KiVa-koulu Puolangan malliin

Kiva-koulu

Tällainen aloitus keräsi noin kolmessa vuodessa yli 250 kommenttia ja kommentoijaa. Ollen ylivoimaisesti kiinnostavin aihealue tuona aikana. Kuntalaiset ja oppilaiden vanhemmat olivat syystäkin kiinnostuneet, miten julkishallinnon palkansaajat toimivat työssään lapsien kanssa.
Julkinen keskustelu tästä aiheesta ei ole ollut turhaa, sillä lopultakin eräs julkishallinnon palkansaaja (naisrehtori) teki oikeat johtopäätökset ja irtisanoutui tehtävästään, ennen kuin joutuisi irtisanotuksi.
Jatkakaamme ja tuokaa reilusti koulun henkilöstön epäkohdat esille, vain siten voit vaikuttaa asiaasi. Korostetaan kuitenkin, että pääosa koulun henkilökunnasta haluaa hoitaa tehtäväänsä tasapuolisesti.

37

1811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuntoilia

      Just joo. Kaverinkans nähtiin, oranssipaitainen mies repi jonkin paprun seinältä, töhersi jotakin harakanvarpaita. Laitto takaisin paikoileen. Kelle voi tehdä ilmoituksen.

      • valkeapaita

        Tee ilmoitus ihan kenelle haluat. Paperissa luki seuraavaa.... ei hyväksytä Pyylikin mielivaltaa...Lautakunta ja Pyylikki sai mielivallasta turpaan Pohjois-Suomen HaO:sta 15.3.2018 ratkaisulla 195/18/2299 ja 225/18/2299. Lisäksi lautakunta sai huomautuksen mielivallan käytöstä kh:a.
        Tarvitaan lautakunnan tai kh:n päätös.


    • Kiva-koulu

      Julkisten esiteiden ja opasteiden töhriminen on rikos! Ymmärsin sotkuistasi laitonta uhkailua lautakuntaa ja yksityistä henkilöä kohtaa. Mikä on jopa vankeuteen riittävä rikos. Teemme tutkintapyydön poliisille.

      • KivaaTämäOn

        Mikä julkinen esite? Ja missä? Allekirjoittajana oli "liikuntatoimi" ei lautakunta. Siitä vaan tutkintapyyntöä rustaamaan. Olet poloinen täydellinen typerys. HaO:n lainvoimainen tuomio uhkailua? Vai oikein vankeutta! Osaamattomuutesi paistaa läsnäolollaan, ei riitä pelotteeksi kellekään.


      • jokitulvii

        Kevät tulee ja Heinijoki tulvii.


    • Kuntoilia

      Onko kivaa piirellä tiedotuksiin? Voidaan tuoda nippu papereita joihin voit raapustaa harakanvarpaitasi.

      • Niih

        ... ja kyniä


    • Oppilas1

      Miksi opettajat ei hae Puolangalle? Nytkin eläkeukko ja ylioppilas opettajina.

      • Enhaikailetakaisin

        Siksi kun siellä on joku tyyppi, joka uhkailee työtääntekeviä opettajia. Hänen lapsistaan ei saa sanoa mitään, itsekin olen entinen Puolankalainen, mutta eipä tee mieli palata. Suurin osa on hyviä vanhempia ja uppilaita, mutta yksi tai muutama perhe voi terrorisoida muiden elämää täydellisesti. Tämä on ikävä tilanne.


      • opesuojalasta

        Miksei se yks kotikoulun opettaja hae? Olis varmaan erittäin pätevä. Ei tarvis sitten vinkua.


      • Enkaipaavieläkääntakaisi

        Ei tietenkään kunhaluaa vain valittaa ja tuhota. Ei rakentaa. Toivon todella lasten ja nuorten takia, että ihmiset tajuavat sen ja saavat kyseisen ihmisen lopettamaan.


    • Arvo-Pohja

      Vt rehtori aloitti tammikuussa. Ajanut jo yhden opettajan kokonaan pois. Kaksi sairaslomalle.

      • kuntalainen2

        höpöti höpöti vt rehtori on hyvä


      • Mökömökö

        Niin on, 99% vanhemmista seisoo rehtorin puolella, taidat olla ainoa vastaan. Onnea sinulle, sitä tarvitset koska taitoa ja osaamista sinulla ei ole.


      • juhasi
        Mökömökö kirjoitti:

        Niin on, 99% vanhemmista seisoo rehtorin puolella, taidat olla ainoa vastaan. Onnea sinulle, sitä tarvitset koska taitoa ja osaamista sinulla ei ole.

        Sehän on kunnioitettavaa, että 99% vanhemmista on sen puolella, että parhaat opettajat ajetaan vt. rehtorin toimesta sairaslomalle. Sairaslomia kunnan työntekijöillä ei ollutkaan viime vuonna, kuin reilut 1500 työpäivää.


    • Ei-kait

      Kivakoulun alottaja tuskin nautii näistänommenteista. Montakohan sataa kommentia saanet.

    • napponen

      Nyt on uusi sivistysjohtajakin valittu. Oliko paikka edes auki ja julkisessa haussa?
      Millaista linjausta on nyt luvassa? Miksiköhän aiheesta aloitettu keskustelu hävisi heti?

    • sitäniittäämitäkylvää

      Vt rehtorin sähköpostia 21.3.2019. Viestissään kertoo, mihin hänen tökerö toiminta johtanut...

      Hyvät Vanhemmat!
      Olemme tilanteessa, että 3A luokassa ei ole tällä hetkellä omaa luokanopettajaa. Tämä on todella valitettava tilanne. Yrityksistä huolimatta emme ole saaneet pidempiaikaista sijaista. Luokanopettajan paikka on ollut ja on edelleen auki. Toivon teiltä ymmärrystä tilanteeseen. Menemme päivä kerrallaan sijaisjärjestelyillä, sijaisina toimivat koulumme opettajat.

    • Anonyymi

      Sivistyslautakunnassa 23.1.2020 päätettävänä "KiVa"-asiaa.

      • Anonyymi

        Lautakunta näyttää näemmä alaiselle palkkaöykkärille kaapin paikan.


      • Anonyymi

        Osaamattomuuden osoitus, että mielivaltaiseen vallankäyttöyritykseen muutosinstanssi väärä (=mitätön oikeudellinen osaaminen). Tätä esittelijä kuvaa muotovirheeksi. Raakinta väärinkäyttöä kunnan palkka-apulainen osoitti, kun levitteli ala-asteen oppilaiden terveystietoja ja saatuja terapioita.


    • Anonyymi

      AVI on pyytänyt sivistyslautakunnalta lausuntoa tästä tapauksesta. Pöytäkirjassa sivistyslautakunta toteaa Puolankajärven koulun henkilökunnan toimineen perusopetuslain ja koulun järjestyssääntöjen mukaan.

      • Anonyymi

        AVI kysely on eri asiaa. Erikoista, että pääosa vanhemmista salli erään öykkäripalkollisen levittelevän lastensa terveystietoja.
        Lukekaahan 2018 kunnan raportista mikä on sivistystoimialalla pääsyy sairaspoissaoloihin, jotka kunnan korkeimmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AVI kysely on eri asiaa. Erikoista, että pääosa vanhemmista salli erään öykkäripalkollisen levittelevän lastensa terveystietoja.
        Lukekaahan 2018 kunnan raportista mikä on sivistystoimialalla pääsyy sairaspoissaoloihin, jotka kunnan korkeimmat.

        Kunnan raportti ei yllätä. Mielenterveydelliset ongelmat.
        Yleisimmin ne näyttäytyvät tällä tavalla, ennen lopullista romahdusta. Tästä kunnalla kokemusta teknisen toimialan erään eks-johtajattaren kohdalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnan raportti ei yllätä. Mielenterveydelliset ongelmat.
        Yleisimmin ne näyttäytyvät tällä tavalla, ennen lopullista romahdusta. Tästä kunnalla kokemusta teknisen toimialan erään eks-johtajattaren kohdalla.

        Mistä tuon tarkemman raportin löytää? Internetissä ensimmäisten hakutulosten joukossa olevasta "Puolanka Henkilöstöraportti 2018" -tiedostosta (14 sivuinen esitys) ei selviä syyt sen tarkemmin kuin:

        " Sairauspoissaolojen syyt vaihtelivat ja olivat sekä psyykkisiä että fyysisiä kuten esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivat."


    • Anonyymi

      Öykkärirouva sai nenilleen, kun yritti mielivaltaisesti kieltää yhden oppilaan huoltajan pääsyä seuraamaan opetusta. Siitä tässä esityslistan asiassa kysymys. Pitäkäähän huoltajat oikeuksistanne kiinni.

    • Anonyymi

      Nenilleen tuli myös hallinto-oikeudesta. Päätös 22.1.2020. Tuossa oikeus kumosi lainvastaisena rehtorin antaman kirjallisen varoituksen. Arvaat varmaan kuka oppilas (10v) oli lainvastaisen toiminnan kohteena?

      • Anonyymi

        Puolanka on paras!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolanka on paras!

        Niin on kaikessa, missä vaan voi pieleen mennä!!!!!!!! Mitähän seuraavaksi?


      • Anonyymi

        Kuka oli kyseinen vanhempi?


    • Anonyymi

      Mikä tuomio alottajalla? Valititko hoviin?

    • Anonyymi

      Ei ole koskaan ollut näin paljon epäpäteviä ja huonoja opettajia Puolangalla, kuin nyt on. Johtaja on jollakin muulla planeetalla.

      • Anonyymi

        Puolanka on paras!


    • Anonyymi

      Aloittaja vääntää vanhaa passkaa ...Puolanka ei saa yhtään pätevää opettajaa tietään tuon kaikki..

    • Anonyymi

      Kovasti yrittää epäpätevät kyykyttää oppilaita. Koululla on myös alkanut lastenhoito ilmaiseksi. Oppilaat sanoi , että katsellaan tunneilla videoita pessimisteistä kun avustaja ei muuta osaa ?

      • Anonyymi

        Tässähän on tilaisuus kaikille työttömille tai eläkkeellä oleville puolankalaisille, jotka kokevat olevansa jossain aineessa kykeneviä opettamaan peruskoulun/lukion aineita. Monessa koulussa helpottaa elämää kovasti, mikäli on hyväksi havaittuja sijaisia, jotka pääsevät pikaisesti paikalle mahdollisissa sairastapauksissa ym. tilanteissa. Erityisesti yläkoululaisten kohdalla, joilla pitää aina olla joku vahtimassa. Eikä tietysti olisi pahitteeksi, mikäli opetettavassa aineessa pääsee eteenpäin. Aika on rajallinen resurssi.


    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe