Kunnanjohtaja somettaa Kuhmosta hengästyttävällä vauhdilla

Pikkupaikkakunnan kunnanjohtaja somettaa Kuhmosta hengästyttävällä vauhdilla: "Välillä aika riittää ja välillä ei, tämä on elämäntapa"

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä näkyy ja kuuluu sosiaalisen median kaikilla kanavilla. Tekstipäivitykset syntyvät sujuvasti muun työn lomassa, mutta videoita Määttää tunnustaa muokkaavansa kotitöinä. Seuraavan päivän päivityksiä tulee pohdittua myös hiihtolenkillä.

– Oma toimintatapani somessa on ratkaisukeskeinen. Minä en riitele siellä, Määttä muotoilee.

Määttä esiintyy sosiaalisessa mediassa tietoisesti kaupunginjohtajaprofiililla. Hän käyttää somea johtamisen välineenä ja Kuhmon markkinointiin hengästyttävällä vauhdilla.

Kuhmo on saanut runsaasti myönteistä julkisuutta sosiaalisessa mediassa sen jälkeen kun Määttä aloitti kaupunginjohtajana. Hänestä on tullut somessa yksi aktiivisimmista kuntajohtajista.

– Aktiivisuus ei ole paras mittari. Sisällöt ovat tärkeimpiä kuntalaisille. Yksi mittari on myös se miten saa oman henkilöstön viestimään somessa.

Vaalasta Kuhmoon
Määttä ryhtyi aktiiviseksi somettajaksi edellisessä työpaikassaan Vaalan kunnanjohtajana. Ansiot oli pantu merkille kun hän haki Kuhmoon.

– Kyllä sillä varmaan oli merkitystä. Tänne haettiin kaupunginjohtajaa joka johtaa myös viestintää.

Määtällä on somessa kolme pointtia. Hän esittelee siellä Kuhmon palveluja ja kaupungin työntekijöitä, edistää kaupungin tunnettuutta jakamalla tietoa yrityksistä ja muusta kuhmolaisesta osaamisesta.

– Kolmas teema on harvaan asutun maaseudun elämän esittely, kertoo maatilalla syntynyt kuntapomo.

Määttä jakaa sisältöjään kaikkiin keskeisiin sosiaalisen median kanaviin kohderyhmien mukaan. Hän on mukana Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, Snapchatissa ja Youtubessa. Lisäksi hän kirjoittaa aktiivisesti blogeja ja kolumneja.

– Blogit eivät todellakaan ole vielä mennyttä kamaa. Niissä pystyn avaamaan asioita perusteellisemmin.

Elämäntapa yli virka-ajan
Monet kuntajohtajat ovat olleet kiinnostuneita Määtän ajankäytöstä.

– Sitä kysytään paljon. Hyvä päivitys kaikkiin kanaviin ottaa aiheesta riippuen 15-30 minuuttia. Kuvien ja videoiden muokkausta tulee toki tehtyä paljon myös illalla.

– Välillä aika riittää ja välillä ei. Tämä on elämäntapa, Määttä myöntää.

Kollegat ovat kysyneet myös konkreettisia neuvoja sometuksen aloittamiseen. Hän kiertääkin puhumassa aihepiiristä eri tilaisuuksissa. Määttä korostaa kouluttautumisen merkitystä.

– Täytyy tuntea eri kanavien toimintatavat ja tekniikat. Silloin päivitykset sujuvat nopeasti.

Määttä muistuttaa myös kriisiviestinnästä.

– Meillä oli täällä vuosi sitten vakava tykkylumikriisi ja silloin käytimme paljon sosiaalista mediaa kuntalaisten palvelemiseksi. Sen toteuttamisesta on kysytty minulta useita kertoa.

Vastauksia kriitikoille
Kuntajohtajilla on oma WhatsApp -kanava ja sielläkin Määttä on aktiivinen.

– Siellä voi jakaa työpaineita. Jos on ollut hankala päivä, toiset sparraa ja auttaa.

Määttä jakaa oman kalenterinsa avoimesti somessa. Hän kertoo viikoittain mitä aikoo työkseen tehdä. Välillä hän jätti kalenterin pois ja sai heti palautetta.

– Kysyin kuntalaisilta halutaanko kalenteria ja näköjään haluttiin, Määttä nauraa.

Omaa yksityiselämää hän kuitenkin rajaa selvillä reunaehdoilla.

– En jaa lasten kuvia tai perheen asioita, pidän rajani. Minulla on riittävästi teemoja muutenkin.

Palaute on ollut Määtän mukaan pääosin myönteistä. Joskus toki kriittistäkin.

– En poista negatiivista palautetta vaan vastaan niihin asiallisesti. Yleensä se ikävä keskustelu kuolee sitten aika nopeasti, Määttä huomauttaa.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuntajohtajien-somekuningatar-tytti-nosti-kuhmon-parrasvaloihin-blogit-eivat-ole-mennytta-kamaa/7353688#gs.4vj7g2

67

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Somekuningatarko

      Eiköhän Kuhmon mainostaminen olisi muun kuin kaupunginjohtajan tehtävä. Paneutuisi kaupungin asioihin ja jättäis turhat twiititteihin vastaamiset ja sometukset vähemmälle. Ei mielestäni kuulu työaikana jatkuvasti somettaa. Paljon on tullut negatiivisiakin kyseisestä asiasta kuhmolaisten keskuudessa. Kaikesta sitä palkkaa maksetaan.

    • Sitäodotellen

      Ilmaista mainosta Kuhmolle. Paljonko olisi maksanut ostettuna tuo tv-aika, varmasti maltaita. Taisi joku viisas sanoa että sama mitä kirjoitetaan, kunhan kirjoitetaan. Harmittaa että ei ole media-alan ammattilainen, mikä paljastuu jo ihan perusasioista. Loppuun koluttu aihe, nyt olis löydettävä jotain uutta.

    • Hömppååei

      Voi kun ymmärtäisi nyt lopettaa hömpän somettamisen. Vähän jo hävettää hänen puolesta. Lopettaisi nyt, kun sai haluamansa.

    • Nähnyt

      Lujasti tsemppiä Tytille. Tee vaan niitä reissuja. Ei nukkuvan kissan suuhun hiiri juokse. Tätä mitä Tytti tekee, olisi edellisten golleekojenkin pitänyt tehdä. 👍👍👍 Kuhmon markkinoinnissa on uinuttu jo ihan tarpeeksi.

      • Einuole2

        Yök!


    • Öö33

      Uutinen oli negatiivinen. Hengästyminen ei ole kivaa.

    • Kuv0tta

      Eikö kaupungin hallitus ymmärrä tuohon puuttua? Herätys!

    • G00m

      Kautta aikojen naurettavin kaupunginjohtaja. Ymmärtäisi lähteä itse.

    • Äisä

      Missä on rajamies? Taitaa olla ihan aisankannattaja.

    • voesylvi

      Uskomatonta minkälaisen kaupunginjohtajan valitsivat Kuhmolle. Nyt päättäjät johtaja kuriin ja kännykkä pois ja estot työajalle että ei pääse somettelemaan. Kuhmo on on menossa täysin retuperälle jos tuollainen johtaja saa huseerata kovin pitkään johdossa.

    • Keskari2

      Kritisoivat elävät menneessä. Tytti on tuonut uuden ajan tuulahduksen. Aika aikaa kutakin. Hyvää mainosta Kuhmolle. Moni miettii tänne muuttamista, onhan täällä avoimempi ilmapiiri aikaisempaan verrattuna.

      • KaikkPelkkääTaktikointi

        AVoimempi missä?
        Käytöstavat vapaalla ja töissä?
        Asiat voidaan keskittää siihen mihin haluaa, huomio pois siitä mistä haluaa.
        Missä esim.
        Tönölän mökit?
        Lukiolaisten terveys? Uusi terveyskeskus? Päiväkoti sisäilma? Kontion koulun tilanne? Harrastusten tukeminen tasapuolisesti?
        Ei niitä ruusuja ilman risuja..
        Meidän Kuhmolaisten ikioma some 🙃


    • oikeutta

      Jos kunnanajohtaja saa sometella työaikana niinkö eikö meillä kaikilla muillakin pidä olla sama oikeus.

    • Zada

      No ihan hyvä meininki. Tuoda jotakin uutta tännekin. Mitä pahaa tässä nyt sitten on. Kyllä hän Kuhmoa tuo tietoiseksi. Kun olen kuullut ja kokenut aikoinaan et ihmiset ei välttämättä tiedä mikä paikkakunta täällä rajan tuntumassa pieni Kuhmo niminen kaupunki on. Hyvä 👌..

    • Lähtisiköpelille

      Näyttää myös tanssivan!

      • Tavistentanssija

        On hänellä ainakin hyvä tanssin opettaja.


      • Nompärelli1

        Uusi pari on syntynyt.


      • Ryökälr

        Eikä ole mikään aisankannattaja.


    • Myötähäpeä

      Tahditonta. Myötähäpeän.

    • hukkaanheitetty

      Kyllä on heppoiset tekemiset kun lukee päivän ohjelmia mitä tekee. Paljonko kaupunki maksaa tyhjän tekemisestä vielä palkkaa.

      • Ka0pungintalolla

        79000 € ja sivukulut vuodessa, yli 100000€


      • Keskari2

        Kirjoittaja ei näy ymmärtävän, että kokouksiin ja palavereihin tulee valmistautua ennakkoon. Aikaa voi mennä monesti tuplasti kokouksen kestoon verrattuna. Tutustu, etsi tietoa, mieti vaihtoehtoja. Ei kokouksiin ja palavereihin mennä valmistautumatta. Mutta jos ei ole itsellä kokemusta, niin tulee helposti väärinkäsityksiä ajankäytöstä.


      • P0Liitikko

        Miten tuo liittyy asiaan? Kokouspalkkiot tietty kuukausipalkan päälle. Kallista somettamisen. Lopettakaapas kuntalaiset seuraamasta sen päivityksiä, niin jospa älyäisi itse.


      • POLLiitikko
        P0Liitikko kirjoitti:

        Miten tuo liittyy asiaan? Kokouspalkkiot tietty kuukausipalkan päälle. Kallista somettamisen. Lopettakaapas kuntalaiset seuraamasta sen päivityksiä, niin jospa älyäisi itse.

        van ei ällyö :) eihän se kuhmolaisia varten edes someta


      • einopoika

        Ja tämä vielä tuleva entinen Vartiopäällikkö vouhkaa samaa onneksi johto älys siirtää esikuntaan.


      • Turvallisuuspäällikkö

        Esikuntaan? Nyt alkoi kiinnostamaan. Kerropa lisää.


      • Viisasminä
        Ka0pungintalolla kirjoitti:

        79000 € ja sivukulut vuodessa, yli 100000€

        Kahdenkymmenen eläkeläisen vuosiansio...


      • Anonyymi

        Ihan liikaa tyhjän toimittamisesta.


    • TyttöM

      Pienistä rinnoista ei ole kiinnostunut kukaan.

    • Zabar

      Teille Kuhmolaisile ei ole mikään hyvä eikä hyvin. Joka asiasta pitää narista . Mikähän teille olisi hyvin. Minusta tuntuu että se pahaolo on jokaisella itsessä, sieltä se nousee tuo ainainen tyytymättömyys kaikkeen...

      • kakaraasteella

        Semmoisissa olosuhteissa, kuin Kuhmossa, joka joutuu olemaan niin kiukkuiseksihan siellä tulee.


      • Zabar

        Niin no pääseehän täältä pois. Ei missään joudu olemaan. Jos on vaan kiukuteltava, ei elämäänsä kannata hukkaan jättää Kuhmon takia. Ja se on myös niin, miten ne asiat ottaa ja sisältää.


    • Kumhoko

      Onko Kuhmo joku uusi autonrengas?

      Miksi se somettaa? Eikö sillä ole oikeita töitä?

      • TilastotEsiin

        Montako yritystä tai uutta kuntalaista Kuhmoon on muuttanut kaupunginjohtajan somettamisen seurauksena ? Koska saamme tilaston tästä ?


      • Zabar

        No voi Herranen aika. Eihän hän ole vielä kauaa ehtinyt ollakaan tuolla paikalla. Hyvä että on uutta ja nuorempaa ajattelu tapaa. Siellä joutais koko saki uusiksi. Siellä on istuneet nämä samat vanhat jo liian kauan. Se ei ole välttämättä kaupungin etujen mukaista...


    • Anonyymi

      Oliskohan Kaupunginjohtajalle muutakin tekemistä kun somettaminen nimittäin me Kuhmolaiset veronmaksajat ihmettelemme Kaupungin varikon työntekijöiden työssä oloa omia asioita hoidetaan työajalla ja yksi työntekijä kulkee koko ajan kaupoissa omilla asioilla ja huoltoasemat ovat tälle työntekijälle mieluisia ajan kuluja työaikana. Onko tämä oikein ja puhumattakaan puistoryöntekijöistä jotka ajaa körryyttää tauoille hyvissä ajoin näyttäö, että vihreä volkkari on enemmän liikenteessä kun ns;töissä onko nämä työpaikat veronmaksajien suojatyöpaikkoja. Olis hyvä viimeistään nyt Määtän tulla esiin ja karkottaa nämä ,me Kuhmolaiset seuraamme mihin meidän rahat menee ja kun säästää pitäisi niin eikö näistä tule säästöt kun tyhjän päiväiset työntekijät laitettaisiin kilometritehtaalle ei missään muussa työpaikoissa kärsi pitää tälläisiä kengän kuluttajia palkkalistoilla, mutta Kuhmossa tämä on mahdollista.

    • Anonyymi

      Touhu menee yhä mahdottomammaksi, reissuaminen vaan lisääntyy ja somettaminen kasvaa.

    • Anonyymi

      On se vaan kummaa, että kaikki vaan haluaa morkata kaupungin johtajaa!
      Ei valvoja osaa hoitaa hommaansa. Pitäisikö valvojallekin palkata valvoja...

      Jos aloittaa normaalin - asiallisen keskustelun, niin valvoja poistaa...

      • Anonyymi

        Kyllä kuhmolaisten mielipide pitää tuoda esille mitä johtajan pitäisi tehdä.


    • Anonyymi

      Tytin tarinat aika hauskoja ...kaikki ei todellakaan niin asiallisia hänen työnkuva huomioiden.

      • Anonyymi

        On se niin haaska, kainuulaisittai


    • Anonyymi

      Kuinka hän voi keskittyä kaupungin asioihin kun jatkuvasti somettaa.

      • Anonyymi

        Ei ehdikään. Ei ole vastannut kuntalaisten virallista kautta tulleisiin asioihin. Valitettavasti.


      • Anonyymi

        Se somettaminen on hänen työtään. Yritä nyt tajuta sen verran!


    • Anonyymi

      Eikö olisi hallituksen puuttua tähän reissuamisiin ja sometteluun. Nyt olisi aika jo tuo peli puhaltaa poikki sillä näyttää että touhu on mennyt jo pahasti yli.

    • Anonyymi

      Jos ei ole ollut nimi lehdessä, niin on paha mieli. Mutta onneksi voi somettaa ja reissata. Aamupuuro twiit twiit

      • Anonyymi

        Kovasti on Kalevan toimitukseen päin suuntautunut kun julkaisee siinä lehdessä juttujaan ja mielipiteitään..


    • Anonyymi

      Jos Tytti lähtee niin te kuhmolaiset jäätte ikuisiksi ajoiksi ilman kaupunginjohtajaa. On se vaan niin tuppukylä etten tuntia pidempää siellä olisi tuolla 79.000 rahalla. Viimeisen lähtijän pitää muistaa sammuttaa sitten valot.

      • Anonyymi

        Pitää ymmärtää että pääosa kuhmolaisista tyytyväisiä kaupunginjohtajaamme. Täällä muutama henkilö omia pettymyksiään purkaa. Jokainen voi arvailla ketä nämä valittajat ovat. He ovat juuri niitä jotka vastustavat kaikkea uutta ja kehitystä.


      • Anonyymi

        Ei olla tyytyväisiä kaupunginjohtajaan. Äänestys luottamuspulasta on vain ajan kysymys.


      • Anonyymi

        Oletko tyytyväinen mihinkään? Onko sinulla elämässä kaikki kunnossa?


      • Anonyymi

        Kuhmon kehitys loppui siihen kun nämä ypykän ihmeet pääsivät jobbailemaan toisiaan kaupungin virkoihin. Seuraapa ypyjä muutama vuosi niin alkaa ymmärtämään mitä varten Kuhmo on käpy kylä.


      • Anonyymi

        Veit jalat eiku sanat suustani. Valta on Kuhmossa nykyään niin pienissä ja tyhmissä käsissä.


    • Anonyymi

      Kuhmossa pitäisi järjestää äänestys siitä että onko luottamusta kuntalaisilla kaupunginjohtajaan. Tulos olisi kyllä aika selvä epäluottamuslause kaupunginjohtajan tekemisille.

      • Anonyymi

        Luottamusäänestystä ei tee kuntalaiset vaan kaupunginhallitus, mikäli äänestystä tarvittaisiin.


      • Anonyymi

        Kuntalainen voi tehdä kuntalaisaloitteen, jonka kaupunginhallitus käsittelee ja vie kaupunginvaltuuston päätettäväksi.


    • Anonyymi

      Kummallista porukkaa Kuhmossa!
      Ettehän te osaa asiasta edes keskustella...

    • Anonyymi

      Hengästyttävällä? Ei hengästytä yhtään, vaikka kirjotan todistetusti oikein 80 sanan vauhtia Suomea. Ei kukaan olisi puhtaaksikirjoittajaa tai sihteeriä vailla? :D

      Kunnanjohtaja on valittu ja sillä on tultava toimeen 🤔. Olihan siellä muitakin vaihtoehtoja. Liekö Kuhmossa enää muitakaan firmoja kuin eräs puualan yritys. Sitä on mainostettava ja tehtävä sisäpiirin "puukoulun rakentamisia" ja yllättäen kilpailutuksen voitti sitten kunnan firma... Sutkeja jokapuolella. Ainii kuhmossa ei tiijetä mikä on sutki.

      • Anonyymi

        SUTKI
        puhekieltä juonikkaasta, ovelasta, liukkaasta miehestä.
        Esimerkiksi: Sutki torikauppias. Sutki puheissaan.

        Myös jotkut itä-karjalaiset käyttävät sutki sanaa suomalaisista...


      • Anonyymi

        sutki on sama kuin kälmi


    • Anonyymi

      Kunnanjohtaja lähtee lomailemaan ensikuun alusta

    • Anonyymi

      Kyllä alkaa sometus olla Tytillä jo aivan uskomatonta eihän siinä mitään jos asiaa laittaa mutta oma pärstä aina esillä milloin missäkin asennossa.
      Menee varmaan aika paljon työaikaa tyhjänpäiväiseen somettamiseen.
      Ketä kiinnostaa milloin hänellä on minkäkinlainen uusi asuste tai mitä hän syö ja milloin ennättää lenkkeillä 🤔

    • Anonyymi

      Oli typerä kirjoitus Tytiltä Kuhmolaiseen unelma valtuutetuista. Ei se kuule ole kunnanjihtajan tehtävä valita valtuutettuja, ei todellakaan. Tytillä ei ole järkeä eikä suhteellisuuden tajua.

      • Anonyymi

        Oikeassa olet. Kehut ja kiitokset annetaan henkilökohtaisesti JOS aihetta löytyy. Muutehan se menee toistensa kehumiseksi. Se lienee tarkoituskin. Ja silloinhan asiat ovat hyvin ja etenkin jos kaupunkilaiset vielä lahjaksi muutamat kakut ja rönttöset hallituksen puheenjohtajalle toisi.


    • Anonyymi

      Ei koskaan vastaa, viesteihin ja puhelimeen tai mihinkään reklamaatioon. Ei minkään tekijä ! Luulen, että odottaa Audin takapenkillä kiitokseksi kuhmon alasajosta. !!¡!!!!!!!

    • Anonyymi

      Somettaminen kannattaa, kun katsoo noita verohommia. Joku hankkii hyvin purkamalla laatikoita, somettamista juutuupissa. Varmaan mielenkiintoista touhua, jota kaikki ei osaa.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe