USAan muutto eläkeläisenä

Josmahdollista

Miten tänä päivänä onnistuu vai ei mitenkään. Kuinka paljon on voitava osoittaa vakituisia kuukausituloja ja onko muita ehtoja, esim asunnon ostaminen tms.
Kanadaan pääsisi sen kun vain muuttaa, mutta ilmaston puolesta ei kiinnosta.

8

306

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • GoodLuck

   Ei onnistu. Amerikkaan ei ole eläkeläisviisumia tarjolla. Sijoittaja-viisumi sen sijaan on, vaati muistaakseni 500.000D mutta varmaan sinulla ei ole pikkurahasta pulaa jos aiot eläköityä Amerikkaan? Sairauskulut ym. ovat tähtitieteelliset joten puoli miltsiä ei tunnu missään.

  • Josmahdollista

   Ok, ei se sitten ole mahdollista. Eläke on hieman vajaa 5000€ kuussa hieman vuokratuloja, vaimo on psykiatri ja työelämää edessä vielä noin 15-20 vuotta, lapset 14 ja 16 vuotiaita tällä hetkellä.

   • GoodLuck

    Vaimosi saattaa ammattinsa puolesta saada työviisumin. Lääkärin palkalla Amerikassa kerryttää helposti eläkerahastoa, toki omakin eläkkeesi on kaikin puolin riittävä, mutta viisumia ei eläkeläiselle tuosta vaan myönnetä. Itse haluaisimme eläköityä Australiaan, koska täysi-ikäinen lapsemme asuu siellä, mutta mitään mahdollisuuksia ei ole täyttää sikäläisiä kriteereitä. Olen pienipalkkainen kunta-alan työntekijä. Lapsenlapsia näen vain kerran vuodessa pikaisesti, mikä on suuri murhe. En ihan ymmärrä näitä oleskelulupakäytäntöjä, luulisi sen olevan kaikkien etu, jos mummo hoitaisi lapsenlapset. Olemme nyt muuttamassa luultavasti Malesiaan, siellä on vielä eläkeläisellä mahdollisuus hakea pitkää oleskelulupaa ja olemme sitten vain yhden lennon päässä Australiasta mikä helpottaa vierailuja huomattavasti. Kaikkeen sitä joutuukin kun vanhaksi elää ;-)


   • Anonyymi

    Aloittajan vastaus. Joo ammatin puolesta voisi saada työ viisumin, edellyttää että työpaikka on jo sovittuna ennen lähtöä ja silloin työnantaja hoitaa paperi asiat aika pitkälle. Kanada houkuttaa siksi, että olisi helppo maahanmuutto ja hinnat kohtuullisen edullisia, mm autot ja asunnot, myös verrattuna Suomen hintoihin. Onnea muutolle Malesiaan. Jos on ensimmäinen ulkomaille muutto kyseessä, niin suosittelen selvittämään paikallisen systeemin hyvin etukäteEn, lähinnä muuttoa ja siihen liittyviä virasto asioita ajatellen. Byrokratia on ulkomailla usein aika erikoista ja erilaista.


  • Emmietiijä

   Amerikkaan voi saada turistiviisumin (B-2), jolla voi oleskella maassa kuusi kuukautta vuodesta. Tai näin oli ennen, en tiedä onko tilanne muuttunut. Vaimollasi ei ole mahdollista saada kyseiseen ammatinharjoittamiseen viisumia, koska lääkärin työhön on oltava amerikkalainen koulutus. Eli ainoa mahdollksuus on turistiviisumin kautta päästä Amerikan syysteemiä lähemmäs, ja se voi myöhemmin olla mahdollisuus pysyvään oleskelulupaan.

   • Anonyymi

    Aloittajan vastaus. Kiitos tiedosta Emmi tietäjä. Tuo turistiviisumi-asia olisi muutoin hyvä, mutta lapset pitäisi saada kouluun uudessa maassa ja se ei taida olla mahdollinen B-2 viisumin kanssa. Koti koulu käy vierailun ajaksi, ehkä samalla saisi aikaiseksi amerikkalaisen luvan toimia ammatissa, jos siihen on siellä olemassa jokin näyttö ja tentti käytäntö todistukset opiskelusta ja työstä kotimaassa. Taitaa se USA kuitenkin olla liian vaikea vaihtoehto. Selvitellään lisää ja jos jollain jotain vinkkiä, niin kiitollisena ottaisin vastaan.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ok, kiitos tiedosta ja linkistä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   129
   1837
  2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   78
   1717
  3. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   56
   1323
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   69
   1141
  5. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   8
   839
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   2
   795
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   45
   767
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   10
   749
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   41
   735
  10. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   45
   717
  Aihe