörän voisi tuleva hallitus seisauttaa. Eihän tuo ole tasapuolista muita yrityksiä ajatellen.
        Suosimista.
        Voiko näihin liittyä korruptio?
        Sitten sähkö. Todella edukasta yrityksille, jos vertaa muita maita.
        Jos noin on, pitäisi tuohonkin saada jokin roti.
        Nyt on itku kaikenlaisista helpotuksista.
        Pienyritykset ja melkein keskisuuret painivat ihan omassa sarjassa.
        Nuo isot kävelevät yli.
        Ja kun lakkauttavat, ne tuet menivät soromnoo.
        Jokin kumma kulttuuri noissa isoissa on.


      • Puhu.totta

        Kuinkahan monta komiteaa on tutkinut yritystukeja, kerran oli Pekkarisen komitea tutki oikein tosissaan, lopputulos oli että vain vähän saatiin karsittua.
        Yritystukea myönnetään kilpailutilanteissa ulkomaisten yritysten kanssa, suomen korkea verotus yksi syy, en jaksa kuten Sixten Korkman selittää.


      • Bengalitikku

        Käsitän, että jos jollain paikkakunnalla jokin suuri leipäpuu, valtio tulee antamaan ensiapua.
        Mutta onhan sekin kummallista, etteivät yritykset voi keskenään luoda rahastoa ensiavuksi. Onko niin surkea kulttuuri.
        Miksi tällaisiin aina valtio?

        Vai pitääkö todeta: no siinähän sekin yrittäminen/johtaminen nähtiin.
        Joo. Kyllä nyt pintaan kuplii kaikenlaista talousteoreetikkoa.
        Kukin kilvan yrittävät vaikuttaa. S.K. on joskus teoretisoinut niin metsään.
        Lisäksi keltainen lehdistö.


      • Bengalitikku
        Puhu.totta kirjoitti:

        Kuinkahan monta komiteaa on tutkinut yritystukeja, kerran oli Pekkarisen komitea tutki oikein tosissaan, lopputulos oli että vain vähän saatiin karsittua.
        Yritystukea myönnetään kilpailutilanteissa ulkomaisten yritysten kanssa, suomen korkea verotus yksi syy, en jaksa kuten Sixten Korkman selittää.

        Lisäys.
        Olen kyllästynyt tuohon virteen: kilpailutilanne ulkolaisten yritysten kanssa.
        Sehän on iätön selitys.
        Suomen korkea verotus. Ihan sama muissa Pohjoismaissa.
        Menkööt ruikuttajat Viroon. Ei ainakaan tarvitse kuunnella ruikutusta.
        Voivat osallistua rahapyykkiinkin. Ai. Niin. Jokohan se sotku jonkin (kepun?) säätiön rahoista tai niiden anastuksesta on selvinnyt? Sinne vaan.


      • taikatemppuja
        Puhu.totta kirjoitti:

        Ei saa valehdella, 140 000 työllistyneestä on 70 % kokopäiväistä työtä, mikä puolue harrastaa sosialisointia ja veronkiristystä.

        Erkki Laukkanen 10.4.2019

        ''Se lisäys, josta Sipilä puhuu, on tapahtunut kahden viimeisen vuoden aikana. Helmikuusta 2017 helmikuuhun 2019 työllisyys on parantunut 114 000 ihmisellä. Mutta heistä vain 43 000 on jatkuvaa kokoaikatyötä tekevää palkansaajaa. Toisin sanoen työllisyyden rakenne on heikentynyt.

        Yli 60 prosenttia kahden viimeisen vuoden aikana syntyneistä uusista työpaikoista on osa-aikatyötä tai määräaikaista kokoaikatyötä. Ja mikä ikävintä, viimeisen vuoden aikana vakituista kokoaikatyötä tekevien määrä on pudonnut 17 000 ihmisellä.''


      • Puhu.totta

        En tarkemmin oo seurannu, jotain 140 000 työllistetty vaalikauden aikana ja 70 % kokoaikaista, tämä jäi mieleen joku aika sitten näkemäni,
        En ala väittelee kun matkan varrella luvut muuttuu, Sipilän kautena on valtion talous muutenkin kohentunut ja velkaakin lyhennetty mikä harvinaista.

        Vaikken keskustalainen on kannatus hävinny ja jotkut turhat saaneet ansiotatonta hyötyä turhalla propagandalla, mutta kiitämättömyys on sen palkka.


      • Bengalitikku

        Tähän sivusta.
        Tanskassa oli jokin työttömyystilanne takavuosina,
        Viisikymppisiä karsastettiin.
        Siellä tehtiin jotain taikoja, koska yhtäkkiä näille työttömille, pääasiassa naisille tarjottiin työtä.
        Siellä vetivät pienyritykset. Meillä vähätellään pienyrittäjiä mahdollisina työpaikkoina. Ikäänkuin se olisi jotain harrastelua.
        Silti, jos saisi työpaikan ja osa-aikapalkan yritykeestä, voisiko yhteiskunta maksaa tekijälle 25 - 45 % vastaavasta kokopäiväpalkasta (riippuen tunneista). Sosiaalikulut menisivät samassa suhteessa. Tällöin työntekijä saisi otetta työelämään.
        Ilmaista tämä ei yhteiskunnalle olisi, mutta verovelvollisena työntekijä maksaisi veroa. Eli tuesta osa palautuisi kuukausittain noista palkkaveroista ja jos pienyritykselle olisi lisäarvoa myynti kasvaa, niin tätä kautta voisi tulla myös takaisin alvina yht.kunn. kustannukset. Välilliset kulut jäisivät.
        Joku eilen väitti harhaanjohtavasti, että palkkakulut ovat työntekijää kohden kolminkertaiset.
        Kivaa olisi, jos joku yrittäjä kertoisi, että kuinka paljon ja mitä kuluja on esim. 2000 € ansaitsevasta työntekijästä?


      • Bengalitikku

        Tutkin pinnallisesti Pramia Plastin yritystietoja. Näyttää siltä, että on saanut päänsä pinnalle.
        Merkittävää toimintaa.
        Ihmettelen, kun Suomesta viedään Baltiaan ja Muualle Eurooppaan, niin mihin s e muovi päätyy.
        Voidaanko maksaa jollekin maalle, jotta se vastaanottaa jätettä? Ja kuka tietää, että mitä shitten tapahtuu.


    • Kyllähän noissa tuissa on siivottavaa.
      Valtaosa noista on ylläpitävää. Voisi ajatella, että esim. huvilaivavarustamot kaatukoon, jos eivät pärjää ilman tukia.
      Eikö tukia pitäisi kohdentaa sinne, missä syntyy uusia innovaatioita, sitä kautta kasvua ja vientiä.

      • Bengalitikku

        Noin ajattelen myös.
        Esimerkiksi otin tuon muovijalostamon, jollaista voisi tukea.
        Ei harmainta haisua, onko tuettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe