USAan muutto eläkeläisenä

Josmahdollista

Miten tänä päivänä onnistuu vai ei mitenkään. Kuinka paljon on voitava osoittaa vakituisia kuukausituloja ja onko muita ehtoja, esim asunnon ostaminen tms.
Kanadaan pääsisi sen kun vain muuttaa, mutta ilmaston puolesta ei kiinnosta.

8

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GoodLuck

      Ei onnistu. Amerikkaan ei ole eläkeläisviisumia tarjolla. Sijoittaja-viisumi sen sijaan on, vaati muistaakseni 500.000D mutta varmaan sinulla ei ole pikkurahasta pulaa jos aiot eläköityä Amerikkaan? Sairauskulut ym. ovat tähtitieteelliset joten puoli miltsiä ei tunnu missään.

    • Josmahdollista

      Ok, ei se sitten ole mahdollista. Eläke on hieman vajaa 5000€ kuussa hieman vuokratuloja, vaimo on psykiatri ja työelämää edessä vielä noin 15-20 vuotta, lapset 14 ja 16 vuotiaita tällä hetkellä.

      • GoodLuck

        Vaimosi saattaa ammattinsa puolesta saada työviisumin. Lääkärin palkalla Amerikassa kerryttää helposti eläkerahastoa, toki omakin eläkkeesi on kaikin puolin riittävä, mutta viisumia ei eläkeläiselle tuosta vaan myönnetä. Itse haluaisimme eläköityä Australiaan, koska täysi-ikäinen lapsemme asuu siellä, mutta mitään mahdollisuuksia ei ole täyttää sikäläisiä kriteereitä. Olen pienipalkkainen kunta-alan työntekijä. Lapsenlapsia näen vain kerran vuodessa pikaisesti, mikä on suuri murhe. En ihan ymmärrä näitä oleskelulupakäytäntöjä, luulisi sen olevan kaikkien etu, jos mummo hoitaisi lapsenlapset. Olemme nyt muuttamassa luultavasti Malesiaan, siellä on vielä eläkeläisellä mahdollisuus hakea pitkää oleskelulupaa ja olemme sitten vain yhden lennon päässä Australiasta mikä helpottaa vierailuja huomattavasti. Kaikkeen sitä joutuukin kun vanhaksi elää ;-)


      • Anonyymi

        Aloittajan vastaus. Joo ammatin puolesta voisi saada työ viisumin, edellyttää että työpaikka on jo sovittuna ennen lähtöä ja silloin työnantaja hoitaa paperi asiat aika pitkälle. Kanada houkuttaa siksi, että olisi helppo maahanmuutto ja hinnat kohtuullisen edullisia, mm autot ja asunnot, myös verrattuna Suomen hintoihin. Onnea muutolle Malesiaan. Jos on ensimmäinen ulkomaille muutto kyseessä, niin suosittelen selvittämään paikallisen systeemin hyvin etukäteEn, lähinnä muuttoa ja siihen liittyviä virasto asioita ajatellen. Byrokratia on ulkomailla usein aika erikoista ja erilaista.


    • Emmietiijä

      Amerikkaan voi saada turistiviisumin (B-2), jolla voi oleskella maassa kuusi kuukautta vuodesta. Tai näin oli ennen, en tiedä onko tilanne muuttunut. Vaimollasi ei ole mahdollista saada kyseiseen ammatinharjoittamiseen viisumia, koska lääkärin työhön on oltava amerikkalainen koulutus. Eli ainoa mahdollksuus on turistiviisumin kautta päästä Amerikan syysteemiä lähemmäs, ja se voi myöhemmin olla mahdollisuus pysyvään oleskelulupaan.

      • Anonyymi

        Aloittajan vastaus. Kiitos tiedosta Emmi tietäjä. Tuo turistiviisumi-asia olisi muutoin hyvä, mutta lapset pitäisi saada kouluun uudessa maassa ja se ei taida olla mahdollinen B-2 viisumin kanssa. Koti koulu käy vierailun ajaksi, ehkä samalla saisi aikaiseksi amerikkalaisen luvan toimia ammatissa, jos siihen on siellä olemassa jokin näyttö ja tentti käytäntö todistukset opiskelusta ja työstä kotimaassa. Taitaa se USA kuitenkin olla liian vaikea vaihtoehto. Selvitellään lisää ja jos jollain jotain vinkkiä, niin kiitollisena ottaisin vastaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ok, kiitos tiedosta ja linkistä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe