Sähkölaitosmyyjälista

HyvääKevättäSinulle

Henkilölle, joka jatkuvasti massapostittaa ikivanhaa listaa henkilöistä, jotka puolsivat Hämeenlinnan Energian myymistä, haluan huomauttaa sinulle, että mitä ihmeen nautintoa tuosta listasta saatkin, niin että asiat ovat nykyään täysin toiset kuin tuolloin. Päätökset tehtiin silloisten tietojen valossa. Lisäksi listassa on lukuisia jo edesmenneitä, etkö voisi heitä nyt sentään hieman kunnioittaa?

65

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surunvalittelunne

      Aik moni mummo on edesmennyt vauhdikkaasti kun sähkön hinta mökissä pompsahti.

    • listassalöytyy

      Ei edesmenneet ole mikään syy ettei listaa voi laittaa näkyville. Siellä on kolme heppua jotka olivat myymässä tätä tuottavaa laitosta. Miksi eivät pysy tekojensa takana vaan poistattavat listan. Tämä lista tulee niin kauan kun on eduskuntavaalit ohi, seuraavat tulee kuntavaaleissa. Mitään nautintoa tästä tuskin kukaan saa, täytyyhän äänestäjien tietää totuus minkä takia maksavat kalliita kaukolämpö/ sähkön perusmaksuja. Jos on politiikassa mukana niin pitää pysyä sanojensa takana eikä itkeä toisten listoista jotka pitävät paikkansa. Ensi Sunnuntain jälkeen listan tulo loppuu vähäksi aikaa.

      • LöytyisköSultaSellasta

        Olisi kyllä mukava nähdä myös lista Kaivoparkin hyväksyjistä. Se oli aikamoinen moka. Sen jälkeen ei ole ollut paluuta ylikalliista pysäköinnistä ja keskustan alasajosta. Kuntapolitiikot uskoi kun debiilit kaiken soopan moottoritien ruuhkista. kaupungin sivuilta nää katoaa kuten sekin raina jossa erästä Markkua ablodeeerattiin.


      • Osaaja

        Olet täydellisen tyhmä ja yksinkertainen. Laitoksella ei ollut energian tuotantoa joten sähkö pitäisi yhä ostaa muualta ja kuluttaja maksaa välityksestä. Verkkomaksun suhteen luulet että joku toimittaisi ilman verkkomaksua sähköä laitoksen verkkoon. Missä sellainen sähköyhtiö olisi? Eri asia on puhua koko maan jakeluverkon osalta omistuksesta kuin entisen HML laitoksen.

        Kerron miten on vaikka tiedän että et voi ymmärtää koska elät 20 v. takaista aikaa.


      • Kiehahti

        HeippaJussi!


      • ettäsemmoista
        Osaaja kirjoitti:

        Olet täydellisen tyhmä ja yksinkertainen. Laitoksella ei ollut energian tuotantoa joten sähkö pitäisi yhä ostaa muualta ja kuluttaja maksaa välityksestä. Verkkomaksun suhteen luulet että joku toimittaisi ilman verkkomaksua sähköä laitoksen verkkoon. Missä sellainen sähköyhtiö olisi? Eri asia on puhua koko maan jakeluverkon osalta omistuksesta kuin entisen HML laitoksen.

        Kerron miten on vaikka tiedän että et voi ymmärtää koska elät 20 v. takaista aikaa.

        Onko tällä nykyisellä sähköverkon omistajalla(sijoitusyhtiöllä) omaa tuotantoa, ei ole ja rahaa tulee tuutin täydeltä. Ei kukaan osta sähköyhtiötä jos ei saa siitä kunnon tuottoa, on omaa tuotantoa tai ei. Elenia saa ja kunnollista tuottoa. Kohta 20 vuotta on napsinut suurta voittoa, ensin Vattenfall sitten Elenia. Mutta jos HML Energian hallituksessa oli tämä Jorma Hassinen , niin ei ihme vaikka laitos myytiin. Olihan Hassinen pääpukari tässä myynnissä kahden senaikaisen demariministerin kanssa. Jatketaan huomenna, nyt katotaan kerhon peliä.


    • äänitulee

      Heti kun ensimmäinen näistä kolmesta eduskuntaehdokkaasta ilmoittaa julkisesti että oli tyhmää myydä HML Energia niin saa ääneni.
      Lista Energian myyjistä
      SDP
      Filatov Tarja
      Koskinen Johannes

      Kokoomus
      Walkamo Mika

      • Anonyymi

        filatov pahanteossa, ei tarvitse yhtään ihmetellä


    • AulankoKirstulaKantola

      Onhan kaupungilla ollut paljon myös ostotoimintaa joka herättää vähintäänkin hilpeyttä. Monenlaisia tontteja on osteltu hyvään markkinahintaan. Mutta kuten eräskin maakauppojen aktiivinen puolustaja on todennut, maata kannatta aina ostaa.

      • Kyntömies

        Maata vai suota?


    • arviointia

      Hml kaupungissa, siis ennen kuntaliitoksia olleessa ydinkaupungissa, oli hyvässä kunnossa oleva sähkönsiirtoverkko, joka palveli kiinteistöjä ja asukkaita. Siitä verkosta jo silloin 20v sitten pääosa oli maahan kaivettu, eikä alttiina tuulista johtuville sähkökatkoille, jolla nyt perustellaan siirtotariffien nostoa. Silloin 20v sitten sähkön siirto oli halvempaa kuin sähköenergia. Mutta omistusmuutosten jälkeen siirtohinnat ovat nousseet rajusti ja nyt esim noin 7000 kwh/a kayttävälle sähköasiakkaalle siirto maksaa noin 2,2 kertaa nijn paljon kuin energia. Energian voi onneksi kilpailuttaa, mikä on hyvä asia. Siirto on paikallinen monopoli, joka on pääsyy tariffien nostoon. Asiakas on täysin suojaton. Sähkön siirto on 90%'sti ulkomaiselle sijoittajaomistajalleen takuuvarman tuoton antava hyvä business. Nykyisillä siirtohinnoilla Hml'n siirtoverkko oli tuottava omistus kaupungille.

      • khsadjdshkl

        Mutta Tarja ja jussi myivät sen. Miksi?


      • HyväMyynti
        khsadjdshkl kirjoitti:

        Mutta Tarja ja jussi myivät sen. Miksi?

        Siksi että kaupunki saa niistä rahoista hyvät sijoitustuotot. Yli sata miljoonaa tuottaa kaupungin kirstuun sievoiset summat vuosittain ja kymmeniä miljoonia on jo käytettykin kaupunkilaisten hyväksi. Ilman sijoituksia veroprosenttimme olisi lähellä 30%:a.


      • metsienmiäs

        Olisit nyt hyvä mies onnellinen kun nyt saat rahoittaa maaseudun niin sääriskistä sähkönjakelua. Eihän se toimisi jos sinä saisit nyt sähköä edullisella siirtohinnalla. Ja mitä kaikkea hienoa Hämeenlinnalaiset saivatkaan energialaitoksen myyntirahoilla. Tuli Verkatehdasta, toria kunnostettiin, linnan ympäristöä laitettiin ja taisipa joku kaupunkilaisille niin välttämätön autojen säilytyspaikkakin valmistua. Ilman näitä Hämeenlinnassa olisi vain turhia sähköjohtoja.


    • JaksatkoAloittajaVastata

      ",,,,,,,,,Päätökset tehtiin silloisten tietojen valossa.,,,,,,,,,"

      ja taa muutaman vuoden kuluttua puolustelet vaikkapa samoja tyypejä samalla kuluneella lauseella. Muista, silloinkin oli viisaampia mielipiteitä, vai oliko.

      Kyllä se vaan usein on niin, että toiset tekevät jatkuvasti virheitä enemmän kuin toiset.
      Taidat kuulua epäonnistujien joukkoon, kun puolustelet virheitä.

      Kerroppas mitä positiivista "listan henkilöt" ovat aikaansaaneet. kysyn kun en itse tiedä.

      • kerronkunkysyit

        Kerron mielelläni että et ole saanut aikaiseksi mitään positiivista vaan pelkkästään vanhanämmän itkua haisevassa suolessa. Kovaa on elämä perheelläsi ja otamme osaa. Et tiedä mitään muutakaan.


    • VastaLista

      Onko listaa niistä jotka äänesti myymistä vastaan? Olisi melkoinen mainos heille.

    • osaavampi.hml

      > Eri asia on puhua koko maan jakeluverkon osalta omistuksesta kuin entisen HML laitoksen.

      Kaupungin laitosten ei ole tuolloin tarvinnut maksaa sähkönsiirtoveroa, ja todennäköisesti ei myöskään ole liikevaihtoveroa laskutettu kaupungin laitosten välisessä laskutuksessa.

      Onko veroprosentti noussut Hämeen Sähkön myynnin jälkeen? Mitään muuta kysymystä ja vastausta ei käsittääkseni asiassa tarvita - yksi kysymys ja vastaus on tyhjentävä.

      Mitäpä hyötyä kaupunkilaisille on jostakin kuvitteellisesta sähköyhtiön myyntirahastosta, jos veroprosentti ja velkaantuminen senkuin pahenee.

      • tyytyväinen

        Ilman myyntiä veroprosentti huitelisi 30 %:n tienoilla. Huikeat tuotot on saatu vuosien mittaan rahastoon. Ja nyt jo yli 100 miljoonaa.


    • Kukaperusti

      Ketkä perustivat Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n, joka nielee kymmeniä miljoonia tuottamattomiin hankkeisiinsa?
      Ketkä perustivat Linnan Hihitys Oy:n, joka - no tiedätte sen tulokset..

    • ettäsemmoista

      Palstan aloittajalle. Miksi pitäisi kunnioittaa semmoisia henkilöitä jotka ovat tehneet nämä sijoittajat rikkaaksi, meidän sähkönostajien kustannuksella. Tietoa olisi ollut jos olisi ollut kiinnostusta sitä hakea, mutta kun painetaan sitä äänestysnappia mitä lintuvintti ja vain kansakoulun käynyt jauho"mies" käski. Huhu kertoo että päällikön paikkojakin jaettiin hyvästä tehdystä työstä. Miksi jotakin vi..... se että laitetaan totuudenmukainen lista kaikkien luettavaksi, tokkopa vainajia.

    • kopista.päivää

      Se oli tämä yksityistämiskiima tuohon aikaan vallalla. Ymmärrättävistä syistä kokoomus ja demarit nimilistalla, ensimmäisen puolueen hierarkiassa raha puhuu ja sanelee tai kuten berneri sanoisi; en ole koskaan laittanut ihmisarvoa rahan edelle. Demareilta taas puuttuu kyky ajatella tai kritisoida, siksi se on äärimmäisen vaarallinen puolue.Se että on samaa mieltä massan kanssa on pelkuruutta. Esimerkkinä vaikka tämä maahanmuutto -aate heillä. Koulutettu tohtorisnainen, demari, jo koulutuksen pitäisi antaa avaimet kriittiseen ajatteluun, mutta vahva demariaate vei tämän naisen torille vastustamaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneen maahanmuuttajan karkotusta....

    • Ihmettelenvaanhml

      Mitenkäs se aikanaan ajoittui hallipäälliköiden vakanssien saaminen ilman hakua tähän sähkölaitoksen myyntiin, kuka muistaa? En ota nyt mitään yksittäistapausta esille, mutta noin yleisesti.

    • toivotaanettämonta

      Montakohan ääntä on näiltä myyjiltä lähtenyt listan takia. Uskon että aika monta. Hyvä niin.

    • Nykylinnalainen

      Että Johannes Koskinen ja Tarja Filatovkin ovat kannattaneet Energian myyntiä! Enpä olisi uskonut.

    • Nykylinnalainen

      Että Mika Walkamo ja Harri Lintumäkikin ovat kannattaneet Energian myyntiä! Enpä olisi uskonut.

    • tilaaja.irtonumero

      No missä se lista on. Pelkkää aukkoa koko ketju täynnä.

    • pääpensaassa

      Kyllä vastuunsa on kannettava pää pystyssä. Henkilöt, jotka eivät enää vaikuta "tässä ajassa", olkoot rauhassa, mutta Filatov. Koskinen , Walkamo reippaasti esiin ja myöntäkää töllön työnne. Näissä asioissa sääli on sairautta ja pelko veren vähyyttä.

    • äöl098

      Lista Energian myyjistä
      SDP
      Filatov Tarja
      Hassinen Jorma
      Koskinen Johannes

    • Ihqu

      Jorma Hassinen ja Harri Lintumäki olivat ylimmäiset päällepäsmärit myynnissä. Onko heillä puhdas omatunto?

      • Anonyymi

        Siis mikä, omatunto.


    • Ihqu

      Myytiin 100 Miljoonalla Fattenvallille, Fattenvall myi 1500 Miljoonalla Elenialle, oliko hyvä kauppa? Onko hyvä olla Hassinen ja Lintumäki?

    • demarin.pylväs

      Kyllä me tässä parhaita konsultteja käytettiin, yksi oli Penan entinen golfkaveri ja sitte zimbabwesta tuli Bobby Ugulugumulu muutamalla kalvolla selittämään että vesi pyörittää ratasta ja sitten tulee lot of money.

    • auttaaaaaaa

      Taisi myyjien lista auttaa, vai mitä Walkamo.

    • jksdjksdj

      kosikinen ja väinämöisen hyvä frendi filatov läpi? vielä riittää dementtejä demareille kärrättäväksi vaaliuurnille.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006705635.html
      Kiitos Hämeenlinnan päättäjät kun myitte lypsylehmän pilkkahintaan.

      • Anonyymi

        Kiitos myös minulta. Hyvä kauppa ja osinkotuotot olleet kaiken aikaa erinomaiset. Kaupunkilaisten parhaaksi.


    • Anonyymi

      Jos myynti oli kaupunkilaisten parhaaksi miksi lista poistetaan? Jos ei pysy tekojansa takana niin kannattaa jättää politiikka. sitä voi vaikka alkaa kuukkeleitten suojelijaksi.

    • Anonyymi

      Yksi myyjistä oli se kelvoton mylläri, tuttu mm. Cannonball ja Fici Copy-sotkuistaan. Oksettava äijä.

      • Anonyymi

        Oliko Anni takana.


      • Anonyymi

        Nykyään kuulemma Luonnonsuojelija.


    • Anonyymi

      Veljet potki ........ pois kun katseli liikaa kuukkeleita kalliista televisiosta.

    • Anonyymi

      Palstan aloittajalle, edesmenneet ei välitä listasta.

      • Anonyymi

        Sen pitäisi ensin tietää mikä on edesmennyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen pitäisi ensin tietää mikä on edesmennyt

        Halpa sähkö on edesmennyt?


    • Anonyymi

      Siis ihan oikeesti?! Onko sama häiriintynyt persoona postanut listaa tänne jo yli kaksi vuotta!

      • Anonyymi

        Kunnianloukkaus senkuin vaan jatkuu. Olisi säädettävä lakiin lähestymiskielto someen.


    • Anonyymi

      Miten voi olla kunnianloukkaus jos kertoo ja laittaa totuuden listan ihmisten luettavaksi. Listahan on totuuden mukainen. Miksi lista poistetaan? Jos on joskus tehnyt huonon päätöksen myynnin suhteen niin sen takana on seistävä.

      • Anonyymi

        Erityisen hyvä on seistä hyvän päätöksen takana !!!! Olisko sulla listaa myyntiä tukeneista. Kunnianloukkaus on väittää kauppaa huonoksi.


    • Anonyymi

      Ei tämä myynti voinut olla hyvä päätös jos kerran lista aina poistetaan. Sitähän ei tiedä kenen toimesta se tapahtuu, mutta jäljet johtaa sylttytehtaalle. Hyvä puoli listassa on se että nyt tiedetään että näitä suolipalstoja luetaan. Taitaa olla aamuisin poliitikkojen ensimmäinen tehtävä avata HML Suomi 24. Listaa tulee varmaankin taas lähempänä vaaleja. Täytyyhän Hämeenlinnalaisten tietää ketkä meidät laittoi maksamaan näitä korkeita perusmaksuja ulkolaisille sijoittajille. Vaikka perusmaksut olisi yhtä korkeat energian aikana, niin rahat olisi jääneet kumminkin Hämeenlinnan hyödyksi. Niillä korkeilla perusmaksuilla olisi pönkitetty HML tyhjää kassaa.

      • Anonyymi

        Kaupan takana taisi olla ajatus siitä, että yksityinen omistajuus on hyväksi ja kaupungin omistajuus on sosialismia. Eli ihan persujen ideologian mukainen järjestely,


    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt että tällä suolipalstalla on sana vapaa, kaikki ei sitä ymmärrä.

      • Anonyymi

        Tunnen monia persuja, jotka ei vaan ymmärrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnen monia persuja, jotka ei vaan ymmärrä.

        Kauppaan suostuttiin kun ostaja lupasi että työpaikat säilyvät. Viikko papereiden allekirjoituksesta lähin konttori oli Tampereella. Huutista myyjille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauppaan suostuttiin kun ostaja lupasi että työpaikat säilyvät. Viikko papereiden allekirjoituksesta lähin konttori oli Tampereella. Huutista myyjille.

        Jatka valehtelua.


    Ketjusta on poistettu 63 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe